| 

Pusta Ziemia - Teoria Agarthy. 

| Autor | Wiadomość |  
			| Małgosiaa Moderator 
   |   Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.formek1 napisał(a): Czyli ja mam siebie pytać i potem sam odpowiadać. No rewelacja.
 Czyli zakończmy ten temat skoro nawet pytania nie potrafisz logicznie sformuować
Czyli nie potrafisz logicznie mysleć, nawet zestawić w tabelce faktów z opowiadań biblijnych. Tak myslałam. formek1 napisał(a): oto twoje zdanie.Sugerowałeś, że wyprostowanie pofalowania mózgu jest synonimem mądrości, a przenośnią byłoby wóczas, gdybyś sugerował głupotę.

Ty nawet nie pamiętasz co piszesz.
 W Twoim zarzucie nie ma słowa o bruzdach tylko o pofalowaniu mózgu.

(obrazek...dopisek mój. M)

To jest bruzda.
Wiem co pisałam. Pamięć mam bardzo dobrą. Najwyraźniej Ty nie rozumiesz tego co piszesz. To jest mózg:   Są "bruzdy"? Są, tyle że nie od pługa, no ale teraz wszystko jasne skąd Twoje skojarzenie mózgu z pługiem._________________
 Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter

|  
			| So lut 03, 2018 15:40 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Iago 
   |   Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.Uprasza się Panią Moderator o skończenie tego trywialnego do granic możliwości offtopu. Dyskusja w tym wątku wystarczająco już rezonuje absurdem i kuriozum – nie widzę powodu by ten ogień głupoty podsycać jeszcze biadoleniem of fałdach na mózgu czy innej dwunastnicy. 

|  
			| So lut 03, 2018 15:51 | 

|  
		|  |  
			| formek1 
   |   Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.Iago napisał(a): Uprasza się Panią Moderator o skończenie tego trywialnego do granic możliwości offtopu. Dyskusja w tym wątku wystarczająco już rezonuje absurdem i kuriozum – nie widzę powodu by ten ogień głupoty podsycać jeszcze biadoleniem of fałdach na mózgu czy innej dwunastnicy.A ja uważam że to dobry kierunek . Ten temat jest trywialny   dla ciebie ponieważ ty jestes mędrcem ale dla większosci jest to właściwy poziom. I jaki twórczy. Dowiaduję sie na przykład  co chcialem powiedzieć, jakie mam myśli teraz i co powiem w przyszłości. To prawie jak proroctwo._________________
 I poznacie prawdę. A prawda was wyzwoli.

|  
			| So lut 03, 2018 17:02 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Małgosiaa Moderator 
   |   Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.Czy Pan Modulator nie uważa, że ów absurd i kuriozum zasługuje na udowodnienie? Temat dawno się już skończył, więc nie pozostało nic innego jak wykazać powyższe lub ... zamknąć temat. Zamknięcie mija się z celem, albowiem formek1 odtrąbi na fanfarach swój sukces. _________________
 Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter

|  
			| So lut 03, 2018 17:05 | 

|  
		|  |  
			| formek1 
   |   Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.Małgosiaa napisał(a): oto twoje zdanie. Sugerowałeś, że wyprostowanie pofalowania mózgu jest synonimem mądrości, a przenośnią byłoby wóczas, gdybyś sugerował głupotę. Ty nawet nie pamiętasz co piszesz. W Twoim zarzucie nie ma słowa o bruzdach tylko o pofalowaniu mózgu. (obrazek...dopisek mój. M) To jest bruzda. Wiem co pisałam. Pamięć mam bardzo dobrą. Najwyraźniej Ty nie rozumiesz tego co piszesz. To jest mózg:   Są "bruzdy"? Są, tyle że nie od pługa, no ale teraz wszystko jasne skąd Twoje skojarzenie mózgu z pługiem.A widzisz . Wreszczie zrozumiałaś. Czyli twoje wyjaśnienie mojej przenośni było błędne. Czyli jednak nie wiedziałaś co miałem na myśli. To wyjaśnię. Pisząc o brudach miałem na mysli że jak sie wpadnie w takie bruzdy (jak na zdjęciu z pługiem) to bardzo cięzko jest z nich wyjechać. Bo są głębokie i żeby z nich wyjechać(np motocyklem,) trzeba całkowicie zmienic kierunek jazdy. Czyli zarzymać sie zmienić tor jazdy w kierunku prostopadłym , w tym wypadku tor myślenia , i dopiero wtedy jest szansa na wyjazd. Aha ..jeżdze na motocyklu więc mnie nie ucz jak sie jeździ. Ale może wiesz lepeij to chetnie posłucham._________________

|  
			| So lut 03, 2018 17:11 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Paulito 
   |   Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.chwat napisał(a): Paulito napisał(a): Problemem jest raczej to, że nie uznajesz wyjaśnienia alternatywnego za dowódNie uznaję za dowód tego, co dowodem nie jest.  Słoiki i świecące dykty, czy jak to tam było, dowodami na płaską Ziemię nie są.Przypominam tylko, że 200 dowodów Erica Dubay też odrzuciłeś. W takim razie co  według Ciebie jest dowodem?

|  
			| So lut 03, 2018 17:25 | 

|  
		|  |  
			| Małgosiaa Moderator 
   |   Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.Próbujesz wybrnąć ze swoich mundrości? Niczego tym nie dowiodłeś, bo ja od początku rozumiem, w przeciwieństwie do Ciebie.
 A na marginesie: prawo jazdy na motocykl mam od 40 lat i jeździłam nim w swoim czasie po wertepach, bo tam, gdzie mieszkałam (a były to w dodatku  inne czasy) nie było asfaltu, a nawet żwirówki, więc wytrzyj mleko spod nosa zanim znów przyjdzie Ci do głowy podobne porównanie.

|  
			| So lut 03, 2018 17:27 | 

|  
		|  |  
			| Iago 
   |   Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.Małgosiaa napisał(a): Czy Pan Modulator nie uważa, że ów absurd i kuriozum zasługuje na udowodnienie? Uważa. Przy czym bardzo chętnie się dowie w jaki sposób Twoje pociskanie bzdur o fałdach na mózgu przyczynia się do owej światłej dysputy nad kształtem ziemi. Małgosiaa napisał(a): Temat dawno się już skończył, więc nie pozostało nic innego jak wykazać powyższe lub ... zamknąć temat. Jakie "powyższe"? "Teorie" płaskiej czy tam pustej Ziemi, czy też wasze czcze przepychanki o ... litości, fałdy na mózgu? formek1 napisał(a): Ten temat jest trywialny dla ciebie ponieważ ty jestes mędrcemTen temat jest dla mnie trywialny ponieważ zamiast pociskać bzdury na forum zadbałem o zapewnienie sobie tego minimum edukacji w zakresie nauk ścisłych. Fakt, iż jako model tafli wody na elipsoidzie ziemskiej podajesz wygiętą w parabolę płytę pilśniową świadczy o tym, iż jesteś albo trollem, albo osobą odznaczającą się piramidalnym wręcz nieuctwem.  O ile ewentualność pierwsza dyskwalifikuje Cię jako dyskutanta, o tyle w świetle opcji drugiej można by jeszcze rozważyć altruistyczną próbę wyprowadzenia Cię z błędu. Niestety skutecznie unikasz angażowania się w wątki uwypuklające Twoje braki merytoryczne (chociażby łopatologiczne wręcz wyłożenie Ci dlaczego Twoje infantylne doświadczonka są puste poznawczo względem podejmowanego problemu), a miast tego z lubością pociskasz pierdoły w offtopowych bajdurzeniach. Ergo, niestety wychodzisz na, eufemistycznie rzecz ujmując, skrajnie niepoważnego interlokutora, względnie smarkatego trolla, któremu się nudzi na feriach zimowych.

|  
			| So lut 03, 2018 17:43 | 

|  
		|  |  
			| Małgosiaa Moderator 
   |   Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.Iago napisał(a): Uważa. Przy czym bardzo chętnie się dowie w jaki sposób Twoje pociskanie bzdur o fałdach na mózgu przyczynia się do owej światłej dysputy nad kształtem ziemi.Jak to w jaki sposób? Skoro ktoś przejechał walcem przez owe bruzdy, znaczy, że powierzchnia jego mózgu znacznie się skurczyła, a skoro skurczyła, to i ma mniejsza pojemność, a skoro ma mniejszą pojemność ... . Iago napisał(a): Jakie "powyższe"?"Teorie" płaskiej czy tam pustej Ziemi, czy też wasze czcze przepychanki o ... litości, fałdy na mózgu?
Mówiłeś o absurdach i kuriozum i do tego się odniosłam mówiąc "powyższe"._________________

|  
			| So lut 03, 2018 17:55 | 

|  
		|  |  
			| Paulito 
   |   Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.Iago napisał(a): Ten temat jest dla mnie trywialny ponieważ zamiast pociskać bzdury na forum zadbałem o zapewnienie sobie tego minimum edukacji w zakresie nauk ścisłych.
Gdybyś czytał moje wpisy jak i formka1 w temacie płaskiej ziemi, to byś wiedział, że edukacja w zakresie nauk ścisłych (w sensie ścisłym:jej tradycyjne  rozumienie) nie jest tutaj żadnym punktem odniesienia dla nas płaskoziemców.Tym samym  trafiłeś kulą w płot  

|  
			| So lut 03, 2018 18:09 | 

|  
		|  |  
			| Alugard 
   |   Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.Skoro logika i poznanie są wam obce, to po jaką ospę wietrzną epatujecie swoim debilizmem przed niewinnymi ludźmi? Oczy krwawią, kiedy się czyta o produktach umysłu takiego ignoranta jak formek Cytuj: Przypominam tylko, że 200 dowodów Erica Dubay też odrzuciłeś.
 W takim razie co według Ciebie jest dowodem?
Logika to nie demokracja. Możesz mieć 200 miliardów dowodów - wystarczyłby jeden gdyby był prawdziwy

|  
			| So lut 03, 2018 18:35 | 

|  
		|  |  
			| formek1 
   |   Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.Iago napisał(a): Ten temat jest dla mnie trywialny ponieważ zamiast pociskać bzdury na forum zadbałem o zapewnienie sobie tego minimum edukacji w zakresie nauk ścisłych. Fakt, iż jako model tafli wody na elipsoidzie ziemskiej podajesz wygiętą w parabolę płytę pilśniową świadczy o tym, iż jesteś albo trollem, albo osobą odznaczającą się piramidalnym wręcz nieuctwem. 
 O ile ewentualność pierwsza dyskwalifikuje Cię jako dyskutanta, o tyle w świetle opcji drugiej można by jeszcze rozważyć altruistyczną próbę wyprowadzenia Cię z błędu. Niestety skutecznie unikasz angażowania się w wątki uwypuklające Twoje braki merytoryczne (chociażby łopatologiczne wręcz wyłożenie Ci dlaczego Twoje infantylne doświadczonka są puste poznawczo względem podejmowanego problemu), a miast tego z lubością pociskasz pierdoły w offtopowych bajdurzeniach. Ergo, niestety wychodzisz na, eufemistycznie rzecz ujmując, skrajnie niepoważnego interlokutora, względnie smarkatego trolla, któremu się nudzi na feriach zimowych.
Mam prośbę . Wiecej polskich słów poproszę w pana wypowiedziach, ponieważ jak zauważył zefciu mam problemy z jezykiem polskim a chciałbym sie troche podszkolić. I takie slowa jak elipsoida, altruistyczną, infantylne, efemistyczne, interlokutora są dla mnie niezrozumiałe.  A z szukaniem w słownikach też mam problemy to ciężko mi zrozumiec tak światłego i wyksztalconego człowieka jak pan. A jako że pochodzę ze wsi zabitej dechami to nie jestem w stanie zrozumieć tak rozbudowanej i nacechowanej mądrościa i wiedzą  pana wypowiedzi. Dlatego uniżenie prosze o używanie prostego języka   kierowanych do mnie wypowiedzi, żebym mógł odnieśc sie do tego steku bełkotu , który nie wnosi nic do dyskusji o płaskiej ziemi a tylko wskazuje na bufonowactwo osoby wypowiadajacej się._________________

|  
			| So lut 03, 2018 18:37 | 

|  
		|  |  
			| formek1 
   |   Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.Małgosiaa napisał(a): Próbujesz wybrnąć ze swoich mundrości? Niczego tym nie dowiodłeś, bo ja od początku rozumiem, w przeciwieństwie do Ciebie.
No i wszystko jasne. Jakże mógłbym tego nie wiedzieć . Rozumiesz lepiej ode mnie co ja chciałem powiedzieć. To pewnie przez to że od 40 lat jeżdzisz na motocyklu po wertepach. No cóz w takim razie i ja niedługo tez posiąde tę umiejętność, wiedziec lepiej  od innych co oni chcieli powiedzieć, bo też jeżdzę na motocyklu. Co prawda za 40 lat to juz umrę ale bedę próbował._________________

|  
			| So lut 03, 2018 18:42 | 

|  
		|  |  
			| Iago 
   |   Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.Małgosiaa napisał(a): Jak to w jaki sposób? Skoro ktoś przejechał walcem przez owe bruzdy, znaczy, że powierzchnia jego mózgu znacznie się skurczyła, a skoro skurczyła, to i ma mniejsza pojemność, a skoro ma mniejszą pojemność ... .Wiem, wiem: śmieszki - heheszki. Niemniej akurat komentarze o "powierzchni mózgu" można by sobie darować, szczególnie jeżeli potem chce się komuś wystawiać osty za ad personam i inne ciężkie zbrodnie – nie uważasz?  Paulito napisał(a): Gdybyś czytał moje wpisy jak i formka1 w temacie płaskiej ziemi, to byś wiedział, że edukacja w zakresie nauk ścisłych (w sensie ścisłym: jej tradycyjne rozumienie) nie jest tutaj żadnym punktem odniesienia dla nas płaskoziemców.Ależ zdaje sobie znakomicie z tego sprawę – to właśnie owe odrzucenie elementarnej edukacji, a wraz z nią pryncypiów metody naukowej, czyni z płaskoziemców co najwyżej pośmiewisko i mem internetowy. To doprawdy przekomiczne jak z jednej strony odrzucają wyniki badań podparte procesem peer review w myśl, pożal się Boże, walki ze SPIZGIEM światowym i "krytycznego (nie)myślenia". Natomiast z drugiej strony, co rusz podrzucają jakieś obskurne filmidła z jóniwersiti of jótjób. Oczywiście wobec owych filmideł z lubością stosują swój wręcz gargantuicznie rozwinięty conformation bias, w związku z czym, nie są w stanie dojrzeć nawet najbardziej elementarnych uchybień logicznych – o merytorycznych już nie wspominając.  No ale czego oczekiwać pod kimś kto rozpaczliwie szuka "faktów" jako-tako-byle-jako potwierdzających z góry przyjętą przezeń tezę: "Na podstawie wcześniej ubzduranych kryteriów [niechlujna literalna interpretacja Biblii], ubzdurałem sobie tezę A [Ziemia jest plackiem] w związku z czym a priori  stwierdzam, iż teza B [Ziemia jest elipsoidą obrotową] jest nieprawdziwa, a co za tym idzie, mnogość weryfikowalnych dowodów przemawiających za B musi być błędna".  Tedy istotnie – żadne rzetelne kryteria badawczego dochodzenia do prawdy nie są dla was punktem odniesienia... formek1 napisał(a): I takie slowa jak elipsoida, altruistyczną, infantylne, efemistyczne, interlokutora są dla mnie niezrozumiałe. Zatem masz świetną okazję by nadrobić braki w wykształceniu – serdecznie do tego zachęcam.  Co więcej, dobrodusznie podam Ci na tacy potrzebne ku temu narzędzie: https://sjp.pwn.pl Dziękować nie musisz, aczkolwiek byłoby całkiem miło.   formek1 napisał(a): A z szukaniem w słownikach też mam problemy Podobno "praktyka czyni mistrza".   formek1 napisał(a): który nie wnosi nic do dyskusji o płaskiej ziemi a tylko wskazuje na bufonowactwo osoby wypowiadajacej się.A to ci kalambur.   Nie zrozumiał co napisałem, ale zarzeka się, że to nic do dyskusji nie wnosi...   Zatem albo żeś zełgał, że nie zrozumiałeś i rżnąc głupa na swoje łgarstwa zmarnowałeś większość swojej wypowiedzi, albo w wyniku niechlujstwa intelektualnego, tudzież innej strasznej przypadłości, nie zauważyłeś, iż Twoja wypowiedź jest wewnętrznie sprzeczna. Niestety tak źle i tak niedobrze.  

Ostatnio edytowano So lut 03, 2018 18:55 przez Iago, łącznie edytowano 1 raz 

|  
			| So lut 03, 2018 18:51 | 

|  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Pusta Ziemia - Teoria Agarthy.Mam taką uwagę do formka poety, żeby sobie mózg zaorał, bo tam jest w tej chwili jedna gładka, jałowa pustynia i syczenie pustynnych żmij .
 Ale to się da zrekultywować. Trzeba tylko chcieć.

|  
			| So lut 03, 2018 18:54 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach