Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 6:18

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 753 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 51  Następna strona
 Kształt Ziemi 
Autor Wiadomość

Post Re: Kształt Ziemi
Eubulides napisał(a):
A więc formek1, tak jak przypuszczałam, trollowałeś.
Trolling to post w którym przyznaje się do poglądu o kulistości ziemi.

Nigdzie nie przyznalem sie do kulistości ziemi.
Wyjasniłem tylko Paulito żeby zrozumiał, że ziemia jest kulą pędzącą we wszechswiecie z ogromną prędkością , obracajacą sie wokół własnej osi, powstałej w wyniku wielkiego wybuchu z nieskończenie małego punktu o bardzo wielkiej gęstości.

Bo on tego nie może pojąć poniewaz na co dzień widzi co innego.

So gru 30, 2017 23:10

Aha, ok. Zatem dyskusja ma sens :) (Powiedzmy...).

So gru 30, 2017 23:14

formek1 napisał(a):
...nie przyznalem sie do kulistości ziemi.
Wyjasniłem tylko Paulito żeby zrozumiał, że ziemia jest kulą...
Nie lepiej zostawić odstęp przynajmniej paru postów między sprzecznymi wypowiedziami, niż umieszczać je zdanie po zdaniu? :)

So gru 30, 2017 23:37

chwat napisał(a):
formek1 napisał(a):
...nie przyznalem sie do kulistości ziemi.
Wyjasniłem tylko Paulito żeby zrozumiał, że ziemia jest kulą...
Nie lepiej zostawić odstęp przynajmniej paru postów między sprzecznymi wypowiedziami, niż umieszczać je zdanie po zdaniu? :)

Może ty z Zefciu powinniście udać sie na jakies forum języka polskiego?
Prof.Miodek byłby zachwycony.

So gru 30, 2017 23:42

Formek1 nie przyznaje się do kulistości ziemi, ale wyjaśnia, że ziemia jest kulą.
Hmm :)

So gru 30, 2017 23:45

chwat napisał(a):
Paulito napisał(a):
chwat napisał(a):
Czyli horyzont jednak NIE jest płaski.
Jak to?
Jeżeli widzę płaski horyzont, to znaczy że jest płaski
Błąd logiczny. Jeżeli widzi Paulito płaski horyzont, to rozmawiamy o rozmawiamy o czynności zwanej "widzeniem", jaką Paulito wykonuje, a nie o horyzoncie jako takim

Horyzont jako taki nie istnieje :)

Z teorii poznania pała. :!:

Przykład:

Cytuj:
.
Otóż na przykład daltoniście, który nie rozróżnia czerwieni i zieleni, oba te zewnętrzne kolory świateł sygnalizacji drogowej przedstawiają się jako szare o różnej szarościi.Jeśli sformułuje on wypowiedź orzekającą To jest szare w odniesieniu do tego co mu się tak przedstawia to będzie ona prawdziwa.
Może spotkać się z zarzutem że jest ona co najwyżej subiektywnie prawdziwa gdyż obiektywnie światła uliczne są albo zielone albo czerwone, ale nie szare.
[...]
. Jeśli jednak ograniczy on swoją wypowiedź do tego co się jemu przedstawia będzie ona, to znaczy ogólnie prawdziwa, a każdy, kto mu w tym zaprzeczy będzie osądzał fałszywie

(Wprowadzenie o teorii poznania strona 134)

No cóż, jeżeli daltonista mówi taką prawdę, to cóż dopiero Paulito :D

I tak:

A więc jeżeli chwat, Yarpen, Małgosiaa czy Eubilides oglądając filmik z balonu na wysokości 33 km zobaczą płaski horyzont i stwierdzą na tej podstawie, że: Ziemia jest płaska to ich wypowiedź będzie prawdziwa.

Czy jest ktoś chętny do takiego stwierdzenia?

Czy chwat zaprzecza?

formek napisał(a):

Nigdzie nie przyznalem sie do kulistości ziemi.
Wyjasniłem tylko Paulito żeby zrozumiał, że ziemia jest kulą pędzącą we wszechswiec

Dobre.
;-)
Chyba trollowałem :-D

Yarpen_Zirgin napisał(a):

Czy przeprowadziłeś pomiary wysokości Słońca nad horyzontem w astronomiczne południe?

Przecież napisałem, że jak będzie to możliwe, to uczynię tak jak zaleciłeś :)

Cytuj:
.

Eubulides, ja wiem, że może to Ci się wydawać nieprawdopodobne, ale... są w XXI wieku ludzie, którzy wierzą, że Ziemia jest płaska.

Czy jak zapytam Yarpena, czy ma jakieś dowody na kulistą ziemię, to przesadzę? ;-)

N gru 31, 2017 6:22

Paulito napisał(a):
Horyzont jako taki nie istnieje
Z teorii poznania pała

Zobaczmy kto na nią zasłużył:
Paulito napisał(a):
z balonu na wysokości 33 km zobaczą płaski horyzont i stwierdzą

Paulito widzi coś, co nie istnieje.
Jaka jest przyczyna, że widzi Paulito nieistniejące rzeczy? Wada wzroku Paulito, czy TROLLING?

Cytuj:
Czy jak zapytam Yarpena, czy ma jakieś dowody na kulistą ziemię, to przesadzę?

Dowodów jest mnóstwo, ale nie dla płaskoziemców, którzy nie uznają podstawowych praw fizyki, np. grawitacji. Z nimi rozmawiać się nie da. Płaskoziemcom niczego nie można udowodnić, bo programowo podważają prawdziwość materiału dowodowego, żeby dowód do nich nie docierał.
Paulito otrzymał już bardziej szczegółowe wyjaśnienie postępowania, które on sam i jemu podobni praktykują. viewtopic.php?p=981662#p981662 Oczywiście dalej domaga się czegoś, o czym z góry wie, że tego nie uzna (bo dowolnie zakwestionuje kryteria), bo dalej chce TROLLOWAĆ. I to jest jego cel.

Jeżeli Paulito chce dowodu, to niech poda dane, potrzebne do jego przyprowadzenia, które uznaje.
Np. taką banalną rzecz jak: odległości południa i północy Polski, powiedzmy od zwrotnika Raka.

N gru 31, 2017 7:25
Paulito napisał(a):

Czy przeprowadziłeś pomiary wysokości Słońca nad horyzontem w astronomiczne południe?

Przecież napisałem, że jak będzie to możliwe, to uczynię tak jak zaleciłeś :)

Wczoraj było to możliwe.

N gru 31, 2017 7:31

chwat napisał(a):
Paulito napisał(a):
Horyzont jako taki nie istnieje
Z teorii poznania pała

Zobaczmy kto na nią zasłużył:
Paulito napisał(a):
z balonu na wysokości 33 km zobaczą płaski horyzont i stwierdzą

Paulito widzi coś, co nie istnieje.
Jaka jest przyczyna, że widzi Paulito nieistniejące rzeczy? Wada wzroku Paulito, czy TROLLING?

Nikt już się nie nabierze na te Twoje trollowate bzdury.

A na dodatek

Nie umie czytać ze zrozumieniem i nie potrafi nawet zacytować pełnej wypowiedzi.

Klasyczny trolling.

Paulito napisał(a):
.
A więc jeżeli chwat, Yarpen, Małgosiaa czy Eubilides oglądając filmik z balonu na wysokości 33 km zobaczą płaski horyzont i stwierdzą na tej podstawie, że: Ziemia jest płaska to ich wypowiedź będzie prawdziwa.

Zdanie warunkowe.

Cytuj:
.
Dowodów jest mnóstwo, ale nie dla płaskoziemców, którzy nie uznają podstawowych praw fizyki, np. grawitacji. Z nimi rozmawiać się nie da. Płaskoziemcom niczego nie można udowodnić, bo programowo podważają prawdziwość materiału dowodowego, żeby dowód do nich nie docierał.

Wytłumacz chwat dowód Erica Dubaya nr 162

Cytuj:
.
162 ) Wszystkie rakiety wystrzeliwane przez NASA lub inne
“agencje kosmiczne” nigdy nie lecą prosto w górę. Każda rakieta
w swoim locie tworzy krzywą parabolę, a po osiągnięciu szczytu
nieuchronnie zaczynają spadać z powrotem na Ziemię. Loty rakiet,
które uważane są za “sukces” to te nieliczne, które nie wybuchły
lub nie zaczęły spadać za szybko i dzieje się to poza zasięgiem
wzroku widzów, którzy nie są w stanie zobaczyć upadku rakiet do
wód objętych ograniczeniami ruchu. Nie istnieje żadna magiczna
wysokość na której rakiety lub cokolwiek innego lecą w górę,
wyżej i wyżej aż nagle zaczynają “swobodnie lewito wać” w
przestrzeni. To wszystko jest iluzją science-fiction stworzoną przy
użyciu drutów, zielonych ekranów, basenów, umodelowanych
włosów i samolotów Zero-G.

.
Wczoraj było to możliwe

No tak, tylko że ja byłem w pracy.

Yarpenie bądź tak łaskawy i przypomnij chwatowi regulamin.

N gru 31, 2017 7:59

Paulito napisał(a):
Zdanie warunkowe

A wcale nie. Zdanie oznajmujące:
Paulito napisał(a):
Widzę płaski horyzont dlatego...

To istnieje ten horyzont, czy nie istnieje?
Dopóki Paulito dowodził jego płaskością płaskości Ziemi, to horyzont spokojnie istniał sobie w najlepsze.
Ale od momentu kiedy wykazano Paulitowi, że horyzont płaski (prosty) być nie może, bo krawędź okręgu nie jest przecież prosta, to horyzont przestał istnieć i mówienie o nim zaczęło być zdaniami warunkowymi, a "horyzont" zamienił się "widzenie horyzontu" :D

To jak to właściwie jest na chwilę obecną? 1) udowadnia Paulito nieistniejącym horyzontem płaskoziemstwo, 2) czy nie udowadnia?

Cytuj:
Wytłumacz chwat dowód Erica Dubaya nr 162
Wytłumacz dlaczego konfabulacje nie-wiadomo-kogo, nazywasz dowodami o numerze 162?
Jak można z płaskogłówcami rozmawiać o dowodach na podstawie rakiet, jeśli płaskogłówcy nie uznają grawitacji, którym rakiety podlegają, ale jakieś 'gęstości'? Jakim językiem należy rozmawiać z taką osobą? Językiem średniowiecznych alchemików, czy może językiem znachorów, czy może językiem przedszkolaków??

Cytuj:
Yarpenie bądź tak łaskawy i przypomnij chwatowi regulamin
No Yarpenie, zdaje się dostałeś bojowe zadanie od szefa, lepiej się pospiesz zabierz szybko za przypominanie :)

Jak mają się dane o odległości Polski od zwrotnika Raka? Doczekamy się czegokolwiek uchwytnego od TROLLA?

N gru 31, 2017 8:36

Paulito napisał(a):
[qunie

I tak:

A Paulito znowu swoje.
Musisz Paulito zrozumieć ze jeżeli coś jest Linią prostą np ten widzoczny horyzont z balonu na 33 m a w szkole mówiono ci że to niemożliwe ,to oznacza że ta prosta jest krzywą.

To jest nie do zrozumienia dla niektórych ludzi ,widoczne ty tez nie możesz tego pojąć, ale to są fakty.

Biblia jest książką która napisało parunastu prostych ludzi i pisało w niej bajki dla swoich dzieci .
Tak jak pisał Andersen albo bracia Grimm.

Chyba nie wierzysz w to że Jezus był na ziemi i wskrzeszał. Przecikż każdy wie ze to niemożliwe.
Albo ze zamienił wodę w wino.

To tym bardziej Bóg nie mógł stworzyć płaskiej ziemi.
Dla Boga to niemożliwe przecież istnieją podstawowe prawa fizyki . Jak na przykład to że nie można z wody zrobić wina.
Albo podstawowe prawo chemii i fizyki , że jak do mózgu nie dopływa krew przez kilka minut to człowiek umiera.
Wiec niemożliwe jest wskrzeszenie . Tak mówią podstawowe prawa fizyki.

Wiec chyba nie jesteś na tyle naiwny żeby uwierzyć w To że Bóg może zmienić te prawa.

Wiec jeśli w Biblii jest napisane ze Bóg zatrzymał słońce na jeden dzień to podstawowe prawo fizyki mówiące o tym że słońce pędzi przez kosmos z prędkością niewyobrażalną ze Bóg nie mógł tego zrobić ponieważ musiałby zatrzymać cały wszechświat.

A to dla Boga jest niemożliwe bo przecież podstawowe prawo fizyki mówi ze Bóg nic nie może.

Nawet więcej podstawowe prawa fizyki mówią ze Boga nie ma.
I że powstaliśmy w wyniku wielkiego wybuchu z małego punkciku bardzo gęstego.
Tyle ze podstawowe prawo fizyki nie mówi skąd ten punkcik się wziął.

Ale niedługo będzie wiadomo. Z innego kosmosu .

Zatem Paulito jeśli widzisz że coś jest proste to oznacza że to jest Krzywe.
Jesli samochód jedzie prosto to w rzeczywistości on zakręca tylko tobie się wydaje ze on jedzie prosto.
A widzisz tak dlatego ze nasze gałki oczne są kuliste i krzywizny prostują.

To podstawowe prawo fizyki. Rzeczy Krzywe są proste a proste są Krzywe.

[

N gru 31, 2017 10:08

chwat napisał(a):
Paulito napisał(a):
Zdanie warunkowe

A wcale nie. Zdanie oznajmujące:

Dobre.

Zdania warunkowe zawierają słowa :jeśli ,gdyby, jeżeli.

A słyszałeś o zdaniach oznajmujących w trybie warunkowym?

Dam przykład:

Oznajmiam:

Jeżeli chwat nie przestanie trollować, to zostanie zgłoszony do moderacji. :D

Cytuj:
.
To istnieje ten horyzont, czy nie istnieje?
Dopóki Paulito dowodził jego płaskością płaskości Ziemi, to horyzont spokojnie istniał sobie w najlepsze.
Ale od momentu kiedy wykazano Paulitowi, że horyzont płaski (prosty) być nie może, bo krawędź okręgu nie jest przecież prosta, to horyzont przestał istnieć i mówienie o nim zaczęło być zdaniami warunkowymi, a "horyzont" zamienił się "widzenie horyzont

Naprawdę wykazano coś takiego Paulito???

Bo z tego co wiem, to nikt z Was PZ nie zaprzeczył, że widzi płaski horyzont na filmiku z balonu?

Czyżby chwat milcząco przyznawał, że krawędź okręgu jest prosta? ;-)

Cytuj:
. Wytłumacz dlaczego konfabulacje nie-wiadomo-kogo, nazywasz dowodami o numerze 162?
Jak można z płaskogłówcami rozmawiać o dowodach na podstawie rakiet

To tytuł książki, to jak mam nazywać ?

A udowodniłeś kulowierco, że Eric się myli?

Tu masz kolejny:

Cytuj:
.
164 ) Analizy wielu filmów z wnętrza “Międzynarodowej Stacji
Kosmicznej”, wykazały korzystanie ze sztuczek, trików kamery,
takich jak zielone ekrany, linki do podwieszania a nawet włosów
po trwałej ondulacji w celu osiągnięcia efektu zerowej grawitacji.
Ujęcia astronautów pozornie unoszących się w zerowej grawitacji
w ich “stacji kosmicznej” są nie do odróżnienia do ujęć
wykonanych na pokładzie samolotu Zero-G. Podczas lotów
parabolicznych samolotu Zero-G można osiągnąć efekt unoszenia
się, który po kilkukrotnym powtórzeniu i nagraniu zostaje
zmontowany, edytowany razem tworząc jednolity materiał
filmowy. W przypadku dłuższych, nieobrobionych zdjęć NASA
została nakryta podczas używania zwykłych linek oraz
technologii zielonego ekranu.

formek napisał(a):
.
Biblia jest książką która napisało parunastu prostych ludzi i pisało w niej bajki dla swoich dzieci .

Formek.

Nie mogę już ze śmiechu.Przestań, no przestań. :D
Już dawno się tak nie ubawiłem :brawo:
Dzięki.

N gru 31, 2017 13:30

formek1 napisał(a):

Chyba nie wierzysz w to że Jezus był na ziemi i wskrzeszał. Przecikż każdy wie ze to niemożliwe.
Albo ze zamienił wodę w wino.

To tym bardziej Bóg nie mógł stworzyć płaskiej ziemi.
Dla Boga to niemożliwe przecież istnieją podstawowe prawa fizyki . Jak na przykład to że nie można z wody zrobić wina.
Albo podstawowe prawo chemii i fizyki , że jak do mózgu nie dopływa krew przez kilka minut to człowiek umiera.
Wiec niemożliwe jest wskrzeszenie . Tak mówią podstawowe prawa fizyki.

Wiec chyba nie jesteś na tyle naiwny żeby uwierzyć w To że Bóg może zmienić te prawa.
Nie wiem, co jest pisane na poważnie, a co na serio. Ale jeśli ma być to jakaś parodia ludzi uznających kulistość Ziemi, to wyszło to bardzo słabo. Oczywiście, że Bóg może łamać prawa fizyki, ale w jakim celu miałby zaburzać np. tu i teraz przebieg naukowego eksperymentu? Dlaczego miałby mylić wszystkie satelity, samoloty itp. odnośnie do kształtu Ziemi? Dlaczego miałby z Antarktydy czynić iluzję, dla tych, którzy tam byli? Po co? Nie wątpię w to, że Bóg może czynić cuda, ale wątpię w to, że Jego celem jest oszukanie ludzi, co do kształtu planety! ;-)

N gru 31, 2017 14:13

Eubulides napisał(a):
Nie wiem, co jest pisane na poważnie, a co na serio. Ale jeśli ma być to jakaś parodia ludzi uznających kulistość Ziemi, to wyszło to bardzo słabo. Oczywiście, że Bóg może łamać prawa fizyki, ale w jakim celu miałby zaburzać np. tu i teraz przebieg naukowego eksperymentu? Dlaczego miałby mylić wszystkie satelity, samoloty itp. odnośnie do kształtu Ziemi? Dlaczego miałby z Antarktydy czynić iluzję, dla tych, którzy tam byli? Po co? Nie wątpię w to, że Bóg może czynić cuda, ale wątpię w to, że Jego celem jest oszukanie ludzi, co do kształtu planety! ;-)

Bóg nie łamie praw fizyki bo on Bóg te prawa stworzył.
Bog nie czyni żadnej iluzji . To ludzie stworzyli iluzje i wierza w nią.
A to czego nie rozumieja otaczaja tajemnicą i prawami których nikt nigdy nie udowodnił.

Jesli Bóg może czynić cuda to mógł tez uczynic płaska ziemię. Nieprawdaż?

I kazał zapisać to W Biblii.
Myslisz że Bóg nie miał na tyle siły żeby dopilnowac aby oni to prawidłowo zapisali?
ja uważam że Bóg ma takie mozliowśći.

Ale potem paru "mądrali" stwierdziło że Biblia to tylko książka i oni wiedza lepiej jak to było stwarzane. Przeciez Bóg to tylko wymysł.

I stwierdzili że Jezus nie uzdrawiał . Albo że Jezusa nie było.
Albo że Jezus nie mógł sie urodzić z dziewicy.
Albo że ziemia nie jest płaska.
ja uważam że Biblia pochodzi od Boga i dlatego wszystkie wymysły na temat ewolucji, ziemi powstałej po słońcu ,wielkiego wybuchu to bzdury.

Zwłaszcza że na te twierdzenia i rzekome prawa fizyki nikt nigdy nie dał żadnego dowodu.
I tutaj tez dyskusja jest:
Dlaczego formek zrobił spacje przed kropką a nie dlaczego nikt nigdy nie udowdnił ziemi kuli ,albo nie udowdnił teorii grawitacji.

N gru 31, 2017 14:55

formek1 napisał(a):
Eubulides napisał(a):

Bóg nie łamie praw fizyki bo on Bóg te prawa stworzył.
Bog nie czyni żadnej iluzji . To ludzie stworzyli iluzje i wierza w nią.
A to czego nie rozumieja otaczaja tajemnicą i prawami których nikt nigdy nie udowodnił.

Jesli Bóg może czynić cuda to mógł tez uczynic płaska ziemię. Nieprawdaż?

I kazał zapisać to W Biblii.
Myslisz że Bóg nie miał na tyle siły żeby dopilnowac aby oni to prawidłowo zapisali?
ja uważam że Bóg ma takie mozliowśći.

Ale potem paru "mądrali" stwierdziło że Biblia to tylko książka i oni wiedza lepiej jak to było stwarzane. Przeciez Bóg to tylko wymysł.

I stwierdzili że Jezus nie uzdrawiał . Albo że Jezusa nie było.
Albo że Jezus nie mógł sie urodzić z dziewicy.
Albo że ziemia nie jest płaska.
ja uważam że Biblia pochodzi od Boga i dlatego wszystkie wymysły na temat ewolucji, ziemi powstałej po słońcu ,wielkiego wybuchu to bzdury.

Zwłaszcza że na te twierdzenia i rzekome prawa fizyki nikt nigdy nie dał żadnego dowodu.
I tutaj tez dyskusja jest:
Dlaczego formek zrobił spacje przed kropką a nie dlaczego nikt nigdy nie udowdnił ziemi kuli ,albo nie udowdnił teorii grawitacji.

Już cię raz pytałem i nie potrafiłeś odpowiedzieć:
Gdzie jeśli ziemia jest płaska jest krzyż południa który z każdego miejsca na półkuli południowej wskazuje południe?
Ja ten krzyż południa widziałem, więc nie mów mi ,że go niema.

N gru 31, 2017 15:25
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 753 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 51  Następna strona