Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 19:27

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Alus napisał(a):
I na co non stop licytuje się PiS z PO?....na ilość km oddanych autostrad...na ilość zagospodarowanych pieniedzy unijnych.

Co jest dowodem jedynie na to, że PiS i PO są w tych kwestiach siebie warte.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N lip 24, 2011 9:15

Alus napisał(a):
Cytuj:
Odczep się od zmarłych, a zajmij sie twoimi kolesiami z PZPO, bo PZPO to zagrożenie dla Polski

Dwie miary??......zmarłym sp. L. Kaczyńskim zajmujesz się non stop ubolewając nad jego prześladowaniem, a już naganne jest przypominanie pracy pań Gęsickiej i Natali Świat.
Zagrożeniem jest negowanie pracy dla RP wszystkich pozostałych 95 ofiar katastrofy na rzecz wyeksponowania jedynie śp. L. Kaczyńskiego.
Mord 93 niewinnych dzieciaków w Norwegii ewidentnie ukazał jak "zdrowy", "nie niosący zagrożenia" jest nacjonalizm.

Przytocz chociaż jedno moje zdanie o ś.p. Lechu Kaczyńskim w wątku PZPO.
P.S. 85 niewinnych dzieciaków Norweg zamordował na wyspie.

N lip 24, 2011 12:21
A co ma do rzeczy w którym wątku?
Zakładasz wątek i irytuje Cię, że na forum dyskusyjnym, nie traktują go wszyscy jako tablicy ogłoszeń.

N lip 24, 2011 12:51

Alus napisał(a):
A co ma do rzeczy w którym wątku?
Zakładasz wątek i irytuje Cię, że na forum dyskusyjnym, nie traktują go wszyscy jako tablicy ogłoszeń.

No to udowodnij, że non stop ubolewam nad prześladowaniem L.Kaczyńskiego.

N lip 24, 2011 13:15

Gita2 napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:
Odczep się od zmarłych, a zajmij sie twoimi kolesiami z PZPO, bo PZPO to zagrożenie dla Polski

Dwie miary??......zmarłym sp. L. Kaczyńskim zajmujesz się non stop ubolewając nad jego prześladowaniem, a już naganne jest przypominanie pracy pań Gęsickiej i Natali Świat.
Zagrożeniem jest negowanie pracy dla RP wszystkich pozostałych 95 ofiar katastrofy na rzecz wyeksponowania jedynie śp. L. Kaczyńskiego.
Mord 93 niewinnych dzieciaków w Norwegii ewidentnie ukazał jak "zdrowy", "nie niosący zagrożenia" jest nacjonalizm.

Przytocz chociaż jedno moje zdanie o ś.p. Lechu Kaczyńskim w wątku PZPO.
P.S. 85 niewinnych dzieciaków Norweg zamordował na wyspie.

No to udowodnij, że non stop ubolewam nad św.p. Lechem Kaczyńskim

N lip 24, 2011 13:17
Gita...non stop piszesz jak to osoby popierające PO winny się wstydzić, nie czuć Polakami, bo PO i media, które ponoć kochają jedynie PO, stale niszczyło i niszczy św. L. Kaczyńskiego....mam wyszukiwac Twoje wpisy :o ....zerknij sobie choćby w wątki: "Jaki jest prezydent Komorowski", "Wybory 2010", "Katastrofa smoleńska".
Zaczynają Cię nerwy ponosić.....odczep się...dostałabyś w mordę

N lip 24, 2011 16:49

Alus! Myślałam, że masz lepszą pamięć, ale okazuje się, że się pomyliłam.

Pn lip 25, 2011 8:15
Gita2 napisał(a):
Alus! Myślałam, że masz lepszą pamięć, ale okazuje się, że się pomyliłam.

Moja kochana - w naszym wieku nie tylko pamięć zawodzi :)

Pn lip 25, 2011 8:33

patryq021 napisał(a):
Po pierwsze: "w Polsce kryzysu nie było" premier Donald Tusk
Po drugie, Niemcy walczyli z kryzysem zwiększając zadłużenie w celu pobudzenia rynku. Mniejsza konsumpcja = mniejszy popyt = mniejsza podaż = pogorszenie rentowności przedsiębiorstw, bankructwo = wzrost bezrobocia. To jest taki trochę syndrom "walczącego ateisty", nie mówię że Ty go masz ale da się go zaobserwować, wśród "walczących ateistów" uchodzi za najważniejsze krytykować wszystko co zrobi/powie Kościół.

W Polsce kryzysu (rozumianego jako recesja ze spadkiem PKB w dwóch kolejnych kwartałach) faktycznie nie było. W niemal całej Europie recesja była, więc to chyba plus dla nas?
Nie krytykuję też (w tym wątku) ani niemieckich ani amerykańskich metod walki z kryzysem poprzez interwencjonizm państwowy czy drukowanie pieniędzy. O wyższości liberalizmu nad socjalizmem jest w kilku innych wątkach.

Spragniony napisał(a):
spójrz na gospodarki stosujące założenia keynesowskiej makroekonomii. to są systemy oparte na chorych dogmatach, lekceważące ludzki wybór i wolność. Niestety, bardzo popularne wśród polityków, którzy lubią mieć władzę. Dlatego podoba im się pogląd, że im więcej pieniędzy rząd wyda tym większe PKB. Dlatego wydają.

Popularne nie tylko wśród polityków, ale i ludzi, którzy ich wybierają. Ale jak wyżej, o wyższości liberalizmu nad socjalizmem jest w kilku innych wątkach - tutaj ciekawy jest logika wyborców, którzy strasznie krytykują wysoki poziom długu publicznego, nadmierny deficyt czy poziom inflacji za rządów PO, a jednocześnie chcą głosować na partię, która wyraźnie opowiada się za keynesowską makroekonomią.

Pn lip 25, 2011 10:26

SweetChild napisał(a):
tutaj ciekawy jest logika wyborców, którzy strasznie krytykują wysoki poziom długu publicznego, nadmierny deficyt czy poziom inflacji za rządów PO, a jednocześnie chcą głosować na partię, która wyraźnie opowiada się za keynesowską makroekonomią.

Czasem się głosuje na mniejsze zło.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lip 25, 2011 10:31

Johnny99 napisał(a):
Czasem się głosuje na mniejsze zło.

W tym nie ma nic niezwykłego, niezwykły jest wybór większego zła ;)

Pn lip 25, 2011 10:58

Dlaczego niezwykły? Moim zdaniem akurat dzisiaj wybór jest oczywisty.

Pn lip 25, 2011 12:14

Jeżeli ktoś twierdzi, że jedzenie mięsa to zło, a następnie z dwóch mięsnych posiłków w karcie wybiera to bardziej mięsne, to dla mnie jest to dość niezwykłe. W takiej sytuacji rozumiem post u idealistów i wybór posiłku mniej mięsnego u pragmatyków, ale wybór większego zła mnie zadziwia.

Pn lip 25, 2011 12:32

SweetChild napisał(a):
Jeżeli ktoś twierdzi, że jedzenie mięsa to zło, a następnie z dwóch mięsnych posiłków w karcie wybiera to bardziej mięsne, to dla mnie jest to dość niezwykłe.

Obecnie na karcie dań właściwie nie ma bardziej i mniej mięsnych, a ściślej: tam, gdzie jedno jest bardziej mięsne, tam inne jest mniej i na odwrót. A jedno tylko udaje, że nie jest mięsne ;) W tej sytuacji "mniejszym złem" będzie np. to, gdzie wprawdzie jest tyle samo mięsa, ale więcej warzyw.

Pn lip 25, 2011 13:01
Johnny99 napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Jeżeli ktoś twierdzi, że jedzenie mięsa to zło, a następnie z dwóch mięsnych posiłków w karcie wybiera to bardziej mięsne, to dla mnie jest to dość niezwykłe.

Obecnie na karcie dań właściwie nie ma bardziej i mniej mięsnych, a ściślej: tam, gdzie jedno jest bardziej mięsne, tam inne jest mniej i na odwrót. A jedno tylko udaje, że nie jest mięsne ;) W tej sytuacji "mniejszym złem" będzie np. to, gdzie wprawdzie jest tyle samo mięsa, ale więcej warzyw.

Albo tylko czegoś, co ktoś umownie nazwie "warzywem" :D

Pn lip 25, 2011 13:11
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 166  Następna strona