Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
katon
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
No jasne, najlepiej coś wmówić fałszywie blizniemu a potem zamiast się do tego przyznać proponujesz przeczytanie jakiegoś tekstu aby przykrył Twój grzech przeciwko 8 przykazaniu. I taka to jest ta Twoja katolicka uczciwość,aby tylko do niczego się nie przyznać.
|
Cz maja 30, 2019 14:25 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
katon napisał(a): No jasne, najlepiej coś wmówić fałszywie blizniemu a potem zamiast się do tego przyznać proponujesz przeczytanie jakiegoś tekstu aby przykrył Twój grzech przeciwko 8 przykazaniu. I taka to jest ta Twoja katolicka uczciwość,aby tylko do niczego się nie przyznać. A co niby konkretnie Tobie wmówiłam??? Cytuj: ''Pogarda płynie równym strumieniem z obu stron - gorszy sort, komuniści i złodzieje, kanalie, otumanieni (co zresztą Ty powtarzasz)'' Konkretnie przytocz te wypowiedzi. Mam przytaczać powszechnie znane wypowiedzi? - sam sprawdź i ewentualnie dowiedź mi kłamstwa, że takowe nie zostały wypowiedziane przez ludzi dobrej zmiany pod adresem opozycji.
|
Cz maja 30, 2019 15:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Mam przytaczać powszechnie znane wypowiedzi? - sam sprawdź i ewentualnie dowiedź mi kłamstwa, że takowe nie zostały wypowiedziane przez ludzi dobrej zmiany pod adresem opozycji. Zarzucasz @katonowi, że prezentuje postawę pogardy powtarzając za niektórymi słowa: gorszy sort, komuniści i złodzieje, kanalie, otumanieni , dlatego @katon domaga się abyś przytoczyła wpisy, gdzie faktycznie używa takiego słownictwa. Jeżeli je znajdziesz, sprawa zostanie wyjaśniona, że żadnego kłamstwa nie było.
|
Cz maja 30, 2019 15:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mrs_Hadley napisał(a): Alus napisał(a): Mam przytaczać powszechnie znane wypowiedzi? - sam sprawdź i ewentualnie dowiedź mi kłamstwa, że takowe nie zostały wypowiedziane przez ludzi dobrej zmiany pod adresem opozycji. Zarzucasz @katonowi, że prezentuje postawę pogardy powtarzając za niektórymi słowa: gorszy sort, komuniści i złodzieje, kanalie, otumanieni , dlatego @katon domaga się abyś przytoczyła wpisy, gdzie faktycznie używa takiego słownictwa. Jeżeli je znajdziesz, sprawa zostanie wyjaśniona, że żadnego kłamstwa nie było. Gdzie konkretnie - żądam konkretnego cytatu - w którym zarzucam personalnie katonowi postawę pogardy. Tylko daruj sobie odpowiedź o moim stanie umysłowym.
|
Cz maja 30, 2019 15:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tutaj: viewtopic.php?p=1036902#p1036902Alus napisał(a): Pogarda płynie równym strumieniem z obu stron - gorszy sort, komuniści i złodzieje, kanalie, otumanieni (co zresztą Ty powtarzasz) i tumany, prymityw, wiocha, lumpiarstwo (gorąca kiedyś zwolenniczka PIS prof, Staniszkis. Jeśli tego nie dostrzegasz, to nie kreuj się na obiektywnego obserwatora. @Katon również te słowa zacytował, prosząc byś wymieniła, w którym miejscu je "powtarza".
|
Cz maja 30, 2019 16:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mrs_Hadley napisał(a): Tutaj: viewtopic.php?p=1036902#p1036902Alus napisał(a): Pogarda płynie równym strumieniem z obu stron - gorszy sort, komuniści i złodzieje, kanalie, otumanieni (co zresztą Ty powtarzasz) i tumany, prymityw, wiocha, lumpiarstwo (gorąca kiedyś zwolenniczka PIS prof, Staniszkis. Jeśli tego nie dostrzegasz, to nie kreuj się na obiektywnego obserwatora. @Katon również te słowa zacytował, prosząc byś wymieniła, w którym miejscu je "powtarza". A choćby tu: Cytuj: Wymyśl coś innego Alus w obronie swoich pupili dla których Twoje wartości katolickie są pewnie warte tyle co zużyty papier toaletowy. Jakby tu powiedziała Kopacz - śmieszni,nieaktualni,czuć od was naftaliną. przyłączając się do nurtu wypowiedzi dobrej zmiany, oczywiście bez cytowania Kaczyńskiego, czy innych posłów PiS.
|
Cz maja 30, 2019 16:32 |
|
 |
katon
|
Jak najbardziej jest to wypowiedz Ewy Kopacz która odnosi się do mnie jak i do Ciebie i trudno nie dostrzec w tej wypowiedzi jakiejś pogardy dla wartości katolickich.
To przytocz gdzie ja coś takiego wypowiadałem: ''gorszy sort, komuniści i złodzieje, kanalie, otumanieni (co zresztą Ty powtarzasz)''
|
Cz maja 30, 2019 17:07 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
katon napisał(a): To przytocz gdzie ja coś takiego wypowiadałem: ''gorszy sort, komuniści i złodzieje, kanalie, otumanieni (co zresztą Ty powtarzasz)'' Alus odpowiedziała na to pytanie: Alus napisał(a): Nie powtarzasz, ale jakoś ci umyka postawa - niedzielna Msza, a później słowa element analny, czy zaprzaństwo pod adresem obywateli Polski Zachodniej wypowiedziane przez medialnego katolika S. Michałkiewicza po niedzielnych wyborach.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Cz maja 30, 2019 17:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
katon napisał(a): Jak najbardziej jest to wypowiedz Ewy Kopacz która odnosi się do mnie jak i do Ciebie i trudno nie dostrzec w tej wypowiedzi jakiejś pogardy dla wartości katolickich.
To przytocz gdzie ja coś takiego wypowiadałem: ''gorszy sort, komuniści i złodzieje, kanalie, otumanieni (co zresztą powtarzasz)
A choćby tu: Cytuj: Wymyśl coś innego Alus w obronie swoich pupili dla których Twoje wartości katolickie są pewnie warte tyle co zużyty papier toaletowy. Jakby tu powiedziała Kopacz - śmieszni,nieaktualni,czuć od was naftaliną. SĄ PEWNIE - czyli jedynie pewnie i jak by to powiedziała Kopacz , ale masz pewność co wypowiedziała Kopacz i jaki ma stosunek do katolików, choć sama publicznie wyznaje: https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka ... 4c#slajd-1https://wiadomosci.onet.pl/kraj/jako-ka ... azek/155vnA jaką jest katoliczką pełną wiedzę posiada jedynie Bóg.
|
Cz maja 30, 2019 18:12 |
|
 |
katon
|
Małgosiaa napisał(a): katon napisał(a): To przytocz gdzie ja coś takiego wypowiadałem: ''gorszy sort, komuniści i złodzieje, kanalie, otumanieni (co zresztą Ty powtarzasz)'' Alus odpowiedziała na to pytanie: Alus napisał(a): Nie powtarzasz, ale jakoś ci umyka postawa - niedzielna Msza, a później słowa element analny, czy zaprzaństwo pod adresem obywateli Polski Zachodniej wypowiedziane przez medialnego katolika S. Michałkiewicza po niedzielnych wyborach. Nic nie odpowiedziała ponieważ zamiast przyznać się do błędu stwierdziła że powinienem skrytkować jakieś wypowiedzi Michalkiewicza po niedzielnych wyborach jak i jakieś zaprzanstwo i inne czyli wypowiedzi o których nawet nie miałem pojęcia. Michalkiewicz to akurat pełno ma wypowiedzi których trudno akceptować.Kultury brak po obu stronach i nawet nie chcę tu nikogo bronić. Brak odniesienia do czegoś nie może tak z automatu oznaczać że się coś wypowiada w stylu: ''gorszy sort, komuniści i złodzieje, kanalie, otumanieni (co zresztą Ty powtarzasz) To może wszyskich tu obecnych na forum oskarżmy o język pogardy bo się do jakichś wypowiedzi nie odnieśli. No przecież to parodia.
|
Cz maja 30, 2019 18:38 |
|
 |
katon
|
Alus napisał(a): katon napisał(a): Jak najbardziej jest to wypowiedz Ewy Kopacz która odnosi się do mnie jak i do Ciebie i trudno nie dostrzec w tej wypowiedzi jakiejś pogardy dla wartości katolickich.
To przytocz gdzie ja coś takiego wypowiadałem: ''gorszy sort, komuniści i złodzieje, kanalie, otumanieni (co zresztą powtarzasz)
A choćby tu: Cytuj: Wymyśl coś innego Alus w obronie swoich pupili dla których Twoje wartości katolickie są pewnie warte tyle co zużyty papier toaletowy. Jakby tu powiedziała Kopacz - śmieszni,nieaktualni,czuć od was naftaliną. SĄ PEWNIE - czyli jedynie pewnie i jak by to powiedziała Kopacz , ale masz pewność co wypowiedziała Kopacz i jaki ma stosunek do katolików, choć sama publicznie wyznaje: https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka ... 4c#slajd-1https://wiadomosci.onet.pl/kraj/jako-ka ... azek/155vnA jaką jest katoliczką pełną wiedzę posiada jedynie Bóg. Jednak w tej akurat wypowiedzi Kopacz posłużyła się językiem pogardy dla katolików: https://www.youtube.com/watch?v=v67BxxSnP9A&t=4sOczywiście każdemu zdarza się coś żenującego wypowiedzieć jednak problem w tym aby się do tego przyznać i przeprosić. Politycy wszelkiej maści mają szczególnie z tym problem.
|
Cz maja 30, 2019 18:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
katon napisał(a): To może wszyskich tu obecnych na forum oskarżmy o język pogardy bo się do jakichś wypowiedzi nie odnieśli. No przecież to parodia. @Alus przyznała w końcu, że nie powtarzałeś pewnych słów, wprawdzie słowo przepraszam nie padło, zamiast tego na szybko wyszukane inne zarzuty, ale czasem warto przypomnieć rozmówcy pewne słowa o belce w cudzym oku i odpuścić. Jak dotrze to dobrze, jak nie to cóż, trudno. To jednak temat o PIS i poczynaniach tej partii, tematy poboczne o tym, że opozycja też ma swoje za uszami, a także o pustoszeniu kościołów na Zachodzie i u nas, można poruszać w wątkach do tego przeznaczonych lub założyć nowy.
|
Cz maja 30, 2019 19:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mrs_Hadley napisał(a): katon napisał(a): To może wszyskich tu obecnych na forum oskarżmy o język pogardy bo się do jakichś wypowiedzi nie odnieśli. No przecież to parodia. @Alus przyznała w końcu, że nie powtarzałeś pewnych słów, wprawdzie słowo przepraszam nie padło, zamiast tego na szybko wyszukane inne zarzuty, ale czasem warto przypomnieć rozmówcy pewne słowa o belce w cudzym oku i odpuścić. Jak dotrze to dobrze, jak nie to cóż, trudno. To jednak temat o PIS i poczynaniach tej partii, tematy poboczne o tym, że opozycja też ma swoje za uszami, a także o pustoszeniu kościołów na Zachodzie i u nas, można poruszać w wątkach do tego przeznaczonych lub założyć nowy. Nic nie przyznałam i nie mam za co przepraszać katona, bo ustawienie mnie w roli obrońców polityków, którzy posłużyli się językiem pogardy, wchodzi także w zakres pogardy. Zabrnęliśmy oboje ciut za daleko w oskarżaniu wzajem, ale to my oboje rozwiążemy tą kwestię. Na pewno nie dokona tego osoba, która publicznie kwestionuje jakość umysłu usera. Rozumiem, że można kogoś nie lubić, ale nie stanowi to żadnego upoważnia to do poniżania. PS. Fakt, że często odpowiadam krótko, jednozdaniowymi odpowiedziami, nie jest kwestią braków mojego umysłu, ale charakteru - nigdy nie lubiłam pisania długaśnych rozpraw czy analiz i nigdy nie nie prowadziłam/nie prowadzę długich tyrad w rozmowach. Komuś nie pasuje, nie musi czytać moich wpisów.
|
Pt maja 31, 2019 7:34 |
|
 |
SweetChild
|
katon napisał(a): KRK nie zaleca.Jednak dziwnie to wygląda jak ktoś praktykuje a ma gdzieś nauki Kościoła,czy nie przywiązuje wagi do tego co głosi Ewangelia,albo też jest niewierzącym a uczęszcza do Kościoła. Ale dziwnie wygląda też, jak ktoś deklarujący przywiązanie do nauki KK zaleca innym opuszczenie KK, wbrew nauce KK 
|
Pt maja 31, 2019 7:47 |
|
 |
SweetChild
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami
PS. Fakt, że często odpowiadam krótko, jednozdaniowymi odpowiedziami, nie jest kwestią braków mojego umysłu, ale charakteru - nigdy nie lubiłam pisania długaśnych rozpraw czy analiz i nigdy nie nie prowadziłam/nie prowadzę długich tyrad w rozmowach. Główny problem polega na tym, że nie trzymasz się tematu i piszesz "bez ładu i składu". W mojej ocenie oczywiście. Może czasem lepiej pisać mniej, ale w sposób bardziej uporządkowany? Komuś nie pasuje, nie musi czytać moich wpisów. Zgadza się, ja na razie korzystam z prawa do nieodpowiadania. Nie z powodu jakiś osobistych animozji, ale z braku sił do prostowania nieporozumień, a najbardziej z powodu bezowocności tych sprostowań  Piszę o tym z uwagi na Twój i mój długoletni staż na Forum, bo nie chciałbym, abyś te ignory odebrała osobiście (tzn. w kategoriach jakiegoś nielubienia itp.)
|
Pt maja 31, 2019 8:05 |
|
|
|