Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Autor |
Wiadomość |
Witold
|
 Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Oczywiście wystarczy że stery władzy przejmie PiS i zaraz wszystko potanieje 
|
Śr lip 27, 2011 16:41 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Witold napisał(a): Oczywiście wystarczy że stery władzy przejmie PiS i zaraz wszystko potanieje  Niestety to niemozliwe, gdyz lokalne samorządy w większości opanowne są przez Platformę.
|
Śr lip 27, 2011 19:49 |
|
 |
Witold
|
To nie będzie żadną przeszkodą, PiS przecież zapowiedział, że władza centralna (PiSu) upora się z nieprawomyślnymi samorządami.
Znów będzie jak za starych, dobrych czasów, gdy wszyscy mieli pracę, mieszkanie, panowała solidarność, a żaden niedobry samorząd nie stawał władzy ludowej na drodze do zaprowadzenia powszechnego szczęścia. Patriotyczna Rzeczpospolita Ludowa odrodzi się w całej swej potędze...
|
Śr lip 27, 2011 19:52 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Witold napisał(a): To nie będzie żadną przeszkodą, PiS przecież zapowiedział, że władza centralna (PiSu) upora się z nieprawomyślnymi samorządami.
Znów będzie jak za starych, dobrych czasów, gdy wszyscy mieli pracę, mieszkanie, panowała solidarność, a żaden niedobry samorząd nie stawał władzy ludowej na drodze do zaprowadzenia powszechnego szczęścia. Patriotyczna Rzeczpospolita Ludowa odrodzi się w całej swej potędze... No może lekko przesadziłes, ale lepiej będzie NA PEWNO, jeśli PiS wygra wybory.
|
Śr lip 27, 2011 20:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Gdyby Kaczyński kochał władzę ponad wszystko, to by jej nie oddawał. A nawet jeśli, to potem szybko by ją odzyskał. Wystarczyłoby pójść na kilka kompromisów. Niby z kim ten kompromis?...Giertych i Lepper już posmakowali kompromisu z JK....a za procesy sądowe koalicjantów i tak my zapłacimy. Cytuj: Zależy od aparatczyka. Przynajmniej dwóch spośród założycieli Platformy na pewno nie było "niewinnymi ofiarami" Współdziałali w PRL z Kryże i Jasińskim? Cytuj: No to mnie uświadom. Za stara jestem abym uwierzyła w możliwośc rozbicia głową muru Cytuj: Nie jestem męczennikiem, tak jak i ty. Różnica między nami polega tylko na tym, że ty trzymasz z Władzą, a ja ze słabszymi. Nie mam niestety natury męczennika . Aż taką masz estymę do mocnych, że władza piszesz przez W.....bo Twoi słabsi, w życiu nie powiedzą o władzy PO Władza, Premier Tusk, Prezydent Komorowski. A ja jeszcze pamiętam tych, co stali ze słabszymi i w obronie słabszym zmuszeni byli walczyć z kułakami, burżujami, warchołami z Radomia..... Cytuj: Niestety, Tusk nie działa tak transparentnie, jak Kaczor i nie pozwala sobie na medialne spektakle w rodzaju "sądów partyjnych", a i media są tym o wiele mniej zainteresowane. Trzeba nieco więcej pogrzebać, by poznać historię Platformy Obywatelskiej. We źródłach z kategorii - jak wieść gminna niesie....
|
Śr lip 27, 2011 21:02 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Jest mnóstwo powodów, aby Platformę odsunąć od władzy, a wśród nich również to, aby Sikorski nie odtrąbił:udało się dorżnąć watahy. Zwycięstwo Platformy to dalsze bezkarne obrażanie przeciwnika politycznego, nazywanie bydłem, watahami, grożenie zabiciem i wypatroszeniem. Oczywiście, że przegrana Platformy wcale nie zapewnia, że Sikorski, Niesiołowski , Bartoszewski czy inne wipy Platformy nie będą uzywać języka rynsztokowego, ale przynajmniej nie będą miec narzędi władzy, aby groźby wprowadzać w czyn.
|
Cz lip 28, 2011 8:00 |
|
 |
Gita2
|
Zgadzam się z tytułem i treścią artykułu w ND:Platforma zapuka do drzwi. Nie zgadzam się jedynie z określeniem w tekście:"Platforma Obywatelska", od czasu kiedy po raz pierwszy odrzuciła projekt obywatelski dotyczący dnia wolnego w Święto Objawienia Pańskiego. "Obywatelska" przechodzi mi tylko przez klawisze, w nazwie PZPO, wówczas dotyczy to obywateli zasłużonych dla PRL, których Platforma przyjmuje do swoich szeregów i popiera w wyborach do sejmu i senatu. http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po13.txt
|
Cz lip 28, 2011 9:08 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): A ja jeszcze pamiętam tych, co stali ze słabszymi i w obronie słabszym zmuszeni byli walczyć z kułakami, burżujami, warchołami z Radomia..... Dzisiaj zmuszeni są walczyć z lumpenliberałami, razwiedką i Układem z... zewsząd 
|
Cz lip 28, 2011 10:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z linku NDZ - posłowie PiS chcą, aby Tusk zabrał głos w sprawie syna Michała....ci sami co wrzeszczą wara od mojej rodziny
|
Cz lip 28, 2011 10:16 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): Nie jest tam tak napisane - jest tam napisane, że będą to spółki "o stosunkowo niewielkiej wartości", czyli: ani nie "strategiczne", ani nie "bardzo ważne dla gospodarki narodowej". Czyli PIS jest jednak wrogiem prywatnego. Prywatne mogą być co najwyżej "spółki o niewielkiej wartości".  Taki "liberalizm" wyjęty żywcem z PRL, gdzie też dopuszczano istnienie prywatnych podmiotów "o niewielkiej wartości" Cytuj: Ale o jaką prywatyzację w oświacie chodzi? Mnie się wydaje, że w Polsce mamy prywatnej oświaty aż za dużo No właśnie. Dla Johnego, tak samo jak dla pozostałych pisowców, co prywatne, to niezdrowe. I np prywatnych szkół jest już "za dużo" To co powinien PiS z tym nadmiarem zrobić? Oczywiście "zrepolonizować" Cytuj: Premier Donald Tusk, podczas niedzielnego spotkania z leśnikami z Nadleśnictwa Cisna (Podkarpackie) zapewnił, że rząd nie planuje zmieniać sposobu funkcjonowania Lasów Państwowych. M in dlatego waham się czy nie poprzeć jednak KNP. Ale "nie planowanie" prywatyzacji, to jednak co innego (plany zawsze można zmienić) niż ustawowy zakaz prywatyzacji, jaki proponuje PiS Cytuj: Cytuj: Skoro PO zawiodlo ich oczekiwania w kwestii liberalizacji, to tym bardziej nie mają w tej kwestii czego szukać u PiS. Ale u SLD i PJN już tak, prawda?  SLD jest atrakcyjną wobec PO alternatywą tylko dla libertynów, którzy, zwiedzenie pisowskim wrzaskiem, mogli być zaskoczeni konserwatywnym charakterem PO. Nie jest to jednak elektorat zbyt liczny, chociaż bardzo hałaśliwy. A PJN to przecież nic innego jak PIS w innym nieco opakowaniu, zresztą inicjatywa kompletnie niewydarzona od samego początku. (w mniemaniu Wielkiego Wodza miał zapewne uszczknać nieco elektoratu PO, ale spory o reprezentowanie "dziedzictwa prezydenta Kaczyńskiego", czyli czegoś, czego realnie w ogóle nie ma, i co na pewno nie interesuje żadnego wyborcy PO tą szansę pogrzebały) Cytuj: Abp Wielgus był i jest. Natomiast nadal czekam na podanie przykładu, kiedy to PiS usunął jakiegokolwiek biskupa ze stanowiska (i w jaki sposób: odpowiedź "administracyjnie" to trochę mało). Normalnie. najpierw za pomocą sfabrykowanych w IPN "teczek" rozpoczęto medialną nagonkę, a potem pisoprezydent zadzwonił do papieża i wymusił rezygnację Wielgusa za pomocą pogróżek. Cytuj: Cytuj: A to już sam PiS wie najlepiej. W czymś musiał mu przeszkadzac, skoro tak zależało mu na Wielgusa wyeliminowaniu. Aha, no to ś.p. Lech Kaczyński też pewnie musiał w czymś przeszkadzać, skoro go wyeliminowano, aczkolwiek tak na szybko może nikt nie jest w stanie powiedzieć, w czym konkretnie. Lech Kaczyński nikomu nie przeszkadzał, chocby z tego powodu że był literalnie nikim. A Nikt nikomu nie przeszkadza. Czyli jednak był to wypadek. Cytuj: Cytuj: Swoją drogą ciekawe, jakie groźby wobec Kościoła musiały ze strony ówczesnego pisowskiego prezydenta paść (przy okazji rozmowy z papieżem), ze Kościół tak potulnie zniósł brutalną ingerencję w swoje sprawy wewnętrzne. Ja myślę, że groził papieżowi śmiercią. Wystarczyłoby że zagroził śmiercią Wielgusowi (że niby nie może zagwarantowac bezpieczeństwa wobec powszechengo Gniewu Ludu, na tego burżuja i imperialistycznego... tj, tfu!, ..ubeckiego agenta. Cytuj: Zresztą, Życińskiego przecież ostatecznie dopadli! No właśnie. Życińskiego dopadli, to Wielgusa by nie mogli? Cytuj: Cytuj: No właśnie. Dokładnie jak za PZPR. To Życiński miał się tłumaczyć, ze nie był "Filozofem", a nie PiS miał mu to udowadniać. Nie słyszałem, by PiS oczekiwał od Życińskiego, żeby ten mu się z czegoś tłumaczył. Co Pilaster ma na myśli mówiąc: "udowadniać"? Przecież przedstawiono dowód: teczka. Jeżeli Pilaster teraz uważa, że z tą teczką jest coś nie tak, np. była sfałszowana, to z kolei on ma obowiązek przedstawić na to dowód. No właśnie. Na Fieldorfa Nila tez mieli mnóstwo dowodów, a Fieldorf jakoś nie potrafił udowodnić że te dowody są lipne Cytuj: Nazywanie publicznie Zmarłego w jego dawnym miejscu pracy "kłamcą", "łajdakiem" i "łżebiskupem" nie jest dla Johnego wyrazem nienawiści. Przecież wyraźnie napisałem: poproszę o dowody nienawiści do Życińskiego ze strony PiS. Pan Grzegorz Braun nie jest członkiem PiS, nigdy nawet nie kandydował z listy PiS i nie ma nic wspólnego z PiS. Przeciwnie: nazwał ich "żoliborskimi socjalistami" i wielokrotnie zarzucał "antypolonizm". Niemniej jednak do głosowania na PiS wzywał. Taks amo jak Johnny. Niby się dystansuje, ale jak co od czego, to popiera. Zresztą jakoś nie zauważyłem, aby ktokolwiek w PiS zapałał oburzeniem po tych bluzgach Cytuj: Cytuj: tak jak przegrał proces zażarty stalinowiec a dzisiaj oczywiście "patriota" niejaki Schulz (ps "Rymkiewicz" Ta sprawa jest o tyle ciekawa, że, jak się okazuje, w przeszłości "genetycznych patriotów" jak najbardziej można grzebać i nie jest to w żadnym razie haniebne, przeciwnie: wskazane i konieczne; haniebne jest jedynie grzebanie w przeszłości "normalnych Polaków", "postępowych księży" i wszystkich innych, którzy popierają PO. Tylko że owi "normalni" zmienili swoje poglady, a Schultz (ps "Rymkiewicz") nie. Nadal chce tego samego co 60 lat temu, tylko inny Wódz ma to w polsce wprowadzić. Nawet w mniejszych sprawach, Schultz (ps "Rymkiewicz") zwalczał np szkodliwą działalnośc Michnika, zarówno w latach 60, jak i obecnie 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz lip 28, 2011 10:49 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Z linku NDZ - posłowie PiS chcą, aby Tusk zabrał głos w sprawie syna Michała....ci sami co wrzeszczą wara od mojej rodziny Czy możesz mi zdradzić tajemnicę, kto woła:"Wara od mojej rodziny" i czy ten który woła uważa Michała Tuska za swoją rodzinę?
|
Cz lip 28, 2011 11:01 |
|
 |
pilaster
|
Kolejne czytanie z programu PZPR ... tj, tfu!, oczywiscie z programu PiS tym razem nie dotyczy, jak poprzednie, wielkiego planu powrotu do PRL, ale obrazuje wyznawców PiSa poziom, z braku lepszego określenia, niech będzie ...intelektualny. Cytuj: Przy awansowaniu będzie stosowany iloczyn ocen uzyskanych w każdej z obu dziedzin; jeżeli ocena choćby w jednej z nich będzie wynosić 0, to łączny wynik też będzie zerowy. Swego czasu wyznawcy PiS lamentowali, że co prawda nie mają dużego poparcia na wydziałach humanistycznych uczelni wyższych, ale za to z pewnością popierają ich naukowcy z dziedzin ścisłych oraz politechniki. Złudzenie bierze sie stąd, że ci bardzo nieliczni genetyczni patrioci ze środowiska akademickiego, są właśnie humanistami, w zwiazku z tym widzą że na ich wydziałach stanowią ledwo widoczną garstkę. Natomiast w działach naukowych i politechnicznych pisowców nie ma w ogóle, w związku z tym nie ma nawet komu poinformować ich, że ich tam nie ma. Widzimy po tym cytacie, że autorzy programu PiS, albo sami nie wiedzieli, albo przewidywali że genetyczni patrioci w wiekszosci nie wiedzą ...co to jest iloczyn  W zwiazku z tym uważali za stosowne dokładnie to wytłumaczyć.  Zresztą w ogóle widać jak PiS wyobraża sobie naukę i naukowców. Nauka w Polsce ma się rozwinąć do niebywałego poziomu, kiedy PiS powoła ...specjalny urząd do rozwoju nauki  Zapewne urząd rozpocznie owocne prace od prób zgłębienia zawiłości iloczynów. 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz lip 28, 2011 13:20 |
|
 |
Gita2
|
Wolę być wyznawcą PiS, niż szują popierającą Platformę.
|
Cz lip 28, 2011 13:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Wolę być wyznawcą PiS, niż szują popierającą Platformę. SZUJE....uważąj, bo zblednie Ci korona męczennika. Gita2 napisał(a): Alus napisał(a): Z linku NDZ - posłowie PiS chcą, aby Tusk zabrał głos w sprawie syna Michała....ci sami co wrzeszczą wara od mojej rodziny Czy możesz mi zdradzić tajemnicę, kto woła:"Wara od mojej rodziny" i czy ten który woła uważa Michała Tuska za swoją rodzinę? Co z Ciebie za wyznawczyni skoro nie znasz wypowiedzi czołowego ideologa PiS, który tak mocno bronił Ciebie przed szują Karnowskim.....niech stracę, podpowiem Ci - męczennik, spec od dziadków z Wermachtu J. Kurski. A czy on uważa Michał Tuska za swoją rodzinię, to musisz sprawdzić u źródła - obaj wszak są Twoimi ziomkami.
|
Cz lip 28, 2011 14:52 |
|
 |
Spragniony
|
Gita2 napisał(a): Wolę być wyznawcą PiS, niż szują popierającą Platformę. Wyznawcy pisu to takie same szuje jak wyznawcy platformy. jedni i drudzy psują Polskę i polską gospodarkę i obie partie (nieważne która akurat rządzi) doprowadzą do ruiny. więc nie łudź się, że pis jest w czymś lepszy. to szuje i to szuje
|
Cz lip 28, 2011 15:00 |
|
|
|