Czy możliwe jest znalezienie wierzącego chłopaka?
Autor |
Wiadomość |
{o}
|
Cytuj: Wytłumacz mi dlaczego, gdy z kimś się spotykam, potem nie otrzymuję już żadnej wiadomości od tej samej osoby? Może dlatego, że jesteś [...]pedziwiatr niezdolna do ustępst, po prostu nie do zniesienia?
Tak więc wybierasz życie w samotności, trwając w złudzeniu, że w ten sposób rozwijasz swoją duchowość. Tymczasem ty się nie rozwijasz, tylko kostniejesz w swojej nieżyciowości. Twoja samotność pozbawia cię sytuacji, jakie ujawniają twoje wady. Nie widzisz ich i dlatego wydaje ci się, że jesteś lepsza.
_________________ Brewiarz na WP Brewiarz na Androida Duszpasterstwo Akademickie Xaverianum Opole
|
So lip 11, 2009 16:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ja siebie odnalazłam w życiu samotnym, bo jest dla mnie okazją by wejść do izdebki własnego serca i tam przebywać z Bogiem. W związku taka relacja z Bogiem nie byłaby możliwa.
Hmm- w takim razie napisz do papieża, że Kościół pomylił się kanonizując małżeństwa/osoby żyjące w małżeństwie ... bo przecież oni nie mogli nawizać pogłębonej relacji z Bogiem.
|
So lip 11, 2009 16:40 |
|
 |
akacja
|
Baranku, takie święte małżeństwa to wyjątek. Łatwiej o relację z Bogiem jest w samotności i większość świętych to jednak członkowie stanu zakonnego.
|
So lip 11, 2009 16:42 |
|
|
|
 |
akacja
|
Mnie interesuje jeszcze jedno - co robić na takiej randce, jaki znaleźć temat rozmowy, który by interesował obie strony?
Poza przyklejaniem się i obciskiwaniem w miejscach publicznych ... po to wywołuje niesmak i mnie drażni. Nie mam ochoty na coś takiego.
|
So lip 11, 2009 16:45 |
|
 |
{o}
|
Rozmawiaj o tym, co cię fascynuje. Ludzie lubią słuchać tych, którzy mówią z pasją - niezależnie od tego, o czym mówią.
_________________ Brewiarz na WP Brewiarz na Androida Duszpasterstwo Akademickie Xaverianum Opole
|
So lip 11, 2009 16:56 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akacja napisał(a): Baranku, takie święte małżeństwa to wyjątek. Łatwiej o relację z Bogiem jest w samotności i większość świętych to jednak członkowie stanu zakonnego.
Większośc świętych to osoby zakonne, bo dawniej w zasadzie tylko takimi interesowano się przy beatyfikacjach i kanonizacjach. Dzisiaj jest inaczej, stąd coraz więcej osób świeckich wynoszonych na ołtarze. Można być świetym żyjąc w małżeństwie i można też być bardzo daleko od tego stanu żyjąc w zakonie kontemplacyjnym.
|
So lip 11, 2009 17:02 |
|
 |
akacja
|
{o} napisał(a): Rozmawiaj o tym, co cię fascynuje. Ludzie lubią słuchać tych, którzy mówią z pasją - niezależnie od tego, o czym mówią.
A co jeśli ta druga strona będzie czuła się zanudzana opowieściami o tych pasjach?
|
So lip 11, 2009 17:03 |
|
 |
{o}
|
akacja napisał(a): Baranku, takie święte małżeństwa to wyjątek. NIe sądzisz, że generalnie kanonizacja to wyjątek? Jest masa bezimiennych świętych i na pewno nie jesteś osobą kompetentną rozstrzygać, w którym stanie jest ich więcej. akacja napisał(a): Łatwiej o relację z Bogiem jest w samotności. Raczej łatwiej o znudzenie, bo kiedy mówisz do ściany, ona ci nie odpowie i możesz sobie do woli fantazjować jaka to esteś uduchowiona, pobożna i jaka to piękna relacja z Bogiem, skoro tak ci dobrze na modlitwie i skoro jesteście tak jedmomyślni. Możesz latami malować sobie obraz boga na podobieństwo człowieka i nazywać to rozwojem duchowym. Kiedy mówisz do człowieka, nagle mrzonki o jednomyślności znikają, okazuje się, że inne osoby myślą inaczej. Ups... Twoje "uduchowienie" zwyczajnie nie wytrzymuje konfrontacji z rzeczywistością.
|
So lip 11, 2009 17:05 |
|
 |
{o}
|
akacja napisał(a): {o} napisał(a): Rozmawiaj o tym, co cię fascynuje. Ludzie lubią słuchać tych, którzy mówią z pasją - niezależnie od tego, o czym mówią. A co jeśli ta druga strona będzie czuła się zanudzana opowieściami o tych pasjach? Wtedy masz przerwać... 
|
So lip 11, 2009 17:08 |
|
 |
{o}
|
[edit]Raczej łatwiej o z Łudzenie[/edit] ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
|
So lip 11, 2009 17:09 |
|
 |
akacja
|
Hmm, bo ja czułam się zanudzana opowieściami o pracy zawodowej i typowo męskich zainteresowaniach.
A i nie warto podejmować pierwszemu tematów religijnych, bo tym można zanudzać. I odbiorą cię jako zdewociałą.
Tylko jak tu można mówić o wspólnej drodze do Boga, skoro tematy religijne to zanudzanie?
|
So lip 11, 2009 17:14 |
|
 |
Zencognito
|
akacja napisał(a): Hmm, bo ja czułam się zanudzana opowieściami o pracy zawodowej i typowo męskich zainteresowaniach.
To dlatego że jesteś zainteresowana wyłącznie sobą.
|
So lip 11, 2009 17:18 |
|
 |
strumyk
|
Proponuję zamknąć ten temat już.. 
_________________ Trudno jest dżwigać świadomość własnych porażek.Jeszcze trudniej dżwigać kamienie sumienia.A już najtrudniej dostrzec i dżwignąć człowieka.
|
So lip 11, 2009 17:43 |
|
 |
akacja
|
Temat się jeszcze nie wyczerpał ...
Nie rozumiem jak zainteresowania damskie i męskie mogą wzajemnie fascynować.
Gdy kupiłam coś na allegro od jednego faceta i zadzwoniłam a odebrała żona nie była mi nic w stanie powiedzieć. Bo było to typowe męskie zainteresowanie.
Podobnie jak w domu spytałam brata czy ten czosnek jest prawdziwy czy sztuczny nie był w stanie odpowiedzieć, bo to było typowo damskie zainteresowanie.
|
So lip 11, 2009 17:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akacja napisał(a): Gdy kupiłam coś na allegro od jednego faceta i zadzwoniłam a odebrała żona nie była mi nic w stanie powiedzieć. Bo było to typowe męskie zainteresowanie.
No ale Ty kupując coś od faceta wykazałaś typowo męskie zainteresowanie  - zainteresowałaś się tym samym, co facet 
|
So lip 11, 2009 18:06 |
|
|
|