|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Do Siostr i Braci w wierze
Autor |
Wiadomość |
Piotr785
|
 Do Siostr i Braci w wierze
Chciałbym aby każdy z braci i siostr się wypowiedział, wierzycie w Jezusa Chrystusa? Pragniecie aby jego zbawcza męka nie była na darmo? Powinniście bronić swojej wiary, Jezus da Wam w zamian zbawienie. Należy bronić świętego krzyża! Proszę Was o działanie! Nie pozwólmy by Jezus cierpiał za nasze wspólne grzechy siostry i bracia! Słaba jest Wasza wiara.
|
N sie 14, 2016 19:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Do Siostr i Braci w wierze
Piotr785 napisał(a): Pragniecie aby jego zbawcza męka nie była na darmo? Zbawcza męka Jezusa byłaby daremna, gdyby nie zmartwychwstał, ale zmartwychwstał, więc nie obawiaj się, że jest daremna. Piotr785 napisał(a): Powinniście bronić swojej wiary, Jezus da Wam w zamian zbawienie. Zbawienie już jest nam dane i to za darmo. Tego nie da się cofnąć czy też udaremnić. Od nas zależy czy je przyjmiemy. Piotr785 napisał(a): Nie pozwólmy by Jezus cierpiał za nasze wspólne grzechy siostry i bracia! "Zło dobrem zwyciężaj" Mówi Ci to coś? Piotr785 napisał(a): Słaba jest Wasza wiara. A jaka jest Twoja?
|
N sie 14, 2016 19:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ty bedziesz teraz tak mnozyl watki o niczym? A jak ty dzialasz?
|
N sie 14, 2016 20:03 |
|
|
|
 |
JTKirk
|
Drogi Piotrze, bracie ty mój najdroższy.... chciałbym żebyś wiedział, jak bardzo ceniłem nasze wspólne rozmowy. Jak wiele mi dały. Jak umocniły w wierze. Teraz, niestety, muszę już znikać z tego forum. Nic nie jest takie, jak się wydaje. Zwłaszcza w internecie.
A teraz przeczytaj uważnie poniższe:
YOU'VE BEEN TROLLED
. . .
Dziękuję niniejszym wszystkim, którzy pomagali mi w tej dosyć trudnej sprawie. Dziękuję MODERACJI za ich zaufanie. I za pozwolenie na .... twórczą interpretację reguł. Teraz karty odkryte, czyńcie swoją powinność.
Dziękuję tym wszystkim, którzy aktywnie uczestniczyli w badaniu tej sprawy. Narażając swoją reputację i wiarę w drugiego człowieka. Wiem, ile nerwów was to kosztowało. Mnie kosztowało bardzo wiele. Nigdy nie wiedzieliśmy, czy mamy do czynienia z zagrożeniem życia. Czy tylko z trolingiem. Wszystkim dziękuję za udział w udanej akcji.
Dziękuję też tym wszystkim, którzy wiedzieli i nie powiedzieli. Było ich trochę, nie będę wymieniał, każdy może sam się przyznać przy okazji. Ale pewnie nie w tym temacie.
I... przepraszam tych wszystkich, którzy dali się nabrać na JTKirka. To nie było przeciw wam. Gdybym widział inną drogę, to bym ją obrał. Ale w tej sytuacji, nie było.
Pewnie jeszcze parę postów napiszę, zanim zniknę z forum. Ale nie, zniknie tylko ten nick. "Ja" pozpstanę nadal.
Live long and prosper
(Tak wiem, to powiedział ktoś inny, ale pasuje)
N sie 14, 2016 20:04 |
|
 |
Piotr785
|
Nie wiem o co tu chodzi i kto jest kim... Ktoś mi raczy to wyjaśnić? Człowiek o głębokiej wierzę rejestruje się na katolickim forum, a nie wiedziałem, że tu takie złe rzeczy dzieją się. Proszę o wyjaśnienia.
|
N sie 14, 2016 20:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie rżnij głupa: Cytuj: Helenko, jest nam po drodze, bo wyznajemy jedyna i słuszna wiarę. Jesteś moją siostrą, a ja Twoim bratem. Wszyscy na tym forum jesteśmy siostrami i braćmi. Zbyszek, gorliwy katolik przez wasze postępowanie zwatpil w Pana. Wycofał się. Wyjaśni mi któryś z użytkownikow dlaczego jestem brany za jakiegoś "mistrzunia"...? Nie rozumiem tego. Dziewczyna zmyslila cała sekte bo chciała zwrócić na siebie uwagę. Bert04, zgadzam się z Tobą, Bracie. Nie ma żadnej sekty. Dziewczynie się nudzi w domu. Od dawna czytałem posty na tym forum, jednak to obrzydliwe o erotyczne zdjęcie skłoniło mnie do rejestracji. Serce Jezusa krwawi przez to, że ja kryjecie. Wierzycie dziewczynie, która zmysla i robi z krzyża erotyczny gadżet czy wierzycie dorosłe u mężczyźnie, wyznawcy Chrystusa Pana? viewtopic.php?p=916796#p916796 i wykasowany post, który zachowałam: Cytuj: non_serviaam Avatar użytkownika
Dołączył(a): 06 sie 2016 21:32 Posty: 118 Odpowiedz z cytatem Nowy post Re: Zagubiona dziewczyna i drwiny z Boga
Ktoś będzie łaskawy i napisze mi co za mistrzunio?
Zbyszek udzielał się wczoraj w tym temacie. Jest gorliwym katolikiem, a przez was zwatpil w katolików. Jest nam Helenko po drodze, jesteś moją siostrą, a ja Twoim bratem. Wszyscy jesteśmy braćmi i siostrami, powinniśmy się wzajemnie miłować. Nie wiem co za sekta ale jeżeli ta grzeszna dziewczyna twierdzi, że w niej jest, to zmyslila wszystko. Chciała zwrócić na siebie uwagę. Powiedz mi Helenko, wierzysz gorliwemu wyznawcy Chrystusa Jezusa, czy nastolatce, która bluzni i robi z krzyża erotyczny gadżet? Zdążyłam zanim wykasowałeś/aś.
|
N sie 14, 2016 20:25 |
|
 |
bert04
|
Dobrze, Rysiu, więc teraz wszystko po kolei.
Znasz imię Kingi. Jej nazwisko. Jej adres.
Znasz także treść jej postów, wiesz, że Helenka ma dzieci i wnuka.
Ba, czasem się zdarza, że piszesz posty za nią. Które szybciutko kasujesz. Patrz wyżej.
Może więc kojarzysz taki tekst:
Kobayashi Maru
Jestem pewien, że wiesz, do kogo to pisałem. Ale nie załapałeś, Rysiu.
Gdybyś nie chodził tyle na siłownię, nie dręczył chomików w klatce a zamiast tego trochę współczesnej kultury poznał, to byś wiedział:
To jest próba, w której nie ma możliwości wygrania.
No-win-situation.
Osoba jest z góry skazana na porażkę. W tym scenariuszu chodzi o to żeby przegrać.
Z początku myślałem, że ten test dotyczy Kingi. Ze ona ma być tą ofiarą, która nie może wygrać. Z czasem okazało się, że to jest trochę inaczej, że to nasze forum zostało postawione w takiej sytuacji.
- Albo uwierzymy Kindze i zostaniemy strolowani. - Albo nie uwierzymy Kindze i będziemy winni jej losowi.
Ale na szczęście była w pop-kulturze jedna osoba, która wygrała taki test. Był to
(werble werble werble)
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
N sie 14, 2016 20:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JTKirk napisał(a): Dziękuję też tym wszystkim, którzy wiedzieli i nie powiedzieli. Było ich trochę, nie będę wymieniał, każdy może sam się przyznać przy okazji. Ale pewnie nie w tym temacie. I ja dziękuję za genialny wprost plan i za zaufanie.
|
N sie 14, 2016 20:45 |
|
 |
JTKirk
|
Helenka, nie przerywaj, psujesz efekt dramaturgiczny!
Gdzie ja to byłem. Acha, jedyna osoba, która wygrała Kobayashi Maru to:
(werble werble werble)
James T. Kirk. Jego metoda była prosta: rozpracował system, zmienił parametry, wygrał. Czyli mówiąc krótko - oszukał. Dlatego ten nick wybrałem.
JTKirk (ten na forum, nie ten z filmu) powstał początkowo w celu zyskania na czasie. Miał trzymać Piotrusia w humorze, opowiadać mu jakieś ultra-katolickie farmazony, jakieś pier-doły o chorobie psychicznej w dzieciństwie (ci psychole lubią mieć władzę nad słabszymi). I upajać go w pewności. Udało się aż nadto, gdyby sprawa trwała dłużej, może "Zbyszek" i "Piotrek" by się spotkali na kawę, wymienili znaczkami, zrobili wspólną słitfocię.
Ale nie było to potrzebne.
Co jednak było potrzebne?
- Zgoda moderacji. To chyba oczywiste. Dziękuję za zaufanie. - Balansowanie na granicy schizy. Będę potrzebował teraz małej przerwy. - Zachowanie tajemnicy przed forum. Poza paroma wyjątkami (dziękuję, dziękuję) - Co najważniejsze: zachowanie tajemnicy przed "Kingą".
Zawsze była możliwość, że jednak ona mówi prawdę. Albo - że jest kontrolowana, że jakiś psychol zagląda jej przez ramię. Nawet, jak z czasem te obie możliwości stały się coraz bardziej nikłe.
Nawet jednak, jeżeli coraz mniej wierzyliśmy w prawdomówność Kingi, musieliśmy postępować tak, jakby mówiła prawdę. Nie będę zdradzał treści rozmów z nią, ale powiem tylko tyle:
Kindze nic teraz nie grozi.
I już nie może wrócić tam, gdzie była. Tzn. tam, gdzie "była"...
Acha, zapomniałbym:
Honorable mention:
Dziękuję wszystkim
- trolom - klonom - pieniaczom - ultra-katolikom - ultra-ultra-katolikom
Kirk czerpał pełnymi garściami z waszych nauk.
Pewnie nie dorównał, ale przynajmniej Rysia wykiwał.
To konto pewnie niedługo zostanie zablokowane przez moderację. Zostaną może jeszcze wpisy tu i tam, posty na wszelki wypadek. Ale ja na razie - żegnam się.
PS: Czasem ogień trzeba zwalczać ogniem, trola zwalczać trolem a klona - klonem.
N sie 14, 2016 20:53 |
|
 |
JTKirk
|
Acha, jedno wyjaśnienie. Tytuł: Zagubiona dziewczyna i drwiny z BogaPiotr785 napisał(a): Zdjęcie zostało usunięte, wszystko zostało zatuszowane, jednak brat Zbyszek, który wczoraj pomagał mi w tej duchowej walce na forum, zrobi z tym porządek i zgłosi forum do kurii. Jak i rowniez zdjęcie tej dziewczyny będzie tam zgłoszone. Serce Jezusa krwawi przez takie zachowania.
"Brat Zbyszek" to oczywiście też ja. Tzn. JTKirk. Tak się przedstawiłem koledze Piotrkowi przez PW. Na serio nie myślałem, że tak dobrze ta mistyfikacja wyjdzie. "Brat Zbyszek"... "zgłosi forum do kurii"... chyba przedobrzyłem.  PS: Oczywiście nie zgłosiłem forum do kurii. Serio. 
N sie 14, 2016 22:32 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|