Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 26, 2025 12:07

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość
dla kamyka jest, zgodnie z jego widzimisię.

Wt maja 22, 2007 18:38

Cytuj:
Ja się odwołuję do natury - nie bez powodu człowiek występuje w 2 płciach

Czasem nawet jednocześnie ale czego to dowodzi ?
Homoseksualizm występuje też u innych zwierząt podobnie jak pedofilia,kanibalizm itd. więc natura nie jest tu raczej żadnym argumentem ani za ani przeciw...

W sytuacjach skrajnych i stosunkowo rzadko - więc uznanie tego za normalne jest sporym nadużyciem

Wt maja 22, 2007 18:41
W sytuacjach skrajnych i stosunkowo rzadko

Ooo to ci dopiero rewelacja!
Może jakieś dane na ten temat. Zapewne je masz, skoro piszesz, że "rzadko" :-D

Kamyk napisał(a):
- więc uznanie tego za normalne jest sporym nadużyciem

a to niby dlaczego?
Bo ty tak powiedziałeś? :-D
Kolejne widzimisię kamyka nie poparte żadnymi konkretami.

Wt maja 22, 2007 18:49

Aktualnie nie mam. Przeczytałem to kiedyś w jakimś artykule naukowym nt. homoseksualizmu wśród zwierząt.

Nie, nie jest to moje "kolejne widzimisię" tylko prosta logiczna implikacja

Wt maja 22, 2007 18:55
oczywiście, że jest kolejne twoje widzimisię. Wystarczy przeczytać kilka poprzednich twoich postów. Piszesz coś o naturze.
Ja też czytałem o homoseksualizmie wśród zwierząt i że jest to powszechne zjawisko występujące niemal u każdego gatunku. W samym warszawskim zoo jest kilka par homo wśród zwierząt, m.in pingwiny, bociany, orły bieliki i jeszcze jakieś.

Wt maja 22, 2007 19:03

W sytuacjach skrajnych i stosunkowo rzadko - więc uznanie tego za normalne jest sporym nadużyciem

Zależy jaki gatunek masz na myśli np. u małp bonobo jest zupełnie normalny a rola seksu w życiu tych małp jest taka sama jak u ludzi(nie tylko rozmnażanie) jeśli nie większa:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Szympans_k ... y#Zwyczaje

Wt maja 22, 2007 19:06

Tak więc widzisz że nauka wcale nie jest zgodna co do homoseksualizmu :P
2 pytania konkretyzujące:
-powszechne zjawisko występujące u wszystkich gatunków czy zjawisko powszechnie występujące u wszystkich gatunków?
-te zwierzęta mają tam drugą płeć?

Wt maja 22, 2007 19:07

"W samym warszawskim zoo jest kilka par homo wśród zwierząt, m.in pingwiny, bociany, orły bieliki i jeszcze jakieś".

Obrazek

Te pingwinki na zdjeciu sa zdrowe!

Wt maja 22, 2007 19:12
to nie jest temat o chorobach, lucynko coś ci się pomyliło.

Wt maja 22, 2007 19:20
przemo, czyzbys sledzil zwierzeta w warszawskim ZOO?

Wt maja 22, 2007 19:27
nie, wystarczy, że interesuję się światem i śledzę newsy na portalach interii, onetu i tvn24, zarowno w necie jak i tv. W Warszawskim ZOO są dokładnie te homo pary gatunków zwierząt, które wymieniłem (jedynie pingwiny nie pamietam już, czy to chodziło o zoo w Warszawie, czy we Wrocławiu).

Wt maja 22, 2007 19:36

nie, wystarczy, że interesuję się światem i śledzę newsy na portalach interii, onetu i tvn24, zarowno w necie jak i tv. W Warszawskim ZOO są dokładnie te homo pary gatunków zwierząt, które wymieniłem (jedynie pingwiny nie pamietam już, czy to chodziło o zoo w Warszawie, czy we Wrocławiu).

A tak swoją drogą na podstawie czego nauka jest w stanie określić homoseksualizm (czyli jak to Przemo mówisz "orientację seksualną") zwierząt? Bo rozumiem, że nie na podstawie rozmowy z psychologiem. Jeśli na podstawie zachowania seksualnego, to w takim razie to kryterium powinno się odnosić do ludzi. A tymczasem tutaj używa się innych kryteriów. Więc homoseksualizm zwierzęcy (jeśli wogóle można używać tej nazwy w stosunku do zwierząt) nie jest wcale równoznaczny z homoseksualizmem ludzi. A jeśli tak, to nie ma mocy naukowej twierdzenie, że homoseksualizm jest czymś naturalnym, bo spotyka się go u zwierząt. Chyba, że faktycznie homoseksualizm to nic innego, jak tylko zachowanie seksualne. Jeśli tak, to współczuję, bo wtedy kiedy nie ma seksu z partnerem tej samej płci, nie ma homoseksualizmu. Z tego by winikało, że nie chodzi tutaj o "orientację" ale o seks.

Wt maja 22, 2007 20:46
Zobacz profil WWW
zamień sobie w swoim tekście "heteroseksualizm" zamiast "homsoeksualizm" i będziesz miał równie wielką głupotę co teraz, tylko może to dostrzeżesz :)
Niech to wystarczy za mój komentarz do twojego wpisu...

Wt maja 22, 2007 20:58

Nic nie będę zmieniał. Wystarczy mi to co napisałeś. Faktycznie homoseksualizm... nie można tego wyjaśnić inaczej, jak głupotą tego, który pyta. Co do heteroseksualizmu, to nie ma z tym problemów, tutaj nie trzeba się odwoływać do nauki i nic udowadniać, bo to po prostu jest przymiot prokreacji, bez której nie byłoby ludzkiego gatunku na tym świecie. Dzięki za fachową odpowiedź. Pozdrawiam dobrze zorientowanych.

Wt maja 22, 2007 21:18
Zobacz profil WWW
zgadzam sie z przemem i tym bardziej z "no" im wyzej uorganizowany zwierxak tym bardziej skomplikowane ma zycie społeczne najlepszym przykladem sa naczelne i ludzie.(szczegolnie bonobo ,jak również delfiny, slonie)
co do ludzkiego aspektu to sprawa wyglada tak: mozna sie klucic o naturalnosc, nienaturalnosc zalezy kto na jakiej plaszczyznie to ocenia ale jedno jest niepodwazalne, czlowiek od poczatkuistnienia posiadal osdsetek populacjo homoseksualnej. w spoleczenstwie geje i lesbijki były zawsze, sa i będą, więc ich wystepowanie jest naturalne.

Wt maja 22, 2007 21:38
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 166  Następna strona