Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 11, 2025 14:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
 Najlepsze książki o ewolucji i przeciwko niej. 
Autor Wiadomość

Post Re: Najlepsze książki o ewolucji i przeciwko niej.
Witam

Witold napisał(a):
To raczej mcfunthomas ma niesamowity talent do tego żeby znikać całe miesięce, po czym nagle wraca na forum i chce kontynuwać dyskusję sprzed pół roku, kiedy nikt poza nim już nie pamięta o co w ogóle chodziło...
Tak już u mnie jest z czasem jaki mogę poświęcić na forum (por. moją dyskusję z innymi). Nie będę się bronić przed takowym twoim zarzutem, słusznym. Jednak wg. mnie i tak jest to lepsze niż nabranie wody w usta i ucieczka z podwiniętym ogonem, gdy się zostało przyłapanym na czymś (do nikogo z was tu nie piję w tym momencie, żeby nie było). ;-)

Możnaby mi zarzuć to i tamto, ale nie tchórzostwo czy krętactwo, itp.

Pozdrawiam

So gru 17, 2011 15:40

Dobra, wybaczamy Ci, bo odnalazłeś dla nas Witolda. :D

Wt gru 20, 2011 0:47

Rutus napisał(a):
Trochę się pogubiłem. Jeśli chodzi o "argumenty" serwowane przez "dr" Kenta Hovinda, to nie ma tam żadnych, również w pozostałych 6 godzinach bełkotu też nie było ani jednego argumentu. Hovind gardzi nauką, nie zna nawet podstaw chemii czy fizyki, o biologii nie ma nawet co mówić. Permanentnie oszukuje swoich słuchaczy, przykłady:
1. Myli bądź specjalnie miesza pojęcia, przykładem jest stosowanie zamiennie w jednym z "wykładów" pojęć inhibitor oraz katalizator.
2. Wymyślanie nieistniejących gatunków zwierząt, aby "udowodnić" kłamstwa ewolucjonizmów.
3. Opowiadanie niestworzonych historii o rzekomym nauczaniu biologii - ma doktorat z filozofii, specjalność: nauczanie chrześcijańskie (cokolwiek to znaczy) i nie ma przygotowania ani uprawnień do nauczania przedmiotów z tego zakresu.
4. Stosuje dane z dziedziny fizyki dowolnie bez zwracania uwagi na sensowność przytoczonych przykładów, przykładem jest wyprowadzenie zależności na dylatację czasu, z której wynika. że dylatacja zachodzi odwrotnie do zaobserwowanej w rzeczywistości.
5. Miesza pojęcia dotyczące datowania - słynne datowania węglowe skał to również jego specjalność, jak również datowanie świeżych wypływów lawy za pomocą metody potasowo-argonowej.

Osoba powołująca się na te "wykłady" jest albo całkowicie zaślepiona i na równi ze swoim guru nie zwraca uwagi na rzeczywistość albo legitymuje się absolutnym brakiem wykształcenia. Na miejscu takiej osoby nie przyznawałbym się, jakie szkoły się kończyło, bo to hańba dla tych placówek dydaktycznych.

Z kilkoma rzeczami się nie zgodzę. Hovind de facto nie ma doktoratu. Szkółka niedzielna która mu go dała nie ma żadnych państwowych akredytacji. Posługując się tytułem DR kłamie i oszukuje. Warto wspomnieć że odsiaduje wyrok za przestępstwa podatkowe.
Niestety naiwnych nie brakuje i nawet w Polsce są tacy którzy rozprowadzają jego wykłady o ziejących ogniem żukach, dinozaurach żyjących współcześnie, o możliwości pokrycia kuli ziemskiej kroplą wody itd.

Wt gru 20, 2011 9:52

Witam

Acro napisał(a):
Dobra, wybaczamy Ci,
Aa, dziękować, dziękować.

Cytuj:
bo odnalazłeś dla nas Witolda. :D
?? :shock:

;-) ...chociaż go nie szukałem. No ale wystarczyło uderzyć w (zakurzony już) stół.

Pozdro

Śr gru 21, 2011 1:22

2kruk2 napisał(a):
Warto wspomnieć że odsiaduje wyrok za przestępstwa podatkowe.
Nie warto. Podatki to śliska sprawa. Jak by mnie posadzili za niepłacenie np. ZUS'u czy VAT'u czy "od wzbogacenia" to czułbym się jak bohater, bo dla mnie takowe podatki i opłaty to ograbianie ludzi. Warto więc napisać za co dokładnie siedzi Hovind, a nie tylko slogany, że siedzi za podatki.

Al Capone też siedział, tylko dlatego, że politycy wymyślili sobie prohibicję. Dziś mamy prohibicję na narkotyki, dzięki czemu mafie narkotykowe trzepią kasę ile wlezie, a politycy im po cichu przyklaskują; oficjalnie (udają) jednak że z nimi walczą...

Cytuj:
Niestety naiwnych nie brakuje i nawet w Polsce są tacy którzy rozprowadzają jego wykłady o ziejących ogniem żukach, dinozaurach żyjących współcześnie, o możliwości pokrycia kuli ziemskiej kroplą wody itd.
Szara masa, której sporo, będzie wierzyć w różne bajki, czy je opowie Hovind czy kto inny.

Pozdro

Śr gru 21, 2011 1:33

mcfunthomas napisał(a):
Warto więc napisać za co dokładnie siedzi Hovind, a nie tylko slogany, że siedzi za podatki.
Za niepłacenie podatku dochodowego konkretnie.
mcfunthomas napisał(a):
Szara masa, której sporo, będzie wierzyć w różne bajki, czy je opowie Hovind czy kto inny.
Bajki bajkami, ale Hovind uwaza sie za naukowca wiec to nie bajki tylko oszustwa. Oszustwa które łatwo zdobywają grunt u zielonych, baptystów i innych sekciarzy.

Śr gru 21, 2011 21:31

Witam

2kruk2 napisał(a):
mcfunthomas napisał(a):
Warto więc napisać za co dokładnie siedzi Hovind, a nie tylko slogany, że siedzi za podatki.
Za niepłacenie podatku dochodowego konkretnie.
Czyli za to że nie chciał się podzielić zyskami z mandytami z amerykańskiego rządu, którzy uprawomocnili sobie rabowanie ludzi pracy. "Janosiki", q**a. Pod tym wzgl. Hovind to dla mnie bohater. :)

2kruk2 napisał(a):
mcfunthomas napisał(a):
Bajki bajkami, ale Hovind uwaza sie za naukowca wiec to nie bajki tylko oszustwa. Oszustwa które łatwo zdobywają grunt u zielonych, baptystów i innych sekciarzy.
Czyli myślisz że Hovind wie, i świadomie okłamuje ludzi, skoro piszesz, że to oszustwa? Tak czy inaczej umie wciskać kit.

Jego opowiadania będą zdobywać posłuch u ludzi wierzących, głównie o fundamentalistycznych biblijnych poglądach. Ja od początku podchodziłem do niego z rezerwą i na tym etapie pozostałem. Mam takie coś że włącza mi się mechanizm obronny przed krasomówcami.

Pozdro

Śr gru 21, 2011 23:31

Cytuj:
Czyli za to że nie chciał się podzielić zyskami z mandytami z amerykańskiego rządu, którzy uprawomocnili sobie rabowanie ludzi pracy. "Janosiki", q**a. Pod tym wzgl. Hovind to dla mnie bohater. :)

Jak to się pozmieniało!

Za moich czasów coś takiego nazywało się oszustwem, ale teraz widzę młodzi wołają na to bohaterstwo. :no:

Cz gru 22, 2011 1:02

mcfunthomas napisał(a):
Czyli za to że nie chciał się podzielić zyskami z mandytami z amerykańskiego rządu, którzy uprawomocnili sobie rabowanie ludzi pracy. "Janosiki", q**a. Pod tym wzgl. Hovind to dla mnie bohater. :)

Kiedyś klasyk powiedział"Gdyby nie był podatków, nie byłoby państwa". Nie ma nic złego w samej istocie podatku dochodowego (co boskie Bogu co cesarskie cesarzowi), problemem jest tylko jego nieodpowiedni i niesprawiedliwy system poboru, ale to inny temat. Jak nie chciał płacić podatków to mógł wyjechać na Kajmany i tam głosić swoje herezje. Nie widzę tu bohaterstwa.
mcfunthomas napisał(a):
Czyli myślisz że Hovind wie, i świadomie okłamuje ludzi, skoro piszesz, że to oszustwa? Tak czy inaczej umie wciskać kit.
Tak wie i swiadomie oszukuje byle zarobic. Mówcą jest dobrym, szkoda tylko, ze znalazł posłuch w Polsce, bo tępym amerykanom wszystko można wcisnąć.

Cz gru 22, 2011 10:00

Pewnie, że Hovind wie. Nawet jak początkowo głosił to szczerze (w co wątpię) tyle osób wykazało dziury w jego argumentacji, że powinien się do tego ustosunkować. Może teraz jak ma sporo czasu - doczyta trochę. W co wątpię jeszcze bardziej...

Cz gru 22, 2011 11:37

Sierkovitz napisał(a):
Pewnie, że Hovind wie. Nawet jak początkowo głosił to szczerze (w co wątpię) tyle osób wykazało dziury w jego argumentacji, że powinien się do tego ustosunkować. Może teraz jak ma sporo czasu - doczyta trochę. W co wątpię jeszcze bardziej...

Przecież jego synek jeszcze bardziej rozkręca ten biznes :) Co jak co, ale na ilość ćwierćinteligentów do otumanienia nie może narzekać.

Cz gru 22, 2011 22:13

Sierkovitz napisał(a):

Ja też wątpię żeby coś doczytał. Chwali się zawsze ile przeprowadził naukowych dyskusji, a ani razu nie podał z kim konkretnie. Myślę że żaden prawdziwy naukowiec nie zniży się do jego poziomu i nie będzie się kompromitował rozmową z nim.

Cz gru 22, 2011 22:49

Oczywiście były już propozycje dyskusji Hovinda z doktorami i profesorami zajmującymi się teorią ewolucji, jednak nie doszły do skutku. Czemu? Uznali, że nie należy dyskutować z Hovindem (i z kreacjonistami), by ludzie nie nabierali złudzeń, że w ogóle jest z czym dyskutować. Niestety to też kreacjoniści wykorzystują jako argument: "Widzisz! Bał się, że zostanie ośmieszony przez Hovinda i dlatego się nie zgodził na poważną dyskusję!". Śmieszne...i zarazem smutne.

Cz gru 22, 2011 23:02

Animal napisał(a):
Oczywiście były już propozycje dyskusji Hovinda z doktorami i profesorami zajmującymi się teorią ewolucji, jednak nie doszły do skutku. Czemu? Uznali, że nie należy dyskutować z Hovindem (i z kreacjonistami), by ludzie nie nabierali złudzeń, że w ogóle jest z czym dyskutować. Niestety to też kreacjoniści wykorzystują jako argument: "Widzisz! Bał się, że zostanie ośmieszony przez Hovinda i dlatego się nie zgodził na poważną dyskusję!". Śmieszne...i zarazem smutne.

Tak to śmieszne i smutne. Jednak jeszcze bardziej smuci mnie to że filmy z jego wykładami można znaleźć na wielu zielonoświątkowych, baptystycznych i stronach innych odszczepieńców w Polsce.

Pt gru 23, 2011 11:14

Moim zdaniem najbardziej smutne w tym wszystkim jest to, że w debacie Hovind mógłby spokojnie wygrać. Nie dlatego, że mówi do rzeczy - bynajmniej. Ale dlatego, że to co przekazuje jest prostsze do zrozumienia. Prymitywistyczne wręcz. Co z tego, że to stek bzdur?

Pt gru 23, 2011 12:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona