Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 17:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 To co laczy nasze serca 
Autor Wiadomość

Post To co laczy nasze serca
Poznalam kilku Protestantow, ktorzy nie mogli zaakceptowac Maryji i przez to wiary naszego Kosciola. Teraz dwie z tych osob beda niedlugp przyjete do Katolickiej Wspolnoty a kilka innych zmienilo swoje nastawienie do Maryji, zaczelo Ja naprawde kochac.

Powodem niecheci do naszej wiary bylo ich czyste niezrozumienie roli Matki Boga, kiedy zostalo im to wytlumaczone z miloscia, ich serca napelnily sie nowym swiatlem. Chcialam sie tylko tym podzielic i podziekowac Bogu za naszych braci i siostry w Chrystusie, wszystkich w calym Chrzescijanskim Kosciele.

Czasami to co nas dzieli to czyste niezrozumienie a powinna nas laczyc milosc oddana na krzyzu.

Pn wrz 05, 2005 6:31
Zobacz profil WWW

Plomyk jeśli mogę zapytać jak zostało to protestantom wytłumaczone?

Pn wrz 05, 2005 7:43

Mysle, ze odpowiedz na twoje pytanie zajelaby troche czasu. Chcialam tylko zaakcetowac, ze czasem w dyskusjach stawiamy nacisk na to co nas dzieli (ja tez nie jestem wyjatkiem) zapominajac o tym co nas laczy. W milosci wszystko staje sie mozliwe i Bog znajdujac pokorna milosc moze dokonac cudow.

Nie jestem wstanie odpowiedziec na twoje pytanie bo odpowiedz nalezy do Jezusa, jak On to zrobil, sama nie moge uwierzyc. Osoby, ktore nie potrafily odmowic "Zdrowas Maryjo..." obawiajac sie, ze zrania tym Boga teraz niecierpliwie czekaja aby mogly przystapic do Katolickiego Kosciola. Zaczelam ten watek zeby podzielic sie radoscia moje serca.

Wierze, ze bedzie taki dzien w ktorym ujrzymy jednosc naszych Kosciolow.

Wt wrz 06, 2005 0:32
Zobacz profil WWW

Jedna mysl, ktora mi przychodzi do glowy to fakt, ze czesto ludzie mysla, ze Katolicy modla sie do Maryji, to jest nam czesto zarzucane.. Ja mysle, ze my modlimy sie z Maryja do Boga. Wszystkie modlitwy powinny byc zanoszone do Boga bo tylko od Niego mozemy otrzymac laske i w Nim byc zbawieni.

Maryja bez Boga, bez Jego laski jest niczym, tylko napelniona Jego duchem jest piekna, jako Jego i nasza Matka. Cala Chwala nalezy tylko do Niego i Maryja jest ostatnia osoba ktora ta laske chcialaby zatrzymac dla siebie. Jej rece sa zawsze skierowane ku milosci ktora jest Bog Wszechmogocy i Jej Syn Jedyny. Ona jest naszym towarzyszem, nasza pomoca ale Bog jest naszym wszystkim.

To tylko taka jedna mala mysl :)

Wt wrz 06, 2005 0:47
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]