Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 1:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Uzdrowienia w wyniku działania Szatana 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Uzdrowienia w wyniku działania Szatana
Ten temat jest o Szatanie i o jego uzdrowieniach.
Aby zainspirować do tej dyskusji zaprosiłem do przeczytania i wysłuchania konkretnych tekstów.
Udział w dyskusji bez poznania tego co ma do powiedzenia Ojciec Amortha w tych sprawach, jest oczywiście możliwy, tylko może być mało owocny.

Cz paź 04, 2012 10:08

homo_homini_canis_est napisał(a):
Dobra praktyka bioenergoterapii mówi, że choroba odchodzi w procesie mniej więcej tak długo trwającym jak jej narastanie.
Ci, którzy szukają "cudów" uzdrowicielskich są trochę niepoważni.
No i igrają z Szatanem, bo od cudów i spektakli on jest wybitnym specjalistą.

Zaprzeczasz sam sobie. Nie ma czegoś takiego (przynajmniej w KK) jak "dobra praktyka bioenergoterapii"...
Widzę, że u Ciebie jest taka współczesna tendencja: "Panu Bogu świeczkę a diabłu ogarek".
Pamiętaj jednak, że melanż z nim to taniec na krawędzi, w którym jesteś wyłącznie marionetką.
Bioenergoterapia to zadawanie się z siłami nad którymi nigdy nie będziesz kontroli bo nie znasz źródła. Nie prawdą też jest to, że zły nie potrafi działać długofalowo. Stanowczo niedoceniasz jego możliwości. W tej kwestii polecam książkę CS Lewis "listy starego diabła do młodego".
piona

Cz paź 04, 2012 11:42
zbanowany na stałe

piona napisał(a):
Nie ma czegoś takiego (przynajmniej w KK) jak "dobra praktyka bioenergoterapii"...

Oczywiście. Kościół nie zajmuje się bioenergoterapią, ani medycyną, ani na przykład językoznawstwem starożytnych Majów, ani tym bardziej ich dobrymi czy niedobrymi praktykami.

piona napisał(a):
Widzę, że u Ciebie jest taka współczesna tendencja: "Panu Bogu świeczkę a diabłu ogarek".
Pamiętaj jednak, że melanż z nim to taniec na krawędzi, w którym jesteś wyłącznie marionetką.
Bioenergoterapia to zadawanie się z siłami nad którymi nigdy nie będziesz kontroli bo nie znasz źródła.

Nigdy nie byłem sługą diabła i nie jestem nim. Nie palę mu ani ogarka, ani tym bardziej świecy.
Skąd wiesz co to jest bioenergoterapia, skoro nie znasz źródła bioenergoterapii?
Dlaczego uważasz, że to co nieznane, to z pewnością diabelskie?
Nie przypominają Ci się przy tym jakieś skojarzone historie z czasów odkrywania Ameryki, albo powstawania medycyny i astronomii w Europie?

Podobnie jak Ty, nie polecam nikomu, żadnych melanży z diabłem i jego sługami.
To się bardzo źle kończy.

piona napisał(a):
Nie prawdą też jest to, że zły nie potrafi działać długofalowo. Stanowczo niedoceniasz jego możliwości. W tej kwestii polecam książkę CS Lewis "listy starego diabła do młodego". piona

Prawdą jest, że zły potrafi działać długofalowo, aczkolwiek nie w nieskończoność.
Polecam lekturę interesujących wątków na temat działania Szatana, w tym niniejszy i wątki dotyczące egzorcyzmów.

Pozdrawiam,
homo_homini_canis_est ;)

Cz paź 04, 2012 12:09

Oczywiście. Kościół nie zajmuje się bioenergoterapią, ani medycyną, ani na przykład językoznawstwem starożytnych Majów, ani tym bardziej ich dobrymi czy niedobrymi praktykami.

Piszesz nieprawdę. Kościół wypowiada się negatywnie na temat bioenergoterapii.
Widzę, że ustawiasz sobie prawdę jak ci pasuje...
Szkoda więc czasu.
piona

Cz paź 04, 2012 12:16
zbanowany na stałe

piona napisał(a):
Piszesz nieprawdę. Kościół wypowiada się negatywnie na temat bioenergoterapii.

Otóż, na ile ja znam Kościół, to wypowiada się on negatywnie na temat Szatana - i to wielokrotnie.
Polecam lekturę dokumentów Kościoła.

A w jakim dokumencie Kościół wypowiada się o bioenergoterapii?
Ja nie mam wykształcenia religijnego i jestem samoukiem w tej dziedzinie, mogłem coś przeoczyć. Pomożesz mi?

Cz paź 04, 2012 12:45

W Katechizmie Kościoła Katolickiego czytamy: "Wszystkie praktyki magii lub czarów, przez które dąży się do pozyskania tajemnych sił, by posługiwać się nimi i osiągać nadnaturalną władzę nad bliźnim - nawet w celu zapewnienia mu zdrowia - są w poważnej sprzeczności z cnotą religijności. Praktyki te należy potępić tym bardziej wtedy, gdy towarzyszy im intencja zaszkodzenia drugiemu człowiekowi lub uciekanie się do interwencji demonów. Jest również naganne noszenie amuletów. Spirytyzm często pociąga za sobą praktyki wróżbiarskie lub magiczne. Dlatego Kościół upomina wiernych, by wystrzegali się ich (por. KKK 2117).

Do tego dorzuce np:
http://www.zywawiara.pl/swiadectwa/art-364.html

piona

Cz paź 04, 2012 13:01
zbanowany na stałe

Bóg zapłać.
Katechizm znam bardzo dobrze pod tym względem, a przytoczony punkt w szczególności.
Nie mówi on ani słowa o bioenergoterapii. Swoja drogą, w związku z tematem,w którym się znajdujemy, warto go bardzo uważnie przeczytać i zastanowić się, o czym on mówi.

Przytoczony przez Ciebie link to nie jest stanowisko Kościoła, tylko artykułem znanego i cytowanego tu wielokrotnie Roberta Tekieli. Dojrzałych i wyrobionych czytelników zachęcam do lektury jego pism, z których jasno wynika skąd on wziął swoje poglądy i jakie były jego osobiste doświadczenia w tym zakresie. Podkreślam, dojrzałych, bo trzeba mieć stalowe nerwy by przeczytać to wszystko do końca i dużą świadomość, by zrozumieć co oni tam robili.

Z tych opisów wnoszę, że Robert Tekieli i Bogdan Kacmajor czerpali swoje energetyczne moce od Szatana. Tekieli zresztą z tym się nie kryje.
Oczywiście z faktyczną bioenergoterapią, naturalną metodą wspierania procesów medycznych, ta cała historia nie miała i nie ma nic wspólnego.

Odnośniki do zwierzeń i wywiadów pana Roberta zamieszczam w niniejszym poście niniejszego tematu.
viewtopic.php?p=706129#p706129
Pozdrawiam :)

Cz paź 04, 2012 13:13
piona napisał(a):
W Katechizmie Kościoła Katolickiego czytamy: "Wszystkie praktyki magii lub czarów, przez które dąży się do pozyskania tajemnych sił, by posługiwać się nimi i osiągać nadnaturalną władzę nad bliźnim - nawet w celu zapewnienia mu zdrowia - są w poważnej sprzeczności z cnotą religijności. Praktyki te należy potępić tym bardziej wtedy, gdy towarzyszy im intencja zaszkodzenia drugiemu człowiekowi lub uciekanie się do interwencji demonów. Jest również naganne noszenie amuletów. Spirytyzm często pociąga za sobą praktyki wróżbiarskie lub magiczne. Dlatego Kościół upomina wiernych, by wystrzegali się ich (por. KKK 2117).

Do tego dorzuce np:
http://www.zywawiara.pl/swiadectwa/art-364.html

piona

Ja tylko dodam, ze wspominany tu juz o. Amorth stawia bioenergoterapię w jednym rzedzie z magią, parapsychologią....nazywajac ja po imieniu - szarlatanerią

Cz paź 04, 2012 13:16
zbanowany na stałe

Proszę słuchać uważnie i czytać Ojca Amortha. Proszę nie zniekształcać jego wypowiedzi.

Ojciec nie łamie Katechizmu. Wskazuje natomiast na liczne przykłady stosowania różnych działań takich jak m.in. czary, magia i bioenergoterapia, które prowadzą do zniewoleń, wymagających egzorcyzmów.
Wskazuje na nie bo taka jest prawda. Zapytajcie fratera, który na tym się zna.

A skąd się to bierze - na to pytanie odpowiada szczerze Robert Tekieli, opowiadając o swoich dawnych snach o potędze...

No i piszcie w końcu o tych przykładach, bo to po to jest właśnie ten temat ...

Cz paź 04, 2012 13:29

Bóg zapłać.
Katechizm znam bardzo dobrze pod tym względem, a przytoczony punkt w szczególności.
Nie mówi on ani słowa o bioenergoterapii. ...

Rozumiem, że jeżeli KKK literalnie nie odnosi sie do skrzyni biegów w samochodach tzn, że one nie istnieją ??? (takie tam luźne...)
Widzę, że nie ma sensu rozmawiać z osobą, która swoje "widzimisię" stawia wyżej niż nauka Kościoła Katolickiego. Wszak "nie każdy, który mi mówi Panie, Panie ...itd..."
Powołujesz się na nauki Chrystysa, ale to jest taki "stuningowany" przez Ciebie Chrystus na potrzeby własnego ja.
Skoro Katechizm nie ma znaczenia, świadectwa innych ludzi, napomnienia chrześcijan też to sam zostań ze swoim grzechem. No chyba, że wszyscy się mylą, jedynie Ty masz rację, to przepraszam, pokornie ide na potępienie...
piona

Cz paź 04, 2012 15:14
zbanowany na stałe

Piona,
nie bardzo rozumiem co chcesz wyrazić.
Podałem Ci Katechizm, jako wykładnię Kościoła w dyskutowanej sprawie.
Dlaczego piszesz, że Katechizm nie ma znaczenia?

A zaraz potem piszesz o świadectwach i ich nie podajesz, mimo, że o to prosiłem.
Jak dotąd najważniejsze świadectwa dali Tekieli, Sajnóg i Kacmajor. Ci ostatni nie powiedzieliby tego wszystkiego chyba, gdyby wiedzieli, że rozmowa była nagrywana, takie mam wrażenie, choć już nie pamiętam. Chwała Robertowi, że użył tego podstępu (bo chyba to był podstęp). Gdyby tego nie zrobił, dziś pewnie nie mielibyśmy o czym rozmawiać, a wiedza o działaniach Szatana pod maską boską lub anielską byłaby znacznie mniejsza.

Cz paź 04, 2012 15:24
piona napisał(a):
Bóg zapłać.
Nie mówi on ani słowa o bioenergoterapii. ...

Rozumiem, że jeżeli KKK literalnie nie odnosi sie do skrzyni biegów w samochodach tzn, że one nie istnieją ??? (takie tam luźne...)
Widzę, że nie ma sensu rozmawiać z osobą, która swoje "widzimisię" stawia wyżej niż nauka Kościoła Katolickiego. Wszak "nie każdy, który mi mówi Panie, Panie ...itd..."
Powołujesz się na nauki Chrystysa, ale to jest taki "stuningowany" przez Ciebie Chrystus na potrzeby własnego ja.
Skoro Katechizm nie ma znaczenia, świadectwa innych ludzi, napomnienia chrześcijan też to sam zostań ze swoim grzechem. No chyba, że wszyscy się mylą, jedynie Ty masz rację, to przepraszam, pokornie ide na potępienie...
piona

No i tradycyjnie masz już zmanipulowany swój tekst :D ....Dlaczego piszesz, że Katechizm nie ma znaczenia?.

Cz paź 04, 2012 16:43
Cytuj:
No i tradycyjnie masz już zmanipulowany swój tekst ....Dlaczego piszesz, że Katechizm nie ma znaczenia?.

Osz! zabrakło mi juz palców u rąk...a nogi mam chamskie jak mysli brudne.
Ma ktos abakusa?????

Cz paź 04, 2012 16:45

Piona,
nie bardzo rozumiem co chcesz wyrazić.
Podałem Ci Katechizm, jako wykładnię Kościoła w dyskutowanej sprawie.
Dlaczego piszesz, że Katechizm nie ma znaczenia?

Albo nie umiesz czytać albo jesteś manipulantem działającym pod przykrywką "chrześcijanina".
Na pewno błądzisz w swojej wierze.
Pozostaje jedynie modlitwa bo argumenty odrzucasz i nimi manipulujesz.
piona

Cz paź 04, 2012 17:00
Jak mógłbym opowiadać publicznie o tym, co mi powiedziałaś prywatnie?

Jeśli chcesz to wyciągnąć, tak, jak Ci napisałem, sama opowiedz, jednak nie dla taniej sensacyjki dla internetowej gawiedzi, tylko tam, gdzie Ci wskazałem. Wtedy z tego może wyrosnąć jakiś pożytek.
Zachęcam Cię też do nieustającej modlitwy w swojej własnej intencji.
I pozdrawiam.

Przy okazji,
demon przypierany do muru nie chce przyznać, że Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata. Broni się przed tym potwierdzeniem i wije jak piskorz. Dopiero użycie wody święconej i soli egzorcyzmowanej wyzwolić z niego może wściekły skowyt "Tak, Panem stworzenia jest Jezus".
Normalny człowiek, nieopętany i czysty nie ma żadnego problemu ze stwierdzeniem tego faktu.

Szatana rozpoznaje się też po jego specyficznej wibracji, jakiej nie da się ukryć nawet pod maską Anioła, czy Jezusa. Do tego odczuwania jednak nie każdy jest zdolny i te odczucia mogą być niespecyficzne i zwieść.
Najłatwiej poznać Szatana i jego sługi po kłamstwach, fałszach, insynuacjach, manipulacjach, oszustwach, pomówieniach, krętactwie. To jest ich świat i ich cele bytowania pomiędzy ludźmi.

Jezus dał kiedyś bardzo dobrą wskazówkę:
Po owocach ich poznacie.
Szatan nie daje dobrych owoców.
Gdyby jednak się zdarzyło, że diabeł daje dobry owoc, to byłby to znak zwycięstwa dobra nad złem, zwycięstwa Boga nad Szatanem. I o to przecież w tej ludzkiej historii chodzi ;)

Ale się zagalopowałeś .
Po pierwsze kolego homo_homini -dość niedojrzały chwyt jesli chodzi o pierwsze Twoje zdanie w tym poście - nie skomentuję tego.
Po drugie co do ostatniego zdania -
" Gdyby jednak się zdarzyło , ze diabeł daje dobry owoc , to byłby to znak ZWYCIĘSTWA DOBRA NAD ZŁEM , ZWYCIĘSTWA BOGA NAD SZATANEM itd "
Człowieku przecież Szatan został już zwyciężony poprzez śmierć Chrystusa , Dobro zwyciężyło nad złem , Bóg jest ponad Szatanem - Czy Ty sobie zdajesz sprawę z tego co Ty piszesz??

Pt paź 05, 2012 2:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona