Autor |
Wiadomość |
angua
|
Nie jestem najgorsza
Są tacy, co chodzą spać później
A, nie chodzą. No ale w każdym razie wcześniej też nie chodzą  :D
Ale żeby nie było wątpliwości - ja to już wstałam, a nie że się kładę
A wstałam tylko dlatego, że w takich warunkach spać się nie da. Jest tak duszno i gorąco, że nawet wentylator nie pomaga... Uwielbiam mieszkać tuż pod dachem, po prostu uwielbiam 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Cz cze 22, 2006 6:33 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
A ja wstałem już, bo praca czeka 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz cze 22, 2006 7:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ja poszedlem o 6 rano na Wły, poogladalem barki, pouspokajalem sie... potem zrobilem sobie spacer, wrocilem, zjadlem sniadanie, zalatwilem juz sobie jednen wpis
Crosis
|
Cz cze 22, 2006 8:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hej hej
Piekne, gorace poranki mamy teraz, nieprawdaz?
A ja chcialem wszystkim zyczyc kolejnego slonecznego, ale nie za goracego dnia
Crosis
|
Wt lip 18, 2006 6:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gorącego, gorącego!!! 
|
Wt lip 18, 2006 7:51 |
|
|
|
 |
Kajagerda
|
 Rano
Jak ja lubię letni ranek...
wyskoczyć z łózka i pobiec do ogrodu w samej koszulce. U nas można... Boso i tak po rosie...cudownie...
Chce się wtedy bardziej żyć...
|
So sie 26, 2006 22:24 |
|
 |
Zencognito
|
Rok akademicki się zaczął więc powrót do biegania ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif) Trochę ciężko było wstać o 5.30 i zobaczyć, że jest ciemno jak w nocy. Bieganie starą trasą odpada, bo jest nieoświetlona, więc pobiegliśmy zrobiliśmy sobie rundkę ulicą, 15 minut wyrobiliśmy i nawet nie było ciężko
Postanowienie na dziś - kupić ciuchy. Jak najwięcej. Nowe spodnie, nowe bluzy, nową kurtkę, nowe buty, nową torbę na zajęcia. Jutro pierwszy dzień piątego roku.
|
Wt paź 02, 2007 5:19 |
|
 |
Zencognito
|
Piszę z komputera w bibliotece, przyszedłem tu po zaświadczenie rozliczenia oraz złożenia karty bibliotecznej i jestem potwornie zaspany =_=' Nie wiem co to będzie dzisiaj na wykładach, chyba nawet notować mi się nie będzie chciało.
|
Śr lis 07, 2007 9:09 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Musiałam się wyspać, wczoraj wróciłam do domu po 23. A dziś znowu popołudniowa zmiana w robocie! Ech, szybko zleci od fajrantu do fajrantu.
Teraz zaś popijam inkę z mlekiem, przegryzam kanapkę, no i sprawdzam to forum, a także dwa inne na których mam przyjemność się udzielać.
Zrobiło się w ostatnich dniach paskudnie zimno i trzeba będzie pomyśleć o kupieniu jakiegoś swetra, bo mój ulubiony robi się już dziurawy ze starości. Szkoda- lubiłam go.
Tak więc za parę godzin będę zmierzać do pracy, mrucząc pod nosem "Piosenkę dla robotnika rannej zmiany"- bo ranna zmiana zapewne uszczęśliwi mnie w przyszłym tygodniu:
Godzina słynna: piąta pięć Naciska budzik, dźwiga się Do kuchni drogę zna na pamięć Prowadzą go tam nogi same Pod kran pakuje śpiący łeb Przez chwilę jeszcze śpi jak w łóżku Dopóki nie posłyszy plusku I wtedy wreszcie budzi się
Aniele Pracy - stróżu mój Jak ciężki robotnika znój
Zbożowa kawa, smalec, chleb Salceson czasem, kiedy jest Do teczki drugie pcha śniadanie I teraz szybko na przystanek W tramwaju tłok i nie ma Boga Jest ramię w ramię, w nogę noga Kimanie na stojąco jest
Aniele Pracy - stróżu mój Jak ciężki robotnika znój
Przez osiem godzin praca wre Jak z bicza strzelił minął dzień Już w domu siedzi przed ekranem Na stole flaszka z marcepanem Dziś cały czas w ataku nasi
Aniele Pracy - stróżu mój Jak ciężki robotnika znój Nich nas ukoi dobry sen Najlepsza w końcu jest to rzecz I co się śni? Podwyżka cen Aniele Pracy - stróżu mój Jak ciężki robotnika znój Jak ciężki robotnika znój
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Śr lis 07, 2007 10:55 |
|
 |
Zencognito
|
5 minut temu się obudziłem. Aaaaalee się wyspaaaałem! 
|
Cz lis 08, 2007 11:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cholera, a niektózy wstają o 6:50 ;>
Crosis
|
Cz lis 08, 2007 11:16 |
|
 |
filippiarz
|
Crosis napisał(a): Cholera, a niektózy wstają o 6:50 ;>
Mnie nie przebijesz, kiedyś musiałem wstawać o 5:00, bo mieszkałem pod Warszawą i jechałem 1,5 godziny na jej przeciwległy koniec do roboty na 7:00...
Ale kupiłem sobie mieszkanko 15 minut od roboty i zmieniłem godzinę przyjścia na 8 - już się wysypiam 
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Cz lis 08, 2007 11:24 |
|
 |
angua
|
No cóż, ja ostatnio wstaję głównie o 5.30 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Cz lis 08, 2007 11:28 |
|
 |
Zencognito
|
No to ja Was pocieszę, że ja zwykle wstaję o 10 
|
Cz lis 08, 2007 11:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ej, jak pracowałem w Koreańskiej wizji raju wstawałem o 5.10 a wracałem do domu o 18 najwcześniej ;>
Teraz to mam lajcik - we Wrocku mam 20 minutek na piechotkę do pracy
Crosis
|
Cz lis 08, 2007 11:43 |
|
|
|