Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 7:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Sprawa miłosierdzia 
Autor Wiadomość

Post Re: Sprawa miłosierdzia
Cytuj:
Zastanawiam się jak się czujecie kiedy inni gardzą Jezusem na waszych oczach?

Nijak szczerze powiedziawszy, ale to w sumie nie moja bajka.

Cytuj:
"Koleżanka powiedziała: Ty zamiast mi dziękować, że przyszłam do kościoła, dziecko wiesz kiedy ja byłam w kościele..."

Pytanie tylko, co w tym ma boleć? Jakby mi coś się poprzestawiało i poszedłbym do nagle do kościoła też bym się wkurzył, że ktoś zwraca mi uwagę, że ziewam. Ja tu z dobrej woli daję Bogu jeszcze jedną szansę, żeby coś zadziałać w temacie, a pod koniec dorwie mnie ktoś nadgorliwy i czepia się do, szczerze powiedziawszy, pierdół....

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

N lip 11, 2010 0:15
zbanowany na stałe

Widzisz A. . Religia dla duzej czesci spoleczenstwa, to cos bardzo cennego i nalezy o tym pamietac. Porownujac pojscie do kosciola z tym forum, trzeba wziac pod uwage jakiego zachowania sie od nas oczekuje. Tu masz regulamin i tam jest, choc niepisany. Ziewajac w kosciele, mozesz przyniesc komus niepotrzebna przykrosc.
Jak wiesz, ateiste cechuje najwyzsza kultura, ona wprost bije z naszych twarzy i kulturalne zachowanie to wlasciwie nasz obowiazek. :)

N lip 11, 2010 9:37
Ja'akowe-el napisał(a):
"Ty zamiast mi dziękować, że przyszłam do kościoła, dziecko wiesz kiedy ja byłam w kościele...". Pierwsze myśli krzyczą wewnętrznie: nie rób łaski Panu Bogu i nie przychodź, czy sądzisz, że Jezus potrzebuję twojej łaski? Tu otwiera się problem, ponieważ właśnie tak! Uważam, że Jezus uniża się tak głęboko z miłości, że raduję się z takiej łaski i ogromnie się cieszy. Kiedy natomiast człowiek pokazuję, pogardę i obojętność. Budzi to mój problem i pytanie: Panie dlaczego tak kochasz nawet tych, którzy ciebie nie chcą. Jest to ból kiedy człowiek nie ma poszanowania do Boga, którego inny człowiek bardzo kocha. Czy potrafimy ofiarować w tym bólu też miłość?
Czy zdarzają się wam podobne sytuacje? Co wtedy robicie?

Boli w sercu... wiem, ale cóż można zrobić? Przecierpieć i pomodlić się?
Fakt kobieta zachowała się jakby łaskę wielką robiła przychodząc, ale z drugiej strony wiesz jak Jezus kocha każdego człowieka i się uniża z miłości, bo to jest właśnie niezglebione Miłosierdzie Boże. Tak piękne i nieogarnione przez ludzki rozum, a jednak tak bardzo odtrącane ;(
Ja widzę jak ludzie nie czując tego co ty, nie rozumieją co chcesz przekazać, wytykając ci że drzazgę w jej oku widzisz... i po kościele się rozglądasz itd. Ale tu nie chodzi już o tabernakulum i stanie tyłem, tylko chociażby o jej odpowiedź.

A. napisał(a):
Pytanie tylko, co w tym ma boleć?

Bardzo boli A. Co ma boleć? Serce, a dlaczego? Bo ludzie obrażają Jezusa którego ja bardzo kocham i cierpię razem z nim Kiedy ludzie odrzucają Jego miłość, czuję w swoim sercu cząstkę Jego bólu ;(

Śr sie 25, 2010 13:06

monika24 napisał(a):
Bardzo boli A. Co ma boleć? Serce, a dlaczego? Bo ludzie obrażają Jezusa którego ja bardzo kocham i cierpię razem z nim Kiedy ludzie odrzucają Jego miłość, czuję w swoim sercu cząstkę Jego bólu ;(

To dobrze że kochasz Jezusa, dobrze jest umieć cierpieć z takiego powodu.

Pn paź 04, 2010 21:25

tak jest ból..ale też i współczucie..ja Go zawsze proszę,żeby Pozwolił tej osobie odczuć Jego bliskość..żeby poprowadził ją,tak jak to zrobił ze mną-nie czekał aż zwrócę na Niego uwagę..nie czekał na moje zaproszenie..po prostu wtargnął w moje życie ..i je zmienił ;)
i zawsze tego życzę tym,którzy Go lekceważą

Pn paź 04, 2010 21:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2