Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 23:46

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Następna strona
 Stop PiSlamizacji Polski 
Autor Wiadomość
Post Re: Stop PiSlamizacji Polski
Małgosiaa napisał(a):
@Believing
Zanim naskoczysz na @Kael, zapoznaj się z tematem, a konkretnie z postem @IrciLilith na str. 1, do którego @Kael odniosła się emocjonalnie.

Po pierwsze, nie naskakuję na kogokolwiek.
Po drugie, melduję wykonanie zadania zapoznania i rozpoznania:
viewtopic.php?p=1018659#p1018659

Nadal podtrzymuję że Kael tą wypowiedzią:
Cytuj:
kazdy Polak musi jesc przynajmniej raz na tydzien schabowego z wodka zeby wykazac swoja polskosc rodzimym "patryotom - idiotom"?

naruszyła moje dobra dotyczące Polskości i patriotyzmu.

Albo coś z tym zrobisz jako moderator, albo nie.
Wybór należy do Ciebie.

N paź 28, 2018 13:49
IrciaLilith napisał(a):
Jako że miałam przyjemność mieszkać w kilku różnych miejscach Europy i nie tylko powiem tak : nie mam nic przeciwko imigrantom, ale pod warunkiem, że będą oni szanować naszą kulturę oraz przestrzegać naszego prawa jako nadrzędnego. Jeśli jakieś obowiązujące u nas prawa człowieka czy obywatela są sprzeczne z ich religią czy ideologią niech nie przyjeżdżają i tyle. Mają prawo do kultywowania swojej tradycji, ale nie do narzucania nam zmiany swojej, to oni są gośćmi, to im odpowiada nasz poziom cywilizacyjny i to my mamy prawo domagać się, aby oni dostosowali się do nas a nie w drugą stronę. (...)
Co do imigrantów z krajów islamskich - jestem za wolnym wjazdem na zasadzie przyjęcia polskiej gościnności czyli witamy wódeczką, goloneczką i schabowym... Sorry - taka kultura

Moja wypowiedz, zle zacytowana zreszta (zglaszam manipulacje Believing, to bylo pytanie i to retoryczne a nie twierdzenie) urazila uczucia Believing, a IrciaLilith ma racje? Im ktos bardziej egzotyczny, tym predzej robimy test adaptacyjny z wodka, bo na tym polega polska goscinnosc? Dziwne, ze (pomijajac moja osobe, bo alkoholu praktycznie nie uzywam) znam wielu Polakow w Polsce, u ktorych wodki nie uswiadczysz. A goscinni sa. Moze to tez jakas ukryta niepolska opcja wedlug klasyfikacji IrciLilith i pewnie twojej?

To naprawde nie mamy zadnej plaszczyzny porozumienia.

A, i nie bede zasmiecac tego watku dyskusja o Nord Stream 2.

N paź 28, 2018 13:59
Moderator

@Believing
Jeśli miałabym "coś z tym zrobić", to raczej z wypowiedzią Irci. Uważam jednak, że żadna z wypowiedzi nie "zasługuje" na moją interwencję, gdyż:
a) wypowiedź Irci rozumiem jako żart w kontekście dawnej tradycji (faktem jest, że gościnność polska w czasach komuny polegała na przyjęciu gości przy suto zastawionym stole i z alkoholem)
b) wypowiedź Kael nie uwłacza polskości, bo nie jest zarzutem, co wyżej wyjaśniła. Bez tego wyjaśnienia nie odebrałam jej negatywnie.
Twój brak reakcji na to, co napisała Ircia, i ostra reakcja na to, co napisała Kael, świadczy o uprzedzeniach do Kael z powodu różnicy zdań na temat imigrantów.
Sprawę uważam za zamkniętą i kolejne posty dotyczące jej będą usuwane.

N paź 28, 2018 15:59
Ziew. To może ja przetestuję zdolność czytelników do adaptacji kulturowej: otóż proroka Mahometa, którego, nieprawdaż, ożeniono z sześciolatką, a on kulturalnie odczekał całe trzy lata, zanim zabrał się do pożycia małżeńskiego (co poświadczają sami muzułmanie, bodaj w Hadisach to jest), nie wolno już w Zjednoczonej Europie nazywać pedofilem bezkarnie. Nie jest to bowiem stanowisko obiektywne, nie bazuje na faktach i godzi w wolność wyznania, wobec czego wykracza poza granice wolności słowa.

Jakby co, to proszę pamiętać, że ja głosowałem przeciwko akcesji. :P

N paź 28, 2018 20:26
ErgoProxy napisał(a):
Ziew. To może ja przetestuję zdolność czytelników do adaptacji kulturowej: otóż proroka Mahometa, którego, nieprawdaż, ożeniono z sześciolatką, a on kulturalnie odczekał całe trzy lata, zanim zabrał się do pożycia małżeńskiego (co poświadczają sami muzułmanie, bodaj w Hadisach to jest), nie wolno już w Zjednoczonej Europie nazywać pedofilem bezkarnie. Nie jest to bowiem stanowisko obiektywne, nie bazuje na faktach i godzi w wolność wyznania, wobec czego wykracza poza granice wolności słowa.

Nie zapominaj, że w tamtych czasach i tradycji tamtych ludów małżeństwo, gdy średnia wieku oscylowała w okolicach 40 lat, współżycie seksualne 12 latką stanowiło normę.
A w Polsce 13 letnią Jadwigę wydano za 34 letniego Jagiełłę.....też pedofila?

Pn paź 29, 2018 8:49

ErgoProxy napisał(a):

Echm, ale zdajesz sobie sprawę, że akcesja nie ma tutaj nic do rzeczy...? Ponieważ wyrok padł w ECHR a nie w ECJ...który to ECHR operuje na bazie Europejskiej konwencji praw człowieka...którą to ratyfikowały wszystkie kraje Rady Europy... czyli również takie kraje jak Szwajcaria, Turcja czy Rosja?

Pn paź 29, 2018 9:55
towarzyski_pelikan napisał(a):
Osobiście korzystam ze stronki:
https://migracje.gov.pl/statystyki/zakr ... el=1.29053

Tam ładnie można sobie przeanalizować wszystko na mapkach, wykresach i tabelach.
Obawiam się imigrantów z takich krajów jak Pakistan (...)
Ta stronka pokazuje, że w całej Polsce z Pakistanu mamy na stałe całe 1447 imigrantów. Więc ciężko mi wierzyć, że pelikan rzeczywiście z tej stronki korzysta.

@Alus – nie chodzi o to, czy autorka miała rację nazywając Mahometa pedofilem, tylko czy miała prawo do takiej wypowiedzi. No chyba że postulujesz, że można komuś zakazać się mylić.

Pn paź 29, 2018 10:12
Iago, teraz już wiem. Dzięki za naprostowanie. :)

Pn paź 29, 2018 10:13

Believing napisał(a):
Małgosiaa napisał(a):
@Believing
Zanim naskoczysz na @Kael, zapoznaj się z tematem, a konkretnie z postem @IrciLilith na str. 1, do którego @Kael odniosła się emocjonalnie.

Po pierwsze, nie naskakuję na kogokolwiek.
Po drugie, melduję wykonanie zadania zapoznania i rozpoznania:
viewtopic.php?p=1018659#p1018659

Nadal podtrzymuję że Kael tą wypowiedzią:
Cytuj:
kazdy Polak musi jesc przynajmniej raz na tydzien schabowego z wodka zeby wykazac swoja polskosc rodzimym "patryotom - idiotom"?

naruszyła moje dobra dotyczące Polskości i patriotyzmu.

Zadanie zapoznania i rozpoznania wykonane na mierny :(

Obrazą jest sprowadzanie istoty polskiej kultury do zapijania schabowego wódką :evil: Można jedynie mieć nadzieję, że była to metafora (moim zdaniem niezbyt udana).

Pn paź 29, 2018 11:06

Widziałam dzisiaj Pakistańczyka. Cejrowski ma rację.

Pn paź 29, 2018 18:21
W czym WC ma rację?
A wysłałaś mu zdjęcie i namiary na tego człowieka? I skąd wiesz, że to Pakistańczyk?

Pn paź 29, 2018 18:53

Kael napisał(a):
W czym WC ma rację?
A wysłałaś mu zdjęcie i namiary na tego człowieka? I skąd wiesz, że to Pakistańczyk?

W tym, że PiS masowo sprowadza imigrantów z terrorystycznych państw. Poznałam po wyglądzie i języku. Słucham dużo pakistańskiej muzyki.

Pn paź 29, 2018 18:59
Jeden Pakistańczyk to "masowo"?
A poza tym to mi ręce opadają, bo bez tych emigrantów zarobkowych wszystkie gospodarki miałyby duże problemy. Ale widzę, że muzyka pakistańska jest ok, ale żywy Pakistańczyk na polskiej ulicy to już niedopuszczalna inwazja.

Pn paź 29, 2018 19:20

Kael napisał(a):
Jeden Pakistańczyk to "masowo"?

Skoro nawet w takiej dziurze, w której mieszkam, dojrzałam Pakistańczyka, to ile ich musi być w takiej Warszawie. Ło panie, strach się bać :olaboga:
Cytuj:
A poza tym to mi ręce opadają, bo bez tych emigrantów zarobkowych wszystkie gospodarki miałyby duże problemy.

Pragnę zwrócić uwagę, że jest szalenie istotna różnica pomiędzy Ukraińcem a Pakistańczykiem.
Cytuj:
Ale widzę, że muzyka pakistańska jest ok, ale żywy Pakistańczyk na polskiej ulicy to już niedopuszczalna inwazja.

Pakistańczyk na odległość mi nie zagraża. Możemy się nawet zaprzyjaźnić. Bo ja nie mam nic do Pakistańczyków. Boję się tylko, że Pakistańczyk w liczbie znacząco mnogiej zniszczy moją kulturą, zamiast się do niej dostosować.

Pn paź 29, 2018 19:41

Jakos w innych krajach nie niszczy.
Zradykalizowani zamachowcy to nie sa Pakistanczycy.
Raczej Arabowie niz Hindusi, ktorych zatrzesienie przebywa np w Anglii czy u mnie w Kanadzie jako ze byli czlonkiem Commonwealth.
Poza tym czy potrafisz odroznic Pakistanczyka od Indonezyjczyka czy od Hindusa z Pld Afryki, a ich wszystkich od Arabow ?
A moze to byl Hindus z Goa, i w dodatku katolik bo to byla kolonia portugalska ? :)
Mialem takich sasiadow, z ktorymi popijalismy Cuba Libre a nasze zony sprzedawaly sobie nawzajem tajniki kuchni indyjskiej i polskiej.

Pn paź 29, 2018 21:19
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Następna strona