Dlaczego KK przyjął WW i ewolucjonizm za prawdę?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Dlaczego KK przyjął WW i ewolucjonizm za prawdę?
Podobne dyskusje, dotyczące szeroko rozumianego ewolucjonizmu obserwuję na innych forach. W tym na forach antykatolickich i obojętnych światopoglądowo. Założyłem tutaj taki temat z ciekawości, żeby zobaczyć jak to jest na forum katolickim. Jest zupełnie tak samo jak w innych miejscach internetu. Zjawia się jak na umówiony sygnał grupa wyznawców marksizmu-darwinizmu, towarzystwa krzewienia kultury i nauki świeckiej, religii ewolucjonizmu. Mają podzielone role i zaczyna się jazda, czyli "dyskusja".  Mam wrażenie, że robią to nie tylko dla postępowej, oświeconej ideologii. Są niezwykle oddani sprawie, jakby im kto za to płacił. 
|
Śr kwi 06, 2016 9:20 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
@Hominibus
O co Ci chodzi? Bo naprawdę w tym momencie nie wiem. Nie wierzysz, że w akceleratorach tworzy się nowe pierwiastki, czy jak? I że ich istnienie było przewidziane? http://www.nuclear.pl/wiadomosci,news,16010502.htmlNowe pierwiastki zostały stworzone za pomocą akceleratora cząstek, który wystrzeliwał jądra atomowe w inne, ciężkie jądra. W ten sposób zapełniono 4 puste miejsca na tablicy okresowej pierwiastków."Puste miejsca" na tablicy okresowej oznaczaja, że słusznie zakładano istnienie pierwiastków im odpowiadających, zanim je zaobserwowano. Nie interesujesz się nauką a potem dziwisz się światu? Na zdrowie. spin napisał(a): Zjawia się jak na umówiony sygnał grupa wyznawców marksizmu-darwinizmu Wskaż grupę takich osób, albo przyznja sie do urojeń.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr kwi 06, 2016 9:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wstępna reakcja jednego z ewolucjonistów na założenie tego tematu była taka, że JA nie liczę się z regulaminem forum. Bo temat już był (rok temu). Ergo, nie należy do niego wracać. Po co? Jeszcze kolejne osoby przeczytają i dowiedzą się o kłamstwach i szkodliwości darwinizmu. Dowiedzą się na przykład, że rasizm opiera się na naukach Darwina.
|
Śr kwi 06, 2016 9:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Darwin nie głosił żadnych nauk. Spin nie odróżnia już informowania o postępach prac badawczych od wpajania prawd religijno-światopoglądowych; tak dalece mu się mózg zlasował od kreacjonistycznego bełkotu.
|
Śr kwi 06, 2016 9:45 |
|
 |
JedenPost
|
spin napisał(a): Dowiedzą się na przykład, że rasizm opiera się na naukach Darwina. To ciekawe, bo w III Rzeszy ewolucjonizm został potępiony. Podobnie zresztą jak w ZSRR, gdzie naukową teorię ewolucji zstąpiono łysenkizmemRasizm jest z gruntu sprzeczny z ewolucjonizmem (w takim sensie, w jakim ideologia może sprzeciwiać się nauce i płynącym z niek wnioskom), ponieważ postuluje izolowanie ras, podczas gdy sukces ewolucyjny opiera się na czymś zasadniczo przeciwnym.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr kwi 06, 2016 9:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja jestem w takie "trudnej" a może paradoksalnie w komfortowej sytuacji, bo ortodoksyjni katolicy twierdzą, że nie jestem prawdziwym katolikiem i powinienem się nawrócić, natomiast postępowcy z braku argumentów atakują, że słucham nauk KK, w dodatku pewnie jakichś "ekstremistów" np. ojca Rydzyka. Tymczasem ja kieruję się swoim rozumem, który otrzymałem na wzór i podobieństwo boskiego. Też taki macie ale z niego nie chcecie korzystać.  A może macie inne, unowocześnione. Ewolucjoniści mają swoje dogmaty (nie mylić z paradygmatami) i powtarzają, wklejają je jak mantrę, modlitwę, jak różaniec. Bawi mnie to i o to w tym wszystkim chodzi. O zabawę. @Querty próbował dyskutować na argumenty "naukowe" ale się poddał. Uznał, że z ewolucjonistyczną sektą nie wygra.
|
Śr kwi 06, 2016 10:00 |
|
 |
JedenPost
|
spin napisał(a): @Querty próbował dyskutować na argumenty "naukowe" ale się poddał. Mimowolnie dobrze określiłeś jego argumentację.
|
Śr kwi 06, 2016 10:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): spin napisał(a): @Querty próbował dyskutować na argumenty "naukowe" ale się poddał. Mimowolnie dobrze określiłeś jego argumentację. W tym temacie (bo nie wiem jak w innych) napisałeś kilkaset postów i to są z reguły jednozdaniowe docinki jak choćby ten powyżej. Powtórzone zresztą. Albo z ostatniej stronicy: "No raczej ciężko by Ci było", "Stara, bo prawdziwa" "Mój człowiek od komunikacji z Bogiem!" Nabijasz posty, czy spełniasz czyjeś polecenie taką czczą pisaniną  Może przejdź na monosylaby, to się nie spocisz.  Nadal chcesz abym wskazał wyznawców marksizmu-darwinizmu-rasizmu 
|
Śr kwi 06, 2016 11:17 |
|
 |
pilaster
|
spin napisał(a): dowiedzą się o kłamstwach i szkodliwości darwinizmu.. Pomimo wpisania kilkuset postów spin nadal nie podał ani jednego "kłamstwa', czy "szkodliwości" darwinizmu Cytuj: Dowiedzą się na przykład, że rasizm opiera się na naukach Darwina W jakim sensie rasizm opiera się na "naukach Darwina"? co to są "nauki Darwina"? Rasizm wypływa wprost z kreacjonizmu.
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr kwi 06, 2016 11:27 |
|
 |
JedenPost
|
spin napisał(a): Nadal chcesz abym wskazał wyznawców marksizmu-darwinizmu-rasizmu  W rzeczy samej, oczekuję tego, lub Twojego przyznania się do fantazjowania w tej kwestii.
|
Śr kwi 06, 2016 12:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Karol Darwin w 1874 r. napisał: "W pewnym okresie w przyszłości, nie tak odległym jeśli mierzonym przez stulecia, cywilizowane rasy człowieka niemal na pewno całkowicie wytępią i zastąpią rasy dzikusów na całym świecie."
|
Śr kwi 06, 2016 12:36 |
|
 |
JedenPost
|
No i? Miał rację przecież, zresztą nietrudno było to przewidzieć.
Co to ma wspólnego z teorią ewolucji?
|
Śr kwi 06, 2016 13:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z życiorysu Józefa Stalina.
"W bardzo młodym wieku, będąc nadal uczniem w szkole kościelnej, w Towarzyszu Stalinie rozwinęło się krytyczne myślenie i rewolucyjne sentymenty. Zaczął czytać Darwina i stał się ateistą. G. Glurdżidze, przyjaciel Stalina z lat chłopięcych, opowiada: "Zacząłem mówić o Bogu, Józef mnie wysłuchał, i po chwili ciszy powiedział: 'Wiesz, nabierają nas, nie ma żadnego Boga...' Byłem zdumiony tymi słowami, nigdy przedtem nie słyszałem nic podobnego. 'Jak możesz mówić takie rzeczy, Soso?' wykrzyknąłem. 'Pożyczę ci książkę do poczytania; ona ci pokaże, że świat i wszystkie żywe rzeczy są całkiem inne od tego co sobie wyobrażasz, i całe to gadanie o Bogu jest najzwyklejszą bzdurą,' powiedział Józef. 'Co to za książka?' zapytałem. 'Darwin. Musisz to przeczytać,' przekonywał mnie Józef."
|
Śr kwi 06, 2016 14:02 |
|
 |
JedenPost
|
Coś ma z tego wynikać? Teoria Ewolucji była za rządów Stalina zakazana, ponieważ nie zgadzała się z komunistyczną ideologią.
|
Śr kwi 06, 2016 14:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wynika z tego zlo odkrycia promieniowania, bo zbudowano potem bombe atomowa. Trzeba bylo sie tematem nie zajmowac, to swiat bylby dalej ok.
|
Śr kwi 06, 2016 14:41 |
|
|
|