| 

Nienawiść do homoseksualistów pod przykrywką wiary 

| Autor | Wiadomość |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Nienawiść do homoseksualistów pod przykrywką wiaryKim ja jestem abym mógł osądzać innych, tak mówi papież Franciszek i ma rację. 

|  
			| N lut 03, 2019 11:45 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  

|   Re: Nienawiść do homoseksualistów pod przykrywką wiaryTaka wina że ci (...) praktykują swoje zboczenie. No ale że Alus brzydzi się Kościołem Katolickim to będzie powtarzać hasła wrogów kościoła 

|  
			| N lut 03, 2019 12:39 | 

|  
		|  |  
			| feelek 
   |   Re: Nienawiść do homoseksualistów pod przykrywką wiaryA kto tu mówi o ocenianiu innych?    Alus napisał(a): który jest bardziej zepsuty????

|  
			| N lut 03, 2019 12:41 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  

|   Re: Nienawiść do homoseksualistów pod przykrywką wiaryNo właśnie nikt nie mówi 

|  
			| N lut 03, 2019 12:44 | 

|  
		|  |  
			| Zbigniew3991 
   |   Re: Nienawiść do homoseksualistów pod przykrywką wiaryQuinque napisał(a): Taka wina że ci (...) praktykują swoje zboczenie. No ale że Alus brzydzi się Kościołem Katolickim to będzie powtarzać hasła wrogów kościołaPowtarzam Ci, że kwestia oceny tego, co jest zboczeniem, a co nim nie jest, to kwestia medycyny i lekarzy, a Ci nie uznają homoseksualizmu za chorobę. Kościół może uznawać seks homoseksualny za grzech, ale to inna sprawa i inna terminologia. Nie sądzę, żeby Ci, którzy uważają seks homoseksualny za normę, byli od razu wrogami Kościoła. "Ci, którzy nie są przeciwko Wam, są z Wami". Jeśli są pary homoseksualne,  związki jednopłciowe, które nie krytykują Kościoła, pracują i żyją wspólnie, to nie ma żadnej podstawy, żeby sądzić, że są wrogami kogokolwiek, a nawet wrogami Kościoła. Możesz stwierdzić, że Ci ludzie grzeszą i Kościół może stwierdzić, że Ci ludzie grzeszą. Nikt nie ma natomiast prawa stwierdzić, że Ci ludzie są zboczeni, bo medycyna nie uważa homoseksualizmu za zboczenie._________________
 MODERATOR

|  
			| N lut 03, 2019 12:48 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  

|   Re: Nienawiść do homoseksualistów pod przykrywką wiaryJak narazie nikomu nie udało się wykazać że lekarze nie uznają (...) za zboczenie. Ani nikomu nie udało się udowodnić że KK (...) kiedykolwiek dyskrymionwał 

|  
			| N lut 03, 2019 12:57 | 

|  
		|  |  

|   Re: Nienawiść do homoseksualistów pod przykrywką wiaryfeelek napisał(a): A kto tu mówi o ocenianiu innych?    Alus napisał(a): który jest bardziej zepsuty????Cytuj: Tylko, że Pismo święte, przedstawia homoseksualizm jako poważne zepsucie.  I co Ty na to?https://www.deon.pl/religia/kosciol-i-s ... arium.html

|  
			| N lut 03, 2019 12:58 | 

|  
		|  |  
			| feelek 
   |   Re: Nienawiść do homoseksualistów pod przykrywką wiaryAlus napisał(a): I co Ty na to?A ja na to, że tylko przedstawiłem fragment nauczania Kościoła, nic więcej.

|  
			| N lut 03, 2019 13:18 | 

|  
		|  |  

|   Re: Nienawiść do homoseksualistów pod przykrywką wiaryfeelek napisał(a): Alus napisał(a): I co Ty na to?A ja na to, że tylko przedstawiłem fragment nauczania Kościoła, nic więcej.Chodziło mi o przyjmowanie do seminarium jawnych homo, bo ci ukryci już dawno funkcjonują w duchowieństwie.

|  
			| N lut 03, 2019 13:24 | 

|  
		|  |  
			| JedenPost 
   |   Re: Nienawiść do homoseksualistów pod przykrywką wiaryQuinque napisał(a): Jak narazie nikomu nie udało się wykazać że lekarze nie uznają (...) za zboczenie. Ani nikomu nie udało się udowodnić że KK (...) kiedykolwiek dyskrymionwałZamierzasz kiedyś zacząć komunikować się w języku polskim?_________________
 Lubię Starego czasem, to też sprawia
 że się wystrzegam otwartej z nim wojny
 Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny
 Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

|  
			| N lut 03, 2019 13:31 | 

|  
		|  |  

|   Re: Nienawiść do homoseksualistów pod przykrywką wiaryA Ty masz zamiar dalej się odzywać jak Cię nikt o zdanie nie pyta? 

|  
			| N lut 03, 2019 13:34 | 

|  
		|  |  
			| Zbigniew3991 
   |   Re: Nienawiść do homoseksualistów pod przykrywką wiaryQuinque napisał(a): Jak narazie nikomu nie udało się wykazać że lekarze nie uznają (...) za zboczenie. Ani nikomu nie udało się udowodnić że KK (...) kiedykolwiek dyskrymionwałUdało się - homoseksualizmu nie ma ani na liście ICD-10, ani na liście DSM-IV.  Udało się - został podany przykład księdza Oko i Twoich wypowiedzi. Słowo "zboczenie" oraz dewiacja" odnosi się do zaburzeń seksualnych i innych zaburzeń, a homoseksualizm nie jest takim zaburzeniem. Ty to używasz, więc dyskryminujesz i kłamiesz. Zgodnie z zasadą rzymskiego prawa: dopóki nie udowodniono komuś winy, ten ktoś nie jest winny. Analogicznie: dopóty nie udowodniono tego, że homoseksualizm jest chorobą, to nie zostanie on uznany za chorobę. Dowodzenie odbywa się w drugą stronę, niż Ty, Quinque, założyłeś - ciężar dowodzenia spoczywa na tym, kto podważa ogólnie przyjętą prawdę. Medycyna, jak już to udowodniłem, przyjmuje to, że homoseksualizm nie jest chorobą. Jeśli chcesz to podważyć - to Ty powinieneś dowodzić swoją rację. Dopóty jej nie udowodnisz, dopóty stanowisko medycyny zawarte w ICD-10 jest obowiązujące. Analogicznie w procesach sądowych ciężar dowodzenia spoczywa na prokuratorze - dopóty nie udowodni się winy oskarżonemu, nie można uznać go za winnego. Oskarżony nie ma obowiązku dowodzenia swojej niewinności - to oskarżyciel musi udowodnić winę._________________
 MODERATOR

|  
			| N lut 03, 2019 13:47 | 

|  
		|  |  

|   Re: Nienawiść do homoseksualistów pod przykrywką wiaryCytuj: Udało się - homoseksualizmu nie ma ani na liście ICD-10, ani na liście DSM-IVNo i co w związku z tym? Cytuj: Udało się - został podany przykład księdza Oko i Twoich wypowiedziNic takiego nie miało miejsca. Proszę przedstawiać jeden dekret Soborowy, encyklikę lub Bullę która nakazuje dyskryminować tych *****

|  
			| N lut 03, 2019 19:25 | 

|  
		|  |  
			| JedenPost 
   |   Re: Nienawiść do homoseksualistów pod przykrywką wiaryZamierzasz kiedyś zacząć komunikować się w języku polskim? _________________
 Lubię Starego czasem, to też sprawia
 że się wystrzegam otwartej z nim wojny
 Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny
 Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

|  
			| N lut 03, 2019 20:01 | 

|  
		|  |  

|   Re: Nienawiść do homoseksualistów pod przykrywką wiaryPytał Cię ktoś o coś? I dotrze do Ciebie w końcu że nie mam zamiaru odpowiadać na te twoje posty? 

|  
			| N lut 03, 2019 20:08 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach