Autor |
Wiadomość |
R27
|
 Re: Unia Europejska
Cytuj: Jednym słowem, niech podniesie czynsz wszystkim mieszkańcom.....bo z próżnego to i Salomon nie naleje albo zatrudni emerytki które nie mają nic do roboty oprócz siedzenia przed komputerem i narzekania że inni nie chcą pracować...najlepiej jako wolnotariuszki... wtedy czynsz będzie można obniżyć... że nie znajdzie chętnych? hmmm... w sumie racja.... więc niech im zaproponuje jakieś 500 zł ... też nie znajdzie? to może zmienić ustawą wiek emerytalny i wprowadzić np 80 lat.... odebrać emerytury 70latkom i zaproponować pracę za 500 netto.... przecież to taka wielka kwota że kobiety masowo rzucają pracę bo wolą mieć 500 złotych
|
Pt wrz 21, 2018 11:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Padre77 napisał(a): W takim razie odpowiedz na moje wyżej postawione pytanie. Żeby nie było wątpliwości to je tutaj przytoczę: Padre77 napisał(a): dlaczego w 2005 przy próbie przejęcia Berliner zeitunga był taki szum w Niemczech? Nie wiem czemu. Nie wgłębiłem się w sprawę i nie wydaje mi się, żeby rzeczywiście był jakiś wielki szum poza pogrążonymi w Schadefreude polskimi mediami „prawicowymi”. Jeśli masz jakieś dane potwierdzające, że było inaczej, przytocz.
|
Pt wrz 21, 2018 11:32 |
|
 |
Padre77
|
Widzę stała retoryka. Ok ja pass.
_________________ "Jeśli Mojżesza i Proroków nie słuchają, to choćby kto z umarłych powstał, nie uwierzą" (Lk 16,31)
|
Pt wrz 21, 2018 11:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
R27 napisał(a): Cytuj: Jednym słowem, niech podniesie czynsz wszystkim mieszkańcom.....bo z próżnego to i Salomon nie naleje albo zatrudni emerytki które nie mają nic do roboty oprócz siedzenia przed komputerem i narzekania że inni nie chcą pracować...najlepiej jako wolnotariuszki... wtedy czynsz będzie można obniżyć... że nie znajdzie chętnych? hmmm... w sumie racja.... więc niech im zaproponuje jakieś 500 zł ... też nie znajdzie? to może zmienić ustawą wiek emerytalny i wprowadzić np 80 lat.... odebrać emerytury 70latkom i zaproponować pracę za 500 netto.... przecież to taka wielka kwota że kobiety masowo rzucają pracę bo wolą mieć 500 złotych Opatentuj swój wynalazek i na pierwszy rzut wyślij do sprzątania swoją babcię lub mamę, jeśli jest już emerytką.
|
Pt wrz 21, 2018 11:52 |
|
 |
R27
|
ale to ty chcesz by kobiety pracowały za półdarmo bo inaczej czynsz ci podniosą
|
Pt wrz 21, 2018 11:56 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
feelek napisał(a): SweetChild napisał(a): Nie będą w stanie Nawet jeżeli sklep na Podlasiu przynosi większy zysk niż ten w Hamburgu? A który klient ma udziały w sieciówkach? Ja nie mam i siła nabywcza mojego portfela jest niezależna od zysków sklepu na Podlasiu czy w Hamburgu. Padre77 napisał(a): W takim razie odpowiedz na moje wyżej postawione pytanie. Żeby nie było wątpliwości to je tutaj przytoczę: Padre77 napisał(a): dlaczego w 2005 przy próbie przejęcia Berliner zeitunga był taki szum w Niemczech? Przytocz jeszcze ten szum.
|
Pt wrz 21, 2018 12:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
R27 napisał(a): ale to ty chcesz by kobiety pracowały za półdarmo bo inaczej czynsz ci podniosą 2100 zł minimalne wynagrodzenie, ogłaszane jako sukces przez dobrą zmianę według Ciebie to "półdarmo'"....minimalne wynagrodzenie nauczyciela stażysty, po wieloletnich studiach, w 2018r wynosi 2417zł.....według Ciebie to półdarmo, czy godziwe wynagrodzenie???
|
Pt wrz 21, 2018 12:25 |
|
 |
Padre77
|
SweetChild napisał(a): Przytocz jeszcze ten szum. Tutaj masz podobno badzo dobry: https://www.youtube.com/watch?v=2oMLHTyZQ4ESorki za offtop ale nie umiałem się powstrzymać.
_________________ "Jeśli Mojżesza i Proroków nie słuchają, to choćby kto z umarłych powstał, nie uwierzą" (Lk 16,31)
|
Pt wrz 21, 2018 12:30 |
|
 |
R27
|
Cytuj: 2100 zł minimalne wynagrodzenie, ogłaszane jako sukces przez dobrą zmianę według Ciebie to "półdarmo'"....minimalne wynagrodzenie nauczyciela stażysty, po wieloletnich studiach, w 2018r wynosi 2417zł.....według Ciebie to półdarmo, czy godziwe wynagrodzenie??? ale to ty twierdzisz że 500 zł jest na tyle atrakcyjne by rzucać pracę... to są twoje słowa... widocznie one nawet nie zarabiały tam te 1500 netto ale były na jakiś śmieciówkach.... o ile założy się jest że rzuciły pracę dla 500+
|
Pt wrz 21, 2018 12:36 |
|
 |
SweetChild
|
Dzięki, teraz mogę odpowiedzieć na Twoje pytanie: Padre77 napisał(a): dlaczego w 2005 przy próbie przejęcia Berliner zeitunga był taki szum w Niemczech? Pewnie po to, aby dzieci lepiej spały. Padre77 napisał(a): Sorki za offtop ale nie umiałem się powstrzymać. Kto z nas nigdy nie popełnił offtopa... Idź i nie offtopuj więcej 
|
Pt wrz 21, 2018 12:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
R27 napisał(a): Cytuj: 2100 zł minimalne wynagrodzenie, ogłaszane jako sukces przez dobrą zmianę według Ciebie to "półdarmo'"....minimalne wynagrodzenie nauczyciela stażysty, po wieloletnich studiach, w 2018r wynosi 2417zł.....według Ciebie to półdarmo, czy godziwe wynagrodzenie??? ale to ty twierdzisz że 500 zł jest na tyle atrakcyjne by rzucać pracę... to są twoje słowa... widocznie one nawet nie zarabiały tam te 1500 netto ale były na jakiś śmieciówkach.... o ile założy się jest że rzuciły pracę dla 500+ Dla kobiet pobierających na 2 dzieci po 500+, ich wynagrodzenie netto przy sprzątaniu za minimalną 2100 zł, jest jedynie większe o 600 zł, w przypadku 500+ na 3 dzieci wyższe jedynie o 100 zł....a gdzie koszty dojazdy czy drugiego śniadania.
|
Pt wrz 21, 2018 13:55 |
|
 |
subadam
|
To moze ja cos napisze widzac dalsze manewry polskiego rzadu w sprawie wykrecenia sie od skutkow art 7 i ew uchwaly na temat scislego powiazania rozdzialu funduszy unijnych z praworzadnoscia. To zakulisowe rozmowy na nieoficjalnym szczycie w Salzburgu i nagla wizyta premiera w gabinecie "emerytowanej" prof Gersdorf. Natychmiast przynioslo to skutek, bo skierowanie wniosku KE do Trybunalu Europejskiego wstrzymano w srode,ale ze oczywiscie rzad zadnego ustepstwa nie zrobil to skutek byl przejsciowy. Podobno w poniedzialek pozew zostanie skierowany do TE. Oczywiscie PiS liczy na wybory do Parlamentu Europejskiego i ew zmiane stanowiska nowo wybranej KE, ale moze byc tak ze niewiele to zmieni w europejskim widzeniu dzialan rzadow Polski i Wegier na niwie praworzadnosci. W Europie Zachodniej regula "prawo ponad wladza" jest dosc dobrze ugruntowana.
|
Pt wrz 21, 2018 19:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Najlepszy jak dotąd komentarz wygłosił chyba Ludwik Dorn, który nie dalej jak godzinę temu przed kamerami powiedział mniej więcej tak: czas kłamania i oszukiwania Junckera i Timmermansa się skończył.
Wygląda, że Kaczyński zna się na polityce zagranicznej, jak Macierewicz na obronności. A opozycja zdaje się dobrze to rozumie. I po prostu nie przeszkadza Kaczyńskiemu rządzić. Co powinno skończyć się dobrze - aczkolwiek ProxyOne rzucił coś w ten deseń, że jak polityka "wstawania z kolan" ostatecznie zbankrutuje, to na tej klęsce wizerunkowej PiSu swój kapitał zbiją narodowcy. I wtedy może być... no, różnie może być.
|
Pt wrz 21, 2018 19:56 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Na słowne przepychanki między użytkownikami jest przeznaczony osobny wątek w dziale Moderacja. Wszystkie posty tego typu przeniesione zostały do kosza. Nie mam czasu (już o tym mówiłam) bawić sie w przenoszenie do odpowiednich wątków i każdorazowo uwagi personalne będą tam lądowały.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Pt wrz 21, 2018 21:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ErgoProxy napisał(a): Najlepszy jak dotąd komentarz wygłosił chyba Ludwik Dorn, który nie dalej jak godzinę temu przed kamerami powiedział mniej więcej tak: czas kłamania i oszukiwania Junckera i Timmermansa się skończył.
Wygląda, że Kaczyński zna się na polityce zagranicznej, jak Macierewicz na obronności. A opozycja zdaje się dobrze to rozumie. I po prostu nie przeszkadza Kaczyńskiemu rządzić. Co powinno skończyć się dobrze - aczkolwiek ProxyOne rzucił coś w ten deseń, że jak polityka "wstawania z kolan" ostatecznie zbankrutuje, to na tej klęsce wizerunkowej PiSu swój kapitał zbiją narodowcy. I wtedy może być... no, różnie może być. Powiedział dokładnie czas okłamywania i oszukiwania Junckera i Timmermansa....czas oszukiwania o okłamywania tychże przez polski rząd.
|
So wrz 22, 2018 8:06 |
|
|
|