| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
dla kamyka jest, zgodnie z jego widzimisię.
|
| Wt maja 22, 2007 18:38 |
|
|
|
 |
|
Kamyk
|
No napisał(a): Cytuj: Ja się odwołuję do natury - nie bez powodu człowiek występuje w 2 płciach Czasem nawet jednocześnie ale czego to dowodzi ? Homoseksualizm występuje też u innych zwierząt podobnie jak pedofilia,kanibalizm itd. więc natura nie jest tu raczej żadnym argumentem ani za ani przeciw...
W sytuacjach skrajnych i stosunkowo rzadko - więc uznanie tego za normalne jest sporym nadużyciem
|
| Wt maja 22, 2007 18:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kamyk napisał(a): W sytuacjach skrajnych i stosunkowo rzadko
Ooo to ci dopiero rewelacja! Może jakieś dane na ten temat. Zapewne je masz, skoro piszesz, że "rzadko"  Kamyk napisał(a): - więc uznanie tego za normalne jest sporym nadużyciem
a to niby dlaczego?
Bo ty tak powiedziałeś?
Kolejne widzimisię kamyka nie poparte żadnymi konkretami.
|
| Wt maja 22, 2007 18:49 |
|
|
|
 |
|
Kamyk
|
Aktualnie nie mam. Przeczytałem to kiedyś w jakimś artykule naukowym nt. homoseksualizmu wśród zwierząt.
Nie, nie jest to moje "kolejne widzimisię" tylko prosta logiczna implikacja
|
| Wt maja 22, 2007 18:55 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
oczywiście, że jest kolejne twoje widzimisię. Wystarczy przeczytać kilka poprzednich twoich postów. Piszesz coś o naturze.
Ja też czytałem o homoseksualizmie wśród zwierząt i że jest to powszechne zjawisko występujące niemal u każdego gatunku. W samym warszawskim zoo jest kilka par homo wśród zwierząt, m.in pingwiny, bociany, orły bieliki i jeszcze jakieś.
|
| Wt maja 22, 2007 19:03 |
|
|
|
 |
|
No
|
Cytuj: W sytuacjach skrajnych i stosunkowo rzadko - więc uznanie tego za normalne jest sporym nadużyciem
Zależy jaki gatunek masz na myśli np. u małp bonobo jest zupełnie normalny a rola seksu w życiu tych małp jest taka sama jak u ludzi(nie tylko rozmnażanie) jeśli nie większa:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Szympans_k ... y#Zwyczaje
|
| Wt maja 22, 2007 19:06 |
|
 |
|
Kamyk
|
Tak więc widzisz że nauka wcale nie jest zgodna co do homoseksualizmu
2 pytania konkretyzujące:
-powszechne zjawisko występujące u wszystkich gatunków czy zjawisko powszechnie występujące u wszystkich gatunków?
-te zwierzęta mają tam drugą płeć?
|
| Wt maja 22, 2007 19:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Humor dnia
"W samym warszawskim zoo jest kilka par homo wśród zwierząt, m.in pingwiny, bociany, orły bieliki i jeszcze jakieś".
Te pingwinki na zdjeciu sa zdrowe!
|
| Wt maja 22, 2007 19:12 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
a czy ktoś powiedział, że są chore?
to nie jest temat o chorobach, lucynko coś ci się pomyliło.
|
| Wt maja 22, 2007 19:20 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
przemo, czyzbys sledzil zwierzeta w warszawskim ZOO?
|
| Wt maja 22, 2007 19:27 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
nie, wystarczy, że interesuję się światem i śledzę newsy na portalach interii, onetu i tvn24, zarowno w necie jak i tv. W Warszawskim ZOO są dokładnie te homo pary gatunków zwierząt, które wymieniłem (jedynie pingwiny nie pamietam już, czy to chodziło o zoo w Warszawie, czy we Wrocławiu).
|
| Wt maja 22, 2007 19:36 |
|
 |
|
Abditus
|
przemo napisał(a): nie, wystarczy, że interesuję się światem i śledzę newsy na portalach interii, onetu i tvn24, zarowno w necie jak i tv. W Warszawskim ZOO są dokładnie te homo pary gatunków zwierząt, które wymieniłem (jedynie pingwiny nie pamietam już, czy to chodziło o zoo w Warszawie, czy we Wrocławiu).
A tak swoją drogą na podstawie czego nauka jest w stanie określić homoseksualizm (czyli jak to Przemo mówisz "orientację seksualną") zwierząt? Bo rozumiem, że nie na podstawie rozmowy z psychologiem. Jeśli na podstawie zachowania seksualnego, to w takim razie to kryterium powinno się odnosić do ludzi. A tymczasem tutaj używa się innych kryteriów. Więc homoseksualizm zwierzęcy (jeśli wogóle można używać tej nazwy w stosunku do zwierząt) nie jest wcale równoznaczny z homoseksualizmem ludzi. A jeśli tak, to nie ma mocy naukowej twierdzenie, że homoseksualizm jest czymś naturalnym, bo spotyka się go u zwierząt. Chyba, że faktycznie homoseksualizm to nic innego, jak tylko zachowanie seksualne. Jeśli tak, to współczuję, bo wtedy kiedy nie ma seksu z partnerem tej samej płci, nie ma homoseksualizmu. Z tego by winikało, że nie chodzi tutaj o "orientację" ale o seks.
_________________ "Ty bowiem jesteś dla mnie skałą i twierdzą, przez wzgląd na imię Twoje kieruj mną i prowadź mnie" (Ps 31, 4)
|
| Wt maja 22, 2007 20:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
zamień sobie w swoim tekście "heteroseksualizm" zamiast "homsoeksualizm" i będziesz miał równie wielką głupotę co teraz, tylko może to dostrzeżesz
Niech to wystarczy za mój komentarz do twojego wpisu...
|
| Wt maja 22, 2007 20:58 |
|
 |
|
Abditus
|
Nic nie będę zmieniał. Wystarczy mi to co napisałeś. Faktycznie homoseksualizm... nie można tego wyjaśnić inaczej, jak głupotą tego, który pyta. Co do heteroseksualizmu, to nie ma z tym problemów, tutaj nie trzeba się odwoływać do nauki i nic udowadniać, bo to po prostu jest przymiot prokreacji, bez której nie byłoby ludzkiego gatunku na tym świecie. Dzięki za fachową odpowiedź. Pozdrawiam dobrze zorientowanych.
_________________ "Ty bowiem jesteś dla mnie skałą i twierdzą, przez wzgląd na imię Twoje kieruj mną i prowadź mnie" (Ps 31, 4)
|
| Wt maja 22, 2007 21:18 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
zgadzam sie z przemem i tym bardziej z "no" im wyzej uorganizowany zwierxak tym bardziej skomplikowane ma zycie społeczne najlepszym przykladem sa naczelne i ludzie.(szczegolnie bonobo ,jak również delfiny, slonie) co do ludzkiego aspektu to sprawa wyglada tak: mozna sie klucic o naturalnosc, nienaturalnosc zalezy kto na jakiej plaszczyznie to ocenia ale jedno jest niepodwazalne, czlowiek od poczatkuistnienia posiadal osdsetek populacjo homoseksualnej. w spoleczenstwie geje i lesbijki były zawsze, sa i będą, więc ich wystepowanie jest naturalne.
|
| Wt maja 22, 2007 21:38 |
|
|
|