|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Witold33
|
 Re: Strona RYNSZTOK. PL
Tak, jestem trochę myślący, pewnie stąd te braki wiary .
|
N paź 05, 2025 21:50 |
|
|
|
 |
Atimeres
|
Witold33 napisał(a): Tak, jestem trochę myślący, pewnie stąd te braki wiary . Zrobiłeś już niecałą połowę, bo stałeś się rozumny. Wiara nie tylko zakłada rozumność, ale także uzupełnia o uznanie Boga i jego doskonałości, uznania potrzeby wiary i konieczności wiary. Wiara jest bowiem przede wszystkim aktem rozumu. Brawo dla Ciebie! Bądź nadal rozumny i uzupełnij jej braki.
|
Pn paź 06, 2025 13:26 |
|
 |
george45
|
Atimeres napisał(a): Witold33 napisał(a): Tak, jestem trochę myślący, pewnie stąd te braki wiary . Zrobiłeś już niecałą połowę, bo stałeś się rozumny. Wiara nie tylko zakłada rozumność, ale także uzupełnia o uznanie Boga i jego doskonałości, uznania potrzeby wiary i konieczności wiary. Wiara jest bowiem przede wszystkim aktem rozumu. Brawo dla Ciebie! Bądź nadal rozumny i uzupełnij jej braki. Widzę Dr.Oetker testuje nową recepturę. Pozostaję przy starej, sprawdzonej recepturze wielkich tego świata, przekazywanej przez wieki: Wiara to tania ucieczka. Zobaczenie – to rewolucja.
|
Pn paź 06, 2025 16:34 |
|
|
|
 |
Atimeres
|
george45 napisał(a): Atimeres napisał(a): Witold33 napisał(a): Tak, jestem trochę myślący, pewnie stąd te braki wiary . Zrobiłeś już niecałą połowę, bo stałeś się rozumny. Wiara nie tylko zakłada rozumność, ale także uzupełnia o uznanie Boga i jego doskonałości, uznania potrzeby wiary i konieczności wiary. Wiara jest bowiem przede wszystkim aktem rozumu. Brawo dla Ciebie! Bądź nadal rozumny i uzupełnij jej braki. Widzę Dr.Oetker testuje nową recepturę. Pozostaję przy starej, sprawdzonej recepturze wielkich tego świata, przekazywanej przez wieki: Wiara to tania ucieczka. Zobaczenie – to rewolucja.Powiedz to Janowi Kochanowskiemu, ja w jego istnienie wierzę.
|
Pn paź 06, 2025 17:37 |
|
|
|