Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 17:31

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
puszeczka napisał(a):
Fajnie że jesteście!!!oczywiście pamiętałem w tym czasie i o WAS. Przecież jesteście moja małą i bardzo niezwykłą rodziną.! daną oczywiście przez Boga.Nie mogę Was opuścić,no chyba żeby tylko Bóg mnie zabrał do siebie,albo jakaś choroba ciężka mnie zmogła,to co innego.Wszystkim Wam ""Dziękuję""za wsparcie i pamięć,i że mogę z Wami być.Ze mnie akceptujecie takim jakim właśnie jestem!!!!
Tak jak mówiłem wcześniej,można się tutaj poczuć jak na całorocznych rekolekcjach.Bo tak to można nazwać.Bóg jest tutaj na pierwszym miejscu i to jest bardzo ważne.Nasze myśli i słowa zawsze są kierowane ku niebu,i choć mamy czasami upadki,to jednak potrafimy powstać,a to tylko dlatego że On z nami jest.I jest to dla nas bardzo oczywiste że On z nami jest.Choć czasami może nie odczuwamy Jego obecności to jednak posługuję się drugim człowiekiem do realizacji danego zadania.Ja sam uważam się Jego narzędziem i tak jest chyba z każdym.Wykorzystuje mnie bym właśnie służył drugiemu człowiekowi.Staram się dobrze wypełniać Jego wolę.
Każdy jest powołany do czego innego,ale przecież kochamy tego samego Boga.Podoba mi się to że myślimy inaczej,i mamy inne czasami zdania w różnych kwestiach,ale to chyba normalne bo pochodzimy z różnych domów i środowisk,i to jest bardzo piękne.Jedyną rzeczą jaką nas razem wszystkich skleja w jedną całość jest właśnie modlitwa,Bóg.Razem tworzymy wielkie serce dla Maryi.Wielki różaniec.!!!
Jest sztuką słuchać drugiego człowieka,zwłaszcza jak pisze i mówi mądrze.Z nam to trochę z własnej praktyki,z mojej pracy osobistej,dlatego staram się czytać co piszecie,i odczytuje w tym wszystkim głos BOGA który przemawia właśnie do mnie przez drugiego człowieka.Nie przez przypadek się tutaj znalazłem.Usłyszeć głos Jezusa w drugim człowieku,tak mówił pewien święty,nie zdradzę jednak Jego imienia.Każdy z nas wnosi coś w grupę,do każdego Bóg przemawia w inny i różny sposób,ale przemawia,i to nie ulega żadnej wątpliwości,chodzi o to żeby umieć odczytać Jego wolę,co akurat ma nam do powiedzenia w danej chwili."""Powiem po raz kolejny.!!!To są właśnie moje rekolekcje"""365 w roku.!!!
Dziękuje Ci JEZU ze te rekolekcje,za czas który spędzam właśnie z grupą!Oni są dla mnie bardzo ważni,są moim powietrzem,oddechem,bez którego nie da się żyć.!!!Wasza postawa jest przyznaniem się do Niego.!!!
Dziękuje za to że jesteście.!i to mówię też po raz kolejny,ale skoro się kogoś kocha to nie ma znaczenia ile razy się mówi takie słowa.1000?1000000?Każdy z nas potrzebuje modlitwy,dobrego słowa,wsparcia,każdy z nas ma wzloty i upadki,ale to wszystko,jesteśmy w stanie pokonać,a wiecie dlaczego?Bo jest z nami Bóg.!!!!on jest głównym fundamentem tej budowli,na skale jest wybudowany,nic nie jest w stanie go zniszczyć.!Pozdrawiam wszystkich i życzę spokojnego i miłego tygodnia,oczywiście z JEZUSEM.Z Bogiem :!: :!: :!:
Wiecie!!!ale bardzo się ciesze że jesteście!!!że piszemy!!!że się modlimy!!!trudno tak Was zostawić.!!!nawet na parę dni!!!Jakoś tak mi smutno :( Ale wiem że zawsze mogę do Was wrócić.!!!
Czuję się tutaj z Wami dobrze!!!Kiedy się modlę,zawsze sobie wyobrażam wielki krąg,a my w tym kręgu wszyscy razem się modlimy trzymając za ręce.!!!Nie piękne uczucie.!!!Często powtarzam te same słowa może,ale jeśli się kogoś kocha często mu to mówimy,nawet 100 razy dziennie.To tak jak Jezusowi powtarzamy mu ciągle to samo""Kocham Cię Jezu""żeby wiedział że o nim zawsze pamiętam!!!że jestem z nim!!!czasami widzę ludzi w pracy jak podczas przerwy piszą do swoich żon,mężów,piszą że ich kochają,pamiętają,zawsze się uśmiecham, ;) bo to bardzo miłe ;-)
Żono Kocham Cię.!Mężu Kocham Cię.!A ja zawsze kiedy wracałem z lotniska jak byłem jeszcze wojsku,miałem niedaleko kościół,i zawsze jak wracałem do jednostki to wstępowałem na chwilę żeby powiedzieć""Jezu Kocham Cię""Pamiętam""Wiecie!!!ale czuwał na de mną!!!To było niezwykłe doświadczenie.!!!Nie mogłem przecież przejść koło Niego obojętnie.!!! Zawsze stawiałem Go na pierwszym miejscu.!!!i On mnie nie zawiódł.!!!Był moim wartownikiem!!!i do tej pory tak jest!!!Warto z nim być!!!Warto!!! Mimo naszych codziennych trudności,On jest z nami.!!!Pamiętajmy zawsze o tym.!!! Pozdrawiam :!: :!: :!:
(…)
Wszyscy słyszą????poszukująca zostaje z nami.!!!!!Jeszcze raz to powiem!!!!zostaje z nami!!!! Czy to nie piękne!!!!nie zwykłe ;) ;-) Pozdrawiam :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Arku, może i Ty ucieszysz dziś Andrzeja? Poszukaj w swoim sercu tego, co już wiesz..

Arek napisał(a):
Tak to wspaniałe cudowne uczucie zostać uzdrowionym duchowo i fizycznie. Jest za co dziękować Bogu. Módl się i trzymaj ręki Jezusa bo wiesz... szatan nie odpuści. Wiem to. pozdrawiam serdecznie :)

Tak,nie odpuści...

Pn kwi 13, 2015 10:02
O Boże! Aż mnie w duszy szarpnęło jak zobaczyłam post Puszeczki!! Brakuje tu jego słowa, obecności, radości...

A co do szatana - sku*** nie odpuszcza, im bardziej się człowiek mu wymyka tym bardziej dowala grrrr... :/

Pn kwi 13, 2015 10:29

Arku, każdy przeżywa w pewien sposób kryzys wiary. Chyba nie ma takiego człowieka.Ale wiesz, najgorsze co możesz zrobić to wycofać się, Po prostu jeszcze mocniej przylgni do Jezusa, nie możesz się modlić, nieregularnie, on to zrozumie, po prostu tylko w milczeniu spójrz na krzyż. Poproś Ducha Świętego, o pomoc i o prowadzenie, do Światłego Kapłana, który jest jemu miły i rozwieje wszelkie udręki i wątpliwości twojej Duszy.Bo czasami dusza nie jest w stanie obiektywnie na siebie spojrzeć :D.

Aluś, z osądami typu czy ktoś przeżywa ciemną noc, była bym ostrożna, bo czasami łatwo o pomyłkę. A szczególnie jeżeli chodzi o to.Także najlepiej zostawić do spowiednikowi, za którym ukrywa się sam Jezus, a on zadziała już sam w duszy. I nie sądzę, żeby grupa modlitwena zniknęła, jeżeli tak myślisz to mało znasz Mamusie Niebieską :)).

To Ja. Walka Duchowa będzie zawsze trwać, aż do skończenia Świata. Ale im bardziej on nie odpuszcza Tym Bardziej Dusza jest bardzo miła Bogu :)).

W ogóle ostatnio rozbraja mnie Pogoda :P

[color=#4000BF]Niech Bóg, który jest cały Miłością, będzie twoim niezmiennym mieszkaniem, twoją celką i twoim klasztorem wśród świata.
bł. Elżbieta od Trójcy Świętej [/color]

Pn kwi 13, 2015 20:11
Alus napisał(a):
Arek napisał(a):
Wiesz co Piotrze, ja również przeżywam kryzys.
To kryzys mojej wiary.
Modlę się bardzo nieregularnie a nawet wcale.
Muszę wypisać się z uczestnictwa w modlitwie różańcowej.

Arek...litości.....
Matka Teresa z Kalkuty też latami przeżywała czarną noc w wierze, ale nie odstąpiła od swej misji.
Wypiszesz się - czy to znaczy, że przestaniesz moderować i zniknie nasza grupa modlitewna? :( :( :(

Nie Alicjo, nasza grupa nie zniknie.

Pn kwi 13, 2015 21:58
Arek napisał(a):
Alus napisał(a):
Arek napisał(a):
Wiesz co Piotrze, ja również przeżywam kryzys.
To kryzys mojej wiary.
Modlę się bardzo nieregularnie a nawet wcale.
Muszę wypisać się z uczestnictwa w modlitwie różańcowej.

Arek...litości.....
Matka Teresa z Kalkuty też latami przeżywała czarną noc w wierze, ale nie odstąpiła od swej misji.
Wypiszesz się - czy to znaczy, że przestaniesz moderować i zniknie nasza grupa modlitewna? :( :( :(

Nie Alicjo, nasza grupa nie zniknie.

To wspaniale
A my powinniśmy podjąć modlitwę w intencji pokonania trudności przez Arka.

Wt kwi 14, 2015 7:20

Właśnie kończę REO, świetna sprawa. Arku może (a właściwie NA PEWNO) pomoże również Tobie oraz Piotrkowi, który widzę ma ciężkie chwile :(

Wt kwi 14, 2015 13:06
Jakbym mogła to chciałabym dodać intencje do omodlenia przez Was :) Mianowicie bardzo Was proszę o modlitwę za pomyślne ułożenie mojego wyjazdu na rekolekcje oraz o transport na jak i z rekolekcji. Tj. nie jestem "mobilna" tzn. nie posiadam samochodu ani nie jestem kierowcą. Na dzień dzisiejszy nie mam też kogo poprosić o pomoc. A rekolekcje "wymyśliłam" sobie w okolicach Poznania :) Dziękuję Wam z góry każdemu z osobna :)

Śr kwi 15, 2015 21:50
Również myślę że dobrze by było gdybyśmy na stałe modlili się za Arka

Wt kwi 21, 2015 18:50

proszę o modlitwe w intencji mojej córki jest w 7 tyg ciązy trafiła do szpitala lekarz powiedział ze 50 na 50 jest szansa utrzymania ciązy
aby dobry Bóg pozwolił jej donosic i urodzic zdrowe dziecko

Pt kwi 24, 2015 20:55
Ewo, będę pamiętał o twojej intencji. Na pewno wszystko będzie dobrze.
<><
Zgłaszajmy proszę nasze forumowe intencje na przyszły miesiąc,

oraz:

Wiadomość dla tych, którzy mniej się tutaj udzielają :) :
jako animator naszej grupy różańcowej zwracam się do was z prośbą o potwierdzanie deklaracji codziennej modlitwy na Różańcu. Jest to konieczne, comiesięczne sprawdzenie obecności, aby zachować ład i porządek w grupie.
Proszę o odpowiedź do dnia: 26 maja do godz. około: 22.00.
Swą obecność potwierdzasz:
1. Odpowiadając na PW do mnie (prywatna wiadomość).
2. Umieszczając post w naszym wątku.
3. Wysyłając maila na: arekgryn@gmail.com (ze swym nickiem!)
4. Wysyłając wiadomość GG na : 7075949 (ze swym nickiem!)
Pozdrawiam i dziękuję za zrozumienie. :))

Pt kwi 24, 2015 21:16

Arku, potwierdzam moją obecność w grupie :)

Rzadko się tu udzielam, ale myślę o Was wszystkich, i wierzę głęboko, że nasza wspólna modlitwa,
dodaje siły każdemu z nas...

Moje intencje na maj:
-o zgodę, jedność szanowanie się nawzajem w naszej rodzinie,
-o łaskę rodzicielstwa dla nas,
-o wyjaśnienie trudnej sytuacji mojego taty i teściowej,
-dziękczynna, za znalezienie pracy przez teścia,
-o rozwiązanie sprawy Bogu wiadomej,
-dziękczynna, za szczęśliwe rozwiązanie Małgosi, o zdrowie dla nich i opiekę Bożą dla Maleńkiej,
-niech Bóg w pokoju kieruje naszym życiem i naszą pracą,
-dziękczynna, za wszystkie mamy.

Pozdrawiam serdecznie :)
Aneta

So kwi 25, 2015 8:06
Moje kwietniowe, przepisz proszę na maj.

So kwi 25, 2015 8:08

Moje intencje:
W intencji wszystkich więźniów.
W intencji chorych i cierpiących.
W intencji najuboższych i bezdomnych.
W intencji kobiet chcących popełnić aborcję.
W intencji wszystkich dzieci narodzonych i nie narodzonych.
W intencji pracy.

So kwi 25, 2015 8:24

Moje intencje na maj:
o łaskę zdrowia dla Elżbiety ;
o spokój dla duszy Anny
Pozdrawiam serdecznie

So kwi 25, 2015 13:00

potwierdzam
intencje takie jak w kwietniu

chcialabym jeszcze dołączyc jedna-
-o Bożą opiekę dla córki i dziecka ,o szczęśliwe rozwiązanie

So kwi 25, 2015 17:02
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508 ... 588  Następna strona