| 

Wiara a nauka, czyli zaplanowane działania czy przypadek? 

| Autor | Wiadomość |  
			| Mario_007 
   |   Re: Wiara a nauka, czyli zaplanowane działania czy przypadekRobek napisał(a): Prawdopodobieństwo jest bliskie 100%.
 Bo jeśli spojrzeć na to z czego jest zbudowany człowiek, to 99% jego masy stanowi jedynie 6 pierwiastków  (tlen, węgiel, wodór, azot, wapń i fosfor) a to wszystko występuje w świecie nieożywionym.

HA HA no uśmiałem się ... idąc tym tropem można się spodziewać, że na pustyni może z prawdopodobieństwem 99,9% pojawić się mikroprocesor (w końcu zbudowany jest głównie z krzemu). Robek napisał(a): Bo jeśli spojrzeć na to z czego jest zbudowany człowiek, to 99% jego masy stanowi jedynie 6 pierwiastków  (tlen, węgiel, wodór, azot, wapń i fosfor) a to wszystko występuje w świecie nieożywionym.

Podpowiem jeszcze, dla tych co nie wiedzą że pozostały 1 % człowieka to też pierwiastki występujące w świecie nieożywionym. Tak jesteśmy zbudowani z budulca dostępnego na Ziemi.

|  
			| Śr lip 11, 2018 13:50 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Robek 
   |   Re: Wiara a nauka, czyli zaplanowane działania czy przypadekKozioł napisał(a): Jakie jeszcze używki bierzesz pod uwage?   Dziewczyny. No i przecież to jest najbardziej uzależniająca używka, więc nie wiem dlaczego o niej nie wspomniałeś? masz z tym jakiś problem? jakieś negatywne doświadczenia?_________________
 Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.

|  
			| Śr lip 11, 2018 17:25 | 

|  
		|  |  
			| Kozioł 
   |   Re: Wiara a nauka, czyli zaplanowane działania czy przypadekRobek napisał(a): Kozioł napisał(a): Jakie jeszcze używki bierzesz pod uwage?   Dziewczyny. No i przecież to jest najbardziej uzależniająca używka, więc nie wiem dlaczego o niej nie wspomniałeś? masz z tym jakiś problem? jakieś negatywne doświadczenia?Żonaty jestem, a pastor mi do łóżka nie zagląda (ma własna zonę)    Zawsze możesz wybrac jakis "liberalny" Kosciół albo islam: 72 hurysy w raju, a na Ziemi możesz zawrzeć czasowe małżeństwo (takie małżeństwo na godziny    )  skoro się doliczyłes tego 1%, to bądź konsekwentny   _________________
 Metodyści
 Polska Rada Ekumeniczna

|  
			| Śr lip 11, 2018 19:39 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| chwat 
   |   Re: Wiara a nauka, czyli zaplanowane działania czy przypadekKozioł napisał(a): Żonaty jestem, a pastor mi do łóżka nie zagląda (ma własna zonę)Pierwszą żonę, może drugą, albo piątą. Rzeczywiście, lepiej nie zaglądać, tylko porozumiewawczo przymknąć oczko. Cytuj: Zawsze możesz wybrac jakis "liberalny" KosciółAlbo założyć własny, według własnego liberalizmu. To dopiero frajda.   _________________
 Jeżeli Boga nie ma, to co jest?

Ostatnio edytowano Śr lip 11, 2018 19:49 przez chwat, łącznie edytowano 1 raz 

|  
			| Śr lip 11, 2018 19:47 | 

|  
		|  |  
			| Robek 
   |   Re: Wiara a nauka, czyli zaplanowane działania czy przypadekKozioł napisał(a): Żonaty jestem, a pastor mi do łóżka nie zagląda (ma własna zonę)    Zawsze możesz wybrac jakis "liberalny" Kosciół albo islam: 72 hurysy w raju, a na Ziemi możesz zawrzeć czasowe małżeństwo (takie małżeństwo na godziny    )  skoro się doliczyłes tego 1%, to bądź konsekwentny   Co ty znowu wymyślasz. Mam sobie wybrać dowolną religie jaka mi pasuje? bo wszystkie są prawdziwe, więc bez róznicy?_________________
 Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.

|  
			| Śr lip 11, 2018 19:49 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Kozioł 
   |   Re: Wiara a nauka, czyli zaplanowane działania czy przypadekRobek napisał(a): Co ty znowu wymyślasz.Mam sobie wybrać dowolną religie jaka mi pasuje? bo wszystkie są prawdziwe, więc bez róznicy?
Z tego co piszesz, to jaka dla ciebie roznica? A tak się zabezpieczysz na wypadek wiecznosci.  _________________
 Metodyści
 Polska Rada Ekumeniczna

|  
			| Śr lip 11, 2018 19:53 | 

|  
		|  |  
			| Małgosiaa Moderator 
   |   Re: Wiara a nauka, czyli zaplanowane działania czy przypadekZdaje się, chwat, że nie jest to tematem tego wątku i zgryźliwość jest co najmniej nie na miejscu, jeśli nie trollingiem. Proszę zaprzestać takich uwag.chwat napisał(a): Kozioł napisał(a): Żonaty jestem, a pastor mi do łóżka nie zagląda (ma własna zonę)Pierwszą żonę, może drugą, albo piątą. Rzeczywiście, lepiej nie zaglądać, tylko porozumiewawczo przymknąć oczko._________________
 Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter

|  
			| Śr lip 11, 2018 20:15 | 

|  
		|  |  
			| chwat 
   |   Re: Wiara a nauka, czyli zaplanowane działania czy przypadekUwaga, że pastor ma żonę, też ni w pięć ni w dziewięć nie pasuje do wątku.  Chyba widać jak na dłoni, że Kozioł nawet nie mając okazji, stara się skrytykować celibat i katolicyzm. Pastor ma żonę, więc nie zagląda mu do łózka, w domyśle w odróżnieniu księdza, który żony nie ma no i jedyne co mu pozostaje, to zaglądanie do łóżka innym. Stara śpiewka. A jak się Koziołowi odpowie, to potem leci do moderacji na skargę, że mu krzywdę robią  _________________
 Jeżeli Boga nie ma, to co jest?

|  
			| Śr lip 11, 2018 20:24 | 

|  
		|  |  
			| Małgosiaa Moderator 
   |   Re: Wiara a nauka, czyli zaplanowane działania czy przypadekNajwyraźniej jesteś przewrażliwiony. Ja tego tak nie odebrałam (odebrałam jako żart), a Kozioł wcale nie poleciał ze skargą i to już jest pomówienie. A pastor (na marginesie - wspaniały czlowiek) ma żonę, drugą, bo pierwsza zmarła. Zapominasz chyba, że w KK też są żonaci księża, w obrządku wschodnim.

|  
			| Śr lip 11, 2018 20:29 | 

|  
		|  |  
			| chwat 
   |   Re: Wiara a nauka, czyli zaplanowane działania czy przypadekMoże jestem przewrażliwiony, a może Ty zbyt mało wrażliwa.Nie zauważyłem, żeby odnoszono się personalnie do jakiegoś pastora i ja też nie miałem nikogo na myśli.
 Faktem jest, że małżeństwo nie jest w protestantyzmie nierozerwalne i nie jest sakramentem, więc słowo "żona" oprócz zbieżności, wyraża również coś innego. Warto pamiętać o tym w rozmowie.

|  
			| Śr lip 11, 2018 20:57 | 

|  
		|  |  
			| Małgosiaa Moderator 
   |   Re: Wiara a nauka, czyli zaplanowane działania czy przypadekTo nie jest watek o protestantyzmie, to po pierwsze. Po drugie: poważna dyskusja z Robkiem jest niemożliwa, a dodatkowo Robek nie prezentuje w żadnym wątku wiary katolickiej, więc bezsensowne jest odbieranie słów @Kozioł za przytyk. Koniec offtopu. _________________
 Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter

|  
			| Śr lip 11, 2018 21:02 | 

|  
		|  |  
			| Robek 
   |   Re: Wiara a nauka, czyli zaplanowane działania czy przypadekKozioł napisał(a): Z tego co piszesz, to jaka dla ciebie roznica? A tak się zabezpieczysz na wypadek wiecznosci.   Jeśli dla ciebie wszystkie religie są prawdziwe, to już nie wiem jak na to odpowiedzieć. No i wracając do głównego wątku, to jeszcze w średniowieczu to można było uznawać że to wszystko co istnieje zostało jakoś skonstruowane czy tam zaplanowane, i to nie przez jakiegoś coś, co sobie to wszystko stworzyło, i gdzieś tam sobie później poszło. Tylko przez jakiegoś Boga który ze swojej dobroci, dodatkowo stworzył dla ludzi Niebo i Piekło. Ale dzisiaj wszystko można wyjaśnić prawami fizyki, jak również jest ewolucja, więc żaden doskonały plan(przewidujący rodzenie sie co niektórych dzieci, wadami genetycznymi) nie jest już potrzebny._________________

|  
			| Śr lip 11, 2018 21:05 | 

|  
		|  |  
			| Kozioł 
   |   Re: Wiara a nauka, czyli zaplanowane działania czy przypadekRobek napisał(a): Jeśli dla ciebie wszystkie religie są prawdziwe, to już nie wiem jak na to odpowiedzieć.To jest twoje zdanie, a nie mój pogląd.  Robek napisał(a): No i wracając do głównego wątku.....W średniowieczu myślano, że połknięto wszystkie mądrości świata i mądrość ta trzeba chronić przed wypaczeniami. Dziś ludzie myślą to samo (a niewiadomych jest wg mnie znacznie więcej), tylko nie zabijają z tego powodu (choc głowy bym tu nie dał ...) .......... @Małgosiaa Pastor bez brody z ta blizna i usmiechem chyba wygląda znacznie lepiej. Jak myslisz?_________________
 Metodyści
 Polska Rada Ekumeniczna

|  
			| Śr lip 11, 2018 21:18 | 

|  
		|  |  
			| Robek 
   |   Re: Wiara a nauka, czyli zaplanowane działania czy przypadekKozioł napisał(a): To jest twoje zdanie, a nie mój pogląd.  No przecież samemu mówiłeś żebym przeszedł na Islam, czy na jaką inną religie, więc tobie bez różnicy, która jest prawdziwa. Kozioł napisał(a): W średniowieczu myślano, że połknięto wszystkie mądrości świata i mądrość ta trzeba chronić przed wypaczeniami. Dziś ludzie myślą to samo (a niewiadomych jest wg mnie znacznie więcej), tylko nie zabijają z tego powodu (choc głowy bym tu nie dał ...) Nie słyszałeś o czymś takim jak zamachy terrorystyczne? I o jakich niewiadomych mówisz? czyżby dziś ludzie wiedzieli o świecie mniej, niż w średniowieczu?_________________

|  
			| Śr lip 11, 2018 21:39 | 

|  
		|  |  
			| Kozioł 
   |   Re: Wiara a nauka, czyli zaplanowane działania czy przypadekRobek napisał(a): Nie słyszałeś o czymś takim jak zamachy terrorystyczne?Zamachy nie sa z powodu wiedzy, a z powodu polityki. Robek napisał(a): I o jakich niewiadomych mówisz? czyżby dziś ludzie wiedzieli o świecie mniej, niż w średniowieczu?Im więcej się ludzie rozglądają, tym więcej pytań mają. Nie zauważyłeś? Wątpię, czy ta gonitwa za króliczkiem kiedykolwiek sie skończy. Czy cos mi umknęło, czy ten 1% dopuszczalny przez ciebie dotyczy Boga "chrześcijańskiego", czy jakiegokolwiek?_________________
 Metodyści
 Polska Rada Ekumeniczna

|  
			| Śr lip 11, 2018 21:54 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach