| Autor |
Wiadomość |
|
Witold33
|
 Re: Strona RYNSZTOK. PL
Tak, jestem trochę myślący, pewnie stąd te braki wiary .
|
| N paź 05, 2025 21:50 |
|
|
|
 |
|
Atimeres
|
Witold33 napisał(a): Tak, jestem trochę myślący, pewnie stąd te braki wiary . Zrobiłeś już niecałą połowę, bo stałeś się rozumny. Wiara nie tylko zakłada rozumność, ale także uzupełnia o uznanie Boga i jego doskonałości, uznania potrzeby wiary i konieczności wiary. Wiara jest bowiem przede wszystkim aktem rozumu. Brawo dla Ciebie! Bądź nadal rozumny i uzupełnij jej braki.
|
| Pn paź 06, 2025 13:26 |
|
 |
|
george45
|
Atimeres napisał(a): Witold33 napisał(a): Tak, jestem trochę myślący, pewnie stąd te braki wiary . Zrobiłeś już niecałą połowę, bo stałeś się rozumny. Wiara nie tylko zakłada rozumność, ale także uzupełnia o uznanie Boga i jego doskonałości, uznania potrzeby wiary i konieczności wiary. Wiara jest bowiem przede wszystkim aktem rozumu. Brawo dla Ciebie! Bądź nadal rozumny i uzupełnij jej braki. Widzę Dr.Oetker testuje nową recepturę. Pozostaję przy starej, sprawdzonej recepturze wielkich tego świata, przekazywanej przez wieki: Wiara to tania ucieczka. Zobaczenie – to rewolucja.
|
| Pn paź 06, 2025 16:34 |
|
|
|
 |
|
Atimeres
|
george45 napisał(a): Atimeres napisał(a): Witold33 napisał(a): Tak, jestem trochę myślący, pewnie stąd te braki wiary . Zrobiłeś już niecałą połowę, bo stałeś się rozumny. Wiara nie tylko zakłada rozumność, ale także uzupełnia o uznanie Boga i jego doskonałości, uznania potrzeby wiary i konieczności wiary. Wiara jest bowiem przede wszystkim aktem rozumu. Brawo dla Ciebie! Bądź nadal rozumny i uzupełnij jej braki. Widzę Dr.Oetker testuje nową recepturę. Pozostaję przy starej, sprawdzonej recepturze wielkich tego świata, przekazywanej przez wieki: Wiara to tania ucieczka. Zobaczenie – to rewolucja.Powiedz to Janowi Kochanowskiemu, ja w jego istnienie wierzę.
|
| Pn paź 06, 2025 17:37 |
|
 |
|
Idący
|
Wrzucam do RYNSZTOKU, bo tylko tu -pasuje takie chamstwo i nienawiść. Kalartyd napisał(a): Atimeres, po prostu przestań pisać. Nie musisz przekonywać, jak godną pogardy, nędzną kreaturą jesteś.
Gdybym miał broń i stałbyś przede mną, już byłbyś martwy. Dożywocie byłoby warte wyeliminowania jednej antyspołecznej kreatury z tego świata. Ciesz się swoją anonimowością, która pozwala ci obrażać każdego, kto ma inne poglądy. Kalartyd napisał(a): Zrób przysługę światu i zdechnij. Będę wdzięczny.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
| Pt paź 24, 2025 19:38 |
|
|
|
 |
|
Kalartyd
|
Idący, ty też możesz zdechnąć. Świat byłby lepszy.
Siejesz nienawiść, zbierasz nienawiść. Dostajesz, co dajesz.
|
| Pt paź 24, 2025 20:36 |
|
 |
|
Atimeres
|
Idący napisał(a): Wrzucam do RYNSZTOKU, bo tylko tu -pasuje takie chamstwo i nienawiść. Kalartyd napisał(a): Atimeres, po prostu przestań pisać. Nie musisz przekonywać, jak godną pogardy, nędzną kreaturą jesteś. Gdybym miał broń i stałbyś przede mną, już byłbyś martwy. Dożywocie byłoby warte wyeliminowania jednej antyspołecznej kreatury z tego świata. Ciesz się swoją anonimowością, która pozwala ci obrażać każdego, kto ma inne poglądy. Kalartyd napisał(a): Zrób przysługę światu i zdechnij. Będę wdzięczny. Jeśli nie działa tu moderacja, to należałoby to forum zamknąć. Nie może działać forum pod nazwą "Wiara", siejąca przestępcze wypowiedzi psychopaty. Może się nim zainteresować także prokuratura.... Lepiej tego uniknąć.
Ostatnio edytowano So paź 25, 2025 7:33 przez Atimeres, łącznie edytowano 1 raz
|
| So paź 25, 2025 7:31 |
|
 |
|
Idący
|
Kolejny przykład totalnego chamstwa i nienawiści. Samo dno szamba. Kalartyd napisał(a): Temat dotyczy Prawdy, zaś prawdą jest że Andej to skur.wiel.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
| So paź 25, 2025 7:32 |
|
 |
|
Idący
|
I jeszcze jedno. Obsesyjna nienawiść. Totalna. Powiedziałbym, że ślepa ubecka nienawiść. Tylko u ubeków taką zaobserwowałem. Kalartyd napisał(a): Dodam jeszcze czwartą osobę. Andej. Też niezły skur.wiel. Idźcie w cholerę, wszyscy wierzący. Psiakrew, banda upośledzonych intelektualnie kretynów. Fajnie byłoby poznać choć jednego niegłupiego wierzącego, ale to byłaby sprzeczność
|
| So paź 25, 2025 7:37 |
|
 |
|
Witold33
|
Nie wiem, czy o "niegłupiość" tu chodzi. Wiara to wygodna ucieczka od dorosłego świata. Kosztuje tyle, co na tacę. Więc pomyślalem, może warto się nawrócić i być znów jako dziecko. Ale umysł mi nie pozwala wierzyc w bajki, pomyslałem - na forum jacyś niegłupi wierzący przedstawią mi takie argumenty, podpowiedzą takie myśli, że wróci mi właściwe widzenie spraw, jakie miałem w dzieciństwie. Tłumaczyłem sobie, skoro wierzył tak mądry czlowiek, jakim był kardynał Ratzinger = coś w tym być musi, tylko ja, maluczki i zbłąkany -nie dostrzegam swym ciasnym rozumkiem. I cóż ? Ano jakoś nic. Przerażający obraz polskiego infantylnego "katolicyzmu", doprawionego plemiennym politykierstwem i oprawiony w denną , niezborną, pozbawioną wszelkiej logiki retorykę dla ubogich. Coś na ksztalt sowickiego pisemka Krokodił. Albo nawet tvRiespublika.
|
| So paź 25, 2025 7:54 |
|
|
|