Wszechpolskość - czym jest dla nas ?
Autor |
Wiadomość |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
HAUNEBU III napisał(a): ToMu napisał: Cytuj: To trzeba być wszechPolakiem, żeby zachować tożsamość w UE ? Nie wystarczy być Polakiem ? Polak to to samo co Wszechpolak.Nie ma różnicy.Pozdrawiam.
No to po kiego grzyba to eskoponowanie na każdym kroku "wszechpolactwa"  Żeby niby coś nowego było  Żeby się odciąć od niektórych 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr cze 21, 2006 11:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zresztą przymiotnika wszechpolski używa nie tylko MW.Istnieje bowiem "Przegląd Wszechpolski",istnieje Wszechpolski Kongres Muzułmański.Co o tym sądzimy?
|
Śr cze 21, 2006 11:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przymiotnik wszechpolski w kwestii muzulmanskiej oznacza "zgromadzenie z calej polski". Natomiast wszechpolski w rozumieniu MW to wiecej niz "polski".
Roznica jest jasna. MW uzywa znaczenia ideologicznego, nie geograficznego.
Crosis
|
Śr cze 21, 2006 11:10 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Myślisz - tak patrząc na całą Polskę - że ile osób określenie "wszechpolski" skojarzy z Wszechpolskim Kongresem Muzułmańskim  Ja myślę, że może muzułmanie. Nikt więcej.
Skojarzenie u większości jest oczywiste - MW.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr cze 21, 2006 11:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Polecam zatem przeczytać więcej w "Wszechpolaku". To takie pismo propatriotyczne.
|
Śr cze 21, 2006 13:18 |
|
|
|
 |
marcin_jarzębski
|
Cytuj: Natomiast wszechpolski w rozumieniu MW to wiecej niz "polski".
nonsens, brak mi słów aby takie idiotyzmu komentowac.
_________________ zapraszam na blog Χριστιανος
|
Śr cze 21, 2006 14:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jesli potrafisz tylko cos takiego napisac, to nie komentuj. Nikt Cie nie prosi.
Crosis
|
Śr cze 21, 2006 16:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dla mnie wszechpolskość to obrona Ojczyzny przed zalewem szkodliwych wartości,laicyzacją i kiczem wszelkiego rodzaju.Popieram Młodzież Wszechpolską,gdy broni życia ludzkiego,przeciwstawia się sektom i homoseksualnej propagandzie,staje w obronie pokrzywdzonych,promuje patriotyzm,przyjaźń i broni polskiej szkoły oraz rodziny.Tak, czuję się Wszechpolakiem.
|
Śr cze 21, 2006 20:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A teraz powiedz, czym Twoje poczucie sie Wszechpolakiem rozni sie od poczucia sie Polakiem np mnie, A., albo ToMu? Albo rozalki?
Crosis
|
Cz cze 22, 2006 2:49 |
|
 |
qrczak7
|
Wszechpolacy... nie ma chyba na tym świecie słów zdolnych opisać jaką pogardę żywię w stosunku do tego wyrosłego z endeckich korzeni ugrupowania ćwierćmózgich nacjonalistów... MW poprzez swoje działania stała się dla mnie uosobieniem wszystkiego, czego w Polakach nie cierpię, ksenofobii, zaściankowości i buractwa wogóle. Szczerze mówiąc, wstyd mi za nich przed światem...
_________________ Jestem człowiekiem i jedyne czego mogę być pewny, to świadomość mojego istnienia. Jakakolwiek teza wygłoszona ponadto staje się dogmatem. Nie bądźmy niczego pewni, bo stworzymy kolejną religię.
|
Cz cze 22, 2006 22:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Trzeba zakończyć temat ,ataki na wszechpolskość się nasilają.Jeśli o wszechpolskość chodzi to przechodzę z tym na inne forum.W tym temacie odpowiedzi nie będzie.Dziękuję.
|
Pt cze 23, 2006 20:24 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Bo co? Nie czytasz, tego czego byś sobie życzył? No i po co wogóle taki temat wtedy zakładałeś:/
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pt cze 23, 2006 20:49 |
|
 |
Stanisław Adam
|
A. napisał(a): Bo co? Nie czytasz, tego czego byś sobie życzył? No i po co wogóle taki temat wtedy zakładałeś:/
Zapewne liczył na rzetelną dyskusję z normalnymi, uczciwymi w ocenach ludźmi. A tu miła niespodzianka. Totalny atak. Sami mądrale.
Więc się przeliczył i dziękuje. To tak trudno zrozumieć ?
Pt cze 23, 2006 20:56 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Tak. Pytał się mnie o zdanie, to rzetelnie mu odpowiedziałem. To tak trudno zrozumieć?
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pt cze 23, 2006 20:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zaciekawił mnie wątek, bo pierwszy raz dotarło do mnie, że ktoś może uważać wszechpolskość za jakieś oddzielne pojęcie. Dotąd uważałem, że wszechpolskość to taka nonsensowna forma poinformowania, że jest się Polakiem. Tu jednak pytają się mnie co oznacza dla mnie wszechpolskość.
Mam zasadnicze pytanie.
Czy może mi ktoś wyjaśnić jak odróżnimy polskość od wszechpolskości?
Tu szczególnie liczę na Haunebu.
|
Pt cze 23, 2006 21:33 |
|
|
|