Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 11:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
 Sprawa Alfiego Evansa 
Autor Wiadomość

Post Re: Sprawa Alfiego Evansa
Przypominam że nawet święty Jan Paweł II nie chciał bezsensownej uporczywej terapii.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Śr maja 02, 2018 12:26
Małgosiaa napisał(a):
Bo, moje drogowskazy, to nie gotowe recepty, jak w przypadku kosiarza czy (możliwe, że także) noldy. Moje drogowskazy wskazują kierunek i zobowiązują do używania mózgu, o czym, zefciu, dobrze wiesz :) mózg, to nie brwi. Nie da się go narysować ;)

Zamieniłaś „poglądy” na „drogowskazy”, nazywając je dalej „moje”. Jest między poglądami, a drogowskazami różnica. Może o tym kiedy indziej, zostańmy przy „moje drogowskazy”. Co masz na myśli mówiąc moje drogowskazy? Drogowskazy ktoś postawił, wytyczył kierunek, a ty ich używasz, korzystasz z nich, wykorzystujesz i nieświadomie przywłaszczasz nazywając „moimi”. Może je postawił na twej drodze kościół, może fb, może rodzice, jakiś guru, przeczytana książka… . Nie sposób nazwać tego „moim drogowskazem”, raczej drogowskazem z którego korzystam.
Piszesz o używaniu mózgu, tu się zgadzam mózg należy używać, jest on niezbędny do życia, jednak bezmała 100% ludzkości nie używa mózgu, a jest przez niego używane.
Taki mały przykładzik, chcesz spać, jesteś zmęczona, jutro masz egzamin, a tu słyszysz: „Nie zdam, on się na mnie uwziął, zada mi takie pytanie na które nigdy nie odpowiem”. Czy w tym przypadku używasz mózgu, czy on ciebie używa?

Śr maja 02, 2018 13:19
Moderator

nolda napisał(a):
Zamieniłaś „poglądy” na „drogowskazy”, nazywając je dalej „moje”. Jest między poglądami, a drogowskazami różnica.

Wróć, drogie dziecko, do szkoły i naucz się czytania ze zrozumieniem. Napisałam wyraźnie:
Małgosiaa napisał(a):
Nie zmienię poglądów, bo mam jeden drogowskaz: Biblia i Kościół.
http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=1000681#p1000681
Gdzie widzisz tutaj jakąkolwiek zamianę? - pytanie retoryczne.
nolda napisał(a):
Co masz na myśli mówiąc moje drogowskazy?

Mówiąc "moje", mam na myśli to, że są jedynymi, jakie stoją na mojej drodze.
nolda napisał(a):
Drogowskazy ktoś postawił, wytyczył kierunek, a ty ich używasz, korzystasz z nich, wykorzystujesz i nieświadomie przywłaszczasz nazywając „moimi”. Może je postawił na twej drodze kościół, może fb, może rodzice, jakiś guru, przeczytana książka… . Nie sposób nazwać tego „moim drogowskazem”, raczej drogowskazem z którego korzystam.
Piszesz o używaniu mózgu, tu się zgadzam mózg należy używać, jest on niezbędny do życia, jednak bezmała 100% ludzkości nie używa mózgu, a jest przez niego używane.
Taki mały przykładzik, chcesz spać, jesteś zmęczona, jutro masz egzamin, a tu słyszysz: „Nie zdam, on się na mnie uwziął, zada mi takie pytanie na które nigdy nie odpowiem”. Czy w tym przypadku używasz mózgu, czy on ciebie używa?

Filozofowanie i nic więcej po to, aby pokazać swoje mundrości. Masz coś w temacie? Proszę, pisz. Nie? Nie trolluj.

Śr maja 02, 2018 15:19

Cieszy mnie ze szeregi lewactwa sie powiekszaja i to o zdeklarowanych katolikow :).

Śr maja 02, 2018 15:32
Moderator

Ależ ja jestem z tego dumna, bo jeśli ja jestem lewakiem, to konsekwentnie trzeba nazwać lewakiem Jezusa (powtarzam to za siostrą Małgorzatą Chmielewską).
@subadam, identyfikujesz się z takim lewactwem?

Śr maja 02, 2018 16:03

Cytuj:
Ale przecież Małgosia nie trzyma się swoich drogowskazów tak kurczowo, żeby odrzucać fakty. Natomiast kosiarz – owszem. On wierzy, że Alfiego zamordowały lewaki i mimo że nie ma ku temu żadnych przesłanek tak wierzyć będzie. I będzie też wierzył w każde kłamstwo, które tę wiarę potwierdza.

No nie...stać Cie na więcej.
Farmazony piszesz. Lewaki spowodowały co najwyżej, że kłócimy się z sobą, czy można go było zabic czy nie. A sprawa powinna być jasna..nie.

Śr maja 02, 2018 16:20
kosiarz1 napisał(a):
kłócimy się z sobą, czy można go było zabic czy nie
Nie kłócimy się, czy można go było zabić. Kłócimy się o dwie rzeczy:
  • Czy działanie lekarzy było eutanazją, czy tylko zaprzestaniem uporczywej terapii.
  • Czy rodzice w tej i podobnych sytuacjach powinni mieć prawo sprzeciwu wobec decyzji lekarzy (oraz jaki jest zakres owych podobnych sytuacji).
Nikt tutaj nie postulował, że „Alfiego można było zabić” i sugerowanie, że ktoś tak czynił jest pokazem skrajnej nieuczciwości intelektualnej z Twojej strony.

Śr maja 02, 2018 16:25
Moderator

kosiarz1 napisał(a):
Lewaki spowodowały co najwyżej

Takim stwierdzeniem prawaki udowodniły, że nie mają pojęcia o temacie dyskusji lub/i zwyczajnie podchwyciły temat do walki z lewakami (była okazja, jak wiele innych) ;-)

Śr maja 02, 2018 16:29

Cytuj:
Nikt tutaj nie postulował, że „Alfiego można było zabić” i sugerowanie, że ktoś tak czynił jest pokazem skrajnej nieuczciwości intelektualnej z Twojej strony.

Nie istotne. Mamy dziecko które z przyczyn różnych miało być poddane eutanazji.I nie jest tutaj kluczem, czy z punktu widzenia medycznego, społecznego itp mogło być. Po prostu z ludzkiego nie mozemy tego rozważać. Więc nie istotne czy zyłby jeszcze 3 minuty, czy tydzień, czy cierpial. po prostu takich rozważań nie powinno być.
Więc twierdząc, że nie znasz nikogo na tym forum czy gdziekolwiek, kto broniłby decyzji o eutanzaji, po prostu mijasz się z prawdą. :)

Odłączenie od urządzeń podtrzymujących życie, nie jest eutanzają.
Tutaj chodziło o decyzje sądu o eutanazji.

Śr maja 02, 2018 16:49
kosiarz1 napisał(a):
Nie istotne.
Weź sobie wbij do tej głowy wreszcie, że to jest polskie forum i obowiązuje tu język polski. Masz z nim problemy, poproś Putina o ufundowanie kursu.
Cytuj:
Mamy dziecko które z przyczyn różnych miało być poddane eutanazji.
Nie. Nie mamy. Mamy dziecko, które poddawane było uporczywej terapii i którą to terapię przerwano. Nie ma żadnych przesłanek, by uznawać to działanie za eutanazję. Jeśli takie znasz, przedstaw je. Powtarzanie 1000 razy kłamstwa nie sprawi iż stanie się prawdą. Wbrew temu, co twierdzą Wasi idole.
Cytuj:
Więc nie istotne czy zyłby jeszcze 3 minuty, czy tydzień, czy cierpial. po prostu takich rozważań nie powinno być.
Już dwa razy zwrócono Ci uwagę, że ten tekst o 3 minutach to kłamstwo. A Ty to kłamstwo dalej świadomie powtarzasz. Od razu widać, od kogo jesteś.
Cytuj:
Więc twierdząc, że nie znasz nikogo na tym forum czy gdziekolwiek, kto broniłby decyzji o eutanzaji, po prostu mijasz się z prawdą. :)
Jeśli ktoś na tym forum twierdził, że to eutanazja i jednocześnie bronił tej decyzji, to wskaż kto. Nie napisałem „gdziekolwiek”, napisałem „tutaj”.
Cytuj:
Tutaj chodziło o decyzje sądu o eutanazji.
Jakie decyzje o eutanazji? Ile tych decyzji było i które z tych decyzji dotyczyły eutanazji?

Śr maja 02, 2018 17:10
Małgosiaa napisał(a):
Wróć, drogie dziecko, do szkoły i naucz się czytania ze zrozumieniem.

Chyba będę musiał, jak widzę bez powrotu do szkoły, nie jestem wstanie wspiąć się na takie wyżyny intelektualne.

Małgosiaa napisał(a):
Mówiąc "moje", mam na myśli to, że są jedynymi, jakie stoją na mojej drodze.

Moje, a jedyne stojące na mojej drodze to raczej nie to samo. No ale z tym moim wykształceniem to może …. masz rację,skąd mi wiedzieć co autor miał na myśli.

Małgosiaa napisał(a):
Filozofowanie i nic więcej po to, aby pokazać swoje mundrości. Masz coś w temacie? Proszę, pisz. Nie? Nie trolluj.

"Każda nienawiść, każda pięść wyciągnięta przeciw bratu – jest przegraną." /S. Wyszyński/

Moim zdaniem piszę w temacie, nie obrażam, nie narzucam, staram się spojrzeć na tą sprawę szerzej. Co do poglądów, ponoć tylko krowa ich nie zmienia, człowiek nią nie jest. Dzisiaj mając jakąś wiedzę i będąc w jakimś nastroju uważam tak, jutro zdobywając dodatkową wiedzę być może będę uważał inaczej i moim zdaniem jest to wspaniałe. Forum przeznaczone jest do dyskusji, wymiany poglądów, a nie narzucaniu komuś swych racji.

Pozdrawiam

Śr maja 02, 2018 17:41

nolda napisał(a):
Moim zdaniem piszę w temacie,

Założymy się?
Wskaż jeden swój post, który napisałaś tutaj w temacie Alfiego Evansa.

Śr maja 02, 2018 18:31

Edit: napisałeś*

Śr maja 02, 2018 18:50

Trzy minuty miał oddychać oddychał 5 dni. To prawda. Tak pisało wiele gazet. Cytatów z tego jest mnóstwo, podalem nawet linka. Jezeli to kłamstwo, proszę zefciu zwrócić sie do redakcji tych periodyków.
Zaczynając pisac o mojej ortografii, zaczynasz tracic argumenty :). To też fakt.

Rodzice Alfiego zostali pozbawieni wszelkich praw.Do wypisania go na własne życzenie, przewiezienia do innej klinki itp. On sam też nie mógł o sobie decydować, po odłączeniu od maszyn do podtrzymywania życia, żył. Co to więc jest jak typowa eutanazja?
I to jeszcze bez zgody rodziny.

https://dorzeczy.pl/62014/Brytyjski-sad ... azeni.html

Śr maja 02, 2018 18:52

kosiarz1 napisał(a):
Trzy minuty miał oddychać oddychał 5 dni. To prawda. Tak pisało wiele gazet.

Powyżej mamy przykład tego co opisywałem w moim pierwszym poście – skrajne zubożenie standardów intelektualnych.

kosiarz1 napisał(a):
Cytatów z tego jest mnóstwo, podalem nawet linka. Jezeli to kłamstwo, proszę zefciu zwrócić sie do redakcji tych periodyków.

"Periodyk" - może umówimy się, że przynajmniej nie będziesz używał słów, których nie rozumiesz?

Śr maja 02, 2018 19:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona