Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
towarzyski_pelikan
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Małgosiaa napisał(a): Twoją intencją było obrażenie i za to dostałas ostrzeżenie. A w jaki sposób weryfikujesz, że moją intencją było obrażenie, a intencją Kael, kiedy nazwała mnie "egzotycznym ptakiem" nie było obrażenie? Wyraźnie podkreślałam mój głęboki patriotyzm, o czym Kael doskonale wiedziała, zatem nazywając mnie "egzotycznym ptakiem" z premedytacją obraziła moje uczucia patriotyczne. Brzydzę się multikulturalną egzotyką i nie życzę sobie takiego przerabiania mojego nicka. Zrozumiane?
_________________ Nie będzie mason pluł nam w twarz, ni dzieci nam tumanił!
|
Cz lis 01, 2018 21:37 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Koniec awanturowania się. Nie zmienię decyzji.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Cz lis 01, 2018 21:40 |
|
 |
towarzyski_pelikan
|
Czyli nic się nie zmieniło na tym forum. Jak było polowanie na pelikany, tak jest. Pelikan zdołała zmienić o 180st swoje poglądy, a cały czas się ją nęka. Najwyraźniej nie za poglądy, za to, kim jest.
|
Cz lis 01, 2018 21:43 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Biedna pelikan. Na każdym forum ją nękają Zauważ, że dopóki nie obrażałaś nikogo (po powrocie) i nie awanturowałaś się, nie było żadnego polowania. Sama szukasz guza. Zapewniam Cię, że jeśli będziesz się zachowywać tak jak zaraz po powrocie, nic Ci nie grozi. Natomiast jeśli pociągniesz swoje ostatnie zachowanie, nie będę z Toba dyskutować, jak to czyniono na innym forum. O tym byłaś poinformowana na początku, a ja jestem konsekwentna.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Cz lis 01, 2018 21:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
towarzyski_pelikan napisał(a): Pelikan zdołała zmienić o 180st swoje poglądy To ciekawe. Bo gdzie indziej twierdziła pelikan, że wcale nie zmieniła o 180 stopni, tylko trochę wyewoluowała. Cytuj: a cały czas się ją nęka. Najwyraźniej nie za poglądy, za to, kim jest. Oczywiście, że nie za poglądy. Ale też nie za to „kim jest”, bo przecież nikt jej tutaj nie zna osobiście. pelikan jest „nękana” za to, że przedstawia swoje prywatne widzenia jako dowody; za to że uważa się za mądrzejszą od wszystkich oraz za to, że obraża innych.
|
Pt lis 02, 2018 7:19 |
|
|
|
 |
towarzyski_pelikan
|
zefciu napisał(a): To ciekawe. Bo gdzie indziej twierdziła pelikan, że wcale nie zmieniła o 180 stopni, tylko trochę wyewoluowała. Co ja sądzę to nie jest tutaj ważne, ważne co inni widzą. Dla innych to zmiana totalna. Cytuj: Oczywiście, że nie za poglądy. Ale też nie za to „kim jest”, bo przecież nikt jej tutaj nie zna osobiście. pelikan jest „nękana” za to, że przedstawia swoje prywatne widzenia jako dowody; za to że uważa się za mądrzejszą od wszystkich oraz za to, że obraża innych. A w czym gorsze jest przedstawianie jako dowodów swoich prywatnych widzeń od przedstawiania jako dowodów cudzych widzeń? Mam wysokie poczucie własnej wartości. A jeśli naprawdę się uważam za mądrzejsza od kogos, to co komu do tego? Są ludzie, od których uważam się za wyższą, szczuplejszą, ładniejszą, mądrzejszą, a są tacy, w stosunku do których się uważam za niższą, grubszą, brzydszą i głupszą. I ja nikogo nie obrażam, tylko ludzie się czują obrażeni tym, co mówię. Nie mam nad nikim takiej władzy emocjonalnej, żeby kogoś obrazić.
|
Pt lis 02, 2018 19:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
towarzyski_pelikan napisał(a): Co ja sądzę to nie jest tutaj ważne, ważne co inni widzą. Dla innych to zmiana totalna. Niezbyt orientuję się w Twoich wcześniejszych poglądach, niemniej "nowe", które zaprezentowałaś w swoim temacie, balansują na granicy trollerki. towarzyski_pelikan napisał(a): I ja nikogo nie obrażam, tylko ludzie się czują obrażeni tym, co mówię. Nie mam nad nikim takiej władzy emocjonalnej, żeby kogoś obrazić. No tak, w więzieniach siedzą sami niewinni  . Wycięłam w Twoim poście obraźliwy zwrot, który godzi w drugiego człowieka, więc mi tu nie czaruj, że nikogo nie obrażasz. W zakresie obrażania nie jesteśmy adwokatami we własnej sprawie, tu znaczenie ma ogół przyjętych norm kulturowych, uderzając w cudzą godność osobistą, musisz się liczyć z możliwymi konsekwencjami . Mamy zapisane w regulaminie, że wypowiedzi o charakterze obraźliwym są zabronione, zatem jeżeli nie jesteś pewna, czy Twoja wypowiedź nie jest obraźliwa wobec dyskutanta, po prostu jej nie publikuj. Masz również prawo zgłaszać wypowiedzi, które są obraźliwe wobec Ciebie.
|
Pt lis 02, 2018 20:05 |
|
 |
towarzyski_pelikan
|
Mrs_Hadley napisał(a): Niezbyt orientuję się w Twoich wcześniejszych poglądach, niemniej "nowe", które zaprezentowałaś w swoim temacie, balansują na granicy trollerki. Za stare poglądy też zyskałam łatkę trolla. Tak więc chyba ze mną coś nie tak  Za co się nie wezmę, to strolluję. Cytuj: Wycięłam w Twoim poście obraźliwy zwrot, który godzi w drugiego człowieka, więc mi tu nie czaruj, że nikogo nie obrażasz. Serio nazwanie kogoś "stetryczałym nudziarzem" godzi w drugiego człowieka bardziej niż przypisywanie mu tendencji neonazistowskich? W dziwnych czasach żyjemy. Cytuj: W zakresie obrażania nie jesteśmy adwokatami we własnej sprawie, tu znaczenie ma ogół przyjętych norm kulturowych, uderzając w cudzą godność osobistą, musisz się liczyć z możliwymi konsekwencjami . Mamy zapisane w regulaminie, że wypowiedzi o charakterze obraźliwym są zabronione, zatem jeżeli nie jesteś pewna, czy Twoja wypowiedź nie jest obraźliwa wobec dyskutanta, po prostu jej nie publikuj. Masz również prawo zgłaszać wypowiedzi, które są obraźliwe wobec Ciebie. Tylko sęk w tym, że dla każdego człowieka coś innego jest obraźliwe. Więc, nigdy nie jestem pewna, czy moja wypowiedź może być obraźliwa dla dyskutanta. Musiałabym w związku z tym na wieki wieków zamilknąć. Zgłosiłam obraźliwe przerabianie mojego nicka (nagminnie się zdarza w wątku Stop PiSlamizacji Polski). Nazywano mnie tam egoztycznym ptakiem, ptaszydłem, (nie)towarzyskim pelikanem. Nie żebym się obrażała (bo nikt nie ma nade mną takiej mocy), ale obiektywnie rzecz biorąc postrzegam tego typu określenia jako obraźliwe. Czy mogę liczyć na interwencję moderacji w tej sprawie? 
|
Pt lis 02, 2018 20:24 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
towarzyski_pelikan napisał(a): Nazywano mnie tam egoztycznym ptakiem, ptaszydłem, (nie)towarzyskim pelikanem. Nie żebym się obrażała (bo nikt nie ma nade mną takiej mocy), ale obiektywnie rzecz biorąc postrzegam tego typu określenia jako obraźliwe. Czy mogę liczyć na interwencję moderacji w tej sprawie? Z kontekstu wypowiedzi, w których uzyto tych opkreśleń, nie wynika, aby adwesarz zamierzam Ciebie obrazić, dlatego interwencji nie będzie. W zgloszeniach nie widzę, abyś cokolwiek zgłaszała. Posty zgłasza się przyciskiem z wykrzyknikiem (na dole postu po prawej stronie).
|
Pt lis 02, 2018 20:29 |
|
 |
towarzyski_pelikan
|
Małgosiaa napisał(a): Z kontekstu wypowiedzi, w których uzyto tych opkreśleń, nie wynika, aby adwesarz zamierzam Ciebie obrazić, dlatego interwencji nie będzie. W zgloszeniach nie widzę, abyś cokolwiek zgłaszała. Posty zgłasza się przyciskiem z wykrzyknikiem (na dole postu po prawej stronie). Jak dla mnie wynika. Czy w regulaminie jest mowa o tym, że dana wypowiedz zostaje uznana za obraźliwą, jeśli tak wynika z kontekstu w oczach moderatora? Czy to aby obiektywne? Dziękuje. Zgłosiłam stosowne posty. Mam nadzieję, że osoby, których wypowiedzi mnie oficjalnie ubodły, zostaną ukarane.
|
Pt lis 02, 2018 20:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
towarzyski_pelikan napisał(a): Serio nazwanie kogoś "stetryczałym nudziarzem" godzi w drugiego człowieka bardziej niż przypisywanie mu tendencji neonazistowskich? W dziwnych czasach żyjemy. Określenie, którego użyłaś, nie miało pozytywnych konotacji i kwalifikuje się pod ad personam. Nie ma znaczenia, czy coś innego jest bardziej obraźliwe czy mniej, zwłaszcza że przypisywanie komuś pewnych tendencji nie jest równoznaczne z udowodnieniem, że faktycznie wyznaje daną ideolo. towarzyski_pelikan napisał(a): nigdy nie jestem pewna, czy moja wypowiedź może być obraźliwa dla dyskutanta. Musiałabym w związku z tym na wieki wieków zamilknąć. Jeżeli nie jesteś pewna, czy dana wypowiedź może być obraźliwa, poproś o konsultację osobę postronną, by Ci doradziła. Problemy się rozwiązuje, zatem jeżeli zależy Ci na dyskusji z tutejszymi użytkownikami forum, zadbaj o dobrą komunikację, sygnalizując ewentualne trudności. Zakładam oczywiście dobrą wolę. towarzyski_pelikan napisał(a): obiektywnie rzecz biorąc postrzegam tego typu określenia jako obraźliwe. Zatem proszę o zgłaszanie obraźliwych postów metodą wskazaną przez @Małgosięę, każde zgłoszenie jest analizowane przez moderację. Jeżeli reakcja będzie inna niż oczekiwana, nie jest to jeszcze zielone światełko, że można innych obrażać, bo modzi na to pozwalają.
|
Pt lis 02, 2018 20:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Stop PiSlamizacji Polski
ErgoProxy napisał(a): Tradycja, którą przywołałaś, jest pogańska. Poniekąd cieszy mnie, że [ciach... obrażanie uczuć religijnych. Następnym razem będą wyciągnięte konsekwencje.M.] chrystianizacja poważnego zwyczaju - w końcu chodzi o cienie umarłych przodków - nie powiodła się w przypadku twojej rodziny. Nie religijnych, tylko, ewentualnie, chrześcijańskich konkretnie, bo religia to pojęcie szersze, niż bajania księdza Oko o niemieckich burdelach. Uczucia religijne żywione przez ludzi różnych wyznań mogą być skonfliktowane, bo np. poganina, niekoniecznie rodzimowiercę nawet, może obrażać sposób traktowania przez chrześcijan tego, co on wyznaje i co jest mu duchowo bliskie. Czort wie, jak rozstrzygać takie dylematy, szczególnie, gdy regulamin miejsca jest niechlujny; ale nie o to chodzi. Chodzi o to, że poganin ma prawo - moralne co najmniej - do stosowania adekwatnych określeń na takie etycznie nędzne praktyki, jak odpędzanie Duchów Przodków od rodzinnego stołu. W kontekście religijnym jest to chamstwo i barbarzyństwo, obojętne, czy się to komu podoba, czy nie. A jak się komuś nie podoba, to ja tak czuję i to właśnie niniejszym publicznie wyznaję.
|
So lis 03, 2018 17:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
towarzyski_pelikan napisał(a): A w czym gorsze jest przedstawianie jako dowodów swoich prywatnych widzeń od przedstawiania jako dowodów cudzych widzeń? Jest tak samo złe. Zatem Twoje przedstawianie jako dowodów np. widzeń Cejrowskiego (który z Ameryki Środkowej widzi te miliony Pakistańczyków napływające do Polski) traktowane jest na forum tak samo. Cytuj: Nie mam nad nikim takiej władzy emocjonalnej, żeby kogoś obrazić. Stwierdzenie, że jakaś Twoja wypowiedź jest obraźliwa nie jest oceną, czy masz, czy nie masz zdolności honorowej, by kogoś obrazić. Jest oceną samej wypowiedzi, iż w języku polskim uchodzi ona za obraźliwą.
|
Pn lis 05, 2018 7:53 |
|
 |
towarzyski_pelikan
|
Małgosiaa napisał(a): Od dłuższego już czasu (kilka dni) podejrzewam, że trollujesz, a tu się przyznałaś. Koniec tematu. ZAMYKAM.
A co to ma być? Małgosia się obraziła, że ignorowałam jej "rzeczowe" komentarze? Czy może rzeczywiście się, gdzieś przyznałam do trollowania? A le w takim razie, czemu usunęłaś ten post? 
|
Pn lis 05, 2018 17:56 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
towarzyski_pelikan napisał(a): A co to ma być? Małgosia się obraziła, że ignorowałam jej "rzeczowe" komentarze? Nie pochlebiaj sobie. towarzyski_pelikan napisał(a): Czy może rzeczywiście się, gdzieś przyznałam do trollowania? A le w takim razie, czemu usunęłaś ten post? Kpisz czy o drogę pytasz? Jeden Pakistańczyk i dwie kobiety w burkach zagrożeniem globalnym..., pas cnoty..., no i rozważanie hipotetycznych sytuacji jest trollowaniem. I nie próbuj się awanturować,. Decyzja o zmaknięciu tematu jest ostateczna, a ewentualne awanturnictwo zostanie usankcjonowane regulaminowo.
|
Pn lis 05, 2018 18:25 |
|
|
|