Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Dobra ide spać...  tym sposobem oszczędzę aspirynę
OYASUMI NASAI 
|
Pn paź 08, 2007 21:52 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
Ciąg dalszy słitaśnej doby, czyli na kolację bułka z Nutellą ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif) Jak to dobrze, że jutro mam wolny dzień 
|
Pn paź 08, 2007 23:15 |
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Nim pójdę lulu poczytam troszkę po raz enty "Zbrodnię i Karę" Fiodora Dostojewskiego. Dziś dzień był lepszy od poprzedniego. Na uczelni - znośnie. No, może poza jednym wyjątkiem, ale ... nie będę wnikał w szczegóły. Jutro zajęcia rozpoczynam o 9:30, ale za to z fajnymi przedmiotami. Po nich idę do Empiku (wyprzedaż płyt Dire Straits), a potem na różaniec podziękować Matuchnie za wszystko i prosić, aby uprosiła dla mnie i dla innych u Swego Syna dar Ducha Świętego oraz łaskę wytrwałości i cierpliwości. A także za kochanych rodziców o wszystkie potrzebne łaski.
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Wt paź 09, 2007 21:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
nie radzę...Zbrodnia i kara jest wedlug mnie rozwlekła...900 stron nietcheanskich rozważań....nuda....
|
Wt paź 09, 2007 22:59 |
|
 |
Enigma
|
" Zbrodnia i kara" to wciągająca książka. Tylko, że ja jej nie czytam do poduszki 
_________________ "Doch gestohlen ist er wertlos,
Und dann brauch' ich ihn nicht"
|
Śr paź 10, 2007 5:49 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
Dziś niestety wydarzyła się tragedia.
Koło mojego bloku chodzą sobie takie dwa koty - matka i młody kocurek - które moi rodzice dokarmiają od jakiegoś miesiąca. Dziś wieczorem, przed dwudziestą, gdy rodzice mieli jechać odwieźć babcię, ojciec zapalił silnik i spod samochodu wybiegł ten młodszy kotek, włócząc nogami. Okazało się, że wszedł pod samochód i chciał wejść od spodu do silnika, bo tam było ciepło... Jeden z pasków czy coś tam innego w silniku bardzo go poraniły - na pierwszy rzut oka było widać jedynie że ma zdartą skórę z całego jednego boku (tzn. nie tak, że całkowicie odpadła, tylko się zdarła i wisiała). Rodzice wzięli z domu klatkę Zela, złapali tego kotka i pojechali z nim do weterynarza. Kociak jest dziki a więc agresywnie reaguje i nie dał się zbadać. Wiadomo, że ma pogruchotaną tylną lewą łapkę i najprawdopodobniej połamaną miednicę. Więcej nic się nie dało ustalić, bo nie dał się zbadać. Weterynarz dała mu środki przeciwbólowe i powiedziała, że jutro jeszcze go drugi weterynarz obejrzy, ale że kociak z tego nie wyjdzie i że trzeba go będzie uśpić, bo tylko by cierpiał  Teraz ta kotka chodzi po podwórku i szuka swojego dziecka, którego już pewnie nigdy nie zobaczy 
|
Śr paź 10, 2007 22:33 |
|
 |
chmurka_
|
Kolejny kiepski dzień...I nie mam siły walczyć o to żeby kolejny był lepszym dniem...
_________________ Wiara jest to pewność bez dowodu.
|
Śr paź 10, 2007 22:59 |
|
 |
olinka
|
Rzeczywiście straszny dzień: Enigma czyta "Zbrodnię i karę", kotka straciła swoje dziecko, Chmurce brakuje sil do życia, a ja mam gigantycznego doła po Bartasie
Żyć się odechciewa.
_________________ Make a good thing better.
Mój Bóg i moje wszystko.
|
Śr paź 10, 2007 23:26 |
|
 |
Zencognito
|
Gdybyście lepiej opisały swój stan i swoje myśli to może mógłbym Wam jakoś pomóc.
Teraz niestety nie mam sił, żeby coś pokrzepiającego napisać - zbyt śpiący jestem 
|
Cz paź 11, 2007 0:00 |
|
 |
Enigma
|
@ Zencognito: mnie tęskno do barbarzyńcy zza Odry
A w ogóle to idę spać, bo mnie zaraz chyba rozniesie ze złości.. :/ Zapamiętajcie, zarówno doła, jak i gniew najlepiej jest PRZESPAĆ.
dobranoc.
|
Cz paź 11, 2007 20:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
spoko Enigmo- Zencognito rozwiązuje wszystkie problemy...
Ja mam problem z uruchomieniem ogrzewania w mieszkaniu 
|
Cz paź 11, 2007 21:17 |
|
 |
Zencognito
|
Tak się składa, że sam jestem zza Odry (Szczecin), więc i ten problem mogę rozwiązać  A na poważnie, to myślę że tęsknota Enigmy nie jest problemem który wymagałby rozwiązania  Tzn. da się wyzbyć nawet przywiązania do najbliższych osób, ale nie sądzę aby Enigma tego chciała.
Przespać doła się da, jeśli jest jakiś irracjonalny i tymczasowy, np. wywołany smutną muzyką, ale zasypiać w gniewie to moim zdaniem nie jest dobry pomysł. Takie rzeczy się odkładają w człowieku, więc lepiej na bieżąco robić z nimi porządek.
|
Cz paź 11, 2007 21:54 |
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Ściągam do końca Black Sabbath i Metallicę (utwory z ich najlepszych albumów - Black Sabbath oraz Ride The Lightning na jedną płytę CD-R), napiszę jeszcze kilka postów, wyłączę kompa, spakuję się na jutrzejsze zajęcia (ostatni dzień w tym tygodniu, a w sobotę impreza - koncert Dżemu), paciorek i spać. Dziś dzień przebiegł - można powiedzieć - znośnie.
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Cz paź 11, 2007 21:59 |
|
 |
Enigma
|
Zencognito napisał(a): Przespać doła się da, jeśli jest jakiś irracjonalny i tymczasowy, np. wywołany smutną muzyką, ale zasypiać w gniewie to moim zdaniem nie jest dobry pomysł. Takie rzeczy się odkładają w człowieku, więc lepiej na bieżąco robić z nimi porządek.
rzucasz talerzami? ;>
|
Pt paź 12, 2007 15:54 |
|
 |
Zencognito
|
Nie, rzucam samochodami - łapię je w zęby i rzucam do Odry 
|
Pt paź 12, 2007 16:35 |