Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przypadku
Autor |
Wiadomość |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
 Re: Bioenergoterapia- niszczycielska siła-czy w każdym przyp
Z tego opisu wyglądałoby, że to nie Jezus uzdrawiał, tylko Jego Ojciec, Bóg. Jezus - człowiek prosił Boga Ojca o uzdrowienie Łazarza i wtedy uzdrowienie nastąpiło. Za sprawą Ojca a nie Syna.
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
So wrz 01, 2012 11:24 |
|
|
|
 |
helleki
Dołączył(a): Wt sty 18, 2011 0:17 Posty: 139 Lokalizacja: Gotania, Lubelskie
|
Gdy pisałam,że nie wiemy jak Pan Jezus uzdrawiał, myślałam, że nie wiemy w sensie rozumienia biologii tzn. jak zmieniał chore tkanki na zdrowe, prostował i uzupełniał ubytki kości, tkanek ...
Jestem ciekawa jak to się dzieje. Osoby uzdrowione przez Pana dają świadectwa o swoim uzdrowieniu, przedstawiają wyniki badań lekarskich, gdzie widać stan organizmu przed i po uzdrowieniu.
Ale jak to się dzieje, że był guz a teraz nie ma guza...
|
So wrz 01, 2012 12:08 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Myślę, ze to akurat jest dosyć proste. Procesy biologiczne otrzymują od Boga - Dawcy Życia energię potrzebną do skierowania reakcji biochemicznych w odwrotnym kierunku, niż biegły powodując chorobę, a następnie następuje uzdrawianie chorych komórek, tkanek i narządów w wyniku działania tejże energii życia.
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
So wrz 01, 2012 13:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W myśl tego co piszecie muszą być dwie energie ( bez znaczenia jest tutaj jak to nazwie człowiek) Jedna energia pochodząca od Boga i druga energia pochodząca od Złego Ducha) Nic pośredniego w takim wypadku istnieć raczej nie może. Aleksander uważa że jest jeszcze coś obcego tylko nie wiadomo co? czy w takim razie nie będzie to sprzeczne z Prawdą Objawioną? Jedna energia daje życie i uzdrawia druga energia wyniszcza i życie odbiera.Wszystko za przyzwoleniem Boga. Nie znamy planu Boga względem człowieka tak na prawdę więc siłą rzeczy jak pisałam wcześniej , nieświadome istnienia ludzkie wplątywane mogą być w działania złego, powodujące cierpienia i udręcznia, samobójstwa i morderstwa.Świat jest przesiąknięty nienawiścią , chęcią zemsty, wrogością, manipulacją,obojętnością,chorobami i plagami głodu. Jak to się dzieje w takim razie że w chwili takich cierpień gdy człowiek nie widzi drogi wyjścia a wydaje mu się że Bóg jest poza jego zasięgiem, sięga się właśnie po bioenergie, wróżby, jasnowidztwa, ucieka się i szuka ratunku w całkiem odwrotnym kierunku? Myślę , że własnie to co opisałam jest w zasięgu ręki człowieka, może dotknąć , może poczuć i może na chwilę odzyskać nadzieje. Jak to się dzieje że Bóg jest wtedy dla nas tak daleko , nieosiągalny i niewidzialny , odstawiony na drugi plan - i Wszystko za Jego przyzwoleniem , czy aby dlatego że żaden człowiek nie wie co jest dla niego dobre?
|
N wrz 02, 2012 1:51 |
|
 |
anmara
|
homo_homini_canis_est napisał(a): Z tego opisu wyglądałoby, że to nie Jezus uzdrawiał, tylko Jego Ojciec, Bóg. Jezus - człowiek prosił Boga Ojca o uzdrowienie Łazarza i wtedy uzdrowienie nastąpiło. Za sprawą Ojca a nie Syna. To znaczy ze Alus głosi tu herezję Alus napisał(a): Jezus jest mocą uzdrawiającą
_________________ *****
|
N wrz 02, 2012 7:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
eee chyba nie, do herezji to daleka droga - Czy to nie Bóg uzdrawia przez Jezusa Chrystusa? Jezus Jest - Drogą , Prawdą i Życiem ale do - Boga
|
N wrz 02, 2012 14:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
myślę, że ludzie się decydują na leczenie u bioenergoterapeuty z zupełnie innych powodów.
|
N wrz 02, 2012 17:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pragną żyć - a myśląc po ludzku - gdy nie ma już innego wyjścia - korzystają z czegoś co daję im namacalną nadzieje
|
N wrz 02, 2012 18:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Magdalena_i napisał(a): Pragną żyć - a myśląc po ludzku - gdy nie ma już innego wyjścia - korzystają z czegoś co daję im namacalną nadzieje ale to z ludzkiego puntu widzenia normalne.
|
N wrz 02, 2012 18:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jakie to są powody wg Ciebie?
|
N wrz 02, 2012 20:14 |
|
 |
anmara
|
Magdalena_i napisał(a): Jakie to są powody wg Ciebie? Szukasz powodów w zamian za to podam statystyki. Jeszcze nie tak dawno ok. 40 milionowej Polsce 99 % społeczenstwa to ludzie ochrzczeni. Ponad 50 % ludności Polski to społecznośc wiejska. Ok. 99 % z nich to bardzo wierni katolicy, którzy wierzyli w zabobony, "leczyli" sie u szeptunki lub znachorki wylewającej wosk lub przelawającej jajka nad głową chorego. Te tradycje "leczenia" przetrwały po dziś dzien na Podlasiu. "Oni swoje wiedzieli."
_________________ *****
|
Pn wrz 03, 2012 2:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
homo_homini_canis_est napisał(a): Z tego opisu wyglądałoby, że to nie Jezus uzdrawiał, tylko Jego Ojciec, Bóg. Jezus - człowiek prosił Boga Ojca o uzdrowienie Łazarza i wtedy uzdrowienie nastąpiło. Za sprawą Ojca a nie Syna. Tylko wtedy, gdy odrzucimy słowa Chrystusa Ja i Ojciec jedno jesteśmy i słowa Ewangelisty: Na początku bło Słowo, a Słowo było u Boga i Bogiem było Słowo.Wszystko przez Nie sie stało....W Nim było życie....A Słowo stało się ciełem i zamieszkało między wsród nas
|
Pn wrz 03, 2012 12:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Myślę , ze ogromna większość ludzi przez setki lat kierowała się zabobonami , leczeniami u znachorów i cudów odprawianych przez człowieka nad głowami włącznie z wszystkimi wydziwianymi wynalazkami.Nie przeczę jednak , ze mała część takich osób posiadała jakąś tam wiedzę. Bioenergoterapia jednak posiada w sobie coś szczególnego co jak magnes przyciąga ludzką nieświadomość a "usypia "rozum i świadomość - Ludzie garną się do tego bez głębszego zastanowienia . Osobiście byłam na kilku takich seansach , obserwując sytuacje " zaślepienie człowieka" przechodzi pojęcie. Po zakończeniu seansów ludzie są gotowi kupić wszystko co ma związek z danym człowiekiem przekazującym taką bioenergię. Ma to o wiele mocniejsze podłoże i o wiele mocniejsze działanie na psychikę człowieka niż setki lat temu " znachorki z ziołami"
|
Pn wrz 03, 2012 14:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Magdalena_i napisał(a): Jakie to są powody wg Ciebie? według moich spostrzeżeń główne powody: pojawianie się coraz to rzadkich chorób bądź takich których jedyne skuteczne wyleczenie można znaleźć w medycynie naturalnej bądź też podjęcie konwencjonalnego sposobu leczenie lecz zetknięcie się z brakiem jej skuteczności albo lęk przed nawrotem, jak to zwięźle ująłem; do tego można dodać trend rozwoju przemysłu farmaceutycznego w stronę empirycznego zatruwania organizmu, niż skutecznego leczenia, niekiedy prowadzącego do lekomanii, bądź trwałego kalectwa.
|
Pn wrz 03, 2012 14:50 |
|
 |
anmara
|
Alus napisał(a): homo_homini_canis_est napisał(a): Z tego opisu wyglądałoby, że to nie Jezus uzdrawiał, tylko Jego Ojciec, Bóg. Jezus - człowiek prosił Boga Ojca o uzdrowienie Łazarza i wtedy uzdrowienie nastąpiło. Za sprawą Ojca a nie Syna. Tylko wtedy, gdy odrzucimy słowa Chrystusa Ja i Ojciec jedno jesteśmy i słowa Ewangelisty.. Ale to są słowa Syna, a nie Ojca. Co mówi o tym Ojciec Bóg ?
_________________ *****
|
Pn wrz 03, 2012 15:54 |
|
|
|