Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 4:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 500 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 34  Następna strona
 Prawdziwe oblicze WOŚP 
Autor Wiadomość
Post Re: Prawdziwe oblicze WOŚP
Spokojnie - wiem o co biega - pomimo wszystko jest to jednak przykre - co człowiek człowiekowi...

Uciekam do łózka - dobrej nocy jutro dobrego dnia - lub na odwrót , ponieważ nie mam pojęcia która u Ciebie godzina

Pt sty 18, 2013 6:20

Cytuj:
Jest spokój w chaosie.
Szukajże oka huraganu.

Dla mnie takim okiem huraganu jest Taraka, witryna zamieszczające treści, które normalnie wyśmiałbym od góry do dołu, jednakże sposób w jaki są poruszane sprawia, że tylko uśmiecham się dobrotliwie i czytam, największą nawet bzdurę traktując jako higienę myślenia. A jest to witryna astrologiczno-szamańska, tak... aczkolwiek porusza jeszcze parę pobocznych tematów, m.in. kwestie historyczne i geopolityczne (acz robi to zdecydowanie zbyt rzadko).

(Moderacja wytnie linka, jeśli uzna to za stosowne, nie usuwając jednak posta.)

Orkiestra!

Pt sty 18, 2013 9:01

Lurker napisał(a):
Nie znam liczb, więc trudno mi ocenić, czy parcie na eutanazję doprowadzi do wymarcia cywilizacji Białych. (...) Faktem jest także, że system emerytalny jest dzięki zdobyczom nowoczesnej medycyny przeciążony i długo już nie pociągnie.

Ja też nie znam liczb, ale dałbym sobie rękę uciąć (asekuracyjnie lewą), że eutanazja nie ma szans doprowadzić do wymarcia cywilizacji Białych. Gdyby tak było, tzn. Biali chcieliby masowo umierać w wieku reprodukcyjnym, to ich koniec jest nieunikniony, with or without eutanazja.

Za to (choć zdaję sobie sprawę, że brzmi to brutalnie) eutanazja może odciążyć system emerytalny, którego nie trzeba by odciążać, gdyby cywilizacja Białych nie strzeliła sobie w kolano zdobyczami nowoczesnej medycyny. Kto wie, czy nie mamy tu dylematu podobnego do kierowania wagonika na tor A albo B :?

Pt sty 18, 2013 13:17
O to " między innymi" też tutaj chodzi...
Jeśli się przyjrzeć całemu światu , tzw "malutkie kroczki "w których ukryta jest między innymi i eutanazja (niby ulga w cierpieniu) te właśnie " kroczki" których nie widać, które są sporadycznymi przypadkami - kiedyś będą narzędziem człowieka do " przesiania" cywilizacji - pozostawiając jednostki silne, zdrowe , przydatne.
Jednostki słabe będą eliminowane dla dobra " ludzkości"
Nie wątpię ani troszkę w to iż jest na ziemi człowiek który wie doskonale jak zmniejszyć populacje ludzką o przynajmniej połowę, by nie stała się " zagrożeniem " dla matki ziemi
Tu nie chodzi w ani jednej jocie o Szacunek do człowieka, o pomoc w Jego cierpieniu , nie chodzi o godne humanitarne umieranie - chodzi o wprowadzenie pod "płaszczykiem dobra" malutkimi kroczkami - narzędzia które w przyszłości ( jak wiele innych) będzie "sitkiem" do przesiania silnych i słabych jednostek.

Pt sty 18, 2013 15:11

Taki przesiew to nic nowego - kiedyś robił to Bóg, za pomocą sitka zwanego selekcją naturalną. Ale dzisiejsza medycyna sitko mocno zdeformowała.

Pt sty 18, 2013 16:11

Pozostaje pytanie o kryteria doboru "naturalnego". Zapewne będzie to kryterium finansowe: kogo będzie stać na leczenie, względnie dostatnie życie, ten będzie cieszył się życiem, a kto po pięciu lat studiów nad problematyką gender czy filmoznawstwem nie będzie mógł znaleźć pracy w swoim "zawodzie", a nie będzie chciał wywozić śmieci z osiedla...

Powinno mi być żal takich ludzi?

Orkiestra!

Pt sty 18, 2013 16:29
Dlaczego żal? - Jeśli ktoś będzie na prawdę głodny - będzie wywoził śmieci z osiedla

Pt sty 18, 2013 16:46

Z dyplomem magistra czy innego bakałarza. Przecież ci ludzie są elitą intelektualną narodu! Są uczeni! Inteligentni! Posiadają kwalifikacje! A tutaj - śmieciarz?

Nie ma żadnej sprawiedliwości... ^_^

Orkiestra!

Pt sty 18, 2013 16:50
To będzie głodny :)

Pt sty 18, 2013 16:56
Teraz już taki przesyt wykształconych, że może jakaś garstka kierunków umożliwi pracę w wyuczonym zawodzie.
Ale podobno nawet na sprzątaczkę teraz wymagają pracodawcy imponującego CV, bo chętnych długie kolejki z powodu kryzysu, to cóż uradzić. Pozostaje emigracja do Chin ;)

Pt sty 18, 2013 17:07

Owszem, to jest jakieś wyjście.

Orkiestra!

Pt sty 18, 2013 17:16

W Holandii widziałem Holandia który szybciej o tych Chińczyków robi i zarabia 3000 euro.
Ten Holender robił dwa razy szybciej od Polaków. Az wstyd. :roll:

Pt sty 18, 2013 18:18

tacy jesteście pewni co do eutanazji? To nie bądźcie. Jakiś czas temu spotkałam Polaka od lat mieszkającego w Holandii. Miał około 70 lat, i zachorował na raka prostaty. Rak prostaty ma to do siebie że w większość przypadków można długo z nim żyć lecząc sie, nieraz i 10 lat. Ten pan był sprawny, w dobrym stanie. Ale przyjechał do rodziny do Polski. Tłumaczył nam że tam, w Holandii, z rozpoznaniem choroby nowotworowej boi się iść do szpitala. Bo może z niego nie wrócić. Dziwnym trafem... to sa jego słowa, myślę że sobie tego nie wymyślił....

Cz sty 24, 2013 9:05

Ano właśnie, pytanie, czy był to lęk uzasadniony. Bał się, że dadzą mu "głupiego Jasia" i w tym stanie będą pytać o eutanazję?

Orkiestra!

Cz sty 24, 2013 9:08
Jedno można łatwo połączyć z drugim - choć nie przeczę , że mogę się mylić.
Organy człowieka są bardzo cenne.
Eutanazja - Działanie w środowisku medycznym ...
Wyłącznie środowisko medyczne , łącząc śmierć kontrolowaną ( eutanazja) jest w stanie zapewnić , zachowanie się w bardzo dobrym stanie , większości narządów.
"Wiele pieczeni przy jednym ogniu"
Cena warta świeczki - czy się mylę?

Pt sty 25, 2013 16:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 500 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 34  Następna strona