Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 27, 2025 5:01

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1944 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 130  Następna strona
 "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu 
Autor Wiadomość
Post Re: "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
Zapomniałam dodać jeszcze - liść laurowy i ziele angielskie dodać także. I lubczyk - zima suszony, w pozostałym okresie świeży.
Lubczyk dodaję zresztą do wszelkich zup, sosów, pieczeni mięsnych.

Wt mar 31, 2015 10:58

to Ja :) napisał(a):
Beti cieszę się, że z Babcią się wszystko wyjaśniło :)

Niby żurek a barszcz biały to to samo ale....mają kompletnie inny smak. A czy ktoś wie co to za zupa "zalewajka"??:)

Dzięki Edytko za dobre słowo :) Ja również się bardzo cieszę :D
A ja znam wersję zalewajki, gdzie zamiast kiełbasy pojawiają się świeże grzyby (zwłaszcza maślaki). Moja mama gotuje często w sezonie jesiennym, a ja uwielbiam tę zupę. :D

Wt mar 31, 2015 11:21
Alicjo owszem. Wiem jak się ją gotuje a zapytałam z ciekawości :)

Wt mar 31, 2015 11:28
Grzegorz, nie dawano dowiedział się o śmierci Andrzeja, dziękuję nam za modlitwę i pozdrawia nas.

Wt mar 31, 2015 19:06

jutro zaczynamy Triduum Paschalne i zarazem 10 - ta rocznica powrotu do Domu Ojca , naszego umiłowanego Rodaka Jana Pawła Wielkiego . o 21.37 świeczki w oknach i modlitwy .

Śr kwi 01, 2015 9:33

Dariusz-555 napisał(a):
jutro zaczynamy Triduum Paschalne i zarazem 10 - ta rocznica powrotu do Domu Ojca , naszego umiłowanego Rodaka Jana Pawła Wielkiego . o 21.37 świeczki w oknach i modlitwy .

Ne wiem czy zdążę wrócic z Mszy św.

Należy także pamiętać by czasem nie modlić się ZA Jana Pawła II....ZA świętych się nie modli, a co najwyżej prosi się ich o wstawiennictwo. To tak w sprawie "technicznej" ;)

Śr kwi 01, 2015 13:25

ja mam dziś popołudniową zmiane . o 21.37 będę sprzątał stanowisko pracy by o 22.00 wykonać fajrant .
fragment modlitwy - " Ojcze Święty Janie Pawle II , dziękujemy Ci za przykład Twojego świętego życia , za Twoje bezkompromisowe kroczenie za Chrystusem , za pokazanie nam że warto Mu zawierzyć , bo ten kto idzie za Nim jest człowiekiem spełnionym " . nadal trwa w Radiu Jasna Góra Msza Krzyżma . było piękne kazanie jasnogórskiego Biskupa Wacława .
urlop mam zaakceptowany , od 11 do 21 kwietnia w Rzeczpospolitej . po 2 latach , odwiedzę moje ukochane Sanktuarium w Oborach . uleczenia duchowe , fizyczne , nawrócenia . Matka Boża Bolesna Oborska nie próżnuje .
jutro Wielki Piątek , Droga Krzyżowa i ścisły post .

Cz kwi 02, 2015 10:14

Dziękuję wszystkim za modlitwę (Tobie Darku szczególnie :) )

Wtorek badania lekarskie, od Środy...NOWA PRACA :)

DEO GRATIAS!

Cz kwi 02, 2015 11:46

a najszczególniej trza podziękować Najwyższemu za nowego pracodawcę . po cichu licze że dzisiaj w firmie przed świętami dadzą mniejszy wycisk . jutro , w Wielki Piątek święto czyli cała Bawaria nie tylko nie pracuje ale jest wytyczna prezydenta bawarskiego Bundeslandu by zamknąć wszystkie lokale rozrywkowe .

Cz kwi 02, 2015 12:13

Niech Chrystus Zmartwychwstały przyniesie Wam wiosenne kwiaty miłości, radości i pokoju !!
Wesołych Świąt Kochani !! :)
A dyngus będzie chyba śnieżny zamiast mokry :D

So kwi 04, 2015 0:52
Chcę Wam polecić pewną książkę "Lenistwo duchowe. Smutek uśpionej duszy" autorstwa Francisso Fernandez - Carvajal. Może komuś jeszcze pomoże tak jak pomogła mnie. Czytanie tej pozycji było jak czytanie diagnozy lekarskiej, coś na zasadzie "O Boże! w końcu wiem co mi dolega! " I ugla, niesamowita ulga! Jest nazwa choroby, jest lekarstwo, jest możliwość walki z nią. Ulga niesamowita, nie do opisania. To tak jak wtedy gdy jest człowiek chorujący na pewną chorobę i żaden lekarz nie może mu pomóc, a on choruje, i choruje i coraz gorzej się czuje. A tu nagle cud! znajduje się lekarz, który nazywa chorobę, wskazuje jak ją leczyć i czym i mało tego! jak się okazuje można ją wyleczyć i żyć!

So kwi 04, 2015 1:45

Tak ksiazka jest niezła mimo ze tytuł jest niezbyt''atrakcyjny '' , bo sugeruje legalistyczne podejście
jednak jest wrecz odwrotnie

So kwi 04, 2015 9:01

a dzisiejszej nocy Zmartwychwstały powie - " nie po to dałem się spętać , nie po to Ciebie stworzyłem byś pozostał spętany w otchłani , dla mnie Ty jesteś najważniejszy " .

So kwi 04, 2015 10:23
Zadumy u grobu pustego.
Radości ze spotkania Zmartwychwstałego.
Pokoju, nadziei, jajka smacznego
i udanego oblewanego!
Niech się nie zgubi wśród tylu pisanek
Świąt sens prawdziwy - Jezus Zmartwychwstały!
Wesołego Alleluja!

So kwi 04, 2015 17:24

jak mijają święta u naszej Róży ? Nowenna do Miłosierdzia Bożego rozpoczęta . zgodnie z zaleceniem Najwyższego w najbliższą niedziele świętujemy ( oczywiście modlitewnie ) dzień Bożego Miłosierdzia . spędze je w toruńskim Sanktuarium Bożego Miłosierdzia . 16 kwietnia u Świętego Michała msza o uzdrowienie fizyczne i duchowe wraz z uwolnieniem od szatana . Alleluja i do przodu !

a ile do Fatimy ? ano - 768 dni , 47 minut , 29 sekund .

Pn kwi 06, 2015 15:28
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1944 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 130  Następna strona