Destrukcyjne, negatywne myśli
Autor |
Wiadomość |
Zbigniew3991
|
 Re: Destrukcyjne, negatywne myśli
andej napisał(a): Czyli psychiatryczne ble, ble, ble. Generalnie to cała psychiatria i psychologia to hochsztaplerstwo. Nie ma żadnych konkretów. Nie doceniasz psychologii i psychiatrii - jako dziedziny nauki zawierają dużo abstrakcji i ogółu, ale nie brakuje tam również i konkretów. Z niechcianymi myślami radzę sobie w ten sposób, że odwracam od nich uwagę i staram się myśleć o czymś innym. Jeśli myśli są bardzo destrukcyjne i nachalne trzeba poradzić się psychologa, psychoterapeuty, lekarza, spowiednika...
_________________ MODERATOR
|
So cze 15, 2024 18:27 |
|
|
|
 |
george45
|
andej napisał(a): Generalnie to cała psychiatria i psychologia to hochsztaplerstwo. Andej, może nie trafiłeś na dobrego specjalistę, spróbuj prywatnie.
|
So cze 15, 2024 22:37 |
|
 |
C2H6O
|
Ale zapytałem tylko, ładnie i po polsku: co rozwija taką chorobę? Nie co powoduje, ani co łagodzi lub zalecza. Moje wiadome Panie, troszkę rozczarowujecie. 
|
So cze 15, 2024 23:52 |
|
|
|
 |
marek12
|
 Destrukcyjne, negatywne myśli część 2
W związku z licznymi komentarzami, które dowodzą o braku wiedzy i świadomości, że myśl jest twórcza i wpływa na materie (udowodniono naukowo) Negatywne myśli, czyli psychopatyczne, skłonne do czynienia tylko zła, o niskiej wibracji są falą, która w ekosystemie czyni destrukcję, czyli falowe zakłócenia. W oddziaływaniach informacyjnych, wszelkich rodzajów informacji ze wszechinformacją- informacja dla całości i o całości wszelkich rodzajów informacji. Destrukcyjne falowe zakłócenia są przyczyną wszelkich dramatów, cierpień i śmierci ekosystemu, za które na pewno poniesie się konsekwencje. Natomiast pozytywne myśli, czyli empatyczne, świadome z potrzeby serca, skłonne do czynienia tylko dobra, o wysokich wibracjach są w rezonansie z ekosystemem, czyli wysokie wibracje potęgują wzajemne oddziaływania informacyjne, wszelkich rodzajów informacji ze wszechinformacją.
_________________ I poznacie prawdę,a prawda was wyswobodzi,bo przyczyną wszelkiego zła jest brak wiedzy biblijnej zbieżnej z odkryciami nauki. Wersety biblijne tłumaczone są z Biblii Warszawskiej.
|
N cze 16, 2024 17:35 |
|
 |
Zbigniew3991
|
 Re: Destrukcyjne, negatywne myśli część 2
marek12 napisał(a): W związku z licznymi komentarzami, które dowodzą o braku wiedzy i świadomości, że myśl jest twórcza i wpływa na materie (udowodniono naukowo) Negatywne myśli, czyli psychopatyczne, skłonne do czynienia tylko zła, o niskiej wibracji są falą, która w ekosystemie czyni destrukcję, czyli falowe zakłócenia. W jaki sposób udowodniono naukowo to, że myśl wpływa na materię? Skąd ta wiedza o tym, że myśl jest falą i wibracją? marek12 napisał(a): W oddziaływaniach informacyjnych, wszelkich rodzajów informacji ze wszechinformacją- informacja dla całości i o całości wszelkich rodzajów informacji. Destrukcyjne falowe zakłócenia są przyczyną wszelkich dramatów, cierpień i śmierci ekosystemu, za które na pewno poniesie się konsekwencje. Natomiast pozytywne myśli, czyli empatyczne, świadome z potrzeby serca, skłonne do czynienia tylko dobra, o wysokich wibracjach są w rezonansie z ekosystemem, czyli wysokie wibracje potęgują wzajemne oddziaływania informacyjne, wszelkich rodzajów informacji ze wszechinformacją. Jak rozumiem destrukcyjne myśli, według Ciebie, mogą wpływać destrukcyjne na całe ekosystemy?
_________________ MODERATOR
|
N cze 16, 2024 18:13 |
|
|
|
 |
viona
|
C2H6O napisał(a): Ale zapytałem tylko, ładnie i po polsku: co rozwija taką chorobę? (...) -Nieswiadome zycie w matixie. -Brak swiadomosci wlasnej duchowej natury.
Wszyscy ludzie, ktorzy nie narodzili sie na nowo w duchu znajduja sie w stanie mniejszej lub wiekszej depresji. To ludzie, ktorzy "drżą w oczekiwaniu jutra", ktorzy walcza ze sobą na wszystkich mozliwych frontach, ktorzy nie są w stanie zobaczyc siebie w drugim czlowieku. To nieswiadomi egoisci, utozsamiajacy sie z wlasnym cialem i historia wlasnej osoby, zapisaną w bazie danych, do ktorej duch prawdy nie ma dostepu. To "ludzie zmyslowi", tworzący swiat, ktory jest miejscem skladania ofiar z zycia w ciele ...oltarzem "Boga" stworzonego "na obraz i podobienstwo "homo sapiens", ktory- jak twierdzi swiat- rozwinal sie bez udzialu ducha w drodze ewolucji. - Wiara w Boga osobowego, "ktory za dobre wynagradza, a za zle karze"Wszechobecny strach przed "sprawiedliwym Bogiem" uwazany jest w judeochrzescijanstwie za "poczatek madrosci" i gloryfikowany w Biblii: 1:8 Jest Jeden mądry, co bardzo lękiem przejmuje, siedzący na swym tronie. 1:9 To Pan ją stworzył, przejrzał, policzył i wylał na wszystkie swe dzieła, 1:10 na wszystkie stworzenia według swego daru, a tych, co Go miłują, hojnie nią wyposażył. 1:11 Bojaźń Pańska to chwała i chluba, wesele i korona radosnego uniesienia. 1:12 Bojaźń Pańska zadowala serca, daje wesele, radość i długie życie. 1:13 Temu, kto się Pana boi, dobrze będzie na końcu, a w dniu swej śmierci będzie błogosławiony. 1:14 Początkiem mądrości jest bojaźń Pana, i dla tych, którzy są [Mu] wierni, wraz z nimi została stworzona w łonie matki. 1:15 Założyła u ludzi fundament wieczny, a u ich potomstwa znajdzie zaufanie. 1:16 Pełnia mądrości to bać się Pana, który upoi ich owocami swoimi. 1:17 Cały ich dom napełni pożądanymi dobrami, a spichlerze swymi płodami. 1:18 Koroną mądrości - bojaźń Pańska, dająca pokój i czerstwe zdrowie. 1:19 ⟨A [Pan] ją przejrzał, policzył⟩. Wiedzę i poznanie rozumu jak deszcz wylał, i wywyższył chwałę tych, co ją posiadają. 1:20 Korzeń mądrości to bać się Pana, a gałęzie jej - długie życie. Mądrość Syracha 1: 8-17Lekiem na destrukcyjne mysli jest MILOSC(czyli nieobecnosc strachu), ktorej w swiecie nie uswiadczysz. A wiec, podsumowujac i odpowiadajac krotko na twoje pytanie, permanentny brak milosci jest czynnikiem rodzacym i rozwijajacym "destrukcyjne, negatywne mysli".
|
N cze 16, 2024 18:35 |
|
 |
marek12
|
 Re: Destrukcyjne, negatywne myśli część 2
Zbigniew3991 napisał(a): marek12 napisał(a): W związku z licznymi komentarzami, które dowodzą o braku wiedzy i świadomości, że myśl jest twórcza i wpływa na materie (udowodniono naukowo) Negatywne myśli, czyli psychopatyczne, skłonne do czynienia tylko zła, o niskiej wibracji są falą, która w ekosystemie czyni destrukcję, czyli falowe zakłócenia. W jaki sposób udowodniono naukowo to, że myśl wpływa na materię? Skąd ta wiedza o tym, że myśl jest falą i wibracją? marek12 napisał(a): W oddziaływaniach informacyjnych, wszelkich rodzajów informacji ze wszechinformacją- informacja dla całości i o całości wszelkich rodzajów informacji. Destrukcyjne falowe zakłócenia są przyczyną wszelkich dramatów, cierpień i śmierci ekosystemu, za które na pewno poniesie się konsekwencje. Natomiast pozytywne myśli, czyli empatyczne, świadome z potrzeby serca, skłonne do czynienia tylko dobra, o wysokich wibracjach są w rezonansie z ekosystemem, czyli wysokie wibracje potęgują wzajemne oddziaływania informacyjne, wszelkich rodzajów informacji ze wszechinformacją. Jak rozumiem destrukcyjne myśli, według Ciebie, mogą wpływać destrukcyjne na całe ekosystemy? W eksperymencie R. Jahn Dunnes w Princeton University. Udowodniono naukowo, że myśl jest twórcza i wpływa na materie. Natomiast od czasu lorda Kelvina wiemy, że materia nazwana umownie jest wirową formą energii o różnej częstotliwości wibracji. Obecnie wiemy, że o wysokich częstotliwościach wibracji jest korpuskularna. Natomiast o niskich częstotliwościach wibracji jest falą.
_________________ I poznacie prawdę,a prawda was wyswobodzi,bo przyczyną wszelkiego zła jest brak wiedzy biblijnej zbieżnej z odkryciami nauki. Wersety biblijne tłumaczone są z Biblii Warszawskiej.
|
N cze 16, 2024 20:14 |
|
 |
C2H6O
|
viona napisał(a): Wszyscy ludzie, ktorzy nie narodzili sie na nowo w duchu znajduja sie w stanie mniejszej lub wiekszej depresji. To ludzie, ktorzy "drżą w oczekiwaniu jutra", ktorzy walcza ze sobą na wszystkich mozliwych frontach, ktorzy nie są w stanie zobaczyc siebie w drugim czlowieku. To nieswiadomi egoisci, utozsamiajacy sie z wlasnym cialem i historia wlasnej osoby, zapisaną w bazie danych, do ktorej duch prawdy nie ma dostepu. To "ludzie zmyslowi", tworzący swiat, ktory jest miejscem skladania ofiar z zycia w ciele ...oltarzem "Boga" stworzonego "na obraz i podobienstwo "homo sapiens", ktory- jak twierdzi swiat- rozwinal sie bez udzialu ducha w drodze ewolucji. Lekiem na destrukcyjne mysli jest MILOSC(czyli nieobecnosc strachu), ktorej w swiecie nie uswiadczysz. A wiec, podsumowujac i odpowiadajac krotko na twoje pytanie, permanentny brak milosci jest czynnikiem rodzacym i rozwijajacym "destrukcyjne, negatywne mysli". Ciekawe spojrzenie na temat i myślę, że zgadzam się z tym jako wyjątkiem potwierdzającym regułę, której nie znam. Gdyby miłość była faktycznie jedynym antydepresantem to wszyscy psychopaci czy socjopaci umieraliby z powodu wyniszczających ich depresji, a z tego co wiem, to mają się raczej świetnie, pną się po karierach i dobrze im się powodzi. Potrafią nawet okazywać całkiem wiarygodną sympatię. Pewnie w normalnych warunkach gdyby ktoś wpadł w wir pozytywnych nastawień to psychosomatycznie mógłby w jakimś stopniu wytwarzać w sobie hormony szczęścia. Ale tacy ludzie zbyt liczni raczej nie są. Wydaje mi się, że klasyczną osobę z depresją tudzież z destrukcyjnymi, negatywnymi myślami coś wytrąca ze stanu równowagi i dalej ten stan się już pogłębia z racji tego, że brak równowagi się pogłębia. Bez eliminacji tego czynnika wytrącającego lub neutralizacji jego działania początkowego farmakologia będzie tylko protezą normalności, a ucieczka w wiarę lub coś podobnego rozwiązaniem siłowym, przeginającym stan równowagi w druga stronę. Często dość nadmiernie. Dlatego nie przepadam za neofitami i nie uważam ich za racjonalnych ludzi.
|
Pn cze 17, 2024 7:27 |
|
 |
marek12
|
C2H6O napisał(a): Ciekawe spojrzenie na temat i myślę, że zgadzam się z tym jako... viona napisał(a): Wszyscy ludzie, ktorzy nie narodzili sie na nowo w duchu znajduja sie w stanie mniejszej lub wiekszej depresji. To ludzie, ktorzy... Według wzoru matematyczno-fizycznego na szczęście. Czyli chcesz być szczęśliwym bądź dobrym, bo szczęście jest dobrocią.
|
Pn cze 17, 2024 9:23 |
|
 |
viona
|
marek12 napisał(a): C2H6O napisał(a): Ciekawe spojrzenie na temat i myślę, że zgadzam się z tym jako... viona napisał(a): Wszyscy ludzie, ktorzy nie narodzili sie na nowo w duchu znajduja sie w stanie mniejszej lub wiekszej depresji. To ludzie, ktorzy... Według wzoru matematyczno-fizycznego na szczęście. Czyli chcesz być szczęśliwym bądź dobrym, bo szczęście jest dobrocią. Moze i na szczescie. Szczescie i dobroc nie sa jednak doskonaloscia i nie chronia przed destrukcja mysli i przed depresja. Poczucie szczescia to robota ukladu hormonalnego i nerwowego, produkujacego neuroprzekaznuki (np.serotonina i dopamina) i zalezna od czynnikow zewnetrznych (m.in. odzywianie) Brak rownowagi hormonalnej moze byc przyczyna powaznych zaburzen psychicznych i bariera w czynieniu "dobra" lub przyczyna samobojstw i przestepstw, np. przemocy i morderstw. Doskonalosc natomiast to wartosc duchowa, uniwersalna ...wynikajaca z rownowagi (harmonii) pomiedzy dobrem i zlem i swiadomego poznania jednego i drugiego poprzez obserwacje i doswiadczenie. Depresje( destrukcyjne mysli) towarzysza zawsze rozwijajacym sie przeroznym patologiom, np. normopatii, bedacej nieuswiadomionym spolecznie "znakiem" naszej cywilizacjii, zdominowanej przez religie i ideologie. Normopatia to zaraza przekazywana wrecz z mlekiem matki i kontynuowana na lekcjach religii. w przedszkolu, w szkole, w zakladach pracy itd.. Najlepszym, drastycznym i obrazowym przykladem wylęgania sie destrukcyjnych mysli i depresji jest sytuacja dziecka przystepujacego do Komunii "swietej", ktoremu pokazuje sie wielki krzyz z wiszacym na nim zamordowanym brutalnie cialem niewinnego czlowieka, wmawiajac jednoczesnie, ze ten niewinny czlowiek umarl rowniez za grzechy tego dziecka, z ktorych to dziecko musi sie jeszcze przed Komunia swieta wyspowiadac ksiedzu... Taka sytuacja to patologiczna norma w Polsce i nie tylko. To standard, ktory nazywa sie sakramentem swietym. Do dzis pamietam uczucia towarzyszace mi w podobnej sytuacji...i swoja dziecieca bezradnosc i niemoc... Dzis zyje w duchu i potrafie ogarnac dramat mojego zycia w ciele...potrafie tez byc wdzieczna za doswiadczenia, ktore umozliwily mi wgląd w duchową, doskonalą rzeczywistosc prawdy.bezradnosc i niemoc... Dzis zyje w duchu i potrafie ogarnac dramat mojego zycia w ciele...potrafie tez byc wdzieczna za doswiadczenia, ktore umozliwily mi wgląd w duchową, doskonalą rzeczywistosc prawdy. bezradnosc i niemoc... Dzis zyje w duchu i potrafie ogarnac dramat mojego zycia w ciele...potrafie tez byc wdzieczna za doswiadczenia, ktore umozliwily mi wgląd w duchową, doskonalą rzeczywistosc prawdy.
|
Pn cze 17, 2024 11:24 |
|
 |
viona
|
Moj poprawiony ostatni post:
(...)
Do dzis pamietam uczucia towarzyszace mi w podobnej sytuacji...i swoja dziecieca bezradnosc i niemoc...
Dzis zyje w duchu i potrafie ogarnac dramat mojego zycia w ciele...potrafie tez byc wdzieczna za doswiadczenia, ktore umozliwily mi wgląd w duchową, doskonalą rzeczywistosc prawdy
Przepraszam za pomylki, ktorych wczesniej nie zauwazylam.
|
Pn cze 17, 2024 13:26 |
|
 |
marek12
|
viona napisał(a): Moj poprawiony ostatni post: (...) Do dzis pamietam uczucia towarzyszace mi w podobnej sytuacji...i swoja dziecieca bezradnosc i niemoc... Dzis zyje w duchu i potrafie ogarnac dramat mojego zycia w ciele...potrafie tez byc wdzieczna za doswiadczenia, ktore umozliwily mi wgląd w duchową, doskonalą rzeczywistosc prawdy Przepraszam za pomylki, ktorych wczesniej nie zauwazylam. Proszę skupić uwagę na trosce o ekosystem. Zamiast dywagować, czyli w systemie czynić destrukcje.
|
Pn cze 17, 2024 15:06 |
|
 |
viona
|
marek12 napisał(a): Proszę skupić uwagę na trosce o ekosystem. Zamiast dywagować, czyli w systemie czynić destrukcje. No prosze...ekopsycholog za dyche sie znalazl :/
|
Pn cze 17, 2024 18:16 |
|
 |
marek12
|
 Stworzony ekosystem
W związku z pytaniem na forum "Jak rozumiesz ekosystem? Wibracje wysokie to? Wibracje niskie to?" Ekosystem, czyli stworzony zorganizowany system. Trwale tworzący wspólne życie w obustronnej pomocy, wzajemnej zależności różnych rodzajów informacji. Tworząc jedną spójną całość. Analogicznie do Ewangelii Jezusa Zbawiciela, że człowiek nie tworzy wspólnego życia, tylko w systemie czyni destrukcje-źródło wszelkich dramatów, cierpień i śmierci ekosystemu, za którą na pewno poniesie konsekwencje.
Wibracje o wysokich częstotliwościach są korpuskularne. Natomiast wibracje o niskich częstotliwościach są falą stojącą, która w systemie czyni destrukcje.
|
So cze 29, 2024 10:07 |
|
 |
Andy72
|
marek12 napisał(a): C2H6O napisał(a): Według wzoru matematyczno-fizycznego na szczęście. Czyli chcesz być szczęśliwym bądź dobrym, bo szczęście jest dobrocią. Raczej: chcesz być szczęśliwym PO ŚMIERCI, bądź dobrym
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
So cze 29, 2024 11:40 |
|
|
|