Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 13:13

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
 Kodowanie treści seksualnych w bajkach - poprzyj protest 
Autor Wiadomość
Jampol, bezczelnie skradłem i zamieściłem cały tekst na "Ostatniej Krucjacie"
Podając źródło of kurz :-D :-D :-D

Oto link, pod którym możesz obejrzeć swoja własność.

http://zbyszek.myfreeforum.org/STOP_ZBO ... ut394.html

Cz maja 31, 2007 13:03
(...)

Jampol, jeśli twierdzisz, że mówisz poważnie, to napisz proszę jakie bajki są ok. Konkretne tytuły proszę.

Spróbuję wyręczyć Jampola
W IV PRL Małostkowych braci godne polecenia będa dzieła klasyków literatury dla dzieci i młodzieży, na przykład z literatury zagranicznej "Timur i jego drużyna" a z krajowego podwórka "Ogniwo" :razz: :razz: :razz:

Cz maja 31, 2007 13:08

Harry Potter i tym podobne bajki okultystyczne oczywiście stanowią duży problem, ale nasz apel jest poświęcony sprawom związanym z propagandą seksualną.

Jeśli zaś chodzi o to, co należy emitować w telewizji publicznej, to podaliśmy w apelu propozycję produkcji bajek typowo polskich, promujących tradycyjną, religijną rodzinę (min. 2 + 3) lub opowiadających o żywotach świętych (oczywiście, w formie nieco uproszczonej i przystosowanej do praw dziecięcego umysłu). Wszystko jest w tekście.

Apel proszę kopiować i rozsyłać, byleby trafił później - w oryginalnej wersji! - do Biura Rzecznika Praw Dziecka, bo o to chodzi w naszej akcji. Im więcej sygnatariuszy apelu, tym lepiej.

Życzę błogosławieństwa Bożego!

Cz maja 31, 2007 13:22

Sami sobie przeczycie, żywoty świetych nie są dobrym wzorcem, gdyż są to ludzie którzy nie zakładali rodzin (poza naprawdę nielicznymi wyjątkami), są więc dorosłymi prowadzącymi samotne życie -a taki model potępiliście na przykładzie Colargola.

Jako buddysta jestem też przeciwny promowaniu katolicyzmu w bajkach, jako że jest to dyskryminowanie pozostałych religii. Albo promujemy wszystkie religie, albo żadną - to jest sprawiedliwe podejście.

Cz maja 31, 2007 13:46

Przepraszam bardzo, ale przytoczyliśmy nawet zapis prawny o szczególnym respektowaniu wartości chrześcijańskich w polskiej telewizji (na podstawie stosownej ustawy). Poza tym, dzieci powinny być wychowywane do: 1) świętości, 2) czystości, a więc wzorce ascetyczne też nie są złe, jeżeli idą w parze z religią. A oprócz świętych chcielibyśmy także ukazywać tradycyjną, polską rodzinę w bajkach.

Cz maja 31, 2007 13:56

Niepokój odpowiedzialnych rodziców od dawna budzą "Smerfy", gdyż w ich społeczności znajduje się tylko jedna kobieta, co może sugerować skłonności homoseksualne pozostałych Smerfów lub praktyki poligamiczne (na domiar złego - jeden z wybitnych teologów watykańskich - profesor Antonio Soro, w swej pracy badawczej doszedł do wniosku, iż bajka ta, w sposób zakamuflowany, przedstawia historię loży masońskiej).

Co w takim razie dzieje sie np. w koszarach, lub zakonach? Setki facetow bez kobiet?
A wracajac do bajek - pamietacie bajke "O dwoch takich co ukradli ksiezyc"? W tym kontekscie wychodza oni na ... gejow :)

Drodzy rodzice - zajmijcie sie wychowaniem dzieci, a nie wyszukiwaniem (wyimaginowanych) zlych przekazow z bajek. naprawde nie macie powazniejszych problemow? Wystarczy wylaczyc TV, nie kupowac ksiazek i po sprawie- nie bedzie klientow- nie bedzie towaru i sprawa rozwiazana.

Wesolo ostatnio w RP :)

Cz maja 31, 2007 14:02

Przepraszam bardzo, ale przytoczyliśmy nawet zapis prawny o szczególnym respektowaniu wartości chrześcijańskich w polskiej telewizji (na podstawie stosownej ustawy).

Tak, to oznacza, że wartości chrześcijańskie mają nie być obrażane, a nie że mają być promowane jako jedyne.
Jampol napisał(a):
Poza tym, dzieci powinny być wychowywane do: 1) świętości, 2) czystości, a więc wzorce ascetyczne też nie są złe, jeżeli idą w parze z religią.

Już coś napisałem o religiach. Jeżeli mają być bajki o świętych, to niech będą i bajki o życiu buddów i bodhisattwów.
Jampol napisał(a):
A oprócz świętych chcielibyśmy także ukazywać tradycyjną, polską rodzinę w bajkach.

Jeśli to nie będzie łamało sprawiedliwości w promowaniu religii to nie mam nic przeciwko. Byleby nie było to na zasadzie "tylko taki model bajki puszczamy i tyle".

Cz maja 31, 2007 14:04
Jestem sympatykiem Młodzieży Wszechpolskiej,ale uważam że protest przeciw bajkom jest bez sensu.Nie zgodzę sie na promocję homoseksualizmu w szkołach,ale w Teletubisiach nie było nic o gejowskim zabarwieniu.Co innego to bajki z przemocą w tle np.z atomowym wybuchem czy z zabitymi i rannymi.

Również książka Herlinga-Grudzińskiego powinna pozostać wśród lektur bo dotyczy łagrów.

Cz maja 31, 2007 14:06

A ja jestem po prostu zaskoczony postawą pana Giertycha, który nie poparł pani Sowińskiej - pewnie po to, żeby się promować w mediach, które mają jednak skrzywienie lewicowe. Ale, mimo tego, wierzę w jego dobre chęci. Zadziwia mnie postawa niektórych osób uważających się za narodowców. W apelu przedstawiliśmy odpowednio dobrane argumenty.

Cz maja 31, 2007 14:11

Te argumenty są żenujące, a nie odpowiednio dobrane.

Polonium, w Twojej religii tradycyjnie w świątyniach i domach wiernych umieszcza się wizerunek torturowanej i zabitej postaci Jezusa Chrystusa rozpiętej na rzymskim narzędziu wykonywania kary śmierci, a na nabożeństwach Drogi Krzyżowej, gdzie przychodzą nawet małe dzieci opowiada się o tych torturach i zabójstwie. Może lepiej najpierw zajmij się ograniczeniem dostępu dzieci do przemocy na własnym podwórku.

Cz maja 31, 2007 14:16

Tego typu wypowiedzi pozostawię bez komentarza.

Cz maja 31, 2007 14:20

Zostawiaj bez komentarza ale zdaj sobie sprawę z tego jak Twoja religia może być postrzegana przez innowierców i ateistów. Jako że zostałem wychowany w katolickiej rodzinie też nie potrafiłem na to spojrzeć tak jak obecnie, bo obraz umęczonego Chrystusa był obecny w moim życiu od zawsze i nie zastanawiałem się jak to może wyglądać dla kogoś o innym spojrzeniu. Przecież takie dziecko ateistów lub buddystów gdyby nagle zobaczyło wizerunek ukrzyżowanego Jezusa mogłoby się najzwyczajniej przestraszyć "zabitego pana". Jeśli zaś patrzenie na ukrzyżowaną postać i i obrazy jej męki od maleńkości nie pozostawia negatywnych śladów w psychice dziecka, to jakie są argumenty za tym, że dziecko widzące rannych i zabitych w tv od maleńkości będzie miało z tego powodu uraz?
Łatwo się od razu obruszyć, a zastanowić trudniej.

Cz maja 31, 2007 14:30
Zencognito dlaczego uważasz ukazywanie Męki Chrystusa za przemoc.Przecież Chrystus umarł za cały świat,za mnie i za Ciebie również.Ofiarował swoje życie za cały świat.Nie musisz wcale czuć się pominięty.Owszem,męka jaką zadali Chrystusowi rzymscy żołnierze była okrutna.Film "Pasja" ukazuje fakty.

Wiesz z wielu filmów jak bezwzględny był rzymski okupant.Słyszałeś o Neronie i o lwach nasyłanych na chrześcijan.Dla nas współcześnie żyjących jest to niewyobrażalne.Płonięcie żywcem na stosie,topienie we wrzątku czy lepiej nie mówić co.Chrześcijaństwo zostało okupione krwią męczenników.O ich ofierze trzeba pamiętać także i nie możemy mówić dzieciom,że wszystko było ładnie i pięknie,że Rzymianie stali się raptem potulni jak owieczki bo byłoby to kłamstwo.

Cz maja 31, 2007 14:32

Jesteśmy krajem chrześcijańskim i musimy tego bronić. Chrystus umarł za cały grzeszny świat i to zupełnie co innego, niż zwykłe sceny przemocy. Poza tym obrazy z ukrzyzowaniem Chrystusa można też przedstawiać delikatnie.

Cz maja 31, 2007 14:33

http://www.stopzboczonymbajkom.republika.pl/

Cz maja 31, 2007 14:34
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona