Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 9:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 998 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 67  Następna strona
 Całun Turyński 
Autor Wiadomość
Post Re: Całun Turyński
akruk napisał(a):
Kael napisał(a):
da sie zabic za przekonanie, ze Calun jest falszerstwem
Kłamiesz. Kolejny raz. Obrońcy autentyczności całunu widać tak mają, nie potrafią się powstrzymać.
Klamie? Czyli Calun jest ci obojetny i dlatego tyle czasu przeznaczyles na wykazywanie, ze to nedzne falszerstwo wykonane nieznana ci technika? No to przepraszam za bledna ocene twojej postawy.[/quote]Nędzne manipulacje są... nędzne. Tak jak te twoje.[/quote]
Jak sie koncza argumenty, zaczyna sie...

Co do klamania: akruk tez tu sie nie powstrzymywal przed pisaniem nieprawdy o wspoldyskutantach.
Ale jego (nieznane nam) pobudki sa tylko szlachetne: wykazanie, ze Calun to falszerstwo, wiec wszelki srodki dozwolone.

Ja powtorze: nie wiem kto, kiedy i jak Calun "stworzyl", wiec spokojnie czekam na fakty. I nikogo nie bede deptac za wiare w ewidentne falszerstwo. Chce - niech wierzy.

Wt wrz 11, 2018 11:29

Alus napisał(a):
Masz na myśli wyznawców całunu, czy różnych narodowości naukowców, którzy na łamach specjalistycznych, naukowych, świeckich periodykach, w trakcie sympozjów naukowych, prezentują wyniki swych badań?

Mam na myśli wyznawców całunu.

Alus napisał(a):
A jeśli ktoś na podstawie jakichś nie do końca zwryfikowanych relikwii traci wiarę, to jedynie dowodzi jakiej kondycji była ta wiara.

Tym bardziej dziwi mnie, że całunnicy posuwają się do metod wątpliwych moralnie w obronie Całunu.

Wt wrz 11, 2018 11:33
Kael napisał(a):
Co do klamania: akruk tez tu sie nie powstrzymywal przed pisaniem nieprawdy o wspoldyskutantach.
Czyżby? Kolejne oszczerstwa? Całunnicy są tacy przewidywalni.

Wt wrz 11, 2018 11:38
SweetChild napisał(a):
Tym bardziej dziwi mnie, że całunnicy posuwają się do metod wątpliwych moralnie w obronie Całunu.

A konkretnie?

Wt wrz 11, 2018 11:41
akruk napisał(a):
Całunnicy są tacy przewidywalni.

Ateistom nawet do pięt nie dosięgają :D :D :D :D

Wt wrz 11, 2018 11:42
akruk napisał(a):
Kael napisał(a):

No coz, akruk uznaje mnie za calunnika, co by to w jego rozumieniu nie bylo, nie udowadniajac tego. Ot, definicje wlasne akruka.

Wt wrz 11, 2018 11:43

Kael napisał(a):
Ale jego (nieznane nam) pobudki sa tylko szlachetne: wykazanie, ze Calun to falszerstwo, wiec wszelki srodki dozwolone.

Nie wiem, jakie są pobudki akruka, ale nie zauważyłem, aby posunął się do mataczenia w kwestii Całunu. Za to wielokrotnie wytknął mataczenia całunnikom. Czy takie mataczenia mogą pochodzić od Boga? Bo do tej pory zawsze słyszałem, że ojcem mataczeń jest... sama wiesz kto :evil:

Również od strony teologicznej kwestia Całunu jest dla mnie co najmniej dziwna. Wszechmocny Bóg miałby bawić się w takie podchody? Jezus, który mówi "Jeśli Mojżesza i Proroków nie słuchają, to choćby kto z umarłych powstał, nie uwierzą", zostawia jakieś tajemnicze ślady na chuście?

Gdyby jednak Całun miał być tak potężnym narzędziem ewangelizacji, że dla ateistów zmienia wszystko, to obawiam się, że niewykorzystywanie go może być ciężkim grzechem zaniedbania :(

Wt wrz 11, 2018 11:47

Alus napisał(a):
SweetChild napisał(a):

A konkretnie?

Konkretnie niestety większość, o ile nie wszystkie podawane przez Ciebie linki okazały się źródłami o marnej reputacji. Pewnie nieświadomie, ale uważam, że odwaliłaś kawał złej roboty :(

Wt wrz 11, 2018 11:51
Kael napisał(a):
akruk napisał(a):
Kael napisał(a):
No coz, akruk uznaje mnie za calunnika, co by to w jego rozumieniu nie bylo, nie udowadniajac tego. Ot, definicje wlasne akruka.
Skoro uznaję według swojej własnej i nieujawnianej "definicji", jak sam napisałeś, i w moim rozumieniu może to oznaczać cokolwiek, to oczywiste, że wcale nie muszę adekwatności i prawdziwości tego określenia dowodzić; tym samym nie jest to pisanie nieprawdy.

Ponadto oskarżyłeś mnie o pisanie nieprawdy o współdyskutantach zanim teraz nazwałem cię całunnikiem. Czyli jesteś oszczercą, tak samo jak Alus.

Wt wrz 11, 2018 11:52

Alus napisał(a):
SweetChild napisał(a):

A konkretnie?

Publikowanie kłamstw i rozpowszechnianie tego typu publikacji - czyli np. to, co robisz Ty.

Uprzedzając: akruk w punktach wykazał jakie konkretnie kłamstwa znajdujemy na stronach, do których linkowałaś, nie wyjeżdżaj więc teraz przypadkiem z bezpostawnością.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt wrz 11, 2018 11:54
SweetChild napisał(a):
Alus napisał(a):
SweetChild napisał(a):

A konkretnie?

Konkretnie niestety większość, o ile nie wszystkie podawane przez Ciebie linki okazały się źródłami o marnej reputacji. Pewnie nieświadomie, ale uważam, że odwaliłaś kawał złej roboty :(

Marna reputacja - marni naukowcy, marne instytuty badawcze?
Na upartego o wszystkich badaniach można tak powiedzieć, przykład? - antyszczepionkowcy odrzucający w czambuł wszelkie naukowo dowiedzione skutki szczepień lub ich braku.
Zauważenie mataczenia lub nie zawsze zależy od własnego nastawienia, ja nie deprecjonują ani naukowców potwierdzających autentyczność całunu, ani badających wieku węglem.

Wt wrz 11, 2018 11:55
https://www.ncn.gov.pl/o-ncn/rada-ncn/s ... h-kucewicz
Sweet - też oszust?

Wt wrz 11, 2018 12:05

Alus napisał(a):
Marna reputacja - marni naukowcy, marne instytuty badawcze?

Niestety. Tacy ludzie bardziej szkodzą sprawie niż jej pomagają.

Alus napisał(a):
Zauważenie mataczenia lub nie zawsze zależy od własnego nastawienia, ja nie deprecjonują ani naukowców potwierdzających autentyczność całunu, ani badających wieku węglem.

Ale stawiasz w równym rzędzie rzetelne badania naukowe z pseudonaukowymi rewelacjami. Tak jak to czynią właśnie antyszczepionkowcy czy inni płaskoziemcy.

Alus napisał(a):
https://www.ncn.gov.pl/o-ncn/rada-ncn/struktura-rady/wojciech-kucewicz
Sweet - też oszust?

Nie mam pojęcia, może akurat ten nie. Ale skoro wcześniejszych dziesięciu okazało się oszustami, to z dużą ostrożnością podchodziłbym do jedenastego...

Mnie akurat Całun ani ziębi ani grzeje, wiem na jego temat dużo mniej niż Ty, więc merytorycznie się nie wypowiem.

Wt wrz 11, 2018 12:13
akruk napisał(a):

Ponadto oskarżyłeś mnie o pisanie nieprawdy o współdyskutantach zanim teraz nazwałem cię całunnikiem. Czyli jesteś oszczercą, tak samo jak Alus.

akruk napisał(a):
Kael napisał(a):
akruk [...] da sie zabic za przekonanie, ze Calun jest falszerstwem
Kłamiesz. Kolejny raz. Obrońcy autentyczności całunu widać tak mają, nie potrafią się powstrzymać.

I to by bylo ode mnie tyle.
Ja bede sobie czekac dalej na fakty, a jak akruk chce sypac piaskiem po oczach, to niech sypie. Mi sprawa Calunu nie spedza snu z powiek.

Wt wrz 11, 2018 12:14
Alus napisał(a):
https://www.ncn.gov.pl/o-ncn/rada-ncn/struktura-rady/wojciech-kucewicz
Sweet - też oszust?
Wystarczy, że w sprawie całunu mówi głupstwa, jak w wywiadzie, do którego podawałaś odnośnik i który to wywiad już komentowaliśmy. Dopiero co. Sklerozę masz? Niezbyt mnie interesuje, czy sam je tworzy, czy powtarza po innych.

Wt wrz 11, 2018 12:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 998 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 67  Następna strona