Autor |
Wiadomość |
Witold33
|
 Re: Prekognicja
Przyszli po pisiorów? Poważnie? Gdzie i kiedy? Bo już traciłem nadzieję, że się nie doczekam.
No cóż, jak już wierzyć, to może lepiej w wodza, niż w wodzusia. W wodzusia bez zębów, w krawacie na lewo włożonym? Chociaż mniejszy obciach i żenua.
|
So lis 30, 2024 18:36 |
|
|
|
 |
george45
|
andej napisał(a): Lemngizm jest ewidentnym złem
Kiedy naziści przyszli po komunistów [...] Niby na pierwszy rzut oka gniot, ale puenta jest ciekawa. Będąc sobą, a nie lemingiem przeżył około setki. Żył, a nie był lemingiem, nie poszedł za ... . A gdy przybył z nieba, na głos modlitw orszak aniołów po duszę jego, któż miałby zaprotestować? Andej, pełna zgoda, „Lemngizm jest ewidentnym złem”
|
N gru 01, 2024 10:58 |
|
 |
mareta
|
Nikt tak naprawdę nie wie, co będzie. Czasy proroków już były.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Wt gru 03, 2024 20:49 |
|
|
|
 |
Swołocz
|
andej napisał(a): Kiedy zamknęli katolików, milczałem, nie byłem katolikiem. andej, Ty się dobrze czujesz? Zamknęli katolików, czy zamknęli jednego księdza?
|
Śr gru 04, 2024 8:52 |
|
 |
Witold33
|
I to mocno odlotowego. Okaz pychy i przewrotności. Z modną trendy brodą. Obnoszącego salceson.
|
Cz gru 05, 2024 20:30 |
|
|
|
 |
george45
|
Swołocz napisał(a): andej napisał(a): Kiedy zamknęli katolików, milczałem, nie byłem katolikiem. andej, Ty się dobrze czujesz? Zamknęli katolików, czy zamknęli jednego księdza? Księży ponoś za PRL-u zamykano. Co niektóre źródła mówią, by społeczeństwo nabrało do nich zaufania i nie podejrzewało o współpracę z UB. Teraz to ponoć tylko pedofili i złodziei zamykają. Jaka prawda, ksiądz jeden wie.
|
Pt gru 06, 2024 19:45 |
|
 |
andej
|
mareta napisał(a): Nikt tak naprawdę nie wie, co będzie. Czasy proroków już były. Tak jest. Jednak są prognostyki. Na przykład, co może wyniknąć z obstawiania swoimi krewnymi i znajomymi królika wszelkich stanowisk państwowych, w radach nadzorczych? A sukcesywnie są wstawiani kolejni pociotkowie. Jaka przyszłość wymiaru sprawiedliwości, gdy już wszyscy będą karnymi chwalcami liberokomunizmu europejskiego? Gdy wprowadzą w szkołach praktyczne warsztaty z samogwałtu (dziś wydaje się to idiotyzmem, ale jeszcze kilka lat tej władzy i nie będzie to już dziwić). Rada mediów już zdominowana, ale zapowiedzieli, że do czasu wyborów prezydenckich będą działać delikatnie. I dopiero jak uda się im zdobyć swojego, to wezmą za mordę media niezależne. Nie ubiorą na w jednakowe stroje jak w Chinach maoistowskich, ale do noszenie 6kolorowych emblematów. A publiczne pokazywania symboli religijnych (poza sześcioramienną gwiazdą i półksiężycem) będzie penalizowane. Nie dziś, nie jutro.. Ale w niedalekiej przyszłości, jeśli obecne procesy totalitaryzacji władzy będą postępować dalej.
|
So gru 07, 2024 8:47 |
|
 |
Witold33
|
Pisiory wytyczyły szlaki. Trudno, teraz każdy gupi wie, w którą stronę się idzie do światła. Do "cywilizacji" na wschód. Do żłobu i koryta.
|
So gru 07, 2024 9:20 |
|
 |
andej
|
Witold33 napisał(a): Pisiory wytyczyły szlaki. Trudno, teraz każdy gupi wie, w którą stronę się idzie do światła. Do "cywilizacji" na wschód. Do żłobu i koryta. Bzdurny optymizm. Ten proces trwa od lewackiego "zamachu" nocnej zmiany na Olszewskiego. Od tamtej pory parcie do żłobu i koryta. Szlaki wytyczyła lewica. Lewica postpezetpeerowska. Postubecka. Wprawdzie tylko rządy SLD i pierwszego Tuska były zapatrzone na Moskwę, a pozostałe się odcinały, ale pod presją przyjaźni niemiecko-rosyjskiej (trwającej z małymi przerwami już kilkaset lat) uginały się wszelkie rządy.
|
So gru 07, 2024 9:57 |
|
 |
andej
|
Co z wyborami? Z jednej strony Tusk ze swoją ekipą coraz bardziej się pogrąża. Tracą zaufanie. Ale Trzaskowski nie traci. Może minimalnie, ale w stopniu nie mającym znaczenia da wyników. Nawrockiemu rośnie, ale też infinitezymalnie. Czy młody polityk o "czystopolskim" nazwisku nagle rozbłyśnie? Na razie niewielu chce się przyznać do wspierania go. Ale nie wiem, czy gdyby dostał sie do drugiej rundy, czy nie miałby pewności wygranej. Nie dzięki wsparciu swojego elektoratu, ale dzięki elektoratowi przeciwnemu rywalowi. Bo obaj wymienieni z Nazwiska maja wielki negatywny elektorat. Bo dwie potęgi robią wszystko, aby gnoić przeciwnika. Chciałbym, aby do ostatecznego pojedynku stanęli Mentzen z Nawrockim.
|
So gru 28, 2024 9:15 |
|
 |
mareta
|
Swołocz napisał(a): andej napisał(a): Kiedy zamknęli katolików, milczałem, nie byłem katolikiem. andej, Ty się dobrze czujesz? Zamknęli katolików, czy zamknęli jednego księdza? To cytat z pewnego wiersza, tylko oznaczenie umknęło.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
So gru 28, 2024 15:09 |
|
 |
mareta
|
george45 napisał(a): Swołocz napisał(a): andej napisał(a): Kiedy zamknęli katolików, milczałem, nie byłem katolikiem. andej, Ty się dobrze czujesz? Zamknęli katolików, czy zamknęli jednego księdza? Księży ponoś za PRL-u zamykano. Co niektóre źródła mówią, by społeczeństwo nabrało do nich zaufania i nie podejrzewało o współpracę z UB. Teraz to ponoć tylko pedofili i złodziei zamykają. Jaka prawda, ksiądz jeden wie. To prawda księży za PRL-u zamykano. Niektórzy, niestety współpracowali z SB .
|
So gru 28, 2024 15:16 |
|
 |
Idący
|
mareta napisał(a): To prawda księży za PRL-u zamykano. Niektórzy, niestety współpracowali z SB . Każdy widzi to, co chce zobaczyć. Edward Frankowski, Edward Jancarz, Henryk Jankowski, Hilary Jastak, Stefan Niedzielak, Stanisław Suchowolec i Sylwester Zych. Ale byli też "tylko" zaszczuwani. Lista znacznie dłuższa.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
So gru 28, 2024 20:21 |
|
 |
Idący
|
Jak się ułożą relacje polsko-niemieckie w 2025?
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
N gru 29, 2024 11:27 |
|
 |
george45
|
Idący napisał(a): mareta napisał(a): To prawda księży za PRL-u zamykano. Niektórzy, niestety współpracowali z SB . Każdy widzi to, co chce zobaczyć. Edward Frankowski, Edward Jancarz, Henryk Jankowski, Hilary Jastak, Stefan Niedzielak, Stanisław Suchowolec i Sylwester Zych. Ale byli też "tylko" zaszczuwani. Lista znacznie dłuższa. Czy ten Henryk Jankowski, to Prałat Jankowski, czyli ksiądz pedofil modelowy? Tu piszą: istnieją szacunki, że mówimy o mniej więcej 10 procentach polskich księży którzy współpracowali z SB. Reszta to zapewne zaszczuwani.
|
N gru 29, 2024 12:29 |
|
|
|