kilka pytań do Świadków J.
Autor |
Wiadomość |
SJ
|
 Re: kilka pytań do Świadków J.
A twój pies je sałatę?
_________________ Warto zajrzeć: http://www.drogamisekt.pl
|
Pn mar 08, 2010 14:16 |
|
|
|
 |
Spragniony
|
arcana85 napisał(a): A kolego SJ
Czy tobie płacą za udzielanie się na tym forum przy zwalczaniu ŚJ, czy taką misję dostałeś z Zakonu?
Bo co ci się wykaże kłamstwo, tudzież rażące błedy w rozumowaniu to uciekasz w kolejny temat i co rusz to bardziej absurdalny. Zastanów się lepiej nad motywami swojego postepowania. 2 Piotra 3:3,4 toczyliście ciekawe dyskusje, czytywałem sobie w wolnych chwilach. szkoda, że SJ schował głowę w piasek. może ktoś inny się znajdzie, kto zna się na rzeczy. myślę, że o SJ możesz arcana85 zapomnieć. pozdrawiam 
|
Pn mar 08, 2010 15:19 |
|
 |
jakoś
zbanowany na stałe
|
SJ napisał(a): A twój pies je sałatę? Ja nie jem sałaty czego to dowodzi? A mój pies je wszystko co mu do michy wrzucę. także sałatę.
_________________ tylko krowa nie zmienia poglądów.
|
Pn mar 08, 2010 15:37 |
|
|
|
 |
arcana85
|
Oj kolego SJ, jesteś zakonnikiem i nie wiesz jak będą się zachowywały zwierzeta w raju i co będą jeść? Poczytaj sobie Pismo Święte (Izajasza 11:6-9) Spragniony: Pozdro 
_________________ [b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b] "Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"
|
Pn mar 08, 2010 16:53 |
|
 |
SJ
|
Przyjmijmy, że Twój pies potrafi zjeść sałate, ale mięso jest podstawowym jego składnikiem. Komary w raju sałaty jeść chyba nie będę!
|
Pn mar 08, 2010 17:50 |
|
|
|
 |
Spragniony
|
mówiąc szczerze ta dyskusja o raju była trochę dziwna, ale odkąd zaczęło się o komarach to chyba bardziej by to pasowało do działu humor niż do poważnych dyskusji na tematy doktrynalne.
"Komary w raju sałaty jeść chyba nie będę!" pomijając, że zdanie jest nie po polsku to argument, przyznam szczerze, dość zabawny. pzdr
|
Pn mar 08, 2010 19:11 |
|
 |
SJ
|
W książce "Czego naprawdę uczy biblia" na str190 znajduje się rycina przedstawiająca jak to brzegiem morza rodzina z 4 dzieci przechadza się w towarzystwie słonia, na grzbiecie którego siedzi jedno z dzieci a inne zwisa na trąbie owego słonia. Podpisana scena zostałą: "Jehowa pragnie, żebyś rozkoszował się "rzeczywistym życiem". Czy skorzystasz z tej możliwości?
Wobec powyższego moje pytanie o pustostany w raju i dietę komarów uważam za całkiem poważne.
|
Pn mar 08, 2010 19:33 |
|
 |
jakoś
zbanowany na stałe
|
SJ napisał(a): Przyjmijmy, że Twój pies potrafi zjeść sałate, ale mięso jest podstawowym jego składnikiem. Komary w raju sałaty jeść chyba nie będę! czytałeś kiedyś Biblię? Tam jest napisane co było podstawowym składnikiem jedzenia człowieka przed potopem. Na pewno w jadłospisie nie było mięsa . Czego to w takim razie dowodzi? Że nie jemy mięsa dziś? Opierając się na tej argumentacji. Po czym wnioskujesz, że komary nie będą jeść sałaty , pomidorów, liści herbaty w raju itp.
|
Pn mar 08, 2010 19:39 |
|
 |
SJ
|
Nie wiem jak by tą sałatę miały zjadać. Nie mają zębów.... więc nie ugryzą...
|
Pn mar 08, 2010 19:55 |
|
 |
Spragniony
|
SJ napisał(a): W książce "Czego naprawdę uczy biblia" na str190 znajduje się rycina przedstawiająca jak to brzegiem morza rodzina z 4 dzieci przechadza się w towarzystwie słonia, na grzbiecie którego siedzi jedno z dzieci a inne zwisa na trąbie owego słonia. Podpisana scena zostałą: "Jehowa pragnie, żebyś rozkoszował się "rzeczywistym życiem". Czy skorzystasz z tej możliwości?
Wobec powyższego moje pytanie o pustostany w raju i dietę komarów uważam za całkiem poważne. zamiast martwić się o komary można by podyskutować o raju. czy on faktycznie będzie na ziemi, czy może jednak gdzieś indziej?(oczywiście na podstawie Biblii) to już byłoby dużo bardziej rzeczowe.
|
Pn mar 08, 2010 20:52 |
|
 |
SJ
|
Jak ty uważasz, gdzie może być raj ziemski? Chyba nie w niebie?
|
Pn mar 08, 2010 20:57 |
|
 |
jakoś
zbanowany na stałe
|
SJ napisał(a): Jak ty uważasz, gdzie może być raj ziemski? Chyba nie w niebie? "ziemski" nie może być w "niebie". to logiczne
|
Pn mar 08, 2010 20:58 |
|
 |
SJ
|
chyba że ziemia i niebo przeminą... wtedy się sprawa komplikuje...
|
Pn mar 08, 2010 21:04 |
|
 |
Spragniony
|
SJ napisał(a): Jak ty uważasz, gdzie może być raj ziemski? Chyba nie w niebie? czy ja gdzieś napisałem, że w niebie? chodzi mi o różnicę w poglądach na temat życia wiecznego katolików i świadków. bo świadkowie uważają, że będzie na ziemi, a katolicy ze w niebie i tu jest problem.
|
Pn mar 08, 2010 21:16 |
|
 |
jakoś
zbanowany na stałe
|
SJ napisał(a): chyba że ziemia i niebo przeminą... wtedy się sprawa komplikuje... niebo ,literalne, nie może przeminąć. na pewno. wiec to tylko jakieś unaocznienie
|
Pn mar 08, 2010 22:37 |
|
|
|