ateizm czyli fanatyczna forma wiary
Autor |
Wiadomość |
Seweryn
|
 Re: ateizm czyli fanatyczna forma wiary
Rutus napisał(a): A których to "faktów naukowych" nie widzę, niech mnie Pan tu i teraz oświeci. I nic nie kopiuję. Punkt 1CE zapoczątkowujacy znaczny wzrost postepu (źródła antyreligijne) http://doxa.blox.pl/resource/postep.jpgRutus napisał(a): Nie widzę żadnego postępu we wskazanym punkcie Jeśli zaprzecza Pan temu co Pan widzi to tym bardziej będzie Pan zaprzeczał temu czego Pan ujrzeć nie może. Pozdrawiam
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
N gru 26, 2010 13:54 |
|
|
|
 |
Rutus
|
Opisałem dokładnie, co widzę i skąd pochodzi ten "postęp". Niezrozumienie pojęcia "pochodna funkcji w punkcie" oraz "styczna do krzywej" to Pański problem, nie mój. norman43 napisał(a): Ateizm to fanatyczna wiara w bozkow irracjonalnych i nieweryfikowalnych: Bozek SAMO - kosmos SAMOpowstal Bozek FLUKTU - kosmos powstal jako FLUKTUacja kwantowa Bozek MULTIP - kosmos powstal jako MULTIPLle kosmos Ateizm to fananatyczna, irracjonalna forma wiary Istna "boćwina"! Ja mu w punktach różnice a on znowu swoje, jakby czytać nie umiał. Wedle zasady: " a ja się uprę i już". Więc powtórzę "jak krowie na rowie":Nikt poważnie myślący (czyli nikt ze strony nazwanej "ateizmem") nie próbuje nawet w minimalnym stopniu wstawiać w nieweryfikowalne (na razie) hipotezy kosmologiczne (światy mnogie, cykliczne itp) przymiotów typu: 1. Byt świadomy i cielesny. 2. Organizowanie miłych zaświatów dla zasłużonych oraz niemiłych dla krnąbrnych. 3. Cudotwórstwo na bazie własnych obserwacji i świadomej chęci działania. 4. Obmyślanie i wprowadzanie w życie własnych systemów moralnych. 5. Pilnowanie moralności i rozrodczości oraz ich technik u wyznawców. 6. Doraźne karanie bardzo krnąbrnych. 7. Posiadanie cech charakterologicznych identycznych z ludzkimi: zawiść, niecierpliwość, zazdrość, miłość, pycha, żądza władzy totalnej i podobne. I tym właśnie różnią się kosmologiczne hipotezy nieweryfikowalne od wiary. Jeśli to do Pana nie dotarło, to ja wymiękam, bo mam do czynienia z osobnikiem "boćwinowym".
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia. Stanisław Jerzy Lec
|
N gru 26, 2010 14:01 |
|
 |
Seweryn
|
Rutus napisał(a): Opisałem dokładnie, co widzę i skąd pochodzi ten "postęp". Niezrozumienie pojęcia "pochodna funkcji w punkcie" oraz "styczna do krzywej" to Pański problem, nie mój. Nawet jeśli na wykresie widać początek znacznego wzrostu w punkcie 1 CE to i tak dla Pana jest to Rutus napisał(a): Błąd interpretacji. W punkcie 1CE istnieje jedyne połączenie dwóch prostych stycznych. Nawet jeśli przedstawiają to źródła antyreligijne to i tak: Rutus napisał(a): Punkt został wybrany specjalnie w tym miejscu. Co zrobić aby zaprzeczyć rzeczywistości i zrobić z faktów mało maślane . Pan Rutus zna przepis: Rutus napisał(a): Można dokonać przeliczenia prostych na najbardziej dopasowaną krzywą wykładniczą a później ponownie wyliczyć proste styczne, ale ustawione inaczej tak, aby np. ich połączenie wypadło na 300CE i to by był dowód na co? Na to, że obliczający potrafi wyliczyć styczną funkcji w punkcie i nic poza tym.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
N gru 26, 2010 14:11 |
|
|
|
 |
Rutus
|
Wyjaśnił Pan sobie sprawę, dziękuję za wyręczenie. Jak Pan znajdzie tę krzywą w wersji nie aproksymowanej stycznymi, wtedy pogadamy.
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia. Stanisław Jerzy Lec
|
N gru 26, 2010 14:14 |
|
 |
Geonides
Dołączył(a): Pt mar 26, 2010 11:38 Posty: 473 Lokalizacja: Rio de Świebodzineiro
|
Rutus napisał(a): No to zaczynamy ten młyn od początku. Znowu jakiś nawiedzony pakuje naukę do wora z wiarą. A już podałem różnice - nawet je wypunktowałem. I nic, jak grochem o ścianę. Zagłoba mawiał "boćwina". Ciężka sprawa. Jak zdążyłem się zorientować, Pan Seweryn należy do osób niereformowalnych, zamkniętych na podawane jak na tacy sensowne argumenty oraz logiczne wywody. Czego przykład mamy podany już na początku dyskusji, dotyczącej przytoczonej przez Pana Seweryna krzywej: Seweryn napisał(a): Poniżej wykres z którego jasno wynika że w 1 wieku naszej ery nastąpiła znacząca fala postępu, I rzeczowa, merytoryczna wypowiedź Rutusa: Rutus napisał(a): Błąd interpretacji. W punkcie 1CE istnieje jedyne połączenie dwóch prostych stycznych. Punkt został wybrany specjalnie w tym miejscu. Można dokonać przeliczenia prostych na najbardziej dopasowaną krzywą wykładniczą a później ponownie wyliczyć proste styczne, ale ustawione inaczej tak, aby np. ich połączenie wypadło na 300CE i to by był dowód na co? Na to, że obliczający potrafi wyliczyć styczną funkcji w punkcie i nic poza tym. wraz z kolejną sensowną prośbą: Rutus napisał(a): Proszę mi ten wykres odnaleźć bez aproksymacji do dwóch prostych i wykazać załamanie funkcji wykładniczej w tym akurat miejscu. Ja twierdzę, że nie ma tam żadnego załamania. I teraz przykład głuchoty Pana Seweryna: Seweryn napisał(a): Czyli widzi Pan to co chce Pan widzieć . Na wykresie wyraźnie widać znaczący wzrost w punkcie 1CE w stosunku do poprzedniego okresu. Jeśli Pan tego nie widzi, to Pana problem nie mój. Jako ciekawostkę dodam, że wykres przygotowany był przez wydawnictwo antyreligijne. Pytania do Pana Seweryna: czy zna Pan pojęcia: - pochodna funkcji w punkcie
- krzywa wykładnicza
- prosta styczna
- aproksymacja
Jeżeli nie zna Pan tych pojęć, to śpieszę poinformować, iż podana przez Pana Rutusa odpowiedź (cyt. pow.) w zupełności obala pańskie tezy. Pański brak wiedzy, znajomości pewnych elementarnych pojęć jest tutaj istotnym problemem. Tylko zastanawiam się czyj to problem? I skłaniam się ku stwierdzeniu, że jest to faktycznie Pana Rutusa problem i mój. Dla Pana, pańska ignorancja będzie tutaj wyznacznikiem przewagi w dyskusji(?). Jako, że przekonać Pana jest sprawą graniczącą z niemożliwością, postaram się przynajmniej punktować wszelkie przejawy ignorancji. edit: Jeszcze uwaga do Pana norman43 w kontekście tej wypowiedzi:Zalecam zapoznanie się ze znaczeniem pojęć: ateizm, fanatyzm, wiara, racjonalność, weryfikowalność.
N gru 26, 2010 14:25 |
|
|
|
 |
norman43
zbanowany na stałe
|
Tiaaaaa. W wiec zdefiniujmy ateizm: Ateizm to fanatyczna , irracjonalna wiara w nieweryfikowalne hipotezy pseudonaukowe.
|
N gru 26, 2010 14:33 |
|
 |
Rutus
|
A ja dodam: światy cykliczne są jedynym źródłem dobra i wszechprawdy, wszyscy nie stosujący się do zasad światów cyklicznych (zwanych dalej Świętymi ŚC) zostaną strąceni do piekła wiecznej dwuwymiarowości. A wierzący w Świętego ŚC będą żyć w czterech wymiarach wychwalając wielość Świętego ŚC. Mam nadzieję, że to już nie jest fanatyzm tylko religia? Teraz tylko muszę zarejestrować nowy związek wyznaniowy.
|
N gru 26, 2010 14:38 |
|
 |
Witold
|
Cytuj: Tak jak pisałem wcześniej wykres jest ze źródeł antyreligijnych . Przedstawiłem taki wykres abym nie został posądzony o stronniczość. Pan Witold przeczytał legendę i wynika z niej że na początku naszej ery nastąpił znaczący wzrost postępu , a przez cały okres naszej ery postęp wzrósł więcej niż przez poprzednie 180 000 lat istnienia człowieka. Na czym konkretnie polegał ten wielki postęp w I wieku n.e.?
|
N gru 26, 2010 14:49 |
|
 |
Seweryn
|
Rutus napisał(a): Wyjaśnił Pan sobie sprawę, dziękuję za wyręczenie. Jak Pan znajdzie tę krzywą w wersji nie aproksymowanej stycznymi, wtedy pogadamy. Myślałem że to ja mam więcej powodów aby nie ufać źródłom antyreligijnym , ale jeśli Pan ma z tym problem to niech Pan sobie sam wyliczy tę krzywą . Niech Pan też wyliczy przyśpieszenie ziemskie bo wartość ta może być inna , że nie wspomnę o ewolucji , mnóstwo teorii które mogą być błędne a punkty datowania skamielin mogą być wybrane : Rutus napisał(a): specjalnie w tym miejscu.
Jaki sposób stosuje Pan do weryfikacji ewolucji .
|
N gru 26, 2010 14:55 |
|
 |
norman43
zbanowany na stałe
|
Dziekuje rutus za dostarczenie tak przekonywujacego dowodu ze: Ateizm to fanatyczna, irracjonalna wiara w nieweryfikowalne hipotezy pseudo-naukowe. Pomodl sie do bozka SAMO o uspokojenie twych skolatanych nerwow. ha,ha,ha,ha,ha
|
N gru 26, 2010 15:02 |
|
 |
Rutus
|
Jest mi niezmiernie miło, że mogłem pomóc w taki sposób. Dla innych byłby to dowód na coś zupełnie innego, ale ci "inni" mają mózgi, dla odmiany.
|
N gru 26, 2010 15:15 |
|
 |
Acro
|
norman43 napisał(a): ha,ha,ha,ha,ha Norman! Odstaw ser, jak piszesz na komputerze! Mili forumowicze! Nie karmcie trolla. Facet jest już zbanowany na kilku innych forach. Gdzieś bodajże pod nickeim Zenon snuł swoje opowieści o wielkości (imponującej, rzecz jasna) przyrodzenia, oficerskiej i naukowej karierze i takie tam inne urojenia. Nie warto brać go poważnie.
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
N gru 26, 2010 15:51 |
|
 |
Rutus
|
Czyli Zagłoba miał rację.
|
N gru 26, 2010 16:03 |
|
 |
norman43
zbanowany na stałe
|
Acrol, drogi chlopcze, czy czesto takie zwidy na jawie miewasz? To jest cecha schizophrenii. Ucz sie i modl sie do Swietego Zenona. he,he,he,he,he
|
N gru 26, 2010 16:06 |
|
 |
norman43
zbanowany na stałe
|
 Czym jest wiecznosc?
Nie mozliwe jest istnienie czasu nieskonczonego. A wiec czym jest wiecznosc? Wiecznosc to nieistnienie kierunku czasu i jego plywu. Wiecznosc to stan statyczny.
|
N gru 26, 2010 16:21 |
|
|
|