Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
IrciaLilith napisał(a):
Jeśli Advaita dostał ostrzeżenia a następnie bana za łamanie zasad pisowni to proszę o sprawiedliwe udzielanie ostrzeżeń innym użytkownikom robiącym znacznie bardziej rażące błędy.
Jak wyżej. Jeśli uważasz, że ktoś z użytkowników podobnie, jak Advaita stosuje jakieś celowe, złośliwe zabiegi, by utrudnić innym czytanie i cytowanie, to zgłoś takie posty. W tej chwili nie wiem, do kogo pijesz, więc jak mam się odnieść do tego argumentu?
Cytuj:
Moderator ma trudne zadanie i łatwo o posądzenie że posługuje się władzą do 'wygrywania' w dyskusji, niestety ten ban rodzi tego typu skojarzenia.
Zupełnie niesłusznie. To raczej Advaitę można posądzić o to, że wymusił na mnie bana, by od dyskusji uciec.

Przeemek napisał(a):
W wątku "Czy kult Maryjny jest dozwolony?" viewtopic.php?p=1017923#p1017923

Moderator Małgosiaa skomentowała moje posty i wystosowała subiektywną opinię, której treść jest wyciągnięciem zafaszłowanych wniosków
Czy Małgosia zastosowała tam jakieś środki moderatorskie? Jeśli uważasz, że Małgosia wyciąga zafaszłowane wnioski, to jest tam odfaszłuj. Nikt Ci nie broni podejmować z Małgosią polemiki.

So paź 20, 2018 13:14

Małgosiaa napisał(a):
Moderacja zwróciła uwagę Przeemkowi, że jego obrona, jakoby pisał "po polsku" jest nieuprawniona. Moderacja nie ma obowiązku poprawiania każdego przecinka, czy innego błędu, a że to w swoim czasie robiła, to inna sprawa. Zmienił się czas i zmieniło postępowanie: zwyczajnie moderacja nie ma na to czasu. Zapewniam, że w miarę możliwości posty zawierające rażące błędy, które spowodują niemożliwość zrozumienia treści, będą przenoszone do kosza bez uprzedzenia.
Uprasza się wszystkich użytkowników o stosowanie zasad pisowni w języku polskim.

To do czego uprasza się wszystkich użytkowników, to regulamin określa jako pisanie w języku polskim:

5. Językiem używanym na forum jest język polski. Dopuszcza się zamieszczanie krótkich wypowiedzi w języku obcym pod warunkiem, że autor przetłumaczy je na język polski.

Jedyne zastrzeżenia odnośnie ortografii w regulaminie odnoszą się do zasad pisowni słownictwa religijnego w dalszej części punktu 5.

Teraz udowodnij mi, że zacytowana przez ciebie moja wypowiedź, to nie jest język polski:

"to też taki wypracowany styl wypowiedzi, jak uważasz że możesz mieć rację?"

Jak nie udowodnisz, to przeproś i odwołaj brednie, i wyobrażenia które rozgłaszasz na temat języka jakiego używam w moich postach. To raz.

Dwa: Wycinane błędy powodujące niemożliwość zrozumienia treści, oczywiście będą poddawane twojej "obiektywnej" ocenie, szczególnie odnośnie moich postów?
Ocenie która często jest opierana na zafałszowanych wnioskach lub nie bierze pod uwagę wszystkich możliwych faktów i okoliczności. Co już wykazałem kiedy wystawiałaś oszczerczą opinię na temat możliwości interpretacji różnych tekstów przez moją osobę?
Więc kłamczucho wycofaj to i przeproś.

Trzy: Regulamin nie ma żadnych zastrzeżeń co do gramatyki i ortografi, oprócz wymienionych zasad pisowni słownictwa religijnego. Jeżeli by tak było, to forum dyskryminowało by chorych ludzi na dyslekcję, ludzi słabo wykształconych lub którzy nie ukończyli szkoły podstawowej i szukających Boga, dzieci dla których są dedykowane specjalne wątki. I nie byłoby to forum otwarte dla wszystkich. Tylko by było forum wzajemnej adoracji poglądów moderatora "Małgosiaa" z minimum wymaganiom wstępnym: "studia polonistyczne" lub przejście jakiegoś egzaminu z języka polskiego. Załóż sobie takie forum, jak masz problem z pisownią na tutejszym, w którym średnio co piąty użytkownik nie stosuje tych zasad.

Cztery: Po co te wyszukane i chamskie zagrywki, przestań się kamuflować za szukaniem błędów w mojej pisowni języka polskiego, by osiągnąć ostatecznie to do czego zmierzasz. Bo usłyszałaś parę gorzkich słów prawdy na temat organizaji z którą się indentyfikujesz, czyli komentarza który wyraziłem w wątku "o filmie Kler".
Tylko załóż od razu wątek lub zrób głosowanie pt.:
"Kto jest za wyrzuceniem Przeemka z forum łapka w górę".

Tylko, odpuść sobie te twoje analizy, z których wyciągasz nieuprawnione wnioski, warte zresztą tyle co "funt kłaków" i mające zerową wartość merytoryczną. Są czystym atakiem na moją osobę. "Dno bez dna" z tym twoim moderowaniem.

So paź 20, 2018 13:55
@Przeemek
Zawsze możesz zgłosić moderacji posty, które zostały usunięte, jeżeli będziesz miał zastrzeżenia dotyczące słuszności podjętych działań. Usunięte posty są dostępne do wglądu dla modów. Moderacja zespołowo analizuje zgłaszane uwagi przez użytkowników, także te dotyczące sposobu moderowania.

Natomiast jeżeli chodzi o uwagi językowe, nie jesteś pierwszą osobą z którą podjęto dyskusję na ten temat, nie masz obowiązku reakcji, ale może spróbowałbyś w takiej sytuacji ustosunkować się do zarzutów, redagując tekst w zmienionej formie na potrzeby rozmówcy, skoro zasygnalizował, że jego zdaniem wypowiedź jest nieczytelna? Nie dostałeś od @Małgosii ostrzeżeń za podejście do zasad pisowni języka polskiego, nie wiem zatem, czy na pewno zasadne jest twierdzenie, że jej intencją jest doprowadzenie do wyrzucenia @Przeemka z forum, choć w Twoim odbiorze może to tak wyglądać.

So paź 20, 2018 22:53

Potrzebuję określenia w których działach nie mogę pisać, bo są tylko dla chrześcijan/ osób wierzących, oraz jak definiujemy osobę wierzącą, bo tak się składa że od pewnego czasu nie jestem ateistką, gdy się jeszcze za ateistkę uważałam ani jeden mój post nie został usunięty także z działów typowo dla katolików, gdzie potrafiłabym to zrozumieć, do tego wydawało mi się że to forum dla każdego i proszę o wyjaśnienie jak to właściwie jest.

Nazwanie czegoś/kogoś głupim lub mądrym, dobrym lub złym, prawdziwym czy fałszywym, itd, nie ma na to wpływu, tylko na to jak to subiektywnie odbieramy i jak to odbiorą inni...

N paź 21, 2018 14:34
Moderator

O tym jest napisane w regulaminie, który zaakceptowałaś rejestrując się na forum. Wpis w regulaminie, na ten temat, jest w kolorze czerwonym.

N paź 21, 2018 14:49

Cytuj:
Ten dział poświęcony rozmowom na temat prawd wiary Kościoła katolickiego.

Ponieważ źródłem wiary Kościoła jest Objawienie, dyskusja o prawdach wiary wymaga przyjęcia Objawienia jako podstawy do dyskusji. Innymi słowy - w tym dziale nie rozważamy punktu widzenia ateistycznego, nie kwestionujemy Pisma Świętego jako Słowa Bożego i nie rozważamy jego historyczności, ani też innych kwestii obocznych.

Temat rozmowy jest poważny - więc zależy nam, żeby również rozmowa była poważna i przede wszystkim merytoryczna. Poglądy na niektóre problemy wiary różnią się w poszczególnych wspólnotach chrześcijańskich czy wywodzących się z chrześcijaństwa. Uważamy, że o tych różnicach można rozmawiać, ale zależy nam, by podstawą rozmowy był wzajemny szacunek, argumenty i czytanie wypowiedzi rozmówcy. Wypowiedzi wykraczające poza te ramy będą usuwane.

Oczywiście obowiązują tu te same zasady, jak na całym forum, w kwestii kultury wypowiedzi, unikania uwag prywatnych i innych kwestii już wspomnianych w regulaminie ogólnym

Tak się składa że z tego co pamiętam moją wypowiedź nie podpadała ona pod te zasady, choć oczywiście mogę się mylić i jeśli możesz to przypomnij mi co takiego napisałam ,abym mogła z tego wyciągnąć wnioski na przyszłość.

Generalnie może nie wierzę w Objawienie, ale raczej nie mam problemu z przyjmowaniem różnych założeń, tak samo kwestia traktowania Biblii, być może tym razem o tym zapomniałam, ale serio nie kojarzę dobrze tego posta.

Nazwanie czegoś/kogoś głupim lub mądrym, dobrym lub złym, prawdziwym czy fałszywym, itd, nie ma na to wpływu, tylko na to jak to subiektywnie odbieramy i jak to odbiorą inni...

N paź 21, 2018 15:10
Moderator

Zauważ, że różnice zdań mogą występować pomiędzy tymi, którzy uznają Objawienie, a więc także piekło i niebo. Ty to zakwestionowałaś sprowadzając do metafory, dlatego wpis trafił do kosza, jako niezgodny z zasadami działu.
Gdyby Twój post był np. w "Wierzyć, nie wierzyć" lub "Wiara i prawda", pozostałby na forum.

N paź 21, 2018 16:54

Ok, tylko zauważ że gdy dopytywałam się właśnie o to jak traktować ideę piekła, czy jako miejsca z fizycznym cierpieniem , czy jako metaforę obrazującą stan oddzielenia od Boga to właśnie osoby wierzące stwierdziły, że każdy rozsądny człowiek wie że to metafora, ale skoro jest to niezgodne z Objawieniem to proszę o skasowanie wszelkich moich i nie tylko moich postów z tego działu insynuujących że piekło można rozumieć metaforycznie, bo jednak serio jest to miejsce fizycznego cierpienia oraz wskazać wszystkim, którzy propagują tego typu myślenie odpowiednią naukę Kościoła katolickiego oraz innych wyznań uznających Objawienie, co by nie było takich sytuacji że ktoś tak jak ja uznał że można to w ten sposób interpretować.

N paź 21, 2018 17:16
Moderator

Zamiast sugerować się tym, co ktoś z wierzących napisał, warto zajrzeć do KKK, szczególnie jeśli chcesz pisać w tych dwóch działach i nie być narażoną na wycięcie posta.

N paź 21, 2018 17:37

Małgosiu, wybacz ,ale chyba źle szukam, bo mi wychodzi że piekło to stan oddzielenia od Boga ,a ogień jest metaforą, tak jak to opisała Alus, coś palącego jak ogień, coś będącego jak wrzucenie w ciemność - jeśli się mylę to bądź tak miła i podaj odpowiedni fragment który mówi, że jednak jest to miejsce fizycznego cierpienia i będąc konsekwentną powycinaj lub odpowiednio oznacz te fragmenty postów które tak jak ja insynuują że to metafora, bo chciałabym w końcu wiedzieć jak to naprawdę wygląda, choćby z babskiej ciekawości.

N paź 21, 2018 18:03
Moderator

Ogień metaforą, a nie piekło. Ty napisałaś, że piekło i niebo to metafory. Widzisz różnicę?

N paź 21, 2018 18:11
zefciu napisał(a):
IrciaLilith napisał(a):

Moderator ma trudne zadanie i łatwo o posądzenie że posługuje się władzą do 'wygrywania' w dyskusji, niestety ten ban rodzi tego typu skojarzenia.
Zupełnie niesłusznie. To raczej Advaitę można posądzić o to, że wymusił na mnie bana, by od dyskusji uciec.

Zefciu, z pełnym szacunkiem, ale odniosłem odmienne wrażenie. Przed nokautem uratowałeś się banem. :) Z ciekawością czekam na dalszy ciąg dyskusji, której jak się domyślam, nie przerwie brak przecinka czy spacji.

N paź 21, 2018 19:58

Małgosiaa napisał(a):
Ogień metaforą, a nie piekło. Ty napisałaś, że piekło i niebo to metafory. Widzisz różnicę?

Metafory jako twierdzenie że to fizyczne miejsca, dla mnie Niebo to stan zjednoczenia z Bogiem a piekło stan oddzielenia od Boga, nie jako konkretne miejsca, bo o tym po prostu nic nie wiadomo, jak byk stoi że 'Królestwo Boże jest w was' i 'Królestwo mego Ojca jest nie z tego świata', zgadza się?

Co do dyskusji Advaity z Zefciem też odniosłam wrażenie, że Zefcio użył władzy aby wygrać, bo nigdy wcześniej nikt nie dostał w taki sposób bana i mam nadzieję że Advaita do niej wróci i może skoro Zefcio jest osobiście zaangażowany to tą konkretną dyskusję powinien moderować ktoś inny, aby nie było tego typu posądzeń?

N paź 21, 2018 21:49
Przeemek – zgodnie z regulaminem Małgosiaa może się nie przejmować i całe Twoje posty, w których wskutek niechlujstwa i pogardy dla interlokutorów zagubiłeś gramatyczną składność wywalać do kosza. Małgosiaa jednak czyni ten wysiłek i stara się poprawiać Twoje posty. Należy się jej od Ciebie podziękowanie.

nolda – powtarzam. Problem z postami Advaity nie był taki, że gdzieś tam „brakowało przecinka czy spacji”. Problem był taki, że on w sposób celowy i aktywny dodawał spacje, które utrudniały cytowanie.

Pn paź 22, 2018 7:28

Hmm dodawanie spacji utrudniało cytowanie. To ciekawe, przecież przycisk "cytuj" wrzuca wszystko co się zaznaczyło bez względu ile tam spacji ktoś naprodukował, więc twierdzenie, że dodawanie spacji utrudniało cytowanie to bzdura.

Pn paź 22, 2018 9:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282 ... 437  Następna strona