Nauka - jak urodzić się w Świetle
Autor |
Wiadomość |
Lurker
|
 Re: Nauka - jak urodzić się w Świetle
Rutusa straszył. I, gwoli ścisłości, jego Mistrzem jest Jezus.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Pt sie 31, 2012 21:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nunka napisał(a): Straszył kogoś(nie mogę znaleźć tego postu) przymusową nieobecnością na tym forum, w czym miał mu pomóc jego mistrz. Tak jak napisał Lurker, to Rutusa straszył  Tego postu nie ma, jak i całej reszty komentarzy, które tu zamieściliśmy, bo tradycyjnie stało się z nimi to, o czym w moim podpisie...  Nunka napisał(a): Ani chybi rycerz lne pomylił zaklęcia i sam zniknął  Hmmm...  no tak to już z tymi czarami bywa... Np. taki Melicamp w Baldur's Gate, któremu też czar nie wyszedł, zamienił się w kurczaka... 
|
Pt sie 31, 2012 21:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Nunka wiedział(?) o kogo chodziło Tak w ogóle, to czy wy jesteście ślepi?? Przecież na stronie poprzedniej jest cieszący się dużą sławą stosowny post brata @lneNie napiszę dokładnie gdzie, bo pewien user poleci ze skargą 
|
Pt sie 31, 2012 22:01 |
|
|
|
 |
Nunka
|
Val napisał(a): @Nunka wiedział(?) o kogo chodziło
Tak w ogóle, to czy wy jesteście ślepi?? Przecież na stronie poprzedniej jest cieszący się dużą sławą stosowny post brata @lne Nunka nie miał pewności, ale teraz ją ma  Dzięki za wskazanie tego cytatu, jednak tego konkretnego postu użytkownika lne już nie ma, a to właśnie tego wpisu szukałem.
_________________ Dla ludu religia jest prawdą, dla mędrców fałszem, a dla władców jest po prostu użyteczna - Seneka Młodszy
|
So wrz 01, 2012 10:26 |
|
 |
Rutus
|
Mam podstawy, aby twierdzić, że użytkownik lne już się nigdy nie odezwie, gdyż był jedynie "drugą twarzą" innego użytkownika z tego forum. Na razie nazwijmy go użytkownikiem X. Ów X (nie jest nim J99) również nie prowadzi dyskusji w celu przekazania lub zdobycia wiedzy a głównie w celu denerwowania i wyprowadzania z równowagi dyskutantów (wręcz otwarcie twierdzi, że to właśnie go fascynuje i "nakręca"). Osoba ta jest bardzo inteligentna, odpowiednio wykształcona i dobrze przygotowana. Zdradza pewne cechy osobowości psychopatycznej, ale nie jest podręcznikowym przykładem psychopaty. Gierki tej osoby niezwykle przypominają mi podchody Jokera z filmu "Mroczny Rycerz", również były zaopatrzone w intelektualną otoczkę i "głębokie" komentarze. Wspominam o tym, gdyż za pośrednictwem swojej "drugiej twarzy" użytkownik X pokazał, że jego deklaracje wiary są gołosłowne i traktuje religijność przedmiotowo. Jest mi z tego powodu przykro, gdyż była to osoba, która zdradzała niejakie symptomy "duchowości" - teraz już wiadomo, że cudzysłów jest tu niezbędny. Mamy tu kolejny "kamyczek do ogródka" kwestii powodów, dla jakich ludzie wybierają i kultywują ścieżkę religijności - w celu maskowania i wybielania swoich rzeczywistych motywów, o których sami wiedzą, że nie są pozytywne.
P.S. Mnie oczywiście żaden "Mistrz" nie przeszkadza w życiu. Co było łatwe do przewidzenia, ale wyłącznie dla osób trzeźwo patrzących na rzeczywistość (której ponoć nie ma!).
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia. Stanisław Jerzy Lec
|
So wrz 01, 2012 17:37 |
|
|
|
|
|