|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
Czy to może być działanie szatana?
Autor |
Wiadomość |
Szymon1893
|
 Czy to może być działanie szatana?
Jako katolicy, mówiąc szerzej chrześcijanie wierzymy zarówno w Boga i Dobre Moce jak i w szatana i złe moce. Znamy zresztą przykład opętania i zapewne mniej znanych przypadków jest więcej. Piszę, ponieważ miałem ostatnio dwukrotnie sytuację, która mnie bardzo zaniepokoiła. Otóż przy odmawianiu różańca nie mogłem klęczeć, ponieważ, gdy klęczałem to miałem niznośny ból w dole brzucha, dziwne mdlenie, zresztą ciężko opisać to uczucie. Za pierwszym razem nie mogłem wyklęczeć ani jednej dziesiątki odmówiłem siedząc lub stojąc (bo i stać czasem było ciężko). Za drugim razem musiałem siedzieć przez jeden dziesiątek, przez kolejny stać, pozostałe trzy dałem radę klęczeć i jakby wszystko przeszło. Poza tymi dwoma razami nie zdarzyło mi się to i wyklęczałem cały różaniec (oprócz trzeciej dziesiątki, na której zawsze stoję). Pytałem o to kilku ludzi, wszyscy z nich twierdzą, że przyczyny tego są biologiczne tzn. po prostu wg nich w momencie odmawiania różańca zgłodniałem, gdyż za duży mam odstęp pomiędzy kolacją, a snem. Ja jednak próbuję także rozpatrywać to z tej innej, duchowej strony. Jak myślicie czy mogło to być działanie szatana?
|
So mar 10, 2012 22:22 |
|
|
|
 |
Aditu
|
 Re: Czy to może być działanie szatana?
Moim zdaniem to sprawa głodu, mięśni, albo nerwobólów  Jeżeli to się będzie powtarzać, to idź do lekarza.
|
So mar 10, 2012 22:39 |
|
 |
eskimeaux
|
Nerwica.
_________________ Come and see the truth through lies you've been fed. Weigh the worlds at hand, now which direction will you take?
|
N mar 11, 2012 11:24 |
|
|
|
 |
jumik
|
My nie jesteśmy tutaj specjalistami, a jedynie internautami. W większości żadni z nas lekarze/duchowni/psycholodzy a najlepiej właśnie u specjalistów szukać odpowiedzi.
_________________ Piotr Milewski
|
N mar 11, 2012 12:32 |
|
 |
Joda
|
Widzenie wszędzie i we wszystkim diabła, albo doszukiwanie się we wszystkim mistycznych przeżyć... Jak go nie kijem, to go pałą. Zawsze dwie skrajności. A kto ci w ogóle powiedział, ze różaniec musisz odmawiać na klęcząco?
|
N mar 11, 2012 12:38 |
|
|
|
 |
jumik
|
Przypominam, użytkowniku khuit, o charakterze działu (jest w podpisie tytułu działu na stronie głównej) i o zasadach tego działu (są w temacie "Co to za dział?"). Twój post został usunięty. jumik
|
N mar 11, 2012 22:26 |
|
 |
Rzymian_8_13
|
Ja bym to traktował jako jakiś taki bunt organizmu, bo podświadomość dąży do doświadczania rzeczy przyjemnych i do unikania nieprzyjemnych. A Różaniec z jakimś poświęceniem się wiąże. A jak wiadomo nie mamy [my ludzie wiary] żyć wg schematu przyjemne-nieprzyjemne, tylko dobre-złe. Najgorzej jest zacząć dyskutować z tym, to jest duża szansa, że się przegra. Najgorszym co mógłbyś zrobić to porzucić Różaniec.
|
N mar 11, 2012 22:45 |
|
 |
Selgrado
|
Proponowałbym skonsultować to najpierw z lekarzem.
_________________ [KMI ...] ------------.
|
Pn mar 12, 2012 11:50 |
|
 |
noOne
|
nie ignorowałbym działania złego, miałem kiedys dawno kilkakrotnie podobne historie podczas modlitwy na klęcząco Koronki lub Różańca, wiedz - że strasznie czarty są wściekłe w tym momencie na ciebie jak modlisz się na klęcząco Różańcem czy Koronką do Miłosierdzia Bożego - strasznie są wściekłe i przeszkadzają jak mogą, podczas modlitwy często też nachodzą mnie myśli różne na inne tematy, wszystko robią, żeby tylko mnie odciągnąć od modlitwy.. a lekarz to bedzie zachwycony jak przyjdziesz do niego, bo zaraz bedzie mógł zdiagnozować jakąś chorobę bzdurę i przepisac Ci jakies prochy i interes sie kręci... a guzik Ci pomoze.. najwyżej na chwile przyćmi, przytruje.. http://poznajprawde.net/10-kartel-farmaceutyczny.html
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Pn mar 12, 2012 12:14 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
A jeszcze bardziej są wściekłe im dłużej klęczysz. Wtedy to dopiero przeszkadzają. Kolana bolą coraz bardziej i trudniej się skupić - bo czorty atakują. A spróbuj leżeć krzyżem tydzień, najlepiej bez jedzenia... aż się zaplują z tej wściekłości.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn mar 12, 2012 12:47 |
|
 |
jumik
|
Konsumentwiary, przypominam o zasadach działu Żyć wiarą oraz o jego charakterze (opisanym w podpisie pod tytułem działu na stronie głównej). moderator jumik
|
So mar 24, 2012 12:04 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
|