Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 10:19

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Oczywiście wystarczy że stery władzy przejmie PiS i zaraz wszystko potanieje :)

Śr lip 27, 2011 16:41

Witold napisał(a):
Oczywiście wystarczy że stery władzy przejmie PiS i zaraz wszystko potanieje :)

Niestety to niemozliwe, gdyz lokalne samorządy w większości opanowne są przez Platformę.

Śr lip 27, 2011 19:49

To nie będzie żadną przeszkodą, PiS przecież zapowiedział, że władza centralna (PiSu) upora się z nieprawomyślnymi samorządami.

Znów będzie jak za starych, dobrych czasów, gdy wszyscy mieli pracę, mieszkanie, panowała solidarność, a żaden niedobry samorząd nie stawał władzy ludowej na drodze do zaprowadzenia powszechnego szczęścia.
Patriotyczna Rzeczpospolita Ludowa odrodzi się w całej swej potędze...

Śr lip 27, 2011 19:52

Witold napisał(a):
To nie będzie żadną przeszkodą, PiS przecież zapowiedział, że władza centralna (PiSu) upora się z nieprawomyślnymi samorządami.

Znów będzie jak za starych, dobrych czasów, gdy wszyscy mieli pracę, mieszkanie, panowała solidarność, a żaden niedobry samorząd nie stawał władzy ludowej na drodze do zaprowadzenia powszechnego szczęścia.
Patriotyczna Rzeczpospolita Ludowa odrodzi się w całej swej potędze...

No może lekko przesadziłes, ale lepiej będzie NA PEWNO, jeśli PiS wygra wybory.

Śr lip 27, 2011 20:18
Cytuj:
Gdyby Kaczyński kochał władzę ponad wszystko, to by jej nie oddawał. A nawet jeśli, to potem szybko by ją odzyskał. Wystarczyłoby pójść na kilka kompromisów.

Niby z kim ten kompromis?...Giertych i Lepper już posmakowali kompromisu z JK....a za procesy sądowe koalicjantów i tak my zapłacimy.

Cytuj:
Zależy od aparatczyka. Przynajmniej dwóch spośród założycieli Platformy na pewno nie było "niewinnymi ofiarami" ;)

Współdziałali w PRL z Kryże i Jasińskim?

Cytuj:
No to mnie uświadom.

Za stara jestem abym uwierzyła w możliwośc rozbicia głową muru

Cytuj:
Nie jestem męczennikiem, tak jak i ty. Różnica między nami polega tylko na tym, że ty trzymasz z Władzą, a ja ze słabszymi.

Nie mam niestety natury męczennika .
Aż taką masz estymę do mocnych, że władza piszesz przez W.....bo Twoi słabsi, w życiu nie powiedzą o władzy PO Władza, Premier Tusk, Prezydent Komorowski.
A ja jeszcze pamiętam tych, co stali ze słabszymi i w obronie słabszym zmuszeni byli walczyć z kułakami, burżujami, warchołami z Radomia.....

Cytuj:
Niestety, Tusk nie działa tak transparentnie, jak Kaczor i nie pozwala sobie na medialne spektakle w rodzaju "sądów partyjnych", a i media są tym o wiele mniej zainteresowane. Trzeba nieco więcej pogrzebać, by poznać historię Platformy Obywatelskiej.

We źródłach z kategorii - jak wieść gminna niesie....

Śr lip 27, 2011 21:02

Jest mnóstwo powodów, aby Platformę odsunąć od władzy, a wśród nich również to, aby Sikorski nie odtrąbił:udało się dorżnąć watahy.
Zwycięstwo Platformy to dalsze bezkarne obrażanie przeciwnika politycznego, nazywanie bydłem, watahami, grożenie zabiciem i wypatroszeniem.
Oczywiście, że przegrana Platformy wcale nie zapewnia, że Sikorski, Niesiołowski , Bartoszewski
czy inne wipy Platformy nie będą uzywać języka rynsztokowego, ale przynajmniej nie będą miec narzędi władzy, aby groźby wprowadzać w czyn.

Cz lip 28, 2011 8:00

Zgadzam się z tytułem i treścią artykułu w ND:Platforma zapuka do drzwi.
Nie zgadzam się jedynie z określeniem w tekście:"Platforma Obywatelska", od czasu kiedy po raz pierwszy odrzuciła projekt obywatelski dotyczący dnia wolnego w Święto Objawienia Pańskiego.
"Obywatelska" przechodzi mi tylko przez klawisze, w nazwie PZPO, wówczas dotyczy to obywateli zasłużonych dla PRL, których Platforma przyjmuje do swoich szeregów i popiera w wyborach do sejmu i senatu.
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po13.txt

Cz lip 28, 2011 9:08

Alus napisał(a):
A ja jeszcze pamiętam tych, co stali ze słabszymi i w obronie słabszym zmuszeni byli walczyć z kułakami, burżujami, warchołami z Radomia.....

Dzisiaj zmuszeni są walczyć z lumpenliberałami, razwiedką i Układem z... zewsząd ;)

Cz lip 28, 2011 10:00
Z linku NDZ - posłowie PiS chcą, aby Tusk zabrał głos w sprawie syna Michała....ci sami co wrzeszczą wara od mojej rodziny

Cz lip 28, 2011 10:16

Johnny99 napisał(a):
Nie jest tam tak napisane - jest tam napisane, że będą to spółki "o stosunkowo niewielkiej wartości", czyli: ani nie "strategiczne", ani nie "bardzo ważne dla gospodarki narodowej".

Czyli PIS jest jednak wrogiem prywatnego. Prywatne mogą być co najwyżej "spółki o niewielkiej wartości". :) Taki "liberalizm" wyjęty żywcem z PRL, gdzie też dopuszczano istnienie prywatnych podmiotów "o niewielkiej wartości" :(

Cytuj:
Ale o jaką prywatyzację w oświacie chodzi? Mnie się wydaje, że w Polsce mamy prywatnej oświaty aż za dużo

No właśnie. Dla Johnego, tak samo jak dla pozostałych pisowców, co prywatne, to niezdrowe. I np prywatnych szkół jest już "za dużo" To co powinien PiS z tym nadmiarem zrobić? Oczywiście "zrepolonizować" :(

Cytuj:
Premier Donald Tusk, podczas niedzielnego spotkania z leśnikami z Nadleśnictwa Cisna (Podkarpackie) zapewnił, że rząd nie planuje zmieniać sposobu funkcjonowania Lasów Państwowych.

M in dlatego waham się czy nie poprzeć jednak KNP. Ale "nie planowanie" prywatyzacji, to jednak co innego (plany zawsze można zmienić) niż ustawowy zakaz prywatyzacji, jaki proponuje PiS

Cytuj:
Cytuj:
Skoro PO zawiodlo ich oczekiwania w kwestii liberalizacji, to tym bardziej nie mają w tej kwestii czego szukać u PiS.

Ale u SLD i PJN już tak, prawda? :D

SLD jest atrakcyjną wobec PO alternatywą tylko dla libertynów, którzy, zwiedzenie pisowskim wrzaskiem, mogli być zaskoczeni konserwatywnym charakterem PO. Nie jest to jednak elektorat zbyt liczny, chociaż bardzo hałaśliwy.

A PJN to przecież nic innego jak PIS w innym nieco opakowaniu, zresztą inicjatywa kompletnie niewydarzona od samego początku. (w mniemaniu Wielkiego Wodza miał zapewne uszczknać nieco elektoratu PO, ale spory o reprezentowanie "dziedzictwa prezydenta Kaczyńskiego", czyli czegoś, czego realnie w ogóle nie ma, i co na pewno nie interesuje żadnego wyborcy PO tą szansę pogrzebały)

Cytuj:
Abp Wielgus był i jest. Natomiast nadal czekam na podanie przykładu, kiedy to PiS usunął jakiegokolwiek biskupa ze stanowiska (i w jaki sposób: odpowiedź "administracyjnie" to trochę mało).

Normalnie. najpierw za pomocą sfabrykowanych w IPN "teczek" rozpoczęto medialną nagonkę, a potem pisoprezydent zadzwonił do papieża i wymusił rezygnację Wielgusa za pomocą pogróżek.

Cytuj:
Cytuj:
A to już sam PiS wie najlepiej. W czymś musiał mu przeszkadzac, skoro tak zależało mu na Wielgusa wyeliminowaniu.

Aha, no to ś.p. Lech Kaczyński też pewnie musiał w czymś przeszkadzać, skoro go wyeliminowano, aczkolwiek tak na szybko może nikt nie jest w stanie powiedzieć, w czym konkretnie.

Lech Kaczyński nikomu nie przeszkadzał, chocby z tego powodu że był literalnie nikim. A Nikt nikomu nie przeszkadza. Czyli jednak był to wypadek. :)

Cytuj:
Cytuj:
Swoją drogą ciekawe, jakie groźby wobec Kościoła musiały ze strony ówczesnego pisowskiego prezydenta paść (przy okazji rozmowy z papieżem), ze Kościół tak potulnie zniósł brutalną ingerencję w swoje sprawy wewnętrzne.

Ja myślę, że groził papieżowi śmiercią.

Wystarczyłoby że zagroził śmiercią Wielgusowi (że niby nie może zagwarantowac bezpieczeństwa wobec powszechengo Gniewu Ludu, na tego burżuja i imperialistycznego... tj, tfu!, ..ubeckiego agenta.

Cytuj:
Zresztą, Życińskiego przecież ostatecznie dopadli!

No właśnie. Życińskiego dopadli, to Wielgusa by nie mogli?

Cytuj:
Cytuj:
No właśnie. Dokładnie jak za PZPR. To Życiński miał się tłumaczyć, ze nie był "Filozofem", a nie PiS miał mu to udowadniać.

Nie słyszałem, by PiS oczekiwał od Życińskiego, żeby ten mu się z czegoś tłumaczył. Co Pilaster ma na myśli mówiąc: "udowadniać"? Przecież przedstawiono dowód: teczka. Jeżeli Pilaster teraz uważa, że z tą teczką jest coś nie tak, np. była sfałszowana, to z kolei on ma obowiązek przedstawić na to dowód.

No właśnie. Na Fieldorfa Nila tez mieli mnóstwo dowodów, a Fieldorf jakoś nie potrafił udowodnić że te dowody są lipne :(

Cytuj:
Nazywanie publicznie Zmarłego w jego dawnym miejscu pracy "kłamcą", "łajdakiem" i "łżebiskupem" nie jest dla Johnego wyrazem nienawiści.

Przecież wyraźnie napisałem: poproszę o dowody nienawiści do Życińskiego ze strony PiS. Pan Grzegorz Braun nie jest członkiem PiS, nigdy nawet nie kandydował z listy PiS i nie ma nic wspólnego z PiS. Przeciwnie: nazwał ich "żoliborskimi socjalistami" i wielokrotnie zarzucał "antypolonizm".

Niemniej jednak do głosowania na PiS wzywał. Taks amo jak Johnny. Niby się dystansuje, ale jak co od czego, to popiera. :)

Zresztą jakoś nie zauważyłem, aby ktokolwiek w PiS zapałał oburzeniem po tych bluzgach :(

Cytuj:
Cytuj:
tak jak przegrał proces zażarty stalinowiec a dzisiaj oczywiście "patriota" niejaki Schulz (ps "Rymkiewicz"

Ta sprawa jest o tyle ciekawa, że, jak się okazuje, w przeszłości "genetycznych patriotów" jak najbardziej można grzebać i nie jest to w żadnym razie haniebne, przeciwnie: wskazane i konieczne; haniebne jest jedynie grzebanie w przeszłości "normalnych Polaków", "postępowych księży" i wszystkich innych, którzy popierają PO.

Tylko że owi "normalni" zmienili swoje poglady, a Schultz (ps "Rymkiewicz") nie. Nadal chce tego samego co 60 lat temu, tylko inny Wódz ma to w polsce wprowadzić. Nawet w mniejszych sprawach, Schultz (ps "Rymkiewicz") zwalczał np szkodliwą działalnośc Michnika, zarówno w latach 60, jak i obecnie :-(

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz lip 28, 2011 10:49

Alus napisał(a):
Z linku NDZ - posłowie PiS chcą, aby Tusk zabrał głos w sprawie syna Michała....ci sami co wrzeszczą wara od mojej rodziny

Czy możesz mi zdradzić tajemnicę, kto woła:"Wara od mojej rodziny" i czy ten który woła uważa Michała Tuska za swoją rodzinę?

Cz lip 28, 2011 11:01

Kolejne czytanie z programu PZPR ... tj, tfu!, oczywiscie z programu PiS tym razem nie dotyczy, jak poprzednie, wielkiego planu powrotu do PRL, ale obrazuje wyznawców PiSa poziom, z braku lepszego określenia, niech będzie ...intelektualny. :)

Cytuj:
Przy
awansowaniu będzie stosowany iloczyn ocen uzyskanych
w każdej z obu dziedzin; jeżeli ocena choćby
w jednej z nich będzie wynosić 0, to łączny wynik też
będzie zerowy.

Swego czasu wyznawcy PiS lamentowali, że co prawda nie mają dużego poparcia na wydziałach humanistycznych uczelni wyższych, ale za to z pewnością popierają ich naukowcy z dziedzin ścisłych oraz politechniki. Złudzenie bierze sie stąd, że ci bardzo nieliczni genetyczni patrioci ze środowiska akademickiego, są właśnie humanistami, w zwiazku z tym widzą że na ich wydziałach stanowią ledwo widoczną garstkę. Natomiast w działach naukowych i politechnicznych pisowców nie ma w ogóle, w związku z tym nie ma nawet komu poinformować ich, że ich tam nie ma. :)

Widzimy po tym cytacie, że autorzy programu PiS, albo sami nie wiedzieli, albo przewidywali że genetyczni patrioci w wiekszosci nie wiedzą ...co to jest iloczyn :D W zwiazku z tym uważali za stosowne dokładnie to wytłumaczyć. :)

Zresztą w ogóle widać jak PiS wyobraża sobie naukę i naukowców. Nauka w Polsce ma się rozwinąć do niebywałego poziomu, kiedy PiS powoła ...specjalny urząd do rozwoju nauki :D Zapewne urząd rozpocznie owocne prace od prób zgłębienia zawiłości iloczynów. :biggrin:

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz lip 28, 2011 13:20

Wolę być wyznawcą PiS, niż szują popierającą Platformę.

Cz lip 28, 2011 13:37
Gita2 napisał(a):

SZUJE....uważąj, bo zblednie Ci korona męczennika.
Gita2 napisał(a):
Alus napisał(a):

Czy możesz mi zdradzić tajemnicę, kto woła:"Wara od mojej rodziny" i czy ten który woła uważa Michała Tuska za swoją rodzinę?

Co z Ciebie za wyznawczyni skoro nie znasz wypowiedzi czołowego ideologa PiS, który tak mocno bronił Ciebie przed szują Karnowskim.....niech stracę, podpowiem Ci - męczennik, spec od dziadków z Wermachtu J. Kurski.
A czy on uważa Michał Tuska za swoją rodzinię, to musisz sprawdzić u źródła - obaj wszak są Twoimi ziomkami.

Cz lip 28, 2011 14:52

Gita2 napisał(a):

Wyznawcy pisu to takie same szuje jak wyznawcy platformy. jedni i drudzy psują Polskę i polską gospodarkę i obie partie (nieważne która akurat rządzi) doprowadzą do ruiny. więc nie łudź się, że pis jest w czymś lepszy. to szuje i to szuje

Cz lip 28, 2011 15:00
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 166  Następna strona