Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 12:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Następna strona
 Żródło naszego cierpienia 
Autor Wiadomość

Post Re: Żródło naszego cierpienia
wybór religii jest kwestią indywidualną i zależną od oczekiwań. ;-)

jeżeli Bóg to miłość to coś o nim wiem. Jeżeli Bóg to mądrość to go znam. Jeżeli Bóg to nadzieja, to nigdy w Niego nie zwątpiłem. Jeżeli Bóg jest jednym z nas, to lubię ludzi. Jeżeli Bóg to choroba, to zaraźliwa.

Pn mar 21, 2016 20:43

wybrana napisał(a):
@robek-co ty piszesz.Ja wyznaję tylko jedną religię.Inne religie wiem,że są ale mnie w ogóle nie interesują.Ja wierzę tyko w Boga Ojca Wszechmogącego- stworzyciela nieba i ziemi i w Jezusa Chrystusa syna Jego jedynego- Pana Naszego.

Już myślałem że tego nie znajde tej twojej wypowiedzi, ale jednak :-D

Robek napisał(a):
wybrana napisał(a):
@robek-Bóg stworzył wiarę.Religia jest sposobem,formą,nauką,zasadą wyznawania tej wiary- w uznawane i przyjęte prawdy..Dlatego mamy tak dużo religii i wyznań.

Uważasz że Bóg istnieje, natomiast religie są jedynie wymysłem człowieka, i dzięki tym wymyślonym religią, będzie łatwiej wierzyć w Boga?

wybrana napisał(a):
@robek-nie są wymysłem ale zasadą,formą,sposobem wyznawania wiary.Znamy pewne prawdy objawione i na różne sposoby je interpretujemy.W każdej religii główną postacią wiary jest Bóg,tylko inaczej wyznają wiarę w Boga chrześcijanie,inaczej muzułmanie,inaczej buddyści itd.Głównym centrum i dążeniem w każdej religii jest Bóg.Każdy człowiek ma inne formy myślenia i oceny.Sposób wyznawania wiary przejmujemy po naszych przodkach w zależności gdzie się urodzimy.Żadna religia nie wyklucza istnienia Boga.

To skoro religie nie są wymysłem człowieka, to znaczy że te wszystkie religie Bóg stworzył.
I na tej podstawie uznałem że przez to nie wierzysz w żadną, czy może nawet we wszystkie wierzysz :mrgreen:
Ja tak to wszystko zrozumiałem.

Pn mar 21, 2016 20:43

kiedyś na tym forum pisali tacy ludzie jak cawilian. piękne czasy.

jeżeli Bóg to miłość to coś o nim wiem. Jeżeli Bóg to mądrość to go znam. Jeżeli Bóg to nadzieja, to nigdy w Niego nie zwątpiłem. Jeżeli Bóg jest jednym z nas, to lubię ludzi. Jeżeli Bóg to choroba, to zaraźliwa.

Pn mar 21, 2016 20:46

supahiroł napisał(a):
wybór religii jest kwestią indywidualną i zależną od oczekiwań. ;-)

To człowiek jest w stanie samemu, ocenić która religia jest prawdziwa?
Jak sobie wybiore buddyzm, to wtedy to sie stanie jedyną prawdziwą religią?

supahiroł napisał(a):
kiedyś na tym forum pisali tacy ludzie jak cawilian. piękne czasy.

Cawilian zawsze trzymał poziom :-D

Pn mar 21, 2016 20:56

Raczej pion.

Pn mar 21, 2016 21:31
Możemy tworzyć równię pochyłą,poziom czy pion.Patrzmy-by nasze oczy zobaczyły Boga,słuchajmy-by nasze uszy słyszały Boga,módlmy się-by wznosić jego chwałę,przebaczajmy-by utulać nasze serca.

Śr mar 23, 2016 13:42
@robek-skoro jesteś taki aktywny,to napisz,ile ty masz masz lat,czy skończyłeś 10 lat,czy jeszcze nie.A może ty się świetnie bawisz?.Wiara w Boga jest zbyt poważna,aby robić sobie żarciki i obrażać Boga.A co będzie,jeżeli Bóg straci dla ciebie cierpliwość i się pogniewa na ciebie?.Możesz wątpić i zadawać pytania ale nie rób sobie kpin,bo to ludzi wierzących obraża.Nikt cię nie zmusza ,abyś wierzył,to jest twoja indywidualna sprawa ale nie kpij z tego,co inni wyrażają.

Wt mar 29, 2016 21:49

wybrana napisał(a):
@robek-skoro jesteś taki aktywny,to napisz,ile ty masz masz lat,czy skończyłeś 10 lat,czy jeszcze nie.A może ty się świetnie bawisz?.Wiara w Boga jest zbyt poważna,aby robić sobie żarciki i obrażać Boga.A co będzie,jeżeli Bóg straci dla ciebie cierpliwość i się pogniewa na ciebie?.Możesz wątpić i zadawać pytania ale nie rób sobie kpin,bo to ludzi wierzących obraża.Nikt cię nie zmusza ,abyś wierzył,to jest twoja indywidualna sprawa ale nie kpij z tego,co inni wyrażają.

Jestem 84 rocznik :mrgreen: nie bardzo rozumiem o czym mówisz? co ci konkretnie przeszkadza?

Wt mar 29, 2016 21:55

Ja cierpię psychicznie, gdy nie dysponuję wystarczającymi zasobami by w obecnej chwili podołać wyzwaniom/problemom (brak świadomości jakiejś możliwości jest również brakiem zasobu).

Na temat cierpienia fizycznego wolę się nie wypowiadać.

Pt kwi 01, 2016 0:43
Miłość Jezusa - moim mieszkaniem
kluczem do niego - Jego zawołanie
miłość Jezusa - moim zbawieniem
trwanie w Jezusie - Boga wielbieniem.

So kwi 02, 2016 8:56

Gdy patrzę na sweter - przychodzi zwątpienie
Kocia sierść na nim - moim utrapieniem
Rolka czyszcząca - pomaga się jej pozbyć
Dobrze, że nie jestem na to bydlę uczulony.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

So kwi 02, 2016 9:38
Zadowolony jesteś z siebie ? - to się ciesz dalej.

So kwi 02, 2016 10:31

Niewiasto, czyż moja to wina, że nie mam akurat o tej porze większych problemów? :(

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

So kwi 02, 2016 10:38
Cierpienie, które nadane jest nam abyśmy wzrastali w wierze, jest wielką łaską. Dusza upodabnia się do Zbawiciela. W cierpieniu krystalizuje się miłość. Im większe cierpienie, ty miłość staje się czystsza.

So kwi 02, 2016 15:24

wybrana napisał(a):
@robek-co ty piszesz.Ja wyznaję tylko jedną religię.Inne religie wiem,że są ale mnie w ogóle nie interesują.Ja wierzę tyko w Boga Ojca Wszechmogącego- stworzyciela nieba i ziemi i w Jezusa Chrystusa syna Jego jedynego- Pana Naszego.

Moment, ale czyjego pana? Naszego czyli kogo? Muzułmanina? Żyda? Oni mają innych panów. Gdybyś się urodziła w innym miejscu na ziemi miała byś inne wyznanie i zupełnie z goła inaczej myślała. Nie interesują cię inni ludzie? Ci inni się nie liczą, liczy się tylko Bóg? Hmm ...

So kwi 02, 2016 19:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 405 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Następna strona