Autor |
Wiadomość |
angua
|
Bobo, już nie mam tamtego. Ale specjalnie dla Ciebie nowy:

_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Pt kwi 21, 2006 0:52 |
|
|
|
 |
Spidy
|
Jak nie można spać, to się robi porządki na pulpicie...

_________________ Nie smuć się zaraz z nieszczęść na świecie, bo nie znasz dobra zamierzonego w wyrokach Bożych, które one niosą z sobą dla wiecznej radości wybranych. (św. Jan od Krzyża)
|
Pt kwi 21, 2006 1:12 |
|
 |
bobo
|
No to Spidy zrób te porządki, bo ci się z leksza wykrzywia, zaraz spadnie
angua, też mi się podoba, uwielbiam takie odbicia w wodzie - prawie pozioma symetria!
Ja też co chwilę "przeobrażam" nasz (bo nie tylko mój) pulp(e)it.
A przde wszystkim, jak mówi ToMu pasek narzędzi musi być wykorzystany (wg mnie), a jak najmniej ikonek, które zaśmiecają ogólne tło ekranu.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Pt kwi 21, 2006 10:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Odnosnie porządków na pulpicie:
Normalnie nawet te dwa paseczki (dół i góra) są schowane
Crosis
|
Pt kwi 21, 2006 12:08 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Uhh, działa kojąco 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Pt kwi 21, 2006 12:26 |
|
|
|
 |
Spidy
|
Jak się ma kilka linuksowych pulpitów to sobie można jeden obsiać zbóżkiem
Ale ja to bym tzw. lenia dostał. Nic, tylko się położyć.
Browar masz na drugim pulpicie oczywiście... 
_________________ Nie smuć się zaraz z nieszczęść na świecie, bo nie znasz dobra zamierzonego w wyrokach Bożych, które one niosą z sobą dla wiecznej radości wybranych. (św. Jan od Krzyża)
|
Pt kwi 21, 2006 12:32 |
|
 |
bobo
|
rozalka, nie tylko kojąco działa, ale, jak twierdzi Spidy, usypiająco (chrapu, chrap...)
Crosis, ale nas nabijasz w buteleczkę, nie dość, że na tym drugim pulp(e)icie masz browar to popijasz go zwiedzając N G.
Ale, nie powiem, ładne trawsko! 
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Pt kwi 21, 2006 13:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Prawda? Nic tylko nabic fifke i zapalic
Ale zmartwie Was... na kolejnych pulpitach mam tylko krokodyla, orchidee, chmury, rzeke amazonke
Zero piwa.
Spidy - kiedys mialem skrypt zmieniajacy mi co jakis czas tapety na pulpicie - ale wtedy gubilem sie co na jakim pulpicie jest  Teraz mam jasnosc, patrz:
trawsko - komunikatory;
krokodylek - www;
orchidea - poczta;
chmury - media;
rzeka - workspace (edytory, skrypty i caly ten kram).
W ten genialny sposob nigdy sie nie gubie
Crosis
|
Pt kwi 21, 2006 22:54 |
|
 |
monisia_gd
|
Nauczyłam się:
(taki typowy zimny (bo jakby szklany) windowsowy pulpit)
Pozdrawiam
_________________ Choć tak wiele nas różni jesteśmy do siebie bardzo podobni. Odpowiedzialni i samotni.
|
So kwi 22, 2006 21:18 |
|
 |
monisia_gd
|
_________________ Choć tak wiele nas różni jesteśmy do siebie bardzo podobni. Odpowiedzialni i samotni.
|
So kwi 22, 2006 21:19 |
|
 |
Mieszek
|
ToMu Cytuj: Ja widzę, że niewiele osób korzysta z czegos takiego jak paski narzędzi Very Happy
bo niewiele osób zapewne wie jak to działa i jak to zrobić by one się pojawiły
Pablo cytuje twój pulpit:
skruntem pulpitowie funiaste wyglada na to,że piszesz zupełnie jak ja hehe :razz: mam nazwy o jakich sie nieśniło najśmielszym umysłom naszego globu :P:P
niedawno własnie przemianowałem folder o nazwie czytelnia na biblioteka kiedys zamiast np save to sejw pisałem przewaznie spolszczam do bólu słowa tak jak sie mówi tak zapisuje lub po prostu jak wygodnie czasem np backup to u mnie bakup a nie bejkap np tak chyba najlepiej robić człowiek się bardziej przywiązuje i traktuje jako swoje "terytorium" foldery w kompie
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
So kwi 22, 2006 21:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MIeszku, akurat to, czy tak lepiej robic, zalezy najczesciej od oswojenia z obcym jezykiem.
Np u mnie folder z dokumentami to ciagle documents, z fotkami - fotki, a ze skryptami - skrypten  To wg mnie kwestia preferancji, a nie tego co Cytuj: tak chyba najlepiej robić .
Dla moj komputer to moje "terytorium" na tyle, na ile dla rzemieslnika jego terytorium jest jego wlasny warsztat  Nie mniej i nie wiecej. Bo moj komputer i moje pulpity to nic innego jak moje miejsce pracy.
Crosis
|
So kwi 22, 2006 23:56 |
|
 |
Mieszek
|
wyobraź sobie Crosisie ,że wiem co oznacza documents and Settings na przykład to nie jest kwestia znania języka ale poczucia się "jak u siebie"
równie dobrze mógłbym założyć twoim sposobem,że pomaganie sobie obrazami w zapamiętywaniu co gdzie jest to kwestia słabego umysłu i szwankowania pamięci
wiele osób sobie przyspiesza jednak skojarzeniami w ten czy inny sposób prace z kompem[tak jak ty  też robisz,nieprawdaż?]
warto byś wiedział,iż niektóre osoby [uczeni ]nie doradzaja by uczyć sie w ten sposób by pamiętać cos np kolor biały oznacza to czy tamto ,zielony co innego... bo to według nich rzutuje na sposób odbierania potem otoczenia może ktos byc agresywny i nie wiedzieć czemu w pewnym momencie niektórzy tę technike wykorzystują do pamietania kart robiąc sobie dodatkowe ściezki pamięci w mózgu bo lepiej jest pamietać karte im poprzez skojarzenie,że np walet to jakis tam aktor i idzie z dama czyli aktorka jakąś do króla itp itd był prgram o tym niedawno na discovery chyba
najlepszym więc sposobem będzie spolszczanie do upadłego według mnie by pójść z duchem narodowym np Anglik za angielskim , Francuz za francuskim itp
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
N kwi 23, 2006 10:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No dla mnie niejstety spolszczanie jest bez sensu. Dlaczego? Ano dlatego, ze za czesto pisze, np aplikacje bazodanowe. Np takie forum.wiara.pl . W tabelach bazy danych nie ma nic po polsku, bo nie ma sensu. Poza tym spolszczanie dla mnie jest ogolnie kiepskim pomyslem, jesli nie ma mam zadnego programu po polsku (ops, sorka, ekg jest  ) Takze tak to u mnie wyglada.
A czemu skojarzeniowe polpity - bo jak przewijam je w prawo czy w lewo, to wiem, gdzie sie zatrzymac i gdzie odpalic jakas aplikacje, czy gdzie zaczac prace. Jak siedze na www i chce cos poprawic na stronce to nie musze sie zastanwiac ile razy klepnac alt+ctrl+strzalka tylko klepie, az pojawi mi sie znajomy obrazek
To ogolnie tak. A spolszczanie jest kwestia preferencji Mieszku, a nie globalnym sposobem. Nikt np w srodowisku informatykow nie spolszcza niczego. Ja sam nawet nie pamietam kiedy mailem jakiegos OSa zainstalowanego po polsku
Tak samo niemieccy, francuscy i wloscy informatycy - jezykiem tej nauki i pracy jest angielski
Crosis
|
N kwi 23, 2006 10:50 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Proszę o wypowiedzi na temat 
Przypominam, że w tym temacie pokazujemy innym swoje pulpity 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
N kwi 23, 2006 11:24 |
|
|
|