Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 13:20

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Następna strona
 Stop PiSlamizacji Polski 
Autor Wiadomość

Post Re: Stop PiSlamizacji Polski
Małgosiaa napisał(a):
Jezus Chrystus nie dzielił się opłatkiem w Wigilię Bożego Narodzenia i nie śpiewał kolęd. To jest tradycja Kościoła i w dodatku katolickiego w Polsce (dzielenie się opłatkiem). Zdecyduj się więc.
Dodatkowo, skoro odrzucasz innych z zasady, bo są muzułmanami, to odrzucasz Jezusa Chrystusa. I nie chrzań mi tu głupot, że w polskiej szkole nie śpiewa się kolęd tam, gdzie są muzułmańskie dzieci.

Dzielenie się opłatkiem i śpiewanie kolęd jest tradycją chrześcijańską, czy katolicką, jak tego chcesz. Nie mam z tym żadnego problemu.Dla mnie opłatek nie jest Ciałem Chrystusa jak dla Was katolików, ale jest symbolem pokoju, pojednania. Najmocniej przepraszam, jeśli Cię obraża, że nie będąc katoliczką obchodzę tradycyjne Święta Bożego Narodzenia. Jakoś będziesz musiała ten ciężar w sercu nieść, że tak bezczeszczę Twoje katolickie święto.

A kto powiedział, że odrzucam muzułmanów? Wskaż miejsce, w którym coś takiego napisałam albo przeproś za pomówienia.

W polskiej szkole miejmy nadzieję, jeszcze nie. Ale w Skandynawii to już jest norma. A właśnie w te stronę zmierzamy. Ochrona praw mniejszości zamieniła się w dyktat roszczeń mniejszości.

So lis 03, 2018 13:46
A ty wiesz o czym sa koledy?
Bo nawet nie wiesz, ze oplatek wigilijny nie jest Cialem Chrystusa.

Tyle chrzescijanstwa jest w twoich tradycjach, ktorych bedziesz bronic przed reszta swiata....

So lis 03, 2018 13:52

Kael napisał(a):
Czy ja cos pisze o teoretycznych muzulmanach w Polsce, ktorzy teoretycznie zadaja zaprzestania spiewania koled? To, jak na razie, jest wymysl towarzystwa towarzyski_pelikan.

Obudź się i poczytaj/ posłuchaj co się dzieje w multikulturalnej Europie. Inteligenty człowiek się uczy na cudzych błędach.
Cytuj:
Z jakimi to niby chrześcijańskimi wartościami towarzyski_pelikan sie identyfikuje?
Moze z tymi z Kazania na Gorze?

Temat rzeka. Tak, z tymi też.
Cytuj:
Czy tylko z oplatkiem dzielonym li i jedynie z rodzina w Wigilie Swieta, ktore ma znaczenie rodzinne, ale juz nie religijne? A puste miejsce przy stole jest dla spoznionego krewnego?

U mnie w rodzinie puste miejsce jest dla śp. babci, a święta mają charakter religijny. Część mojej rodziny stanowią katolicy.
Cytuj:
Nie odrzucasz Glowy Kosciola, ale Jego Cialo-Kosciol owszem???
Wymyslilas sobie religie okrojona do swojej chwilowej ideologii i dopasowujesz Boga do swoich potrzeb.
To nie jest chrzescijanstwo.

Dla mnie Kościół nie jest żadnym ciałem. A moje chrześcijaństwo opiera się na naukach Jezusa Chrystusa, Biblii, a nie nakazach Kościoła. Kościół sobie przywłaszczył Chrystusa, nie stworzył go, więc to nie ja, a Ty sobie Boga dopasowujesz do ideologii katolickiej.
Cytuj:
I ktorych mniejszosci towarzystwo towarzyskiego_pelikana nie uznaje? Moze polskich Tatarow?

Nie ma takich mniejszości, których bym nie uznawała.

So lis 03, 2018 13:57

Kael napisał(a):
A ty wiesz o czym sa koledy?
Bo nawet nie wiesz, ze oplatek wigilijny nie jest Cialem Chrystusa.

Wyobraź sobie, że wiem o czym są kolędy. Wiem też, o czym nie są - o Kościele Katolickim.
Jeśli opłatek nie jest Ciałem Chrystusa, to tym bardziej nie rozumiem, czemu obrażam czyjeś uczucia religijne dzieląc się opłatkiem. Jakiś pomysł? :roll:
Cytuj:
Tyle chrzescijanstwa jest w twoich tradycjach, ktorych bedziesz bronic przed reszta swiata....

Hmmm, moje chrześcijaństwo jest prawdziwsze bo jest mojsze... :?

So lis 03, 2018 14:01
Moderator

Kael napisał(a):
Czy ja cos pisze o teoretycznych muzulmanach w Polsce, ktorzy teoretycznie zadaja zaprzestania spiewania koled? To, jak na razie, jest wymysl towarzystwa towarzyski_pelikan.

Ale ja nie odniosłam się do Twojej wypowiedzi, ale do pelikan :)
towarzyski_pelikan napisał(a):
Dzielenie się opłatkiem i śpiewanie kolęd jest tradycją chrześcijańską, czy katolicką, jak tego chcesz. Nie mam z tym żadnego problemu.Dla mnie opłatek nie jest Ciałem Chrystusa jak dla Was katolików, ale jest symbolem pokoju, pojednania. Najmocniej przepraszam, jeśli Cię obraża, że nie będąc katoliczką obchodzę tradycyjne Święta Bożego Narodzenia. Jakoś będziesz musiała ten ciężar w sercu nieść, że tak bezczeszczę Twoje katolickie święto.

Litości!!!! Twoja ignorancja sięga dna. Mylisz Eucharystię z dzieleniem się opłatkiem w Wigilię Bożego Narodzenia. I Ty identyfikujesz się z ONR, gdzie wrzeszczą na każdej manifestacji: wielka Polska katolicka? Skoro katolicka, to nie ma miejsca dla niekatolików, a skoro nie jesteś katoliczką, to Ciebie też pogonią :mrgreen:
Nie obraża mnie obchodzenie świąt Bożego Narodzenia nawet przez ateistów, więc skąd ten wniosek, że obraża mnie to, że Ty obchodzisz?
Wybacz, ale nie masz pojęcia ani o katolicyzmie, ani o narodowcach.
A kto powiedział, że odrzucam muzułmanów? Wskaż miejsce, w którym coś takiego napisałam albo przeproś za pomówienia.

Hahaha, nawet nie rozumiesz swoich wywodów i jak z Tobą rozmawiać?
W polskiej szkole miejmy nadzieję, jeszcze nie. Ale w Skandynawii to już jest norma. A właśnie w te stronę zmierzamy. Ochrona praw mniejszości zamieniła się w dyktat roszczeń mniejszości.

Nie no, mniejszości trzeba zwalczać, a nie chronić. Paranoja.

So lis 03, 2018 14:11
Moderator

Temat rzeka. Tak, z tymi też.

Czy na pewno?
3 «Błogosławieni ubodzy w duchu, albowiem do nich należy królestwo niebieskie.
4 Błogosławieni, którzy się smucą, albowiem oni będą pocieszeni.
5 Błogosławieni cisi, albowiem oni na własność posiądą ziemię.
6 Błogosławieni, którzy łakną i pragną sprawiedliwości, albowiem oni będą nasyceni.
7 Błogosławieni miłosierni, albowiem oni miłosierdzia dostąpią.
8 Błogosławieni czystego serca, albowiem oni Boga oglądać będą.
9 Błogosławieni, którzy wprowadzają pokój, albowiem oni będą nazwani synami Bożymi.
10 Błogosławieni, którzy cierpią prześladowanie dla sprawiedliwości, albowiem do nich należy królestwo niebieskie.
11 Błogosławieni jesteście, gdy [ludzie] wam urągają i prześladują was, i gdy z mego powodu mówią kłamliwie wszystko złe na was. 12 Cieszcie się i radujcie, albowiem wasza nagroda wielka jest w niebie. Tak bowiem prześladowali proroków, którzy byli przed wami. (Mt 5, 3-11)

Szczególnie identyfikujesz się z tymi, co wprowadzają pokój, którzy są cisi :?

So lis 03, 2018 14:17
U mnie w rodzinie puste miejsce jest dla śp. babci, a święta mają charakter religijny.

Ale nie chrześcijański. Tradycja, którą przywołałaś, jest pogańska. Poniekąd cieszy mnie, że [ciach... obrażanie uczuć religijnych. Następnym razem będą wyciągnięte konsekwencje.M.] chrystianizacja poważnego zwyczaju - w końcu chodzi o cienie umarłych przodków - nie powiodła się w przypadku twojej rodziny. Warto jednak wiedzieć, co się właściwie praktykuje, żeby potem nie walić komicznych baboli - bo kogoś to może urazić.

So lis 03, 2018 14:25
Cytuj:
1. Bóg - Jezus z Nazaretu, urodzony jako Żyd z córki Izraela....maszerujący pod hasłami patrioci bądźcie radykalni w walce z hordami talmudystów....raz sierpem, raz młotem.....Europa tylko biała....śmierć wrogom ojczyzny....
Czyli wedle przytoczonego wcześniej objaśnienia, na nowo musicie zdefiniować kim dla was jest Bóg.

Cytuj:
A zdajesz sobie sprawę, że narodowcom się podkłada świnie? Rok w rok ktoś robi prowokacje typu palenie tęczy albo wciskanie się w marsz z nazistowskimi hasłami. Komuś bardzo zależy, żeby wzbudzić nienawiść do narodowców i jak widać po Tobie dobrze im to wychodzi. Przykro mi, że jesteś tak podatna na manipulację. Za dużo TVP. Wyłącz TV, włącz yt i posłuchaj, co mają do powiedzenia ci ludzie. Włącz myślenie. Wiem, że boli, ale się na dłuższą metę opłaca. Serio.

Jednym słowem przyszło lewactwo, zawłaszczyło szefów ONR, odebrało hasła i niosąc je z pochodniami w rękach, pomaszerowało ulicami Warszawy.....oj biedni wy....i jeszcze Boga chcecie narażać na szarganie w marszu przez lewactwo.

Cytuj:
2. Honor - autentyczny honor zabezpiecza przed traktowanie innych ludzi w kategoriach podczłowieka. Odrzucając ludzi innych narodowości, usiłując ich przepędzać z Polski, zatraciliście honor, który nakazywał respektować zasadę "Gość w dom, Bóg w dom".

Cytuj:
Znaj proporcje. My nikogo nie wypędzamy z Polski, tylko nie chcemy, żeby nam mniejszości weszły na głowę. Gość jest gościem i będzie tolerowany, o ile dostosuje się do naszej kultury. Natomiast jeśli gość się zabiera za przemeblowywanie nam mieszkania, to przykro mi - tam są drzwi. Jeśli tego nie rozumiesz, to jesteś najlepszym dowodem na kryzys cywilizacji zachodniej.

Wy nie wypędzacie, tylko co rusz gdziekolwiek dopadniecie ciapatego lejecie w mordy nie pytając co robią w Polsce.

Cytuj:
3. Ojczyzna - Potrzeba nieustannej odnowy umysłów i serc, aby przepełniała je miłość i sprawiedliwość, uczciwość i ofiarność, szacunek dla innych i troska o dobro wspólne, szczególnie o to dobro jaki jest wolna Ojczyzna, św Jana Paweł II.

Cytuj:
No właśnie. Co robisz dla troski o wspólne dobro? Co jest Twoim wspólnym dobrem? Czym jest wolna Ojczyzna. Odpowiedz na te pytania.

Nie ma Ojczyzny "naszej" czy "waszej" - jest jedna wspólna: chrześcijan, muzułmanów, ateistów, gejów, imigrantów, żydów. Bo Ojczyzna jest na zadana, a nie dana do zawłaszczanie jej przez kogokolwiek, ani przez komunistów, ani przez narodowców, ani faszystów.

Cytuj:
Wypowiedź Boska odbywa się przed marszem, wtedy obiecanki brzmiały logicznie, sam marsz wdeptał je w ziemię.

Cytuj:
No tak, bo Bosak jest w stanie uniknąć prowokacji i tego, że na marsz się przypałętają osoby, które z wartościami narodowców nie mają nic wspólnego. Jego wypowiedź świadczy o tym, czym z założenia jest Marsz Niepodległości i jakie cele i wartości mu przyświecają. Jeśli Ty na podstawie medialnych manipulacji to wszystko odrzucasz jako zuoooooo, to cóż, tak jak pisałam wcześniej. Czas zmienić media, które śledzisz.

Gdyby chciał aby marsz przebiegał wedle założeń, to służby porządkowe organizatorów pozabierałyby prowokatorom niecne hasła niesione na czele marszu.

Do mediów nie będę się odnosić, bo to klasyczny "argument" zawsze gdy brak merytorycznych.

So lis 03, 2018 14:46

Małgosiaa napisał(a):
Szczególnie identyfikujesz się z tymi, co wprowadzają pokój, którzy są cisi :?

Przecież my chcemy pokoju. Chcemy, żeby poszczególne państwa świata żyły obok siebie w pokojowych stosunkach. Nie napadamy na inne kraje. Nie próbujemy narzucać naszej kultury w Pakistanie. Więc, nie wiem, z czym masz problem :roll:
ErgoProxy napisał(a):
Ale nie chrześcijański. Tradycja, którą przywołałaś, jest pogańska. Poniekąd cieszy mnie, że [ciach... obrażanie uczuć religijnych. Następnym razem będą wyciągnięte konsekwencje.M.] chrystianizacja poważnego zwyczaju - w końcu chodzi o cienie umarłych przodków - nie powiodła się w przypadku twojej rodziny. Warto jednak wiedzieć, co się właściwie praktykuje, żeby potem nie walić komicznych baboli - bo kogoś to może urazić.

Chrześcijaństwo spotkało się z pogaństwem, owocem tego związku są nasze tradycje. Nie mam z tym żadnego problemu. Słowianką czuję się nie w mniejszym stopniu jak chrześcijanką. A to podobno ja jestem mało tolerancyjna i elastyczna...
Alus napisał(a):
Wy nie wypędzacie, tylko co rusz gdziekolwiek dopadniecie ciapatego lejecie w mordy nie pytając co robią w Polsce.

Jeszcze nigdy nie pobiłam żadnego "ciapatego". Co to za oszczerstwa? W ogóle co to za obrzydliwe sformułowanie. I to ja obrażam mniejszości narodowe? Za to określenie powinnaś dostać osta.
Cytuj:
Nie ma Ojczyzny "naszej" czy "waszej" - jest jedna wspólna: chrześcijan, muzułmanów, ateistów, gejów, imigrantów, żydów. Bo Ojczyzna jest na zadana, a nie dana do zawłaszczanie jej przez kogokolwiek, ani przez komunistów, ani przez narodowców, ani faszystów.

A przez przypadek w tej Ojczyźnie pominęłaś narodowców, faszystów i komunistów? Czy Twoja tolerancja jest jednak wybiórcza? Czy tolerujesz w swojej Ojczyźnie Pelikana?

PS. Tak w ogóle czy są na tym forum jacyś mężczyźni? Z kobietami mi się fajnie rozmawia o związkach i duchowości, ale jak przychodzi do polityki, to robi się blablabla...

So lis 03, 2018 17:00
Moderator

Przecież my chcemy pokoju. Chcemy, żeby poszczególne państwa świata żyły obok siebie w pokojowych stosunkach. Nie napadamy na inne kraje. Nie próbujemy narzucać naszej kultury w Pakistanie. Więc, nie wiem, z czym masz problem

No własnie, nie wiesz. Myślisz, że pokojowo wywalisz inne nacje z Polski? Grzecznie poprosisz i sobie pójdą? Tylko na czym owa "grzeczność" polega słychać na marszach ONR. Dorośnij.
Chrześcijaństwo spotkało się z pogaństwem, owocem tego związku są nasze tradycje. Nie mam z tym żadnego problemu. Słowianką czuję się nie w mniejszym stopniu jak chrześcijanką. A to podobno ja jestem mało tolerancyjna i elastyczna...

Baaaardzo tolerancyjna. Zobaczyłaś jednego Pakistańczyka (w sumie nie wiesz jakiej był narodowości) i narobiłaś rabanu.
S. Tak w ogóle czy są na tym forum jacyś mężczyźni? Z kobietami mi się fajnie rozmawia o związkach i duchowości, ale jak przychodzi do polityki, to robi się blablabla...

Najwyraźniej są dżentelmenami i nie chcą ... .

So lis 03, 2018 18:26
No nie, Małgosiaa, ErgoProxy jest mężczyzną, ale towarzyski_pelikan go nie dostrzega, bo nie potwierdza jej tez.
Ciekawe, że kobieta potrzebuje mężczyzny do rzeczowej rozmowy, bo inne kobiety to blabla. Ona oczywiście tylko i wyłącznie rzeczowo dyskutuje....

So lis 03, 2018 18:43

Małgosiaa napisał(a):
No własnie, nie wiesz. Myślisz, że pokojowo wywalisz inne nacje z Polski? Grzecznie poprosisz i sobie pójdą? Tylko na czym owa "grzeczność" polega słychać na marszach ONR. Dorośnij.

A kto mówi o "wywalaniu"? Ja nie chcę nikogo wywalać, tylko chcę ograniczyć wpuszczanie. Czy naprawdę to jest aż tak trudne do zrozumienia?
To co słyszysz na marszach czy widujesz w mediach społecznościowych to właśnie efekt nieroztropnej polityki migracyjnej naszych władz. Wpuszcza się do Polski imigrantów w niekontrolowany sposób i potajemnie (media głównego ścieku milczą), no to ludzie są zdumieni lub przerażeni. Nie jesteśmy przyzwyczajeni do takich widoków.
Cytuj:
Baaaardzo tolerancyjna. Zobaczyłaś jednego Pakistańczyka (w sumie nie wiesz jakiej był narodowości) i narobiłaś rabanu.

Żeby ja jedna. Tak przy okazji: wczoraj widziałam w autobusie dwie kobiety w burkach. Serce mi podeszło do gardła. Wysiadłam na najbliższym przystanku.
Cytuj:

Obawiam się, że dżentelmenów tu za bardzo nie ma. Mamy poważny kryzys męskości. Żebym ja baba musiała dźwigać te jaja, bo nie ma kto za mnie ponosić... :(
Kael napisał(a):
No nie, Małgosiaa, ErgoProxy jest mężczyzną, ale towarzyski_pelikan go nie dostrzega, bo nie potwierdza jej tez.
Ciekawe, że kobieta potrzebuje mężczyzny do rzeczowej rozmowy, bo inne kobiety to blabla. Ona oczywiście tylko i wyłącznie rzeczowo dyskutuje....

Nie każdy facet jest mężczyzną.

So lis 03, 2018 18:49
Moderator

Wpuszcza się do Polski imigrantów w niekontrolowany sposób i potajemnie (media głównego ścieku milczą), no to ludzie są zdumieni lub przerażeni.

No zobacz, potajemnie. Czyli jak? Przejściami podziemnymi i nocą?
no to ludzie są zdumieni lub przerażeni.

Najwyraźniej nie jestem człowiekiem. I Kael i Alus i ErgoProxy, i zefciu, i gro1ble i subadam... .
Jak na razie, to obcokrajowcy są atakowani przez Polaków. Tu masz sporo przykładów: http://warszawa.naszemiasto.pl/tag/pobi ... szawa.html
Żeby ja jedna. Tak przy okazji: wczoraj widziałam w autobusie dwie kobiety w burkach. Serce mi podeszło do gardła. Wysiadłam na najbliższym przystanku.

Oszkurde. Pewnie były obłożone granatami czy innym trotylem i tylko czekały na okazję do ataku terrorystycznego. Całe szczęście, że zdążyłaś wysiąść :D

So lis 03, 2018 19:04
Małgosiaa napisał(a):

A kto mówi o "wywalaniu"? Ja nie chcę nikogo wywalać, tylko chcę ograniczyć wpuszczanie. Czy naprawdę to jest aż tak trudne do zrozumienia?
To co słyszysz na marszach czy widujesz w mediach społecznościowych to właśnie efekt nieroztropnej polityki migracyjnej naszych władz. Wpuszcza się do Polski imigrantów w niekontrolowany sposób i potajemnie (media głównego ścieku milczą), no to ludzie są zdumieni lub przerażeni. Nie jesteśmy przyzwyczajeni do takich widoków.

No to może najwyższy czas się przyzwyczaić, że są na tym Bożym świecie ludzie, którzy nie wyglądają jak przeciętny Słowianin, nie ubierają się jak przeciętny Słowianin i mówią innym niż polski językiem?
Dopóki ciebie i innych Polaków tolerują w różnych krajach świata, polska gościnność (tak przez ciebie wychwalana) i ludzka przyzwoitość wymagają tego samego.
Cytuj:

To może i lepiej. Inna reakcja, która byłaby możliwa na bazie twoich wpisów, mogłaby ciebie tylko ośmieszyć publicznie. Albo skończyć się na policji.
Cytuj:

Obawiam się, że dżentelmenów tu za bardzo nie ma. Mamy poważny kryzys męskości. Żebym ja baba musiała dźwigać te jaja, bo nie ma kto za mnie ponosić... :(
Kael napisał(a):

No i nie każda baba jest kobietą ....

A jaja to ty sobie tu robisz.

So lis 03, 2018 19:11
To co słyszysz na marszach czy widujesz w mediach społecznościowych to właśnie efekt nieroztropnej polityki migracyjnej naszych władz.

Chamstwa i agresji nie zwalaj na politykę władz.
Może tak w tym roku zamiast rac i będą róże białe i czerwone?
Co do widoków, to jest na co popatrzeć. Natomiast dźwięk nie/wiedzieć czemu wyłączony. A w tle leci sobie ta sama melodyjka sprzed lat.

Wpuszcza się do Polski imigrantów w niekontrolowany sposób i potajemnie (media głównego ścieku milczą), no to ludzie są zdumieni lub przerażeni. Nie jesteśmy przyzwyczajeni do takich widoków.

Zatem proponuję obok obowiązkowych szczepień dla nowo przybyłych, integracyjne rekolekcje u ojca dyrektora co by i oni obcymi już nasi byli.
Jak przeżyją tydzień czasu na modlitwie i skupieniu to wszystkim wyjdzie na dobre.

O matko jedyna!
Jak zobaczysz je na basenie to daj znać.

Mamy poważny kryzys męskości. Żebym ja baba musiała dźwigać te jaja, bo nie ma kto za mnie ponosić... :(

Z Twojego opisu to wygląda na kryzys kobiecości.
Wszak czy nie lepiej by ci było, gdybyś tylko leżała i pachniała jak Alutka z pewnego polskiego serialu?

A kobieta kobietą.

Towarzyski_pelikanie
Jak chcesz wpłynąć na politykę globalną?

So lis 03, 2018 19:20
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Następna strona