Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 17:49

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Następna strona
 Czy możliwe jest znalezienie wierzącego chłopaka? 
Autor Wiadomość

Wytłumacz mi dlaczego, gdy z kimś się spotykam, potem nie otrzymuję już żadnej wiadomości od tej samej osoby?
Może dlatego, że jesteś [...]pedziwiatr niezdolna do ustępst, po prostu nie do zniesienia?

Tak więc wybierasz życie w samotności, trwając w złudzeniu, że w ten sposób rozwijasz swoją duchowość. Tymczasem ty się nie rozwijasz, tylko kostniejesz w swojej nieżyciowości. Twoja samotność pozbawia cię sytuacji, jakie ujawniają twoje wady. Nie widzisz ich i dlatego wydaje ci się, że jesteś lepsza.

So lip 11, 2009 16:22
Ja siebie odnalazłam w życiu samotnym, bo jest dla mnie okazją by wejść do izdebki własnego serca i tam przebywać z Bogiem. W związku taka relacja z Bogiem nie byłaby możliwa.

Hmm- w takim razie napisz do papieża, że Kościół pomylił się kanonizując małżeństwa/osoby żyjące w małżeństwie ... bo przecież oni nie mogli nawizać pogłębonej relacji z Bogiem.

So lip 11, 2009 16:40

Baranku, takie święte małżeństwa to wyjątek. Łatwiej o relację z Bogiem jest w samotności i większość świętych to jednak członkowie stanu zakonnego.

So lip 11, 2009 16:42

Mnie interesuje jeszcze jedno - co robić na takiej randce, jaki znaleźć temat rozmowy, który by interesował obie strony?
Poza przyklejaniem się i obciskiwaniem w miejscach publicznych ... po to wywołuje niesmak i mnie drażni. Nie mam ochoty na coś takiego.

So lip 11, 2009 16:45

Rozmawiaj o tym, co cię fascynuje. Ludzie lubią słuchać tych, którzy mówią z pasją - niezależnie od tego, o czym mówią.

So lip 11, 2009 16:56
Baranku, takie święte małżeństwa to wyjątek. Łatwiej o relację z Bogiem jest w samotności i większość świętych to jednak członkowie stanu zakonnego.

Większośc świętych to osoby zakonne, bo dawniej w zasadzie tylko takimi interesowano się przy beatyfikacjach i kanonizacjach. Dzisiaj jest inaczej, stąd coraz więcej osób świeckich wynoszonych na ołtarze. Można być świetym żyjąc w małżeństwie i można też być bardzo daleko od tego stanu żyjąc w zakonie kontemplacyjnym.

So lip 11, 2009 17:02

Rozmawiaj o tym, co cię fascynuje. Ludzie lubią słuchać tych, którzy mówią z pasją - niezależnie od tego, o czym mówią.

A co jeśli ta druga strona będzie czuła się zanudzana opowieściami o tych pasjach?

So lip 11, 2009 17:03

Baranku, takie święte małżeństwa to wyjątek.
NIe sądzisz, że generalnie kanonizacja to wyjątek? Jest masa bezimiennych świętych i na pewno nie jesteś osobą kompetentną rozstrzygać, w którym stanie jest ich więcej.
akacja napisał(a):
Łatwiej o relację z Bogiem jest w samotności.
Raczej łatwiej o znudzenie, bo kiedy mówisz do ściany, ona ci nie odpowie i możesz sobie do woli fantazjować jaka to esteś uduchowiona, pobożna i jaka to piękna relacja z Bogiem, skoro tak ci dobrze na modlitwie i skoro jesteście tak jedmomyślni. Możesz latami malować sobie obraz boga na podobieństwo człowieka i nazywać to rozwojem duchowym. Kiedy mówisz do człowieka, nagle mrzonki o jednomyślności znikają, okazuje się, że inne osoby myślą inaczej. Ups... Twoje "uduchowienie" zwyczajnie nie wytrzymuje konfrontacji z rzeczywistością.

So lip 11, 2009 17:05

{o} napisał(a):

A co jeśli ta druga strona będzie czuła się zanudzana opowieściami o tych pasjach?
Wtedy masz przerwać... :sciana:

So lip 11, 2009 17:08

[edit]Raczej łatwiej o zŁudzenie[/edit] ;]

So lip 11, 2009 17:09

Hmm, bo ja czułam się zanudzana opowieściami o pracy zawodowej i typowo męskich zainteresowaniach.
A i nie warto podejmować pierwszemu tematów religijnych, bo tym można zanudzać. I odbiorą cię jako zdewociałą.
Tylko jak tu można mówić o wspólnej drodze do Boga, skoro tematy religijne to zanudzanie?

So lip 11, 2009 17:14

Hmm, bo ja czułam się zanudzana opowieściami o pracy zawodowej i typowo męskich zainteresowaniach.

To dlatego że jesteś zainteresowana wyłącznie sobą.

So lip 11, 2009 17:18

So lip 11, 2009 17:43

Nie rozumiem jak zainteresowania damskie i męskie mogą wzajemnie fascynować.
Gdy kupiłam coś na allegro od jednego faceta i zadzwoniłam a odebrała żona nie była mi nic w stanie powiedzieć. Bo było to typowe męskie zainteresowanie.
Podobnie jak w domu spytałam brata czy ten czosnek jest prawdziwy czy sztuczny nie był w stanie odpowiedzieć, bo to było typowo damskie zainteresowanie.

So lip 11, 2009 17:54
Gdy kupiłam coś na allegro od jednego faceta i zadzwoniłam a odebrała żona nie była mi nic w stanie powiedzieć. Bo było to typowe męskie zainteresowanie.

No ale Ty kupując coś od faceta wykazałaś typowo męskie zainteresowanie :D - zainteresowałaś się tym samym, co facet :-D

So lip 11, 2009 18:06
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Następna strona