PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Quinque napisał(a): Doprawdy, kto i kiedy nawoływał do mordu na żydach? Alez skad, przeciez bicie i niszczenie kukly Zyda to niewinna, dziecinna zabawka poboznych Polakow. Wieszanie na szubienicach to tylko taki glos ludu zadnego prawa i sprawiedliwosci. Ale domalowanie teczy na kopii obrazka, to zbronia zadna natychmiastowej pomsty! Czy nie potraficie dostrzec prawdziwego problemu? Bo akurat ta tecza to kolejna zaslona dymna, wykorzystana skwapliwie, zeby pokazac, jak to PiS broni Kosciola, wiary i moralnosci! Moze twardy elektorat w to uwierzy, bo przeciez inaczej sobie nie poradzi. A tu taki zwykly posel, jak ojciec narodu, obiecuje wszystkich bronic, poza lewakami, oczywiscie. Czyli bez niego zgina.
|
Śr maja 08, 2019 17:51 |
|
|
|
 |
feelek
|
akruk napisał(a): Przecież to oczywiste, że nie istnieje lista wypowiedzi zakazanych, zawierająca wszystkie zakazane zdania. Nie jesteśmy, dyrba, w przedszkolu, żeby tłumaczyć, dlaczego nie istnieje, ani w ogóle nad tym dywagować. akruk napisał(a): bert04 napisał(a): nie istnieje też jakaś "kompletna lista wypowiedzi zakazanych" Mylisz się. To może zdecyduj się.
|
Śr maja 08, 2019 18:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
feelek napisał(a): akruk napisał(a): Przecież to oczywiste, że nie istnieje lista wypowiedzi zakazanych, zawierająca wszystkie zakazane zdania. Nie jesteśmy, dyrba, w przedszkolu, żeby tłumaczyć, dlaczego nie istnieje, ani w ogóle nad tym dywagować. akruk napisał(a): bert04 napisał(a): nie istnieje też jakaś "kompletna lista wypowiedzi zakazanych" Mylisz się. To może zdecyduj się. To chyba oczywiste z kontekstu, z dalszej części mojej wypowiedzi, że odpowiadałem na domniemane, sensowne znaczenie wypowiedzi berta04, a nie na dosłowne, przedszkolne? Dlatego uściśliłem sformułowanie, żeby przedszkolaki takie jak feelek zakumały, o czym mowa. Bert04 najwyraźniej zauważył, że został dobrze zrozumiany, mimo nieścisłości formy, bo przecież nie oponował, że chodziło mu co innego. Tylko przedszkolakom trzeba elementarne rzeczy... Jak widać, może to trwać dość długo, na pojedynczym kroku się nie kończyć.
|
Śr maja 08, 2019 18:34 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
@akruk Proszę zmienić formę zwracania się do adwersarzy. Więcej nieformalnych ostrzeżeń nie będzie.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Śr maja 08, 2019 18:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Małgosiaa napisał(a): @akruk Proszę zmienić formę zwracania się do adwersarzy. Więcej nieformalnych ostrzeżeń nie będzie. @Małgosiaa Pod tym Twoim wpisem, powyżej przeze mnie zacytowanym, parę minut później użytkownik feleek napisał do mnie obraźliwie: "Łżesz dziadygo". Ten jego wpis został przez moderację skrzętnie usunięty, razem z moją odpowiedzią na niego, w której go zacytowałem. Bez śladu, że istniał, i bez analogicznego publicznego ostrzeżenia dla feelka, że niewłaściwie zwraca się do adwersarza. Wypraszam sobie takie chamskie, jednostronne ingerencje, mające w istocie charakter szykanowania, przy pobłażaniu innym.
|
Śr maja 08, 2019 20:58 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
akruk napisał(a): Wypraszam sobie takie chamskie, jednostronne ingerencje, mające w istocie charakter szykanowania, przy pobłażaniu innym. A ja wypraszam sobie insynuowanie mi stronniczości. To nie ja usunęłam ten post. Z pewnością. gdybym widziała go na forum, zostałby potraktowany identycznie jak każdy inny.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Cz maja 09, 2019 6:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Quinque napisał(a): Doprawdy, kto i kiedy nawoływał do mordu na żydach? Alez skad, przeciez bicie i niszczenie kukly Zyda to niewinna, dziecinna zabawka poboznych Polakow. Wieszanie na szubienicach to tylko taki glos ludu zadnego prawa i sprawiedliwosci. Ale domalowanie teczy na kopii obrazka, to zbronia zadna natychmiastowej pomsty! Czy nie potraficie dostrzec prawdziwego problemu? Bo akurat ta tecza to kolejna zaslona dymna, wykorzystana skwapliwie, zeby pokazac, jak to PiS broni Kosciola, wiary i moralnosci! Moze twardy elektorat w to uwierzy, bo przeciez inaczej sobie nie poradzi. A tu taki zwykly posel, jak ojciec narodu, obiecuje wszystkich bronic, poza lewakami, oczywiscie. Czyli bez niego zgina. Domalowanie tęczy samo w sobie nie jest aż tak obrazoburcze, jak ponaklejanie tych "obrazów" na ścianach toalety, czy na śmietnikach. Ale w zasadzie jest adekwatnym zachowaniem do składanych ślubowań w auli o. Kordeckiego faszyzującej młodzieży, do Mszy z flagami ONR przed ołtarzem. Co smutne, to brak równowagi w traktowaniu tych zachowań - przeor Jasnej Góry oburzony zabiera głos w sprawie malowidła z tęcza, a zupełnie milczy na temat przygarniania przed obraz MB młodych reprezentujących ideologię faszystowską, która to ideologia sprawiła największą hekatombę w dziejach współczesnego świata.
|
Cz maja 09, 2019 6:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus dokładnie o to mi chodzi. Jak o nas źle mówią, to atak i to od razu na Kościół i Pana Boga a wręcz prześladowania, ale nam, księżom wolno wszystko imówić i bez ograniczeń. Na dowolny temat. Plus selektywne działania pisowskiego aparatu "sprawiedliwości".
Małgosiaa ja też to widziałam. Nie zgłosiłam tylko dlatego, że akruk już odpowiedział, więc myślałam, że sam zgłosił. Trochę niesymetryczna reakcja jednomyślnej moderacji.
|
Cz maja 09, 2019 6:33 |
|
 |
zepp
|
Władze wykonują jakieś dziwne ruch w zawiązku z tym zatrzymaniem: https://natemat.pl/272015,prokurator-za ... wa-policji
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Cz maja 09, 2019 6:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nad wyraz zrozumiałe - dobra zmiana jako obrońca narodu przed wszelkiego rodzaju wrogami: uchodźcami, LGBT, gender, UE...etc, teraz czas bronić przed lewactwem "niszczącym Kościół". Jako, że PiS nie potrzebuje fachowców, a jedynie wyznawców, miejsce fachowców prokuratorów czy policjantów, zajęli niedoświadczeni akolici dobrej zmiany, stąd perturbacje.
|
Cz maja 09, 2019 7:55 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): Co smutne, to brak równowagi w traktowaniu tych zachowań - przeor Jasnej Góry oburzony zabiera głos w sprawie malowidła z tęcza, a zupełnie milczy na temat przygarniania przed obraz MB młodych reprezentujących ideologię faszystowską, która to ideologia sprawiła największą hekatombę w dziejach współczesnego świata. Klasyczne cedzenie komara i połykanie wielbłąda. Zresztą całe to oburzenie tęczą przypomina mi zarzuty faryzeuszy, że Jezus jadał z celnikami i grzesznikami  zepp napisał(a): Władze wykonują jakieś dziwne ruch w zawiązku z tym zatrzymaniem: W mojej ocenie ta sprawa to prezent od ... losu dla opozycji, która przy obecnej koniunkturze niewiele może ugrać na płaszczyźnie ekonomicznej. Natomiast na płaszczyźnie światopoglądowej widziałbym szansę na przyciągnięcie elektoratu, chociaż oczywiście dużo zależeć będzie od rozegrania sprawy. Do tej pory (słowa "kto podnosi rękę na Kościół, podnosi rękę na Polskę" czy zatrzymanie aktywistki) PiS cofnął się na pozycje fundamentalistów religijnych i nie jestem przekonany, czy były to z góry upatrzone pozycje.
|
Cz maja 09, 2019 8:07 |
|
 |
zepp
|
SweetChild napisał(a): W mojej ocenie ta sprawa to prezent od ... losu dla opozycji, która przy obecnej koniunkturze niewiele może ugrać na płaszczyźnie ekonomicznej. Natomiast na płaszczyźnie światopoglądowej widziałbym szansę na przyciągnięcie elektoratu, chociaż oczywiście dużo zależeć będzie od rozegrania sprawy. Oczywiście że opozycji zostały tylko sprawy światopoglądowe i konstytucyjne, tylko że większość suwerena interesują, nazwijmy to "dopłaty bezpośrednie"... W sprawie z zatrzymaniem, mogła to być akcja samej policji z nakazu Brudzińskiego, na zasadzie że potem prokurator klepnie. Prokurator klepnąć widocznie nie chciał, mało, zaczął się tłumaczyć w tv, wiec go wyciszyli, stad te tańce św. Wita wszystkich zaangażowanych.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Cz maja 09, 2019 9:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Trudno powiedzieć, czy prokurator chciał, czy nie chciał klepnąć. Na pewno chce się z tego wymiksować. W sprawie zatrzymania wypowiedziały się Helsińska Fundacja Praw Człowieka oraz Amnesty International, interwencję podjął także Rzecznik Praw Obywatelskich. Wskazują, że użyte środki wykraczały poza konieczność ograniczenia praw obywatelskich dozwoloną przepisami konstytucji i ustaw. Co oznacza, że zapewne nastąpiło bezprawne ograniczenie wolności. W tej sprawie poszkodowana może wystąpić na drogę sądową, nie czekając nawet na wyniki postępowania w sprawie, w której ją zatrzymano...
|
Cz maja 09, 2019 10:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A propos, polecam opublikowaną wczoraj wieczorem grafikę Michała Murawskiego pt. "No Rainbows". Bardzo dobry plakat. Łatwo wygooglać.
|
Cz maja 09, 2019 11:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Palmer napisał(a): I po co tak? Wyjaśnię, że biało-niebieską czyli maryjną/kościelną. Dla równowagi trochę propagandy sukcesu (z dedykacją dla pilastra) Polska tygrysem EuropyCytuj: (...) Jeśli najnowsze prognozy się potwierdzą Polska będzie drugą najszybciej rozwijającą się gospodarką w UE. Na pierwszym miejscu ma być Malta ze wzrostem 5,5 proc. Średnia dla całej UE ma wynieść 1,4 proc. w tym i 1,7 proc. w przyszłym roku. (...) Polska gospodarka rośnie w siłę od lat. Jak podaje GUS, PKB Polski wzrósł w 2018 r. o 5,1 proc. wobec 4,8 proc. w 2017 roku. Polski dochód narodowy, wynoszący w 1990 roku 65,978 mld dol., wzrósł w 2017 roku do kwoty 524,5 mld dol.
Polski PKB od 1989 roku wzrósł o 826,96 proc. To najlepszy wynik w Europie. W tym samym okresie w Irlandii PKB wzrosło o 789,43 proc., Słowacji o 783,83 proc., a Czechach o 549,47 proc.
I efekty propagandy sukcesu https://www.facebook.com/notes/racjonal ... 833314827/
|
Cz maja 09, 2019 11:59 |
|
|
|