Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.
Autor |
Wiadomość |
Małgosiaa
Moderator
|
 Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.
formek1 napisał(a): Czyli ja mam siebie pytać i potem sam odpowiadać. No rewelacja. Czyli zakończmy ten temat skoro nawet pytania nie potrafisz logicznie sformuować Czyli nie potrafisz logicznie mysleć, nawet zestawić w tabelce faktów z opowiadań biblijnych. Tak myslałam. formek1 napisał(a): oto twoje zdanie. Sugerowałeś, że wyprostowanie pofalowania mózgu jest synonimem mądrości, a przenośnią byłoby wóczas, gdybyś sugerował głupotę.
Ty nawet nie pamiętasz co piszesz. W Twoim zarzucie nie ma słowa o bruzdach tylko o pofalowaniu mózgu.
(obrazek...dopisek mój. M)
To jest bruzda. Wiem co pisałam. Pamięć mam bardzo dobrą. Najwyraźniej Ty nie rozumiesz tego co piszesz. To jest mózg:  Są "bruzdy"? Są, tyle że nie od pługa, no ale teraz wszystko jasne skąd Twoje skojarzenie mózgu z pługiem.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
So lut 03, 2018 15:40 |
|
|
|
 |
Iago
|
Uprasza się Panią Moderator o skończenie tego trywialnego do granic możliwości offtopu. Dyskusja w tym wątku wystarczająco już rezonuje absurdem i kuriozum – nie widzę powodu by ten ogień głupoty podsycać jeszcze biadoleniem of fałdach na mózgu czy innej dwunastnicy.
|
So lut 03, 2018 15:51 |
|
 |
formek1
|
Iago napisał(a): Uprasza się Panią Moderator o skończenie tego trywialnego do granic możliwości offtopu. Dyskusja w tym wątku wystarczająco już rezonuje absurdem i kuriozum – nie widzę powodu by ten ogień głupoty podsycać jeszcze biadoleniem of fałdach na mózgu czy innej dwunastnicy. A ja uważam że to dobry kierunek . Ten temat jest trywialny dla ciebie ponieważ ty jestes mędrcem ale dla większosci jest to właściwy poziom. I jaki twórczy. Dowiaduję sie na przykład co chcialem powiedzieć, jakie mam myśli teraz i co powiem w przyszłości. To prawie jak proroctwo.
_________________ I poznacie prawdę. A prawda was wyzwoli.
|
So lut 03, 2018 17:02 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Czy Pan Modulator nie uważa, że ów absurd i kuriozum zasługuje na udowodnienie? Temat dawno się już skończył, więc nie pozostało nic innego jak wykazać powyższe lub ... zamknąć temat. Zamknięcie mija się z celem, albowiem formek1 odtrąbi na fanfarach swój sukces.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
So lut 03, 2018 17:05 |
|
 |
formek1
|
Małgosiaa napisał(a): oto twoje zdanie. Sugerowałeś, że wyprostowanie pofalowania mózgu jest synonimem mądrości, a przenośnią byłoby wóczas, gdybyś sugerował głupotę. Ty nawet nie pamiętasz co piszesz. W Twoim zarzucie nie ma słowa o bruzdach tylko o pofalowaniu mózgu. (obrazek...dopisek mój. M) To jest bruzda. Wiem co pisałam. Pamięć mam bardzo dobrą. Najwyraźniej Ty nie rozumiesz tego co piszesz. To jest mózg:  Są "bruzdy"? Są, tyle że nie od pługa, no ale teraz wszystko jasne skąd Twoje skojarzenie mózgu z pługiem. A widzisz . Wreszczie zrozumiałaś. Czyli twoje wyjaśnienie mojej przenośni było błędne. Czyli jednak nie wiedziałaś co miałem na myśli. To wyjaśnię. Pisząc o brudach miałem na mysli że jak sie wpadnie w takie bruzdy (jak na zdjęciu z pługiem) to bardzo cięzko jest z nich wyjechać. Bo są głębokie i żeby z nich wyjechać(np motocyklem,) trzeba całkowicie zmienic kierunek jazdy. Czyli zarzymać sie zmienić tor jazdy w kierunku prostopadłym , w tym wypadku tor myślenia , i dopiero wtedy jest szansa na wyjazd. Aha ..jeżdze na motocyklu więc mnie nie ucz jak sie jeździ. Ale może wiesz lepeij to chetnie posłucham.
|
So lut 03, 2018 17:11 |
|
|
|
 |
Paulito
|
chwat napisał(a): Paulito napisał(a): Problemem jest raczej to, że nie uznajesz wyjaśnienia alternatywnego za dowód Nie uznaję za dowód tego, co dowodem nie jest. Słoiki i świecące dykty, czy jak to tam było, dowodami na płaską Ziemię nie są. Przypominam tylko, że 200 dowodów Erica Dubay też odrzuciłeś. W takim razie co według Ciebie jest dowodem?
|
So lut 03, 2018 17:25 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Próbujesz wybrnąć ze swoich mundrości? Niczego tym nie dowiodłeś, bo ja od początku rozumiem, w przeciwieństwie do Ciebie.
A na marginesie: prawo jazdy na motocykl mam od 40 lat i jeździłam nim w swoim czasie po wertepach, bo tam, gdzie mieszkałam (a były to w dodatku inne czasy) nie było asfaltu, a nawet żwirówki, więc wytrzyj mleko spod nosa zanim znów przyjdzie Ci do głowy podobne porównanie.
|
So lut 03, 2018 17:27 |
|
 |
Iago
|
Małgosiaa napisał(a): Czy Pan Modulator nie uważa, że ów absurd i kuriozum zasługuje na udowodnienie? Uważa. Przy czym bardzo chętnie się dowie w jaki sposób Twoje pociskanie bzdur o fałdach na mózgu przyczynia się do owej światłej dysputy nad kształtem ziemi. Małgosiaa napisał(a): Temat dawno się już skończył, więc nie pozostało nic innego jak wykazać powyższe lub ... zamknąć temat. Jakie "powyższe"? "Teorie" płaskiej czy tam pustej Ziemi, czy też wasze czcze przepychanki o ... litości, fałdy na mózgu? formek1 napisał(a): Ten temat jest trywialny dla ciebie ponieważ ty jestes mędrcem Ten temat jest dla mnie trywialny ponieważ zamiast pociskać bzdury na forum zadbałem o zapewnienie sobie tego minimum edukacji w zakresie nauk ścisłych. Fakt, iż jako model tafli wody na elipsoidzie ziemskiej podajesz wygiętą w parabolę płytę pilśniową świadczy o tym, iż jesteś albo trollem, albo osobą odznaczającą się piramidalnym wręcz nieuctwem. O ile ewentualność pierwsza dyskwalifikuje Cię jako dyskutanta, o tyle w świetle opcji drugiej można by jeszcze rozważyć altruistyczną próbę wyprowadzenia Cię z błędu. Niestety skutecznie unikasz angażowania się w wątki uwypuklające Twoje braki merytoryczne (chociażby łopatologiczne wręcz wyłożenie Ci dlaczego Twoje infantylne doświadczonka są puste poznawczo względem podejmowanego problemu), a miast tego z lubością pociskasz pierdoły w offtopowych bajdurzeniach. Ergo, niestety wychodzisz na, eufemistycznie rzecz ujmując, skrajnie niepoważnego interlokutora, względnie smarkatego trolla, któremu się nudzi na feriach zimowych.
|
So lut 03, 2018 17:43 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Iago napisał(a): Uważa. Przy czym bardzo chętnie się dowie w jaki sposób Twoje pociskanie bzdur o fałdach na mózgu przyczynia się do owej światłej dysputy nad kształtem ziemi. Jak to w jaki sposób? Skoro ktoś przejechał walcem przez owe bruzdy, znaczy, że powierzchnia jego mózgu znacznie się skurczyła, a skoro skurczyła, to i ma mniejsza pojemność, a skoro ma mniejszą pojemność ... . Iago napisał(a): Jakie "powyższe"? "Teorie" płaskiej czy tam pustej Ziemi, czy też wasze czcze przepychanki o ... litości, fałdy na mózgu? Mówiłeś o absurdach i kuriozum i do tego się odniosłam mówiąc "powyższe".
|
So lut 03, 2018 17:55 |
|
 |
Paulito
|
Iago napisał(a): Ten temat jest dla mnie trywialny ponieważ zamiast pociskać bzdury na forum zadbałem o zapewnienie sobie tego minimum edukacji w zakresie nauk ścisłych.
Gdybyś czytał moje wpisy jak i formka1 w temacie płaskiej ziemi, to byś wiedział, że edukacja w zakresie nauk ścisłych (w sensie ścisłym:jej tradycyjne rozumienie) nie jest tutaj żadnym punktem odniesienia dla nas płaskoziemców.Tym samym trafiłeś kulą w płot 
|
So lut 03, 2018 18:09 |
|
 |
Alugard
|
Skoro logika i poznanie są wam obce, to po jaką ospę wietrzną epatujecie swoim debilizmem przed niewinnymi ludźmi? Oczy krwawią, kiedy się czyta o produktach umysłu takiego ignoranta jak formek Cytuj: Przypominam tylko, że 200 dowodów Erica Dubay też odrzuciłeś.
W takim razie co według Ciebie jest dowodem? Logika to nie demokracja. Możesz mieć 200 miliardów dowodów - wystarczyłby jeden gdyby był prawdziwy
|
So lut 03, 2018 18:35 |
|
 |
formek1
|
Iago napisał(a): Ten temat jest dla mnie trywialny ponieważ zamiast pociskać bzdury na forum zadbałem o zapewnienie sobie tego minimum edukacji w zakresie nauk ścisłych. Fakt, iż jako model tafli wody na elipsoidzie ziemskiej podajesz wygiętą w parabolę płytę pilśniową świadczy o tym, iż jesteś albo trollem, albo osobą odznaczającą się piramidalnym wręcz nieuctwem.
O ile ewentualność pierwsza dyskwalifikuje Cię jako dyskutanta, o tyle w świetle opcji drugiej można by jeszcze rozważyć altruistyczną próbę wyprowadzenia Cię z błędu. Niestety skutecznie unikasz angażowania się w wątki uwypuklające Twoje braki merytoryczne (chociażby łopatologiczne wręcz wyłożenie Ci dlaczego Twoje infantylne doświadczonka są puste poznawczo względem podejmowanego problemu), a miast tego z lubością pociskasz pierdoły w offtopowych bajdurzeniach. Ergo, niestety wychodzisz na, eufemistycznie rzecz ujmując, skrajnie niepoważnego interlokutora, względnie smarkatego trolla, któremu się nudzi na feriach zimowych. Mam prośbę . Wiecej polskich słów poproszę w pana wypowiedziach, ponieważ jak zauważył zefciu mam problemy z jezykiem polskim a chciałbym sie troche podszkolić. I takie slowa jak elipsoida, altruistyczną, infantylne, efemistyczne, interlokutora są dla mnie niezrozumiałe. A z szukaniem w słownikach też mam problemy to ciężko mi zrozumiec tak światłego i wyksztalconego człowieka jak pan. A jako że pochodzę ze wsi zabitej dechami to nie jestem w stanie zrozumieć tak rozbudowanej i nacechowanej mądrościa i wiedzą pana wypowiedzi. Dlatego uniżenie prosze o używanie prostego języka kierowanych do mnie wypowiedzi, żebym mógł odnieśc sie do tego steku bełkotu , który nie wnosi nic do dyskusji o płaskiej ziemi a tylko wskazuje na bufonowactwo osoby wypowiadajacej się.
|
So lut 03, 2018 18:37 |
|
 |
formek1
|
Małgosiaa napisał(a): Próbujesz wybrnąć ze swoich mundrości? Niczego tym nie dowiodłeś, bo ja od początku rozumiem, w przeciwieństwie do Ciebie.
No i wszystko jasne. Jakże mógłbym tego nie wiedzieć . Rozumiesz lepiej ode mnie co ja chciałem powiedzieć. To pewnie przez to że od 40 lat jeżdzisz na motocyklu po wertepach. No cóz w takim razie i ja niedługo tez posiąde tę umiejętność, wiedziec lepiej od innych co oni chcieli powiedzieć, bo też jeżdzę na motocyklu. Co prawda za 40 lat to juz umrę ale bedę próbował.
|
So lut 03, 2018 18:42 |
|
 |
Iago
|
Małgosiaa napisał(a): Jak to w jaki sposób? Skoro ktoś przejechał walcem przez owe bruzdy, znaczy, że powierzchnia jego mózgu znacznie się skurczyła, a skoro skurczyła, to i ma mniejsza pojemność, a skoro ma mniejszą pojemność ... . Wiem, wiem: śmieszki - heheszki. Niemniej akurat komentarze o "powierzchni mózgu" można by sobie darować, szczególnie jeżeli potem chce się komuś wystawiać osty za ad personam i inne ciężkie zbrodnie – nie uważasz? Paulito napisał(a): Gdybyś czytał moje wpisy jak i formka1 w temacie płaskiej ziemi, to byś wiedział, że edukacja w zakresie nauk ścisłych (w sensie ścisłym: jej tradycyjne rozumienie) nie jest tutaj żadnym punktem odniesienia dla nas płaskoziemców. Ależ zdaje sobie znakomicie z tego sprawę – to właśnie owe odrzucenie elementarnej edukacji, a wraz z nią pryncypiów metody naukowej, czyni z płaskoziemców co najwyżej pośmiewisko i mem internetowy. To doprawdy przekomiczne jak z jednej strony odrzucają wyniki badań podparte procesem peer review w myśl, pożal się Boże, walki ze SPIZGIEM światowym i "krytycznego (nie)myślenia". Natomiast z drugiej strony, co rusz podrzucają jakieś obskurne filmidła z jóniwersiti of jótjób. Oczywiście wobec owych filmideł z lubością stosują swój wręcz gargantuicznie rozwinięty conformation bias, w związku z czym, nie są w stanie dojrzeć nawet najbardziej elementarnych uchybień logicznych – o merytorycznych już nie wspominając. No ale czego oczekiwać pod kimś kto rozpaczliwie szuka "faktów" jako-tako-byle-jako potwierdzających z góry przyjętą przezeń tezę: "Na podstawie wcześniej ubzduranych kryteriów [niechlujna literalna interpretacja Biblii], ubzdurałem sobie tezę A [Ziemia jest plackiem] w związku z czym a priori stwierdzam, iż teza B [Ziemia jest elipsoidą obrotową] jest nieprawdziwa, a co za tym idzie, mnogość weryfikowalnych dowodów przemawiających za B musi być błędna". Tedy istotnie – żadne rzetelne kryteria badawczego dochodzenia do prawdy nie są dla was punktem odniesienia... formek1 napisał(a): I takie slowa jak elipsoida, altruistyczną, infantylne, efemistyczne, interlokutora są dla mnie niezrozumiałe. Zatem masz świetną okazję by nadrobić braki w wykształceniu – serdecznie do tego zachęcam. Co więcej, dobrodusznie podam Ci na tacy potrzebne ku temu narzędzie: https://sjp.pwn.plDziękować nie musisz, aczkolwiek byłoby całkiem miło.  formek1 napisał(a): A z szukaniem w słownikach też mam problemy Podobno "praktyka czyni mistrza".  formek1 napisał(a): który nie wnosi nic do dyskusji o płaskiej ziemi a tylko wskazuje na bufonowactwo osoby wypowiadajacej się. A to ci kalambur.  Nie zrozumiał co napisałem, ale zarzeka się, że to nic do dyskusji nie wnosi...  Zatem albo żeś zełgał, że nie zrozumiałeś i rżnąc głupa na swoje łgarstwa zmarnowałeś większość swojej wypowiedzi, albo w wyniku niechlujstwa intelektualnego, tudzież innej strasznej przypadłości, nie zauważyłeś, iż Twoja wypowiedź jest wewnętrznie sprzeczna. Niestety tak źle i tak niedobrze. 
Ostatnio edytowano So lut 03, 2018 18:55 przez Iago, łącznie edytowano 1 raz
|
So lut 03, 2018 18:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mam taką uwagę do formka poety, żeby sobie mózg zaorał, bo tam jest w tej chwili jedna gładka, jałowa pustynia i syczenie pustynnych żmij .
Ale to się da zrekultywować. Trzeba tylko chcieć.
|
So lut 03, 2018 18:54 |
|
|
|