Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 17:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Wszechpolskość - czym jest dla nas ? 
Autor Wiadomość

ToMu napisał:
Cytuj:
To trzeba być wszechPolakiem, żeby zachować tożsamość w UE ? Nie wystarczy być Polakiem ?

Polak to to samo co Wszechpolak.Nie ma różnicy.Pozdrawiam.

No to po kiego grzyba to eskoponowanie na każdym kroku "wszechpolactwa" :?: Żeby niby coś nowego było :?: Żeby się odciąć od niektórych :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr cze 21, 2006 11:03
Zobacz profil WWW
Zresztą przymiotnika wszechpolski używa nie tylko MW.Istnieje bowiem "Przegląd Wszechpolski",istnieje Wszechpolski Kongres Muzułmański.Co o tym sądzimy?

Śr cze 21, 2006 11:07
Przymiotnik wszechpolski w kwestii muzulmanskiej oznacza "zgromadzenie z calej polski". Natomiast wszechpolski w rozumieniu MW to wiecej niz "polski".

Roznica jest jasna. MW uzywa znaczenia ideologicznego, nie geograficznego.

Crosis

Śr cze 21, 2006 11:10

Myślisz - tak patrząc na całą Polskę - że ile osób określenie "wszechpolski" skojarzy z Wszechpolskim Kongresem Muzułmańskim :?: Ja myślę, że może muzułmanie. Nikt więcej.

Skojarzenie u większości jest oczywiste - MW.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr cze 21, 2006 11:11
Zobacz profil WWW
Polecam zatem przeczytać więcej w "Wszechpolaku". To takie pismo propatriotyczne.

Śr cze 21, 2006 13:18

Natomiast wszechpolski w rozumieniu MW to wiecej niz "polski".

nonsens, brak mi słów aby takie idiotyzmu komentowac.

Śr cze 21, 2006 14:11
Zobacz profil WWW
Jesli potrafisz tylko cos takiego napisac, to nie komentuj. Nikt Cie nie prosi.

Crosis

Śr cze 21, 2006 16:47
Dla mnie wszechpolskość to obrona Ojczyzny przed zalewem szkodliwych wartości,laicyzacją i kiczem wszelkiego rodzaju.Popieram Młodzież Wszechpolską,gdy broni życia ludzkiego,przeciwstawia się sektom i homoseksualnej propagandzie,staje w obronie pokrzywdzonych,promuje patriotyzm,przyjaźń i broni polskiej szkoły oraz rodziny.Tak, czuję się Wszechpolakiem.

Śr cze 21, 2006 20:55
A teraz powiedz, czym Twoje poczucie sie Wszechpolakiem rozni sie od poczucia sie Polakiem np mnie, A., albo ToMu? Albo rozalki?

Crosis

Cz cze 22, 2006 2:49

Wszechpolacy... nie ma chyba na tym świecie słów zdolnych opisać jaką pogardę żywię w stosunku do tego wyrosłego z endeckich korzeni ugrupowania ćwierćmózgich nacjonalistów... MW poprzez swoje działania stała się dla mnie uosobieniem wszystkiego, czego w Polakach nie cierpię, ksenofobii, zaściankowości i buractwa wogóle. Szczerze mówiąc, wstyd mi za nich przed światem...

Cz cze 22, 2006 22:45
Zobacz profil WWW
Trzeba zakończyć temat ,ataki na wszechpolskość się nasilają.Jeśli o wszechpolskość chodzi to przechodzę z tym na inne forum.W tym temacie odpowiedzi nie będzie.Dziękuję.

Pt cze 23, 2006 20:24

Bo co? Nie czytasz, tego czego byś sobie życzył? No i po co wogóle taki temat wtedy zakładałeś:/

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pt cze 23, 2006 20:49

Bo co? Nie czytasz, tego czego byś sobie życzył? No i po co wogóle taki temat wtedy zakładałeś:/

Zapewne liczył na rzetelną dyskusję z normalnymi, uczciwymi w ocenach ludźmi. A tu miła niespodzianka. Totalny atak. Sami mądrale.

Więc się przeliczył i dziękuje. To tak trudno zrozumieć ?

Pt cze 23, 2006 20:56
Zobacz profil WWW

Tak. Pytał się mnie o zdanie, to rzetelnie mu odpowiedziałem. To tak trudno zrozumieć?

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pt cze 23, 2006 20:58
Zaciekawił mnie wątek, bo pierwszy raz dotarło do mnie, że ktoś może uważać wszechpolskość za jakieś oddzielne pojęcie. Dotąd uważałem, że wszechpolskość to taka nonsensowna forma poinformowania, że jest się Polakiem. Tu jednak pytają się mnie co oznacza dla mnie wszechpolskość.

Mam zasadnicze pytanie.

Czy może mi ktoś wyjaśnić jak odróżnimy polskość od wszechpolskości?

Tu szczególnie liczę na Haunebu.

Pt cze 23, 2006 21:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona