Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 12:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami
ErgoProxy napisał(a):
Dlatego, że edycja błędów jest ograniczona w czasie.

Nie wciskaj kitu. Opcja "cytuj" nie przekręca nicków.

N maja 06, 2018 19:07
Nie używam opcji cytuj. Używam kopij-wklej, a BBCode edytuję ręcznie.

N maja 06, 2018 19:09
Zefciu napisał(a):
No to ja się pytam, co ma piernik do wiatraka. W jakim celu wspomniałaś o tych wyzwiskach, skoro nijak się tutaj mają.

Odpowiedziałam na Twoją wypowiedź, w której prognozowałeś swoją wizję forum w przyszłości, więc zapytałam, czy wymienione wyzwiska są OK, nie wskazując na nikogo konkretnego palcem. Zwyczajnie chcę wysondować jaki poziom kultury osobistej jest przez Ciebie tolerowany.
Zresztą Twoje przewidywanie jest dość słabe, zwłaszcza że przykładowe wypowiedzi, zbudowane na realnych, które tu na forum miały miejsce, spotkały się z reakcją i osoby, które zareagowały nie zostały wypędzone, zatem jak widać mroczny sen @Zefcia, że osoby chcące czegoś innego, zostaną przepędzone są dość nieporadnie skleconym zarzutem wobec moderacji.

Cytuj:
W każdym poście w wątku o Afie'm

Czyli Zefciu nie potrafi wykazać swoich racji i żadnego cytatu potwierdzającego jego teorię oczywiście się nie doczekam. Proszę o wykazanie swoich racji bądź zaprzestanie pisania na mój temat bzdur.

Cytuj:
Proszę wskazać post, w którym się odnosisz do merytorycznych argumentów wskazanych przez Iago.

Prosiłam, żebyś zapoznał się z definicją Onus Probandi. To do @Zefcia należy wykazanie słuszności jego zarzutów, zatem nie będę za @Zefcia odrabiać zadania domowego. Skoro @Zefciu się wykręca domniemam, że sobie ot tak papla trzy po trzy zakładając, że nie musi nic wykazywać, bo to moim obowiązkiem jest wykazanie, że jego, Zefcia zarzut dotyczący mojego rzekomego obrzydliwego zachowania nie ma podstaw. Tak się składa, że nie muszę, bo jest to pozamerytoryczny chwyt z Twojej strony. Wystarczy prześledzić dyskusję, gdzie stawiasz mi zarzut, a następnie gdy zapytać Cię o konkrety, okazuje się, że Zefciu żadnego konkretu nie przedstawi, co więcej nie chce wziąc odpowiedzialności za swoje słowa i próbuje przerzucić na mnie obowiązek wykazywania jego racji. Trolujesz?

Zefciu napisał(a):
Po co mam Ci definiować co wyznajesz. Sama nie wiesz?

Skoro przypisujesz mi poetycko jakąś opcję, nie tłumacząc co masz na myśli, to mam prawo prosić o doprecyzowanie, co poeta miał na myśli, nieprawdaż?

Cytuj:
W jaki sposób mam dowieść iż zignorowałaś pracę Iago? Mam wkleić wszystkie Twoje posty i wskazać, że w żadnym się do nich niej nie odniosłaś. Jaja sobie robisz.

To też sposób na wykręcenie się od Onus probandi, tłumacząc się że to byłby absurd. W ten sposób można rzucić dowolną głupotę pod adresem kogokolwiek i umyć ręce: ja wim, że on zły, ale nie będem udowadniać, bo to skomplikowane. Niech on siem tłumaczy z moich zarzutóf.

Cytuj:
Tylko jakoś nie potrafiłaś wykazać, że teksty te rzeczywiście są obraźliwe.

Proszę o wskazanie obiektywnych kryteriów pozwalających na ocenę tekstu pod kątem obrazy. Wtedy pogadamy, czy faktycznie nie potrafiłam wykazać, czy nie. Póki co, mamy tu opinię przeciw opinii.

Cytuj:
Również mocno naciągając interpretację i karząc Iago nie za konkrety, ale za „pogardę”, której się doszukała.

Masz prawo do własnej oceny sytuacji, podobnie jak @ja, @Małgosiaa i inni. W Twojej opinii moderator był zbyt surowy, bo sam masz niższe standardy kultury dyskusji i dla Ciebie agresywny ton wypowiedzi prezentowany przez @Iago jest najwyraźniej akceptowalny. Jeżeli styl dyskusji @Iago jest przez Ciebie pożądany, z pewnością znajdziesz w przestrzeni internetowej fora, gdzie takie standardy są na porządku dziennym, tu jednak jest forum chrześcijańskie i regulamin został napisany w duchu wyznawanych przez gospodarzy wartości, dlatego siłą rzeczy moderatorzy zwracają uwagę na postawę użytkowników forum względem innych. @Iago miał dość czasu na zastanowienie się nad swoją postawą wobec innych. Problem był mu sygnalizowany tak przez moderację, jak i przez innych użytkowników forum, jego sprawa co zrobił z sygnałami, które otrzymywał od innych, nikt go tutaj nie zmusza do pisania, ale musiał się liczyć z tym, że nie może wyznaczać zasad kultury na forum, wobec którego podjął decyzję o rejestracji.

Cytuj:
Jakich znowu teorii spiskowych? Gdzie ja piszę o jakimś spisku? Ale taka już Wasza strategia – rzucać w nadziei, że coś się przyklei.

Jeżeli już, działam wyłącznie we własnym imieniu, dlatego nie życzę sobie pisania do mnie w liczbie mnogiej, ani insynuowania, że należę do zorganizowanej grupy, która realizuje jakieś strategie. Zaprzestań @Zefciu snucia teorii spiskowych i projektowania na mnie swoich działań.

N maja 06, 2018 20:25
ErgoProxy napisał(a):
Natomiast wojna... no wiesz, jak widzę, że ktoś usiłuje tępić człowieka, którego cenię, to idę w bój. chociaż tego, cholera, nie lubię

Właśnie, bo idąc w bój też musisz kogoś tępić.

Mrs_Hadley napisał(a):
Jeżeli już, działam wyłącznie we własnym imieniu, dlatego nie życzę sobie pisania do mnie w liczbie mnogiej, ani insynuowania, że należę do zorganizowanej grupy, która realizuje jakieś strategie. Zaprzestań @Zefciu snucia teorii spiskowych i projektowania na mnie swoich działań.

Dobra, dobra "Przecież tych postów nie piszecie sami z siebie. Jest to część organizowanej przez Waszych właścicieli nagonki."

N maja 06, 2018 21:26
Moderator

ErgoProxy napisał(a):
Nie używam opcji cytuj. Używam kopij-wklej, a BBCode edytuję ręcznie.

I mam uwierzyć, że komplikujesz sobie z własnej woli to, co jest bardzo proste?

N maja 06, 2018 21:35
Małgosiaa napisał(a):
I mam uwierzyć, że komplikujesz sobie z własnej woli to, co jest bardzo proste?

Możesz wierzyć. Już jakiś czas temu się zorientowałem, że Ergo wpisuje nicki ręcznie. Wbrew pozorom to nie komplikuje, a wręcz ułatwia szybką odpowiedź.

N maja 06, 2018 21:55
Tak, masz uwierzyć, że po obkuciu się w BBCode to jest prostsze.

Zresztą ja piszę sobie strony HTML w Kate. HTML, CSS, nawet SVG ostatnio.

N maja 06, 2018 21:57
Moderator

Jesteś super obkuty, co widać na załączonym wyżej obrazku No, ale zawsze można wytłumaczyć zamierzone lub nie błedy zbyt krótkim czasem na edycję :D

N maja 06, 2018 22:01
Postępuję tak samo jak ErgoProxy i uważam to za wygodniejsze. No ale dla osoby, która wierzy w jawne głupoty, kryteria wygody i niewygody są najpewniej, tak samo jak kryteria rzeczy do-wiary i nie-do-wiary, całkiem inne, być może odwrócone.

N maja 06, 2018 22:02
Błędny BBCode wyprodukuje śmieci, błędy słownikowe podkreślą się na czerwono, ale akurat na literówki w ksywach nie wymyślono jeszcze korektora.

N maja 06, 2018 22:12
Małgosiaa napisał(a):
No, ale zawsze można wytłumaczyć zamierzone lub nie błedy zbyt krótkim czasem na edycję :D
Jako żywo.

N maja 06, 2018 22:13
Moderator

@akruk
Złapałeś mnie na karygodnym błędzie :D Możesz przyznać sobie Jo... Nobla.

@ErgoProxy
Chociażby ze względu na to, że niektórzy maja bardzo dziwne nicki, których nie mam ochoty uczyć się na pamięć lub przepisywać po literce, taka zabawa nie jest dla mnie. Wolę skopiować razem z nickiem i uniknąć podejrzenia o cokolwiek.

N maja 06, 2018 22:21
Złapałem cię na literówce, błędzie pisowni, który edytory i przeglądarki automatycznie podkreślają, wskazują. W przeciwieństwie do literówki popełnionej przez ErgoProxy, której automatycznie nie wykrywają.

Małgosiaa napisał(a):
Możesz przyznać sobie Jo... Nobla.
Aaach, moderator uprawia bezwstydne drwiny z użytkownika? Proszę bardzo: Jobla przyznaj sobie sama, za głupią odpowiedź, odszczeknięcie, przed którym nie potrafiłaś się powstrzymać, pani ucycielko.

N maja 06, 2018 22:25
Moderator

akruk napisał(a):
odszczeknięcie, przed którym nie potrafiłaś się powstrzymać, pani ucycielko.

Jako żywo.

N maja 06, 2018 22:29
Mrs_Hadley napisał(a):
Masz prawo do własnej oceny sytuacji, podobnie jak @ja, @Małgosiaa i inni. W Twojej opinii moderator był zbyt surowy, bo sam masz niższe standardy kultury dyskusji i dla Ciebie agresywny ton wypowiedzi prezentowany przez @Iago jest najwyraźniej akceptowalny. Jeżeli styl dyskusji @Iago jest przez Ciebie pożądany, z pewnością znajdziesz w przestrzeni internetowej fora, gdzie takie standardy są na porządku dziennym, tu jednak jest forum chrześcijańskie i regulamin został napisany w duchu wyznawanych przez gospodarzy wartości, dlatego siłą rzeczy moderatorzy zwracają uwagę na postawę użytkowników forum względem innych.

Jakbyś nie zauważyła, zastosowałaś taktykę wobec zefcia, która tak uraża Cię u Iago.....masz niższe standardy dyskusji.
Zefciu pisze na forum lata, a nie zauważyłam - moderacja chyba też, bo nie otrzymywał ostrzeżeń - aby usiłował kogoś poniżać, z kogoś kpić.
Jeśli chodzi o chrześcijański charakter forum, to zapewniam Cię, zefciowi daleko do łamania jego zasad, w porównaniu do wielu zadeklarowanych wzorowych katolików.

Pn maja 07, 2018 7:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374 ... 498  Następna strona