Brak łaski wiary i ateizm
Autor |
Wiadomość |
No
|
Cytuj: Jezus jest przecież ostoją miłości, poświęcenia i dobra- a co w zamian mogą dać im "bezduszni" ateiści ?
Myśle, że miłość wystarczy oczywiście miłość rodziców nie jakiegoś Jezusa...
|
Śr lip 11, 2007 14:19 |
|
|
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
Czym wirzący różnią sie od niewierzących?
|
Śr lip 11, 2007 19:29 |
|
 |
No
|
Tym w co wierzą.
|
Śr lip 11, 2007 19:52 |
|
|
|
 |
urbero
|
No napisał(a): Tym w co wierzą.
A w co wobec tego mogą wierzyć niewierzący?...
_________________ crucified for your sins
|
Śr lip 11, 2007 20:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W znaczeniu potocznym? We wszystko z wyjątkiem Boga. Na szczęcie jednak niewierzący w Boga częściej używają brzytwy Ockhama, co sprawia, że zarost zbędnych bytów nie psuje ich racjonalnego wizerunku.
|
Śr lip 11, 2007 20:30 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czym wirzący różnią sie od niewierzących?
Wierzący mają duszę, są ludźmi lepszymi dla innych i dla samych siebie bo żyją w zgodzie z naukami Pana Jezusa. Widzą świat inaczej, dokładniej bo nie zaślepia ich żądza zdobywania bogactwa-wiedzą ze doczesność jest tylko drogą do wieczności. Natomiast ateiści, no cóż...aż żal pisać.
Wiem jedno: Ateiści zazdroszczą Wierzącym, bo ateiści każdego dnia zdają sobie sprawę ze niewierząc popełniają błąd.
|
Cz lip 12, 2007 9:23 |
|
 |
No
|
Cytuj: Wiem jedno: Ateiści zazdroszczą Wierzącym, bo ateiści każdego dnia zdają sobie sprawę ze niewierząc popełniają błąd.
A ja wiem, że zazdrościsz mi penisa 
|
Cz lip 12, 2007 9:46 |
|
 |
Zencognito
|
mariolcia napisał(a): Wiem jedno: Ateiści zazdroszczą Wierzącym, bo ateiści każdego dnia zdają sobie sprawę ze niewierząc popełniają błąd.
Nie dość, że wiesz tylko jedno, to na dodatek źle. 
|
Cz lip 12, 2007 9:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A ja wiem, że zazdrościsz mi penisa
Jeżeli pełni rolę głowy to na pewno nie...
|
Cz lip 12, 2007 9:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wierzący mają duszę, są ludźmi lepszymi dla innych i dla samych siebie bo żyją w zgodzie z naukami Pana Jezusa. Po pierwsze jest to nieuprawniona generalizacja. Po drugie jest ona obraźliwa dla bardzo wielu ateistów których znam, a którzy na co dzień prazentują więcej chrześcijańskich wartości niż 90% chrześcijan, jakich znam. Po trzecie mariolciu chyba należysz do tej przykrej grupy nieuznającej istnienia etyki niezależniej, niereligijnej. Cytuj: Natomiast ateiści, no cóż...aż żal pisać. To może napisz konkretnie albo zamilkij, bo jedno jest pewne - żal to czytać. Cytuj: Wiem jedno: Ateiści zazdroszczą Wierzącym, bo ateiści każdego dnia zdają sobie sprawę ze niewierząc popełniają błąd.
Przepraszam, nie mogę na to zareagować inaczej niż wielokrotnym rotlf-em, a więc: 
|
Cz lip 12, 2007 10:02 |
|
 |
No
|
mariolcia napisał(a): Cytuj: A ja wiem, że zazdrościsz mi penisa Jeżeli pełni rolę głowy to na pewno nie...
Pełni role penisa i twoja zazdrość o niego nie podlega dyskusji w końcu kto wie lepiej czego chcesz niż ktoś zupełnie obcy ?
|
Cz lip 12, 2007 10:16 |
|
 |
tommy
|
mariolcia napisał(a): Wierzący mają duszę Wskaz mi religie ktora twierdzi, ze niewierzacy nie maja duszy. Moze jestes wyznawca jakiejs egzotycznej religii o ktorej nigdy nie slyszalem - ale watpie. Bardziej prawdopodobne jest jednak to, ze po prostu nie znasz doktryny wlasnej religii. mariolcia napisał(a): są ludźmi lepszymi dla innych i dla samych siebie bo żyją w zgodzie z naukami Pana Jezusa. Dowod na to stwierdzenie? mariolcia napisał(a): Widzą świat inaczej, dokładniej bo nie zaślepia ich żądza zdobywania bogactwa-wiedzą ze doczesność jest tylko drogą do wieczności. Dowod? Jakas statystyka? mariolcia napisał(a): Wiem jedno: Ateiści zazdroszczą Wierzącym, bo ateiści każdego dnia zdają sobie sprawę ze niewierząc popełniają błąd.
Zastanawiam sie czasem czy zareagowac tak:
-
czy tez tak:
-
Pomozesz mi w tym trudnym wyborze?
|
Cz lip 12, 2007 10:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Eeeeee, yyyyy, kurcze, cholera, nie da się tego robić jednocześnie, prawda? 
|
Cz lip 12, 2007 10:32 |
|
 |
tommy
|
JakubN napisał(a): Eeeeee, yyyyy, kurcze, cholera, nie da się tego robić jednocześnie, prawda? 
Mozna smiac sie przez lzy 
|
Cz lip 12, 2007 10:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Inny_punkt_widzenia napisał(a): Czym wirzący różnią sie od niewierzących?
tym.... kogo doświadczają
|
Cz lip 12, 2007 13:25 |
|
|
|