Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Alus napisał(a): I na co non stop licytuje się PiS z PO?....na ilość km oddanych autostrad...na ilość zagospodarowanych pieniedzy unijnych. Co jest dowodem jedynie na to, że PiS i PO są w tych kwestiach siebie warte.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N lip 24, 2011 9:15 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Cytuj: Odczep się od zmarłych, a zajmij sie twoimi kolesiami z PZPO, bo PZPO to zagrożenie dla Polski Dwie miary??......zmarłym sp. L. Kaczyńskim zajmujesz się non stop ubolewając nad jego prześladowaniem, a już naganne jest przypominanie pracy pań Gęsickiej i Natali Świat. Zagrożeniem jest negowanie pracy dla RP wszystkich pozostałych 95 ofiar katastrofy na rzecz wyeksponowania jedynie śp. L. Kaczyńskiego. Mord 93 niewinnych dzieciaków w Norwegii ewidentnie ukazał jak "zdrowy", "nie niosący zagrożenia" jest nacjonalizm. Przytocz chociaż jedno moje zdanie o ś.p. Lechu Kaczyńskim w wątku PZPO. P.S. 85 niewinnych dzieciaków Norweg zamordował na wyspie.
|
N lip 24, 2011 12:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A co ma do rzeczy w którym wątku? Zakładasz wątek i irytuje Cię, że na forum dyskusyjnym, nie traktują go wszyscy jako tablicy ogłoszeń.
|
N lip 24, 2011 12:51 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): A co ma do rzeczy w którym wątku? Zakładasz wątek i irytuje Cię, że na forum dyskusyjnym, nie traktują go wszyscy jako tablicy ogłoszeń. No to udowodnij, że non stop ubolewam nad prześladowaniem L.Kaczyńskiego.
|
N lip 24, 2011 13:15 |
|
 |
Gita2
|
Gita2 napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: Odczep się od zmarłych, a zajmij sie twoimi kolesiami z PZPO, bo PZPO to zagrożenie dla Polski Dwie miary??......zmarłym sp. L. Kaczyńskim zajmujesz się non stop ubolewając nad jego prześladowaniem, a już naganne jest przypominanie pracy pań Gęsickiej i Natali Świat. Zagrożeniem jest negowanie pracy dla RP wszystkich pozostałych 95 ofiar katastrofy na rzecz wyeksponowania jedynie śp. L. Kaczyńskiego. Mord 93 niewinnych dzieciaków w Norwegii ewidentnie ukazał jak "zdrowy", "nie niosący zagrożenia" jest nacjonalizm. Przytocz chociaż jedno moje zdanie o ś.p. Lechu Kaczyńskim w wątku PZPO. P.S. 85 niewinnych dzieciaków Norweg zamordował na wyspie. No to udowodnij, że non stop ubolewam nad św.p. Lechem Kaczyńskim
|
N lip 24, 2011 13:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita...non stop piszesz jak to osoby popierające PO winny się wstydzić, nie czuć Polakami, bo PO i media, które ponoć kochają jedynie PO, stale niszczyło i niszczy św. L. Kaczyńskiego....mam wyszukiwac Twoje wpisy  ....zerknij sobie choćby w wątki: "Jaki jest prezydent Komorowski", "Wybory 2010", "Katastrofa smoleńska". Zaczynają Cię nerwy ponosić..... odczep się...dostałabyś w mordę
|
N lip 24, 2011 16:49 |
|
 |
Gita2
|
Alus! Myślałam, że masz lepszą pamięć, ale okazuje się, że się pomyliłam.
|
Pn lip 25, 2011 8:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus! Myślałam, że masz lepszą pamięć, ale okazuje się, że się pomyliłam. Moja kochana - w naszym wieku nie tylko pamięć zawodzi 
|
Pn lip 25, 2011 8:33 |
|
 |
SweetChild
|
patryq021 napisał(a): Po pierwsze: "w Polsce kryzysu nie było" premier Donald Tusk Po drugie, Niemcy walczyli z kryzysem zwiększając zadłużenie w celu pobudzenia rynku. Mniejsza konsumpcja = mniejszy popyt = mniejsza podaż = pogorszenie rentowności przedsiębiorstw, bankructwo = wzrost bezrobocia. To jest taki trochę syndrom "walczącego ateisty", nie mówię że Ty go masz ale da się go zaobserwować, wśród "walczących ateistów" uchodzi za najważniejsze krytykować wszystko co zrobi/powie Kościół. W Polsce kryzysu (rozumianego jako recesja ze spadkiem PKB w dwóch kolejnych kwartałach) faktycznie nie było. W niemal całej Europie recesja była, więc to chyba plus dla nas? Nie krytykuję też (w tym wątku) ani niemieckich ani amerykańskich metod walki z kryzysem poprzez interwencjonizm państwowy czy drukowanie pieniędzy. O wyższości liberalizmu nad socjalizmem jest w kilku innych wątkach. Spragniony napisał(a): spójrz na gospodarki stosujące założenia keynesowskiej makroekonomii. to są systemy oparte na chorych dogmatach, lekceważące ludzki wybór i wolność. Niestety, bardzo popularne wśród polityków, którzy lubią mieć władzę. Dlatego podoba im się pogląd, że im więcej pieniędzy rząd wyda tym większe PKB. Dlatego wydają. Popularne nie tylko wśród polityków, ale i ludzi, którzy ich wybierają. Ale jak wyżej, o wyższości liberalizmu nad socjalizmem jest w kilku innych wątkach - tutaj ciekawy jest logika wyborców, którzy strasznie krytykują wysoki poziom długu publicznego, nadmierny deficyt czy poziom inflacji za rządów PO, a jednocześnie chcą głosować na partię, która wyraźnie opowiada się za keynesowską makroekonomią.
|
Pn lip 25, 2011 10:26 |
|
 |
Johnny99
|
SweetChild napisał(a): tutaj ciekawy jest logika wyborców, którzy strasznie krytykują wysoki poziom długu publicznego, nadmierny deficyt czy poziom inflacji za rządów PO, a jednocześnie chcą głosować na partię, która wyraźnie opowiada się za keynesowską makroekonomią. Czasem się głosuje na mniejsze zło.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lip 25, 2011 10:31 |
|
 |
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): Czasem się głosuje na mniejsze zło. W tym nie ma nic niezwykłego, niezwykły jest wybór większego zła 
|
Pn lip 25, 2011 10:58 |
|
 |
Johnny99
|
Dlaczego niezwykły? Moim zdaniem akurat dzisiaj wybór jest oczywisty.
|
Pn lip 25, 2011 12:14 |
|
 |
SweetChild
|
Jeżeli ktoś twierdzi, że jedzenie mięsa to zło, a następnie z dwóch mięsnych posiłków w karcie wybiera to bardziej mięsne, to dla mnie jest to dość niezwykłe. W takiej sytuacji rozumiem post u idealistów i wybór posiłku mniej mięsnego u pragmatyków, ale wybór większego zła mnie zadziwia.
|
Pn lip 25, 2011 12:32 |
|
 |
Johnny99
|
SweetChild napisał(a): Jeżeli ktoś twierdzi, że jedzenie mięsa to zło, a następnie z dwóch mięsnych posiłków w karcie wybiera to bardziej mięsne, to dla mnie jest to dość niezwykłe. Obecnie na karcie dań właściwie nie ma bardziej i mniej mięsnych, a ściślej: tam, gdzie jedno jest bardziej mięsne, tam inne jest mniej i na odwrót. A jedno tylko udaje, że nie jest mięsne  W tej sytuacji "mniejszym złem" będzie np. to, gdzie wprawdzie jest tyle samo mięsa, ale więcej warzyw.
|
Pn lip 25, 2011 13:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): SweetChild napisał(a): Jeżeli ktoś twierdzi, że jedzenie mięsa to zło, a następnie z dwóch mięsnych posiłków w karcie wybiera to bardziej mięsne, to dla mnie jest to dość niezwykłe. Obecnie na karcie dań właściwie nie ma bardziej i mniej mięsnych, a ściślej: tam, gdzie jedno jest bardziej mięsne, tam inne jest mniej i na odwrót. A jedno tylko udaje, że nie jest mięsne  W tej sytuacji "mniejszym złem" będzie np. to, gdzie wprawdzie jest tyle samo mięsa, ale więcej warzyw. Albo tylko czegoś, co ktoś umownie nazwie "warzywem" 
|
Pn lip 25, 2011 13:11 |
|
|
|