Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 15, 2025 7:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Modelki ,a wiekuista kara... 
Autor Wiadomość
Post Re: Modelki ,a wiekuista kara...
Soul33 napisał(a):
Gdy się przeczyta niewiele postów danej osoby, można mieć bardzo różne wrażenia, ale Kozioł tu jest dość długo, więc średnio rozumiem.
:tuptup:
Czekam na pytania.

Śr kwi 25, 2012 22:22
Moderator

Stwierdziłem jedynie fakt.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr kwi 25, 2012 22:59

Cytuj:
A Monteclarus, sądzę, pewnie siedziałby w krzakach :razz:
pluje na szatana i jego plugawe dzieła. Nie siedziałbym w krzakach , znam konsekwencje, walczyłbym ze sobą , a może doslownie bym potraktował słowa Pana Jezusa ...
gdyby miano poddac mnie immanentnej torturze psychicznej polegającej na oglądaniu nieprzyzwoitych a ładnych kobiet z braku innych rozwiązań [mógłbym byc przykuty do skały i poddany takiej torturze] w ostateczności wyrwałbym sobie gałki oczne by nie patrzeć jesliby się dało.

Cz kwi 26, 2012 9:20
Monteclarus napisał(a):
Cytuj:
pluje na szatana i jego plugawe dzieła. Nie siedziałbym w krzakach , znam konsekwencje.....

Motywuje ciebie strach przed konsekwencjami?

Cz kwi 26, 2012 9:43
Monteclarus napisał(a):
gdyby miano poddac mnie immanentnej torturze psychicznej polegającej na oglądaniu nieprzyzwoitych a ładnych kobiet z braku innych rozwiązań [mógłbym byc przykuty do skały i poddany takiej torturze] w ostateczności wyrwałbym sobie gałki oczne by nie patrzeć jesliby się dało.

To prawie jak Św.Łucja..w obronie cnoty wyłupiła sobie oczy,
żeby nie spodobać się w domu publicznym, do którego próbowano
ją zaciągnąć. W Twoim wypadku wystarczyłoby ich nie otwierać. ;-)

Cz kwi 26, 2012 10:05

Brawa dla Św. Łucji :ok:

co do mnie; ideałem nie jestem często upadam walczę by nie chwiać się i każda motywacja w moim przypadku jest dobra, w zależności od okoliczności raz motywuje mnie lęk przed karą , kiedy indziej miłość i szacunek do JAHWE - Ojca.

Cz kwi 26, 2012 10:14

Znaczy co, nagie ludzkie ciało to plugawe dzieło szatana?

Cz kwi 26, 2012 10:19
Rojza to pewnie kwestia hormonów..sama nie wiem, co i rusz pojawia
się ktoś dla kogo stanowi to wielki problem. Wcale nie chcę się tu
z nikogo śmiać. Są ludzie dla których ludzka nagość nawet w sytuacji
zupełnie nie związanej z seksem jest przyczyną niechcianych, pożądliwych myśli.

Cz kwi 26, 2012 10:29

Nie , ale ciało = pokusa, no chyba że mówimy o ciele swej "2 połówki " zaślubionym przed Bogiem, wtedy uleganie podszeptom instynktu jest wręcz wskazane.

Cz kwi 26, 2012 10:31
Monteclarus napisał(a):
Cytuj:
pluje na szatana i jego plugawe dzieła. Nie siedziałbym w krzakach , znam konsekwencje, walczyłbym ze sobą , a może doslownie bym potraktował słowa Pana Jezusa ...

A w zasadzie nie prościej i skuteczniej (wyobraźnia i pamięć płata figle) spojrzeć na nie innymi oczami a nie tylko poprzez ich powierzchowność i nasze pożądanie?
Ciało nie jest źródłem grzechu, źródłem jest nasz umysł. Jeżeli tak się nastawisz, to będziesz wszędzie widział tylko seks i wyuzdanie, nawet w najbardziej niewinnej sytuacji.
Monteclarus napisał(a):
Brawa dla Św. Łucji :ok:

co do mnie; ideałem nie jestem często upadam walczę by nie chwiać się i każda motywacja w moim przypadku jest dobra, w zależności od okoliczności raz motywuje mnie lęk przed karą , kiedy indziej miłość i szacunek do JAHWE - Ojca.
Strach nigdy nie jest dobrą motywacją (demony też drżą ze strachu przed Bogiem).

Cz kwi 26, 2012 10:33
MARIEL napisał(a):
Są ludzie dla których ludzka nagość nawet w sytuacji
zupełnie nie związanej z seksem jest przyczyną niechcianych, pożądliwych myśli.

To burza hormonów i pewien dysonans wobec lansowanego obrazku nastolatka "aniołka" który brzydzi się nawet słowa "sex", bo jak pomyśli nawet to słowo to juz zgrzeszył!.
Zgoda, mocne przerysowanie ale chyba własnie tu jest pies pogrzebany.

Cz kwi 26, 2012 10:36

Kozioł napisał(a):
brzydzi się nawet słowa "sex", bo jak pomyśli nawet to słowo to juz zgrzeszył!.
Zgoda, mocne przerysowanie ale chyba własnie tu jest pies pogrzebany.

Nic z tego nie rozumiem, bardziej treściwie ?

Cz kwi 26, 2012 10:51
Chciałoby się rzec "mądrej głowie dość po słowie". :-|

Faktem jest, ze dorastanie budzi nowe, silne emocje związane między innymi z burzliwymi przemianami i dużymi zmianami hormonalnymi. Trzeba nad tym jakoś mądrze zapanować nie wpadając w przesadę.
Niestety rozpowszechniany jest model człowieka/młodzieńca aseksualnego. Pułapka jest taka, ze albo walczy się ze swoja seksualnością, co prowadzi często do niepożądanych postaw, negatywnych skojarzeń a wręcz odrzucenia swojej seksualności, albo sfrustrowany nierealnością wymagań podważa się takie nauczanie i szuka wzorców gdzie indziej.
Dążąc do nieludzkiego, aseksualnego ideału eunucha, a jednocześnie będąc na hormonalnym haju bardzo wielu młodych ludzi cierpi podwójnie, bo z jednej strony wszystko kojarzy im się z seksem (tak jak głodny wszędzie widzi jedzenie, kobieta w ciąży wszędzie widzi dzieci, a po porodzie rozmawia tylko "o bekaniu i kupkach"), a z drugiej strony chcą zachować swoją nienaturalną aseksualność pod groźbą bata wiecznego potępienia jeżeli tylko ich myśl skręci. To musi budzić niezdrową frustrację.
Co więcej takie osoby często unikają kontaktu z płcią przeciwną co rzutuje na późniejsze kłopoty z nawiązywaniem takich znajomości, porozumiewaniem się, odczytywaniem mowy ciała, sygnałów pozytywnych i negatywnych.
To długa rozmowa i nie jestem pewien czy chcę ją podejmować, szczególnie na forum.

Cz kwi 26, 2012 12:31

Czyli co postulujesz w kontekście relacji odbiorca - fotografia z atakującym zmysły podniecającym obrazkiem
: ? :

Cz kwi 26, 2012 13:16

viewtopic.php?p=640284#p640284 - oglądanie dziewczyn/kobiet w bikini

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Cz kwi 26, 2012 13:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona