"Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
Zapomniałam dodać jeszcze - liść laurowy i ziele angielskie dodać także. I lubczyk - zima suszony, w pozostałym okresie świeży. Lubczyk dodaję zresztą do wszelkich zup, sosów, pieczeni mięsnych.
|
Wt mar 31, 2015 10:58 |
|
|
|
 |
beti2503
|
to Ja  napisał(a): Beti cieszę się, że z Babcią się wszystko wyjaśniło  Niby żurek a barszcz biały to to samo ale....mają kompletnie inny smak. A czy ktoś wie co to za zupa "zalewajka"??:) Dzięki Edytko za dobre słowo  Ja również się bardzo cieszę  A ja znam wersję zalewajki, gdzie zamiast kiełbasy pojawiają się świeże grzyby (zwłaszcza maślaki). Moja mama gotuje często w sezonie jesiennym, a ja uwielbiam tę zupę. 
_________________ Wszystkie wasze sprawy niech się dokonują w miłości! (1 Kor 16, 14)
|
Wt mar 31, 2015 11:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alicjo owszem. Wiem jak się ją gotuje a zapytałam z ciekawości 
|
Wt mar 31, 2015 11:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Grzegorz, nie dawano dowiedział się o śmierci Andrzeja, dziękuję nam za modlitwę i pozdrawia nas.
|
Wt mar 31, 2015 19:06 |
|
 |
Dariusz-555
|
jutro zaczynamy Triduum Paschalne i zarazem 10 - ta rocznica powrotu do Domu Ojca , naszego umiłowanego Rodaka Jana Pawła Wielkiego . o 21.37 świeczki w oknach i modlitwy .
|
Śr kwi 01, 2015 9:33 |
|
|
|
 |
sonniger
|
Dariusz-555 napisał(a): jutro zaczynamy Triduum Paschalne i zarazem 10 - ta rocznica powrotu do Domu Ojca , naszego umiłowanego Rodaka Jana Pawła Wielkiego . o 21.37 świeczki w oknach i modlitwy . Ne wiem czy zdążę wrócic z Mszy św. Należy także pamiętać by czasem nie modlić się ZA Jana Pawła II....ZA świętych się nie modli, a co najwyżej prosi się ich o wstawiennictwo. To tak w sprawie "technicznej" 
|
Śr kwi 01, 2015 13:25 |
|
 |
Dariusz-555
|
ja mam dziś popołudniową zmiane . o 21.37 będę sprzątał stanowisko pracy by o 22.00 wykonać fajrant . fragment modlitwy - " Ojcze Święty Janie Pawle II , dziękujemy Ci za przykład Twojego świętego życia , za Twoje bezkompromisowe kroczenie za Chrystusem , za pokazanie nam że warto Mu zawierzyć , bo ten kto idzie za Nim jest człowiekiem spełnionym " . nadal trwa w Radiu Jasna Góra Msza Krzyżma . było piękne kazanie jasnogórskiego Biskupa Wacława . urlop mam zaakceptowany , od 11 do 21 kwietnia w Rzeczpospolitej . po 2 latach , odwiedzę moje ukochane Sanktuarium w Oborach . uleczenia duchowe , fizyczne , nawrócenia . Matka Boża Bolesna Oborska nie próżnuje . jutro Wielki Piątek , Droga Krzyżowa i ścisły post .
|
Cz kwi 02, 2015 10:14 |
|
 |
sonniger
|
Dziękuję wszystkim za modlitwę (Tobie Darku szczególnie  ) Wtorek badania lekarskie, od Środy...NOWA PRACA  DEO GRATIAS!
|
Cz kwi 02, 2015 11:46 |
|
 |
Dariusz-555
|
a najszczególniej trza podziękować Najwyższemu za nowego pracodawcę . po cichu licze że dzisiaj w firmie przed świętami dadzą mniejszy wycisk . jutro , w Wielki Piątek święto czyli cała Bawaria nie tylko nie pracuje ale jest wytyczna prezydenta bawarskiego Bundeslandu by zamknąć wszystkie lokale rozrywkowe .
|
Cz kwi 02, 2015 12:13 |
|
 |
beti2503
|
Niech Chrystus Zmartwychwstały przyniesie Wam wiosenne kwiaty miłości, radości i pokoju  Wesołych Świąt Kochani  A dyngus będzie chyba śnieżny zamiast mokry 
_________________ Wszystkie wasze sprawy niech się dokonują w miłości! (1 Kor 16, 14)
|
So kwi 04, 2015 0:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chcę Wam polecić pewną książkę "Lenistwo duchowe. Smutek uśpionej duszy" autorstwa Francisso Fernandez - Carvajal. Może komuś jeszcze pomoże tak jak pomogła mnie. Czytanie tej pozycji było jak czytanie diagnozy lekarskiej, coś na zasadzie "O Boże! w końcu wiem co mi dolega! " I ugla, niesamowita ulga! Jest nazwa choroby, jest lekarstwo, jest możliwość walki z nią. Ulga niesamowita, nie do opisania. To tak jak wtedy gdy jest człowiek chorujący na pewną chorobę i żaden lekarz nie może mu pomóc, a on choruje, i choruje i coraz gorzej się czuje. A tu nagle cud! znajduje się lekarz, który nazywa chorobę, wskazuje jak ją leczyć i czym i mało tego! jak się okazuje można ją wyleczyć i żyć!
|
So kwi 04, 2015 1:45 |
|
 |
navi31
|
Tak ksiazka jest niezła mimo ze tytuł jest niezbyt''atrakcyjny '' , bo sugeruje legalistyczne podejście jednak jest wrecz odwrotnie
|
So kwi 04, 2015 9:01 |
|
 |
Dariusz-555
|
a dzisiejszej nocy Zmartwychwstały powie - " nie po to dałem się spętać , nie po to Ciebie stworzyłem byś pozostał spętany w otchłani , dla mnie Ty jesteś najważniejszy " .
|
So kwi 04, 2015 10:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zadumy u grobu pustego. Radości ze spotkania Zmartwychwstałego. Pokoju, nadziei, jajka smacznego i udanego oblewanego! Niech się nie zgubi wśród tylu pisanek Świąt sens prawdziwy - Jezus Zmartwychwstały! Wesołego Alleluja!
|
So kwi 04, 2015 17:24 |
|
 |
Dariusz-555
|
jak mijają święta u naszej Róży ? Nowenna do Miłosierdzia Bożego rozpoczęta . zgodnie z zaleceniem Najwyższego w najbliższą niedziele świętujemy ( oczywiście modlitewnie ) dzień Bożego Miłosierdzia . spędze je w toruńskim Sanktuarium Bożego Miłosierdzia . 16 kwietnia u Świętego Michała msza o uzdrowienie fizyczne i duchowe wraz z uwolnieniem od szatana . Alleluja i do przodu !
a ile do Fatimy ? ano - 768 dni , 47 minut , 29 sekund .
|
Pn kwi 06, 2015 15:28 |
|
|
|